Jump to content

Photo

FOTOMODEL

• Please log in to reply
159 replies to this topic

#141 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 04 October 2007 - 08:12 PM

Uf, jaz sem napisala še omiljeno verzijo. Kot pravi bikini: svinjarija, da ni večje. Vse te Nine Lubarde in podobne kaveljce, ki takole nategujejo ljudi, bi blo treba pa sedet poslat. Pa bejbe še kar nasedajo ...
  • 0

#142 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 04 October 2007 - 08:14 PM

Pa zakaj sodišče ne naredi kaj proti Nini Lubarda ?
  • 0

#143 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 04 October 2007 - 08:15 PM

Zakaj sodisce ne naredi marsikaj? biggrin.gif
To je za njih se najmanjsi problem.
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#144 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 October 2007 - 09:07 AM

Zakaj ne naredi? Ker je očitno nihče ni tožil.
Tu bi lahko kaj naredila kakšna inšpekcija.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#145 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 05 October 2007 - 11:09 AM

Da ne boste slučajno takoj po meni udarile, ampak meni se zdi, da so tudi punce zelo naivne. Konec koncev nihče jih v to ne sili. In velikokrat so že obveščali, če ali fotograf ali agencija verjame v punco/model, se bodo sami potrudili in jo potisnili naprej (in na začetku tudi pokrili začetne stroške). Če punca dokaj uspe, bodo hitro dobili stroške povrnjene z "obrestmi".

Saj je tudi pri službah tako, da nekje pričakujejo (kot je znano za Ameriko) da boš par mesecev kar bezplačno delal (kao da se uvajaš in nabiraš izkušnje za v prihodnje). Pa je potem od vsakega posameznika odvisno ali sprejme ali ne. Tu se mi pa zdi enako ... pač oni ti povedo pogoje, zdaj če jih ti sprejmeš prav, če ne tudi prav - ne silijo te pa v nič. Svet ni pravičen in na vsakem koraku te poskušajo nategnit. In če to prej spoznaš - bolje zate.

Je pa res žalostno, da na tak način služijo denar in si to še opravičujejo (sem delala enkrat pri eni podjetnici, ki je nad delavci kar precejšen mobing izvajala in trgala od plače za vsako neumnost, ampak v svojih očeh je bila Mati tereza blink.gif ).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#146 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 October 2007 - 11:17 AM

Samo ta dekleta so mlada in že po defaultu naivna. (ne nujno vsa, samo se jih veliko najde).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#147 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 05 October 2007 - 12:48 PM

QUOTE(Kami @ 5. 10. 2007 - 12:09) View Post

Da ne boste slučajno takoj po meni udarile, ampak meni se zdi, da so tudi punce zelo naivne. Konec koncev nihče jih v to ne sili. In velikokrat so že obveščali, če ali fotograf ali agencija verjame v punco/model, se bodo sami potrudili in jo potisnili naprej (in na začetku tudi pokrili začetne stroške). Če punca dokaj uspe, bodo hitro dobili stroške povrnjene z "obrestmi".

Se popolnoma strinjam.
  • 0

#148 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 05 October 2007 - 12:54 PM

Jaz se tut strinjam s Kami. Sej pa bi ja prebrale kaj je tam pisalo, pa skoz so oddaje o tem, kako so te agencije lopovske.
  • 0

#149 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 October 2007 - 12:52 PM

Meni se zdijo pa tudi vaša mišljenja precej naivna, oz. enostranska.

