Ja saj. Jaz pa nisem dala peki papira, sem mislila, da se ne bo prijelo. Jebemo mast no.
Recepti - SLADICE
Posted 01 June 2007 - 08:12 PM
Ja saj. Jaz pa nisem dala peki papira, sem mislila, da se ne bo prijelo. Jebemo mast no.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 02 June 2007 - 09:56 AM
Ok, to pecivo mi pa dans ni uspelo. Vse se mi je prilimalo na protfan (čeprav sem ga prej naoljila) in ko hočem vzet ven, vse razpade, totalno zdrizasto je. Si moram kar z žlico na koncu ven jemat.
Okusno je pa še kar precej. :-)
Jaz ne dam peki papirja, imam pa fajni teflonski pekač, kjer se popolnoma nič ne prime. Meni pride pecivo ven čvrsto, čudovito se reže, sej se tudi na sliki vidi. Škoda, da ti ni uspelo, mogoče tudi ni blo fino, da si dodala olje, morda je zato tako zdrizasto.
Posted 02 June 2007 - 01:10 PM
Pekač oz. tako keramično zadevo sem premazala z oljem. Mogla bi res v teflonski pekač, al pa s peki papirom. Res ne vem, kaj mi je blo. Pa po moje sem dala premalo moke, sem delala sicer s polovične mase, tak da ne vem, kak je to mogoče, da mi je tak čudno prišlo (je pa res, da je zaj naslednji dan, ko se je čist ohladilo, trdo in kompaktno). In ja, sem vidla na tvoji sliki, kak ti je super uspelo in je res dobro za videti, zato sem se tudi spravla pečt. No, ziher še probam.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 03 June 2007 - 05:32 PM
Posted 03 June 2007 - 09:14 PM
Ja jaz to v bistvu delam za naju z mamo - foter tega ne mara, mama hujša :-), jaz pa tudi ne morem ogromno pojest, zato polovična masa.
Posted 27 June 2007 - 03:32 PM
Posted 07 July 2007 - 02:32 AM
Metrski kolač:
V rebrastem pekaču spečemo rumeno in rjavo maso posebej. Ohlajene mase razrežemo na 1 cm debelo in jih lepiš s kremo izmenično ena rumena, ena rjava. Na koncu obliješ s čokolado in biskvit poševno režeš, da sta vidni obe plasti. Biskvit pečemo približno 25 min pri 200*C.
to mi resnično ni jasno? kako režeš? po dolgem? in kako jih postavlas skp?
Posted 31 July 2007 - 12:31 PM
- 24 dag maščobe (maslo/margarina)
- 24 dag naribane čokolade
- 24 dag sladkorja
- 24 dag moke
- 6 jajc
Ločiš beljake in rumenjake. Zraven rumenjakov daš sladkor in ene 4 žlice vode, fajn zmiksaš. Dodaš stepene beljake in narahlo zmešaš s kuhalnico. Potem dodaš še vse ostalo, maščobo prej stopiš. Namažeš pekač z margarino in maso lepo enakomerno porazdeliš po pekaču. Ta mešunga je ravno prava za velik protfan - tist, ki ga ponavadi dobiš zraven pečice. Pečeš ene 15-20 min na 170 stopinj. Ko je spečeno, vzameš ven in kar takoj preliješ s prelivom (glej spodaj). Aja, preliv, torej sladkor, limonin sok in rum je treba fuuuul fajn zmešat, da se sladkor raztopi. Potem počakaš ene 10 min, da se fajn vpije in ohladi, ter ga razrežeš. Na kocke, trikotnike, lunice, karkoli vam srce poželi. Men je NORO dobro, sam je redilno, kr je ful sladkorja. Jaz sem uporabila rjavega, ker belega videt ne morem. Njamiiiii!!
PRELIV
- 10 žlic ruma
- pol kg sladkorja
- sok 8 limon
Posted 01 August 2007 - 06:38 AM
Posted 01 August 2007 - 04:48 PM
Posted 17 August 2007 - 05:51 PM
KRHKI PIŠKOTKI
Sestavine :
250g margarine
150g sladkorja v prahu
225g pšenične bele moke
150g koruzne moke
1. V posodo damo margarino in sladkor, ter z mešalnikom stepamo toliko časa, da nastane krema.
2. Dodamo pšenično in koruzno moko, ter z mešalnikom dobro premešamo.
3. Z roko oblikujemo kroglice, jih sploščimo in položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.
4. Pečemo 20minut na 150°C.

Jaz sem dodala še bonbončke, da je bolj pisano.
Posted 10 October 2007 - 07:22 PM

Recept pa gre takole:
Testo (Đejmijev recept)
- 250 g masla ali margarine
- 500 g moke
- 200 g mletega sladkorja
- 4 rumenjaki
- ščepec soli
- 4 žlice hladne vode ali mleka
+ jst dam še mal ruma
Vse te sestavine vkup zmešaš, pregneteš in daš v hladilnik počivat za eno uro. Potem vzameš ven, porazdeliš testo po pekaču (jst ga ne valjam, ampak kr celo kepo dam v pekač in potem s prsti razporedim) in obvezno z vilico narediš luknje po celi površini. Nekaj testa si prišparaš za mrežico.
Nadev
Jst naribam jabolka kr z olupkom, potem dodam pa vse od oka. Cimet, vanilijev sladkor, sok svežih limon. Preden to porazdelim po testu, ga jst še fajn namažem z marelično marmelado, vi pa po želji. Potem po nadevu dam še trakove testa in finito. Na koncu še po želji posuješ z mletim sladkorjem.
Peče se pa kako uro na 180 stopinj celzija.
Posted 10 October 2007 - 07:26 PM
na palačinkah meni edino paše
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 10 October 2007 - 07:27 PM
Pa tisti piškotki zgoraj tudi!! 
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 10 October 2007 - 07:32 PM
Dragica, kje točno si ti doma?
Posted 10 October 2007 - 07:37 PM
Sam zgleda pa ogromen pekač!
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 10 October 2007 - 07:37 PM
Frida Žalec. Pa ti?
Rea pekač je res ogromen, sem dala po receptu še vsega po pol zraven, ker je res hjuđ.
Posted 10 October 2007 - 07:38 PM
Predeleč do tvoje pite.
Posted 10 October 2007 - 07:39 PM
Posted 10 October 2007 - 07:47 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users