Jump to content

Photo

Koliko otrok si zelite!

• Please log in to reply
358 replies to this topic

#141 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 08 June 2006 - 08:59 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(inchika)
Sam tko informativno tole z dvojčki; kako je to z geni, mislim a je več možnosti če je že en od tvojih staršev dvojček, pa da imaš potem več možnosti da imaš dvojčke še sam...al nima tolko veze s sorodniki ki so dvojčki?

Ravno o tem sem zadnjič razmišljala. Meni se to ne zdi ravno verjetno. Ni mi jasno, kako lahko imaš več možnosti. Če prideta v jajčece 2 spermija, se mi zdi to naključje in ne nekaj, kar se deduje.

Pravjo, da če so v družini prisotni dvojčki, da ima potem vsaka druga generacija veliko možnosti da so dvojčki...

npr, če ima babica dvojčke, naj bi imela veliko možnost za dvojčke tudi njena vnukinja...

nevem kako je s tem smile.gif

Zanimiv bi blo met dvojčke biggrin.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#142 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 09 June 2006 - 08:55 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(inchika)
Sam tko informativno tole z dvojčki; kako je to z geni, mislim a je več možnosti če je že en od tvojih staršev dvojček, pa da imaš potem več možnosti da imaš dvojčke še sam...al nima tolko veze s sorodniki ki so dvojčki?

Ravno o tem sem zadnjič razmišljala. Meni se to ne zdi ravno verjetno. Ni mi jasno, kako lahko imaš več možnosti. Če prideta v jajčece 2 spermija, se mi zdi to naključje in ne nekaj, kar se deduje.

čudno da nobena še ni povedala "da se to sploh ne zgodi"!!!! rolleyes.gif

ENOJAJČNA DVOJČKA: 1 jajčece oplodi 1 spermij, oplojeno jajčece se deli prvič, tu se pa potem zgodi (to kar je potem lahko podedovano), da se vsaka od nastalih celic deli naprej sama zase, zato nastaneta dve "enaki" osebi (vizualno)

DVOJAJČNA DVOJČKA: ženski se pri ovulaciji sprostita dve jajčeci, ki sta obe oplojeni in dojenčka sta tako kot brat/sestra. Tukaj moški nima nič zraven, ampak je to odvisno od ženske.

• 0
Posted Image

#143 luccia

luccia

sramežljivec

• Člani
  • 39 posts

Posted 10 June 2006 - 06:31 AM

[quote=Tanjci][quote=sonchika][quote=inchika]Sam tko informativno tole z dvojčki; kako je to z geni, mislim a je več možnosti če je že en od tvojih staršev dvojček, pa da imaš potem več možnosti da imaš dvojčke še sam...al nima tolko veze s sorodniki ki so dvojčki?
[/quote]
Ravno o tem sem zadnjič razmišljala. Meni se to ne zdi ravno verjetno. Ni mi jasno, kako lahko imaš več možnosti. Če prideta v jajčece 2 spermija, se mi zdi to naključje in ne nekaj, kar se deduje.[/quote]
čudno da nobena še ni povedala "da se to sploh ne zgodi"!!!! rolleyes.gif

ENOJAJČNA DVOJČKA: 1 jajčece oplodi 1 spermij, oplojeno jajčece se deli prvič, tu se pa potem zgodi (to kar je potem lahko podedovano), da se vsaka od nastalih celic deli naprej sama zase, zato nastaneta dve "enaki" osebi (vizualno)

DVOJAJČNA DVOJČKA: ženski se pri ovulaciji sprostita dve jajčeci, ki sta obe oplojeni in dojenčka sta tako kot brat/sestra. Tukaj moški nima nič zraven, ampak je to odvisno od ženske.

Ali pa če stvar povemo še bolj podrobno: http://www.mojmalcek...-05/dvojcka.php

Tako, mislim, da imate sedaj dovolj informacij o dvočkih -- tako da VESELO na delo in VADIT!! laugh.gif
  • 0
"Da bi bili srečni do določene meje, moramo trpeti do določene meje."
Edgar Allan Poe

#144 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 June 2006 - 09:17 AM

Nikakor nočem edinca (mogoče zato, ker sem sama edin ka in je grozljivo?tongue.gif ), optimalno bi dva, zna se zgodit tudi 3. Kar je več je pa že muka tongue.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#145 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 June 2006 - 04:30 PM

edinca tut js ne bi mela... sama mam brata in če pomilsim, da bi bla sama... neeee- s kom bi se pa pol tepla, kregala, smejala, jokala in nenazadnje igralaaaa??? wink.gif ermm.gif: wink.gif ermm.gif:

mela pa bi 2 otroka, tud 3. bi mela... več pa ne več...
pa dvojčka bi mela- enojajčna biggrin.gif ;)
  • 0

