Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#141 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 08 April 2011 - 01:05 PM

Iz 1200 greš z gondolo, kako visoko te potem ta pelje nisem sigurna. Od tam kjer te gondola pusti, gredo potem eni taki off road avtobusi. Mi smo seveda šli peš, ker je bila že gondola 24€ po osebi in se nam je zdelo brezveze še avtobus plačevat. Se pa ne spomnim, da bi morali nekaj ful hodit. Bila je edino kr megla in smo se na momente raje malo ustavili,ker se še med seboj nismo videli smile.gif . Ko greš proti vrhu so tla vedno bolj topla, ozračje pa vedno bolj mrzlo, pa malo se nam je vrtelo zaradi višinske razlike. Je pa to ena taka izkušnja, ki mi je res ostala v spominu. Etna je namreč še zelo delujoča, zato tudi zelo hrupna in te na sploh na vsakem koraku opozarja, da se znotraj nekaj dogaja smile.gif
  • 0

#142 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 April 2011 - 01:07 PM

o kul, sliši se res super! komi čakam! smile.gif hvala
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#143 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 08 April 2011 - 01:11 PM

Ni za kaj smile.gif Edino veš kaj je, ne vem kako je urejen prevoz iz Taormine oz. iz vznožja, pa do gondole. Mi smo šli z avtom zato smo se pač peljali do tja. Je pa tudi ta cesta srhljiva laugh.gif , vsa razpokana, mah raste (ker je zemlja ful rodovita in itak od povsod kaj poganja). Skratka Etna je res nekaj kar moraš videt, če greš na Sicilijo biggrin.gif. Kako pa greste? Z agencijo, letalom?
  • 0

#144 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 April 2011 - 07:17 PM

Imela bova najet avto. Tja greva pa z letalom iz Trsta. Priletiva v Trapani in tam prevbzameva avto.
Si pa nisem ful nabasala dnevov. Videla bova Palermo, erice, Cefalu, agrigento, siracuse, nek park madonna neki, Etno, pa še neke zadeve na poti. Tam bova pa 2 tedna, efektivno 12 dni.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#145 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 April 2011 - 08:07 PM

QUOTE(Frčica @ 8. 4. 2011 - 13:47) View Post

IO je otok?
V bistvu me ful zanima kok je za hodit za na etno laugh.gif ostalo me ne skrbi. ne maram namreč hoje v hrib, sploh ne v kaki vročini

A me vzameta s sabo? Prosim, bom tiho in čisto pri miru in ful pridna? cry.gif wub2.gif
Skratka, jaz sem bila na Siciliji na izmenjavi (hvala EU, hvala Comenius laugh.gif ), in sem se ful navezala na ta del Italije, res, še zdaj sem v kontaktu z ljudmi in čim bo prilika, grem spet dol. Z Etno imam prav zabavno izkušnjo, sicer nismo šli na tisti glavni krater, ampak smo se povzpeli na en stranski del; hoja je bila precej zabavna, ker se je tisti pesek vdiral in so nam noge bile zakopane skorajda do sredine meč. Na vrhu je bilo fenomenalno, osupljivo lepo, ko sem enkrat objavila sliko z Etne, me je ženska, ki se ukvarja s fotografijo, obtožila, da je dobra fotomontaža (da fak?! :s). Pot nazaj je bila huda, ker se je pesek še bolj vdiral, pa ful je bilo strmo, tako da noge niso mogle dohajat tempa, sem začela počasi teči, pa vse hitreje, na koncu pa sem zletela salto mortale par metrov navdzol in pristala s faco navzdol v pesku, mmmm, pesek in kamenčki v ušesih, nosu, laseh, med zobmi, v ustih, ZA APARATOM (takrat sem imela fiksnega, haha), obupppp! laugh.gif In potem smo kot nalašč v Catanii na letališču srečali in se pogovarjali z Alessandrom iz Uomini e Donne in me je malo čudno gledal, ko se mi je pesek usipal iz ušes. XD

Isole Eolie obvezno pogledat, na poti do Vulcanota (ali je bil mogoče Lipari, hmm, nisem sigruna) je en del na morju z nekimi pečinami in skalami, kjer naj bi se potepal Odisej, Vulcano je zanimiv na svoj način s svojimi obalami, ki smrdijo po gnilih jajcih in so iz črnega sprijetega peska. V Agrigentu je ful zanimiv muzej, če te zanima zgodovina, krasno zbirko imajo, en kup nekih antičnih zadev, pa templji so ful lepi. wub.gif In morje je v San Gregoriu najlepše na svetu. cry.gif

Aja, btw, meni se zdi, da obstaja cela tema o Siciliji posebej.