V tujini je že tako, da naj agenciji ti ne bi plačevala ničesar na začetku (fotografij za booking denimo), vendar imajo dekleta v tujini boljše možnosti (Slovenije se nekak ne da primerjat z Nemčijo) in lahko hitreje zaslužijo nekaj denarja ki ga nato vrnejo agenciji, če ta v štartu pokrije njihove stroške. Pa tudi tuje agencije so bolj uveljavljene, imajo več vez in sodelujejo z "velikimi ribami", obrača se več denarja, dekleta imajo šanse prit na kako revijo. Medtem ko pri nas je vse skupaj bolj bogo, velikih modnih revij nimamo, prav tako pa ful malo dobrih fotografov. Nisem še slišala da bi kateri Slovenki uspelo prit denimo v kako boljšo revijo - tipa Marie Claire, Vogue, Elle, itd 8lahko pa da se motim a ne).
In glede na to da se pri nas agencije tepejo za neke drobtine itak da služijo z vpisovanjem modelov k sebi in jim mastno zaračunavajo bookinge in tečaje hoje, delo si mora pa vsaka manekenka "poiskat sama" (naročnik sam izbira na kastingih katera se najbolj približa podobi ki jo ima v glavi). Konec koncev drugače ne more bit, ker bi agencija takoj bankrotirala.
Tko da punce pri nas se morajo sprijaznit s tem da je denarja v manekenstvu bolj tak-tak, neki stranski/občasni zaslužek, na nekih modnih tednih nikoli ne bodo nastopile, večina jih profesionalnih snemanj za kako fashion revijo še videla ne bo. Pač prilagodit moraš svoj apetit manjšemu trgu.

Sem pa brala ogromno sranja glede Nine Lubarde, tko da nje bi se resno ognila. IMO sta edino dve agenciji pri nas: Bronz in pa Hering, k ostalim jaz ne bi šla.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#150 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 06 October 2007 - 03:57 PM

QUOTE(crna @ 6. 10. 2007 - 13:52) View Post

Sem pa brala ogromno sranja glede Nine Lubarde, tko da nje bi se resno ognila. IMO sta edino dve agenciji pri nas: Bronz in pa Hering, k ostalim jaz ne bi šla.

Hering je tut en crap down.gif .
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#151 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 October 2007 - 04:22 PM

No in zakaj?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#152 KittyKat

KittyKat

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 225 posts

Posted 06 October 2007 - 04:25 PM

QUOTE(Brokoli @ 6. 10. 2007 - 16:57) View Post

Hering je tut en crap down.gif .

Točno tko! ena skavtinja s heringa je enkat mojo sestro na cest ustavla in ji rekla d nej pride k njim na avdicijo za model kao. in valda tamala (mislm d je bla takrt okol 15, 16 let) čis navdušena. js sm pa rekla d bom šla zravn k nism hotla d jo kj nasmolijo. in je blo čis ogabno po domač povedan. tm je bla ena manekenka njhova, k je mela 16 let, z globokim dekoltejem, kar me je sploh zmotl, suha je bla pa tko d se je skor čez njo vidl. in pol je un direktor njihov pomoje 2 ure sam govoru d kok so oni super in najbolši in d res skrbijo za svoje punce in d vse ostale agencije v slo so pa itk za en drek. no pol so mogle punce tm še neki hodt in to je blo to. js sm šla vn z enim velkim vprašajem nad glavo in sm že takrt sestri rekla d nej se paz k bojo zihr kj dnarja zahteval, če bo hotla tm delat. In res! je dobla pol čez neki cajta pošto, da če hoče sploh met šanso pr njih delat more najprej opravt nek tečaj hoje k je traju 2 dni. kar pomen d tut če si šu tja pa plaču, in sploh ni blo pocen, še zmer nisi meu zagotovila d boš loh pr njih delu. no sestra je useen šla in bla sprejeta, pol je fuuuuuuuuuuul dolg čakala, k so rekl d jo bodo poklical za book. pol jo končno pokličejo, gre tja in ji un model reče, d če hoče tm delat more najprej kožo pošlihtat (je mela bol problematično kožo). pol jo je mami sicer pelala h dermatologu, ne zato d bi pol res delala tm, k smo itk že usi vedl d je en nateg use skp, ampak zto k jo je res prizadel. tko da je bla use skp ena velka packarija in mi je res tok žou, k vem d si je sestra to zlo želela. unga modela bi tko nekam prtisnla d bi se mu u glav zvrtel evil.gif d sploh ne omenjam d so ji rekl d more shujšat, punca je pa totalna suhica!!! uglavnm hering je en drek, kar se ostalih agencij tiče pa mislm d tut niso lih delč od tega.čeprou izjeme obstajajo pousod.
  • 0
Ni ti potrebno biti popoln, da bi bil popoln zame.

