Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#141 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 June 2007 - 08:12 PM

Ja saj. Jaz pa nisem dala peki papira, sem mislila, da se ne bo prijelo. Jebemo mast no. mad.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#142 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 02 June 2007 - 09:56 AM

QUOTE(Jenna @ 1. 6. 2007 - 19:59) View Post

Ok, to pecivo mi pa dans ni uspelo. Vse se mi je prilimalo na protfan (čeprav sem ga prej naoljila) in ko hočem vzet ven, vse razpade, totalno zdrizasto je. Si moram kar z žlico na koncu ven jemat. cry.gif A date spodaj oni peko papir?
Okusno je pa še kar precej. :-)

Jaz ne dam peki papirja, imam pa fajni teflonski pekač, kjer se popolnoma nič ne prime. Meni pride pecivo ven čvrsto, čudovito se reže, sej se tudi na sliki vidi. Škoda, da ti ni uspelo, mogoče tudi ni blo fino, da si dodala olje, morda je zato tako zdrizasto. hmm.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#143 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 June 2007 - 01:10 PM

Pekač oz. tako keramično zadevo sem premazala z oljem. Mogla bi res v teflonski pekač, al pa s peki papirom. Res ne vem, kaj mi je blo. Pa po moje sem dala premalo moke, sem delala sicer s polovične mase, tak da ne vem, kak je to mogoče, da mi je tak čudno prišlo (je pa res, da je zaj naslednji dan, ko se je čist ohladilo, trdo in kompaktno). In ja, sem vidla na tvoji sliki, kak ti je super uspelo in je res dobro za videti, zato sem se tudi spravla pečt. No, ziher še probam.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#144 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 03 June 2007 - 05:32 PM

Jaz delam iz celotne količine in se mi res ne zdi, da bi prišlo zlo velik - tko glih prav, da ni preveč, pa tudi premalo ne (pa se nismo glih basali). Pa tudi zadeva počaka 2-3 dni kamot in je še vedno zelo dobra.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#145 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 June 2007 - 09:14 PM

Ja jaz to v bistvu delam za naju z mamo - foter tega ne mara, mama hujša :-), jaz pa tudi ne morem ogromno pojest, zato polovična masa.
  • 0

#146 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 27 June 2007 - 03:32 PM

jaz sem v ponedeljek spet po dolgem času pekla in spet je ratalo slastno tongue.gif vsakič ko kej nardim tudi če se mi kej zaserje pol rata ven zelo dobro, mislim vsem je všeč. smile.gif ok ponavadi izberem take recepte ki vsedno vsebujejo cokolado. Si sposodim v kniznici knjige samo s cokoladnimi recepti. Sem pa naredila pito z neko čokoladno maso kot nek puding in pol gor še stepen beljak s sladkorjem. Ne gledam pa na vsebnost maščob. Mislim da vsaka stvar je bolša če narediš sam doma kot pa da nekaj že narejeno kupiš.
  • 0

#147 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 07 July 2007 - 02:32 AM

QUOTE(Fergie @ 7. 6. 2005 - 12:07) View Post

Metrski kolač:

V rebrastem pekaču spečemo rumeno in rjavo maso posebej. Ohlajene mase razrežemo na 1 cm debelo in jih lepiš s kremo izmenično ena rumena, ena rjava. Na koncu obliješ s čokolado in biskvit poševno režeš, da sta vidni obe plasti. Biskvit pečemo približno 25 min pri 200*C.

to mi resnično ni jasno? kako režeš? po dolgem? in kako jih postavlas skp?
  • 0

#148 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 31 July 2007 - 12:31 PM

BISKVIT

- 24 dag maščobe (maslo/margarina)
- 24 dag naribane čokolade
- 24 dag sladkorja
- 24 dag moke
- 6 jajc

Ločiš beljake in rumenjake. Zraven rumenjakov daš sladkor in ene 4 žlice vode, fajn zmiksaš. Dodaš stepene beljake in narahlo zmešaš s kuhalnico. Potem dodaš še vse ostalo, maščobo prej stopiš. Namažeš pekač z margarino in maso lepo enakomerno porazdeliš po pekaču. Ta mešunga je ravno prava za velik protfan - tist, ki ga ponavadi dobiš zraven pečice. Pečeš ene 15-20 min na 170 stopinj. Ko je spečeno, vzameš ven in kar takoj preliješ s prelivom (glej spodaj). Aja, preliv, torej sladkor, limonin sok in rum je treba fuuuul fajn zmešat, da se sladkor raztopi. Potem počakaš ene 10 min, da se fajn vpije in ohladi, ter ga razrežeš. Na kocke, trikotnike, lunice, karkoli vam srce poželi. Men je NORO dobro, sam je redilno, kr je ful sladkorja. Jaz sem uporabila rjavega, ker belega videt ne morem. Njamiiiii!! eat.gif

