Italija
Posted 08 April 2011 - 01:05 PM
Posted 08 April 2011 - 01:07 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 April 2011 - 01:11 PM
Posted 09 April 2011 - 07:17 PM
Si pa nisem ful nabasala dnevov. Videla bova Palermo, erice, Cefalu, agrigento, siracuse, nek park madonna neki, Etno, pa še neke zadeve na poti. Tam bova pa 2 tedna, efektivno 12 dni.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 April 2011 - 08:07 PM
IO je otok?
V bistvu me ful zanima kok je za hodit za na etno
A me vzameta s sabo? Prosim, bom tiho in čisto pri miru in ful pridna?
Skratka, jaz sem bila na Siciliji na izmenjavi (hvala EU, hvala Comenius
Isole Eolie obvezno pogledat, na poti do Vulcanota (ali je bil mogoče Lipari, hmm, nisem sigruna) je en del na morju z nekimi pečinami in skalami, kjer naj bi se potepal Odisej, Vulcano je zanimiv na svoj način s svojimi obalami, ki smrdijo po gnilih jajcih in so iz črnega sprijetega peska. V Agrigentu je ful zanimiv muzej, če te zanima zgodovina, krasno zbirko imajo, en kup nekih antičnih zadev, pa templji so ful lepi.
Aja, btw, meni se zdi, da obstaja cela tema o Siciliji posebej.
Aja, btw, meni se zdi, da obstaja cela tema o Siciliji posebej.
Pablo Picasso
Posted 19 April 2011 - 02:49 PM
Damn you Coco, zakaj ne moreš napisat, da je ful grdo in brezveze.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 19 April 2011 - 06:18 PM
Sicer pa naj te Ana odvrne, nje Sicilija ni ravno očarala, pa starčkov, ki so igrali šah na ulici (po njenem so bili to mafijci) se je bala.
Pablo Picasso
Posted 20 April 2011 - 07:54 AM
ti starčki so pa men ful face. v apuliji so bili na vsakem trgu in prov videlo se jim je,da jih ful zanima od kod smo, ker pač tam ni toliko turistov. včasih je kdo tud vprašal. in nisem tekla v joku stran da mi bodo vzeli organe
Posted 20 April 2011 - 08:02 AM
je pa res, da ni nč fensi
Posted 20 April 2011 - 09:30 AM
Torej, kar se tiče teh treh mest... so en zraven drugega, Rimini in San Leo spadata pod Italijo, San Marino je pač San Marino.
Jaz sem bila v enih sobicah na koncu Riminija, tik pred vstopom v San Marino, splača se pogledat na booking.com, ker se dobi luštne, ugodne varjante. Tkole je bilo notri:

Rimini je lepo mesto. Splača se iti na dolgo peščeno obalo, tek ob morju je tudi super. Tam so sicer sami hoteli, ampak če si izven sezone, ni nič folka. Meni so peščene plaže in hoja po pesku zakon

Sicer je pa zanimiv stari del mesta, polno raznih trgov, cerkva.
Meni je bil všeč trg Piazza Tre Martiri, ki je središče dogajanja. Od tam naprej se vlečejo tudi trgovine (Armani, Diesel, Intimissimi, Pimkie, Guess,...) Tam se splača tudi kej pojest, midva sva jedla božansko margarita pico, mnjami

Do San Leo ni daleč, se pa cesta vleče po ovinkih, tako da vidiš pokrajino in jezera, krasno! Ko prideš tja, to je okoli 600m nadmorske, zagledaš le pečino:

Potem te pa skoraj kap, ker je za pečino vhod v majhno mestece in polno malih ulic. Res romantično! Ljudje zelo prijazni, gostilnice na kupu in na vrhu točka z razgledom in cerkev, ki je ena izmed boljših arhitektur v Italiji. Tam je tudi trgovina z domačini izdelki, midva sva kupila domač med, sire, klobase, vino,... pa razne namaze iz rukole in regrata sem videla.
V San Leu je tudi muzej na gradu, vstopnina je bila tisti dan zastonj, ful dober muzej mučilnih naprav, pušk, orožja,...
Tam sva jedla v fuuul dobri gostilnici, najboljša carbonara ever

San Marino je pa tudi čudovit, joooj, jst sm zaljubljena v ta konec. Državica se vije v hrib in čisto na vrhu se odpre mesto. Na vrh se lahko odpeljemo z avtom ali gremo na vzpenjačo, mislim, da je 10€/osebo. Na vrhu je tudi parking, mislim, da 0,5€/h.
.jpg)
Gor hodiš po malih ulicah, strmih poteh in obzidju, res fenomenalno.

Polno trgovin, gostilnic in kafičev, res ful dogajanja. Splača se v majhne trgovinice po domače pivo iz San Marina in po pršut.

Na vrhu je možen ogled muzeja vampirjev in ogled gradu. Poskusiti je treba njihove ala sendviče s pršutom in mocarelo, v taki tortilji... neki na P se reče, pozabila ime. So kar dragi, ampak mnjama! Jedla sva na vrhu v restavraciji z razgledom, cene normalne. Ful dobre morske jedi in testenine
Največji strošek od vsega je bencin, do tja je okoli 550km, voziš se 5h, če ni gužve, ob nedeljah zvečer se zabaše tudi na avtocesti. Oba skupaj sva za vse (soba+bencin+hrana+pijača+parkingi) zapravila okoli 450€. Šla sva za 2 dni oz. eno noč prespala. Splača se iti za ene 2 noči, 1 je premalo.
Posted 20 April 2011 - 10:27 AM
Rimini pa mi je bil bolj tak tak. Ni me navdušil. Plaža je kot je Princeska povedala peščena, vendar je tak droben tip peska, bolj mivka, ki je zlepa ne spraviš s sebe, če se kopaš. Pa v toplih mesecih (jaz sem bila tam konec maja) se tam tre ljudi. Jaz v Rimini ne bi šla na počitnice na morje, bi pa še šla na kak tak izlet kot ga je naredlila Princeska.
Posted 20 April 2011 - 07:58 PM
Sicer pa naj te Ana odvrne, nje Sicilija ni ravno očarala, pa starčkov, ki so igrali šah na ulici (po njenem so bili to mafijci) se je bala.
Loool.
Ma, jst sem ziher, da bi mi bila Sicilija ful super. Sever Italije in pa Rim mi pa nista všeč. Sploh Rim mi je odvratan.
ti starčki so pa men ful face. v apuliji so bili na vsakem trgu in prov videlo se jim je,da jih ful zanima od kod smo, ker pač tam ni toliko turistov. včasih je kdo tud vprašal. in nisem tekla v joku stran da mi bodo vzeli organe
Podpis, meni so tud ful face.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 20 April 2011 - 09:06 PM
Princeska hvala!
Coco, jaz sem bila samo na Palermu in mi je blo obupno. Vrjamem pa, da je preostala Sicilija čudovita.
Posted 20 April 2011 - 09:16 PM
Posted 20 April 2011 - 10:11 PM
Pablo Picasso
Posted 20 April 2011 - 10:16 PM
Posted 26 April 2011 - 12:02 PM

Je pa Milano raj za nakupovanje. V centru mesta je res ogromno trgovin - od Zare, Bershke, Benettona do Louisa Vuittona in Prade. Tam lahko brez problema zapravi ves dan.

Posted 03 May 2011 - 10:39 AM
Za Milano sem pa že dostikrat slišala, da ljudi ne navduši.
Posted 03 May 2011 - 01:47 PM
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users