#153 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 October 2007 - 04:51 PM

Koka, tko je povsod pri nas. Najprej plačaš za tečaj hoje, po čemer še ji rečeno da te bodo vzeli (ti lahko tečaj opraviš pa še vedno za en drek hodiš), ker je tudi haklc pri tem, da na te tečaje hodijo tudi dekleta ki ne želijo "bit" manekenke ampak bi samo rade znale hodit (verjetno mislijo pač počet kaj v zvezi z hostesami, itd). Vsak tečaj je pa plačljiv a ne.
Povabijo te pa najprej tja da vidiš a ti je sploh všeč, se vidiš v tem, ali imaš zmožnosti (finančne, časovne, z izgledom).
Verjetno se pa tudi strinjaš da mora imet model brezhibno kožo in zelo nizko težo (ja Hering je okoli teže pikolovski, preveč pikolovski .roll:).
Tak postopek je pa pri vseh modnih agencijah pri nas, razen mogoče kaka ki zaposljuje estradnike (lol) .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#154 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 06 October 2007 - 05:16 PM

Največja bedarija je pa to, da Hering ustavi vsako punco, ki je dovolj visoka, veliko takih, ki res nimajo nobenih manekenskih kvalitet in potenciala . Da ne omenjamo bookov, ki so porazni. rolleyes.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#155 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 October 2007 - 07:10 PM

Ampak itak če hočeš prit v tujino moreš met preklemano srečo. Ker je ogromno punc z lepim obrazom, popolno postavo in talentom.
  • 0
Viens, reste ici!

#156 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 October 2007 - 07:15 PM

QUOTE(KittyKat @ 6. 10. 2007 - 17:25) View Post

deratologu

dermatolog wink.gif
  • 0

#157 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 October 2007 - 09:10 AM

QUOTE(crna @ 6. 10. 2007 - 13:52) View Post

Meni se zdijo pa tudi vaša mišljenja precej naivna, oz. enostranska.

Vse kar si povedala, se kar strinjam ... razen s plačilom tečajev in bookov.
Po tej logiki bi moral vsak zaposleni plačati podjetju stroške, ki jih ima podjetje na začetku z njim, saj ga morajo uvesti, dodeliti "mentorja", ki mu je na voljo za vprašanja (pa ne samo kot pripravnik, saj vsakič ko menjaš službo, te morajo v novem podjetju na novo uvajat). Ampak podjetje to vzame v zakup in računa, da bo to nekako dobil sčasoma s tvojim delom nazaj.

Te agencije pa bi si lahko zmanjšale stroške tečajev in bookov tako, da vzamejo samo tiste punce, za katere res verjamejo, da bodo uspele (konec koncev so toliko časa v tem poslu, da naj bi vedeli kaj delajo in kaj se prodaja in kaj ne) in naj ta strošek krijejo same.
Punce, ki pa bi same želele v ta posel in jim agencija ne garantira uspeha, naj si pa same plačajo ... pa bi bili potem vsi srečni in zadovolni, saj ne bi bilo raznih zavajanj in nesporazumov.

Najlažje pa je pobrati kup enih deklet s ceste (velikih, majhnih, suhih, debelih .... ) jih prepričati v uspeh in celoten strošek preložiti na njih in agencija nima prav nobenega rizika. In če te punce "proda" prav, če pa ne, pa tudi niso nič na izgubi.

In kot si napisala - imajo pri nas veliko manjše šanse za uspeh v tujini (oz. šanse so verjetno iste kot drugje, le iz vsake države uspe majhnemu % deklet in v SLO, ker je majhna, je to res skoraj O%).