Aja, btw, meni se zdi, da obstaja cela tema o Siciliji posebej.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#146 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 April 2011 - 02:49 PM

Ej jst bi tok šla na Sicilijo. Mislim, meni je cela Italija nadkrasna, ampak jug Italije ima pa še en čisto poseben čar. wub.gif

Damn you Coco, zakaj ne moreš napisat, da je ful grdo in brezveze. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#147 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 19 April 2011 - 06:18 PM

Če mi, pridni otroci, nikoli ne lažemo! laugh.gif

Sicer pa naj te Ana odvrne, nje Sicilija ni ravno očarala, pa starčkov, ki so igrali šah na ulici (po njenem so bili to mafijci) se je bala. lol1.gif
  • 0
Pablo Picasso

#148 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 20 April 2011 - 07:54 AM

laugh.gif omg no. ja jug ni glih poštirkan in fancy tongue.gif
ti starčki so pa men ful face. v apuliji so bili na vsakem trgu in prov videlo se jim je,da jih ful zanima od kod smo, ker pač tam ni toliko turistov. včasih je kdo tud vprašal. in nisem tekla v joku stran da mi bodo vzeli organe laugh.gif
  • 0

#149 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 April 2011 - 08:02 AM

jaz sem bila na Siciliji tam nekje...2006. Meni je bilo ful dobro. Stanovali smo v Agrigentu (I think) in se vsak dan peljali nekam. Najbolj mi je v spominu ostala Etna, neke rimske trdnjave in Palermo.

je pa res, da ni nč fensi laugh.gif ni poštirkano, mal bolj na hojladri je. Ampak je pa lepo love.gif
  • 0

#150 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 20 April 2011 - 09:30 AM

No, ker sem obljubila Ani, da napišem nekaj o Riminiju, San Marinu, San Leu, bom to pridno storila tongue.gif
Torej, kar se tiče teh treh mest... so en zraven drugega, Rimini in San Leo spadata pod Italijo, San Marino je pač San Marino.

Jaz sem bila v enih sobicah na koncu Riminija, tik pred vstopom v San Marino, splača se pogledat na booking.com, ker se dobi luštne, ugodne varjante. Tkole je bilo notri:
IPB Image

Rimini je lepo mesto. Splača se iti na dolgo peščeno obalo, tek ob morju je tudi super. Tam so sicer sami hoteli, ampak če si izven sezone, ni nič folka. Meni so peščene plaže in hoja po pesku zakon thumbup.gif
IPB Image

Sicer je pa zanimiv stari del mesta, polno raznih trgov, cerkva.
Meni je bil všeč trg Piazza Tre Martiri, ki je središče dogajanja. Od tam naprej se vlečejo tudi trgovine (Armani, Diesel, Intimissimi, Pimkie, Guess,...) Tam se splača tudi kej pojest, midva sva jedla božansko margarita pico, mnjami biggrin.gif
IPB Image
IPB Image

Do San Leo ni daleč, se pa cesta vleče po ovinkih, tako da vidiš pokrajino in jezera, krasno! Ko prideš tja, to je okoli 600m nadmorske, zagledaš le pečino:
IPB Image

Potem te pa skoraj kap, ker je za pečino vhod v majhno mestece in polno malih ulic. Res romantično! Ljudje zelo prijazni, gostilnice na kupu in na vrhu točka z razgledom in cerkev, ki je ena izmed boljših arhitektur v Italiji. Tam je tudi trgovina z domačini izdelki, midva sva kupila domač med, sire, klobase, vino,... pa razne namaze iz rukole in regrata sem videla.
V San Leu je tudi muzej na gradu, vstopnina je bila tisti dan zastonj, ful dober muzej mučilnih naprav, pušk, orožja,...
Tam sva jedla v fuuul dobri gostilnici, najboljša carbonara ever thumbup.gif da ne omenjam njihovih domačih vin in piva, pivo je ala limited edition, res čist drug okus.
IPB Image

San Marino je pa tudi čudovit, joooj, jst sm zaljubljena v ta konec. Državica se vije v hrib in čisto na vrhu se odpre mesto. Na vrh se lahko odpeljemo z avtom ali gremo na vzpenjačo, mislim, da je 10€/osebo. Na vrhu je tudi parking, mislim, da 0,5€/h.

IPB Image

Gor hodiš po malih ulicah, strmih poteh in obzidju, res fenomenalno.
IPB Image

Polno trgovin, gostilnic in kafičev, res ful dogajanja. Splača se v majhne trgovinice po domače pivo iz San Marina in po pršut.