PRELIV

- 10 žlic ruma
- pol kg sladkorja
- sok 8 limon
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#149 roža

roža

sramežljivec

• Člani
  • 30 posts

Posted 01 August 2007 - 06:38 AM

Veste da v belem in rjavem sladkorju ni nobene razlike? Res pravijo da je rjav bolj zdrav pa ni. To mi je povedala ena dietetika. Gre samo za eno fazo ko rjavega očistijo v belega in to je to.
  • 0

#150 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 01 August 2007 - 04:48 PM

Trsni sladkor jst uporabljam, se niti primerjat ne more z belim, to ni eno in isto!!!!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#151 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 August 2007 - 05:51 PM

Danes sem odkrila recept za čudovite kekse.

KRHKI PIŠKOTKI

Sestavine :

250g margarine
150g sladkorja v prahu
225g pšenične bele moke
150g koruzne moke

1. V posodo damo margarino in sladkor, ter z mešalnikom stepamo toliko časa, da nastane krema.

2. Dodamo pšenično in koruzno moko, ter z mešalnikom dobro premešamo.

3. Z roko oblikujemo kroglice, jih sploščimo in položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.

4. Pečemo 20minut na 150°C.

IPB ImageIPB ImageIPB Image
Jaz sem dodala še bonbončke, da je bolj pisano. smile.gif Mjami.
  • 0
Viens, reste ici!

#152 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 10 October 2007 - 07:22 PM

Pravkar sem spekla jabolčno pito, obožujem jo:

IPB Image

Recept pa gre takole:

Testo (Đejmijev recept)

- 250 g masla ali margarine
- 500 g moke
- 200 g mletega sladkorja
- 4 rumenjaki
- ščepec soli
- 4 žlice hladne vode ali mleka

+ jst dam še mal ruma

Vse te sestavine vkup zmešaš, pregneteš in daš v hladilnik počivat za eno uro. Potem vzameš ven, porazdeliš testo po pekaču (jst ga ne valjam, ampak kr celo kepo dam v pekač in potem s prsti razporedim) in obvezno z vilico narediš luknje po celi površini. Nekaj testa si prišparaš za mrežico.

Nadev

Jst naribam jabolka kr z olupkom, potem dodam pa vse od oka. Cimet, vanilijev sladkor, sok svežih limon. Preden to porazdelim po testu, ga jst še fajn namažem z marelično marmelado, vi pa po želji. Potem po nadevu dam še trakove testa in finito. Na koncu še po želji posuješ z mletim sladkorjem.

Peče se pa kako uro na 180 stopinj celzija.
  • 0

#153 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 10 October 2007 - 07:26 PM

kok sladkorja, a si ja nor laugh.gif oops.gif
na palačinkah meni edino paše
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#154 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 October 2007 - 07:27 PM

OMG, kok pa tole dobro izgleda! IPB Image Pa tisti piškotki zgoraj tudi!! IPB Image

IPB Image
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#155 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 October 2007 - 07:32 PM

Ana, keri rejverski piškotki thumbup.gif

Dragica, kje točno si ti doma? whistling.gif njam.gif

• 0

#156 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 10 October 2007 - 07:37 PM

Men se pa ne delajo tok lušte, ker mam full rajš sirni štrudelj, zavitek pač!
Sam zgleda pa ogromen pekač!

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#157 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 10 October 2007 - 07:37 PM

Ej folk tale pita je pa tak dobra, da vam povedat ne morm.

Frida Žalec. Pa ti?

Rea pekač je res ogromen, sem dala po receptu še vsega po pol zraven, ker je res hjuđ.
  • 0

#158 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 October 2007 - 07:38 PM

Jaz sem z morosta doma.
Predeleč do tvoje pite. cry.gif laugh.gif
  • 0

#159 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 10 October 2007 - 07:39 PM

Morosta??
  • 0

• Guests

Posted 10 October 2007 - 07:47 PM

Rea se strinjam, da je sirov strudelj najboljsi. Jaz se mu ne morem upret. biggrin.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users