Ampak to se morajo zavedati predvsem punce, ki se v to podajajo in naj se pa potem ne pritožujejo, da so plačale in da ne dobijo dela. Če samo statistično pomislimo koliko je "modnih agencij" samo v SLO in koliko punc ima vsaka od teh agencij in zdaj naj pa same pri sebi premislijo kaj imajo one bolje/več/lepše od vseh ostalih punc, da bodo izbrali prav njo za eno snemanje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#158 KittyKat

KittyKat

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 225 posts

Posted 08 October 2007 - 09:38 AM

QUOTE(crna @ 6. 10. 2007 - 17:51) View Post

Koka, tko je povsod pri nas. Najprej plačaš za tečaj hoje, po čemer še ji rečeno da te bodo vzeli (ti lahko tečaj opraviš pa še vedno za en drek hodiš), ker je tudi haklc pri tem, da na te tečaje hodijo tudi dekleta ki ne želijo "bit" manekenke ampak bi samo rade znale hodit (verjetno mislijo pač počet kaj v zvezi z hostesami, itd). Vsak tečaj je pa plačljiv a ne.
Povabijo te pa najprej tja da vidiš a ti je sploh všeč, se vidiš v tem, ali imaš zmožnosti (finančne, časovne, z izgledom).
Verjetno se pa tudi strinjaš da mora imet model brezhibno kožo in zelo nizko težo (ja Hering je okoli teže pikolovski, preveč pikolovski .roll:).
Tak postopek je pa pri vseh modnih agencijah pri nas, razen mogoče kaka ki zaposljuje estradnike (lol) .

Koka? amm, tut prou laugh.gif
Sj to kar pravš je logično. Sam po drugi strani je pa tko, da oni najprej predsavjo ta poklic kokr totalno glamurozen in ne vem kaj, da napolnejo glave teh mladih deklet z upi in sanjami, noben pa na začetku ne pove, da boš pa mogu tok in tok plačat. To je tist kar se men zdi narobe. Kar se mene tiče bi mogl take stvari na začetku povedat, zato da te punce dobijo vse informacije in se pol lahko odločajo, če je to sploh vredn tok keša in časa vlagat v neki, kar sploh ni 100%. Ampak valda tega noben ne nardi, ker tko več keša potegnejo iz punc. To se vid že sam po tem, da dejansko povabjo k seb velik punc za katere pomoje sploh ne verjamejo, da bi lahko delale kot modeli, ampak samo zato, da oni dobijo več keša. In če je tko povsod pri nas, to še ne pomen, da je pa tko prou.

ananas: hvala za opozorilo, sem popravla wink.gif
  • 0

#159 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 08 October 2007 - 07:26 PM

Koka uporabljam kot, kaj jst vem, punca denimo, ni mišljeno nič žaljivo al karkoli. wink.gif

Ja, sej se strinjam da ni fer da morajo punce plačevat, samo tko to gre pri nas ker je premajhen trg. Mislim itak punc ki lahko uspejo je precej malo, pa še to je zraven riziko, da bojo po letu manekenstva prenehale s tem in šle naprej s šolo, da ne znajo hodit, imajo slabo kožo, zbolijo, kaj tretjega. In si pač agencije delajo neko finančno rezervo s tem da povabijo zraven ful drugih deklet. Sej če si pripravljena držat zahtevano kilažo in namenit manekenstvu ogromno časa ti lahko uspe, četudi bi te na začetku odpisali. Vsaj meni se zdi možno, nimam pa osebnih izkušenj s tem.
Mislim kolko je zdaj ta poklic predstavljen glamurozno in dobičkonosno, ne vem. Sej mislim da se vsak poklic v zakulisju izkaže za precej drugačne kot od neke podobe ki jo ti lahko najprej spoznaš. Zato pa so ti sestanki (al karkol že), pa na srečo forumi kjer lahko zveš več, ziher pa nobena od nas ne živi brez nekih staršev/skrbnikov ki te lahko malo na realna tla postavijo, sploh če si še mlada. Pa neko samokritičnost je treba tudi imet wink.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#160 KittyKat

KittyKat

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 225 posts

Posted 09 October 2007 - 08:02 AM

ne ne, sj nism niti vzela kot žaljivo, smešn mi je blo tongue.gif

drgač se pa strinjam s tabo glede tega ja, pač oni morjo dnar služit, sj ga mormo vsi. vprašanje morale ane, tko kt skor povsod v ekonomiji biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users