[quote=Tanjci][quote=sonchika][quote=inchika]Sam tko informativno tole z dvojčki; kako je to z geni, mislim a je več možnosti če je že en od tvojih staršev dvojček, pa da imaš potem več možnosti da imaš dvojčke še sam...al nima tolko veze s sorodniki ki so dvojčki?
[/quote]
Ravno o tem sem zadnjič razmišljala. Meni se to ne zdi ravno verjetno. Ni mi jasno, kako lahko imaš več možnosti.
Če prideta v jajčece 2 spermija, se mi zdi to naključje in ne nekaj, kar se deduje.[/quote]
čudno da nobena še ni povedala "da se to sploh ne zgodi"!!!! 
ENOJAJČNA DVOJČKA: 1 jajčece oplodi 1 spermij, oplojeno jajčece se deli prvič, tu se pa potem zgodi (to kar je potem lahko podedovano), da se vsaka od nastalih celic deli naprej sama zase, zato nastaneta dve "enaki" osebi (vizualno)
DVOJAJČNA DVOJČKA: ženski se pri ovulaciji sprostita dve jajčeci, ki sta obe oplojeni in dojenčka sta tako kot brat/sestra. Tukaj moški nima nič zraven, ampak je to odvisno od ženske.Ali pa če stvar povemo še bolj podrobno:
http://www.mojmalcek...-05/dvojcka.phpTako, mislim, da imate sedaj dovolj informacij o dvočkih -- tako da VESELO na delo in VADIT!!