Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1581 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 March 2008 - 08:06 AM

Najlažje jih pogoltneš, če jih malo zaliješ z vodo v ustih, da postanejo spolzke (ali pa s slino) in jih gre čisto enostavno pogoltniti.
Lekadol se pa zdaj dobi v obliki kapsul, da ni več okrogel. Tisti se je meni vedno zataknil v grlu.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1582 cobra007

cobra007

sramežljivec

• Člani
  • 96 posts

Posted 07 March 2008 - 11:10 AM

a KT yarina in yasminelle so še za doplačilo? pa še to me zanima, če greš z enih KT na druge, so kakšni stranski učinki??
  • 0
[size=7]It's better to lose a moment in your life, than life in a moment!!!

#1583 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 07 March 2008 - 11:12 AM

Yarina in Yasminelle so od novega leta zastonj. Za stranske učinke pa ne bi vedla, ma pomojem so samo tej ki so že itak od tablet.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1584 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 07 March 2008 - 11:56 AM

Jaz že mam nasploh zadnje čase težave s tem, da mi voda ful zastaja ... Npr. pijem ful tekočine, lulam pa čist malo. Saj grem v kratkem na preglede. Upam, da mi bo ginekologinja predpisala yarino ali yasminelle!!!
  • 0

#1585 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 07 March 2008 - 12:12 PM

Sej ji lahko rečeš, jst sm mojemu kr rekla da hočem Yasminelle pa ni nič kompliciral.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1586 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 07 March 2008 - 02:06 PM

Mene je vprašala kere hočem pa sem ji rekla da bi Yasminelle pa je samo pokimala in napisala.
  • 0

After all this time?

Always.

#1587 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 07 March 2008 - 03:51 PM

QUOTE(Nincha @ 6. 3. 2008 - 23:44) View Post

Ena neumesna, ampak preden jaz spijem lekadol ga vedno zdrobim v žlici vode hmm.gif sepravi tega nesmem več delat? ampak jaz se bojim požirat mal večje tableteee cry.gif

Jah js bi rekla da ne, ker bi se potem prodajal v obliki prahu kot npr. Lekadol plus C.
Veš, vse je z namenom... Veliko zdravil obstaja v večih oblikah ravno zaradi tega, ker enim so bolj všeč tablete, enim praški, enim pa nekaj tretjega. Naslednjič ko boš šla v lekarno vpraši, če imajo kakšen drugi proizvod v obliki praška, ker te je tablet strah požirat... To je čist normalen kompleks, katerega se farmacevti zavedajo(mo) in vedno, kadar se le da to upoštevajo. Samo včasih sestavine ne dopuščajo večih oblik zaradi takšnih in drugačnih razlogov.

• 0

#1588 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 08 March 2008 - 12:55 PM

Včeraj sem vzela zadnjo tabletko pred 1tedenskim premorom. A sem že včeraj in danes zasledila malo krvavitve. Je to možno, da dobim že tako kmalu menstruacijo ali je kaj narobe? Do sedaj sem jo zmeraj dobila najmanj 3 dni po zadnji tabletki, pa jih jemljem že več kot pol leta.
  • 0

#1589 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 March 2008 - 09:15 PM

Takole. Jst sem danes spila zadnjo tabletko škatlice, tako da bi mi morala fešta priti čez 2-3 dni, ane. Ampak mi si jst rada fešto prestavila za en teden. A v tem primeru začnem jutri jemati avtomatsko naslednjo škatlico, pijem tablete od jutri (pon.) do nedelje in potem neham? En teden nič, da mi pride fešta in potem pijem tabletke od drugega tedna škatlice naprej? Al kako? Ugl, hočem si premestit fešto za en teden. hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1590 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 09 March 2008 - 09:26 PM

Tako ja. 1 teden dalj ješ tablete, potem imaš premor za 1 teden in nadaljuješ s tabletkami normalno kot si prej.
  • 0

#1591 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts

Posted 09 March 2008 - 09:42 PM

Da vidim če sem prav razumela (vedno se moram stokrat prepričat, ker se zna zgodit, da si stvari razlagam po svoje, lol). laugh.gif

IPB Image

• 0
Pablo Picasso

#1592 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 09 March 2008 - 10:05 PM

V enem ciklu mora biti 21 tablet. Če po premoru poješ samo tisto škatlico, ki jo boš jutri začela, do konca, bo tablet samo 14, kar je premalo. Torej lahko poješ teh 14 in začneš spet z novo, iz katere jih poješ še 7 (šele za tem je premor) ali pa imaš eno tablico (tisto, ki jo boš jutri načela) samo za podobne prestavitve menstruacije oz. za kake izredne primere in po premoru začneš z novo, polno tablico.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#1593 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts

Posted 09 March 2008 - 10:14 PM

A, aha, tako. Danke!
  • 0
Pablo Picasso

#1594 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 10 March 2008 - 07:51 PM

Sam ni nujno da bo supelo. Ena kolegica je, že par let nazaj sicer - lahko da se je sistem kaj posodobil vmes, hotela na tak način prestavit menzes, pa ga je dobila kar med jemanjem tabletk, le kak dan kasneje kot sicer hočem povedat, se menzes ni pustil prestavit.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1595 *anya*

*anya*

sramežljivec

• Člani
  • 73 posts

Posted 14 March 2008 - 02:01 PM

Eno vprašanje: Ali antibiotiki res močno vplivajo na učinek kontracepcijskih tabletk?
  • 0

#1596 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 14 March 2008 - 02:12 PM

Jaz sem se vedno ful pazila, da ni blo kaj narobe. Pomojem vplivajo, pa če imaš kake bolj šibke je verjetnost, da lahko zanosiš večja. Bodi raje previdna.
  • 0

#1597 *anya*

*anya*

sramežljivec

• Člani
  • 73 posts

Posted 14 March 2008 - 02:25 PM

Sem poklicala in se pozanimala, pa mi je ženska rekla da naj načeloma ne bi bilo nič, še vedno pa je možnost in naj zato uporabljam še kondom. Problem pa je v tem, da sem antibiotikov že več kot polovico pojedla. Slišala sem za primer ko je neka punca zaradi tega zanosila, pa sem se malo ustrašila, ker na to sploh nisem pomislila.
  • 0

#1598 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 14 March 2008 - 02:28 PM

Uglavnem, kok vem moje kolegice nikol ne pazijo, ko jedo antibijotike. Se pravi, da ne uporabljajo dodatne zaščite. Tudi jaz mislim, da se to zgodi v redkih primerih, tako da ostani za enkrat lepo mirna.
Jaz pa k vedno kompliciram, ker še ni čas za otroke oops.gif .
  • 0

#1599 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 March 2008 - 02:32 PM

Jaz mislim, da kaj grozno ne vplivajo. Sploh pa je tudi verjetno odvisno od tega, kateri antibiotik jemlješ. Jaz sem med jemanjem KT ene dvakrat vmes jemala Amoksiklav zaradi vnetja ušesa in nisem nikdar niti pomislia, da bi bilo karkoli narobe - in seveda tudi ni bilo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1600 *anya*

*anya*

sramežljivec

• Člani
  • 73 posts

Posted 14 March 2008 - 02:36 PM

Jaz tudi vedno kompliciram pri teh stvareh, pa se rajši 15x prepričam, čeprav mi vsi govorijo da verjetno ne more biti nič.
Hvala za odgovor wink.gif

Jem pa Ospen 1500.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users