IPB Image

Na vrhu je možen ogled muzeja vampirjev in ogled gradu. Poskusiti je treba njihove ala sendviče s pršutom in mocarelo, v taki tortilji... neki na P se reče, pozabila ime. So kar dragi, ampak mnjama! Jedla sva na vrhu v restavraciji z razgledom, cene normalne. Ful dobre morske jedi in testenine thumbup.gif

Največji strošek od vsega je bencin, do tja je okoli 550km, voziš se 5h, če ni gužve, ob nedeljah zvečer se zabaše tudi na avtocesti. Oba skupaj sva za vse (soba+bencin+hrana+pijača+parkingi) zapravila okoli 450€. Šla sva za 2 dni oz. eno noč prespala. Splača se iti za ene 2 noči, 1 je premalo.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#151 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 20 April 2011 - 10:27 AM

Meni je bil San Marino všeč. Iz trdnjave je prečudovit razgled. Sem pa tam jedla najbolj obupno pico kar sem jo kdaj poskusila. Tanka, da vidiš skozi testo, je pa bolj spominjala na stiropor kot na pravo pico. Vem da sem bila ful razočarana.
Rimini pa mi je bil bolj tak tak. Ni me navdušil. Plaža je kot je Princeska povedala peščena, vendar je tak droben tip peska, bolj mivka, ki je zlepa ne spraviš s sebe, če se kopaš. Pa v toplih mesecih (jaz sem bila tam konec maja) se tam tre ljudi. Jaz v Rimini ne bi šla na počitnice na morje, bi pa še šla na kak tak izlet kot ga je naredlila Princeska.
  • 0

#152 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 20 April 2011 - 07:58 PM

QUOTE(Coco* @ 19. 4. 2011 - 19:18) View Post

Sicer pa naj te Ana odvrne, nje Sicilija ni ravno očarala, pa starčkov, ki so igrali šah na ulici (po njenem so bili to mafijci) se je bala. lol1.gif

Loool. biggrin.gif

Ma, jst sem ziher, da bi mi bila Sicilija ful super. Sever Italije in pa Rim mi pa nista všeč. Sploh Rim mi je odvratan.

QUOTE(Frčica @ 20. 4. 2011 - 8:54) View Post

ti starčki so pa men ful face. v apuliji so bili na vsakem trgu in prov videlo se jim je,da jih ful zanima od kod smo, ker pač tam ni toliko turistov. včasih je kdo tud vprašal. in nisem tekla v joku stran da mi bodo vzeli organe laugh.gif

Podpis, meni so tud ful face.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#153 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 April 2011 - 09:06 PM

Princeska hvala!
Coco, jaz sem bila samo na Palermu in mi je blo obupno. Vrjamem pa, da je preostala Sicilija čudovita. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#154 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 April 2011 - 09:16 PM

aja lol, Palermo je res podn biggrin.gif Zato pa mi je ostal v spominu laugh.gif
  • 0

#155 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 20 April 2011 - 10:11 PM

Zakaj pa vam je bil tako grd? Meni se ne zdi, no, katedrala je recimo ful lepa, pa Piazza Pretoria pa en kup takih zadev, pa na onem hribu nad mestom je krasna cerkev/samostan, pa se ne morem spomnit imena.
  • 0
Pablo Picasso

#156 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 April 2011 - 10:16 PM

znamenitosti so že kul...mene moti, ker je FUL umazan
  • 0

#157 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 April 2011 - 11:05 PM

QUOTE(Princeska @ 20. 4. 2011 - 10:30) View Post

Poskusiti je treba njihove ala sendviče s pršutom in mocarelo, v taki tortilji... neki na P se reče, pozabila ime. So kar dragi, ampak mnjama!

Panceroti verjetno. smile.gif
  • 0

#158 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 26 April 2011 - 12:02 PM

Jaz sem bila zdaj med prazniki na enodnevnem izletu v Milanu in me ni navdušil. Razen glavnega trga, kjer sta katedrala in Galleria Vittorio Emanuele in gradu družine Sforza (Castello Sforzesco) se mi zdi mesto kar zanemarjeno in kljub množici ljudi na ulicah, ni tistega pristne duše, ki jo lahko začutiš v nekaterih mestih. Sicer je res, da sem bila tam samo en dan, ampak po navadi je to dovolj, da dobim nek prvi vtis o mestu.
IPB Image
IPB Image

Je pa Milano raj za nakupovanje. V centru mesta je res ogromno trgovin - od Zare, Bershke, Benettona do Louisa Vuittona in Prade. Tam lahko brez problema zapravi ves dan.
IPB Image
IPB Image
IPB Image

• 0

#159 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 May 2011 - 10:39 AM

Za Milano sem pa že dostikrat slišala, da ljudi ne navduši.

• 0

#160 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 03 May 2011 - 01:47 PM

Se strinjam s Kalypso, meni tudi ni bil nekaj, v bistvu mi je deloval malo večja različica Trsta. Boring.
  • 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users