#146 Inči

Inči

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 295 posts
  • Interests:vse po malem

Posted 10 June 2006 - 04:46 PM

jst bi mela pa največ enega... biggrin.gif

sama sem tut edin ka in res nikol ampak res nikol si nisem želela še kakšnega brata ali sestro...ne vem zakaj
  • 0

#147 Sarchyka

Sarchyka

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts
  • Interests:moj fant :)

Posted 12 June 2006 - 06:46 AM

Hmm jaz bi mela najraje dvojčka biggrin.gif ali pa starejšega fantka ki bi pazil na mlajšo sestrico biggrin.gif
  • 0
~ ¤ ~ I was born to make him happy ~ ¤ ~
user posted image

#148 luccia

luccia

sramežljivec

• Člani
  • 39 posts

Posted 12 June 2006 - 01:02 PM

Kakor koli-eden, dva, tri, dvojčki ali ne, fantek, punčka - - na koncu si pa nabolj vesel, da je tvoj otrok zdrav in vesel. :blob3: :blob2: :3some: :headbang: :hello1:
  • 0
"Da bi bili srečni do določene meje, moramo trpeti do določene meje."
Edgar Allan Poe

#149 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 16 August 2006 - 05:17 PM

Rada bi mela starejšega fantka in mlajšo punčko, ampak kokr kol bo-bo uredu

Narava poskrbi za vse biggrin.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#150 *tinchy_ka*

*tinchy_ka*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 773 posts

Posted 16 August 2006 - 11:05 PM

mela bi 4....drgač pa fajn bi blo če bi bla umes dvojčka biggrin.gif
  • 0
YoU GoT To KeEp YoUr HeAd Up, EvEn WhEn RoAd Is HaRd, NeVeR GiVe Up!

#151 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 16 August 2006 - 11:08 PM

Najrajs bi imela dvojcka ali trojcke(ce bi se lubi potrudil nekega dne..hmm)biggrin.gif Ce se mi pa te sanje ne bodo uresnicile pa 1. ali 2..
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#152 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 17 August 2006 - 12:14 PM

Ne želim si otrok, čeprav me zanima kakšni bi bli-kakšne obraze bi imeli in kakšne osebnosti, pa kakšna mama bi bla ampak je še vedno več proti kot pa za. Če bom imela si želim da je punčka in samo punčka.
  • 0

#153 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 17 August 2006 - 04:10 PM

QUOTE(bluberry)
Ne želim si otrok, čeprav me zanima kakšni bi bli-kakšne obraze bi imeli in kakšne osebnosti, pa kakšna mama bi bla ampak je še vedno več proti kot pa za. Če bom imela si želim da je punčka in samo punčka.

Kva pa, če bo slučanj fantek in samo fantek?
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#154 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 18 August 2006 - 06:25 AM

ja če bom mela nekooooč otroke...bi rada dva.. smile.gif laugh.gif
  • 0

#155 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 18 August 2006 - 09:22 AM

Vse bi rade neke dvojčke, nobena pa ne pomisli, da jih je treba dejansko RODIT! biggrin.gif

Drugač pa jaz sploh ne vem, kolko otrok si želim. Kak me bo prijelo. laugh.gif
  • 0

#156 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 August 2006 - 09:28 AM

QUOTE(Michelle)
Vse bi rade neke dvojčke, nobena pa ne pomisli, da jih je treba dejansko RODIT! biggrin.gif

yeh, pa ne sam to, tut naenkrat za dva kričača skrbet ni glih mala malca. biggrin.gif moja mati je živce pustila v najinem otroštvu z bratom, ker sva praktično tak malo narazen, da so vsi govorili, če sva dvojčka - en bolan, se komaj pozdravi, drugi faše in tako naprej .... hvala, ampak ne, hvala! biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#157 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts

Posted 18 August 2006 - 10:15 AM

hja, rojevanje bi pa z velkim veseljem moškim prepustila, pa nej še oni mal okusjo te bolečine...sicer sama valdaaa še nimam izkušenj....
sam če tko pogledam...že tko mam fulll bolečine k fešto dobim....ka bo šele pr rojevanju.... rolleyes.gif
  • 0

#158 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 19 August 2006 - 09:52 AM

Hja če bo fantek bom žalostna, pač iskreno rečeno. smile.gif ,
devilka saj obstaja epiduralna analgezija,nič bat.
  • 0

#159 *tinchy_ka*

*tinchy_ka*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 773 posts

Posted 19 August 2006 - 10:20 AM

sam ne verjamem da boš lih žalostna nevem no, ko se ti enkrat otrok rodi si pomoje srečen k nevem kaj pa če je punčka al pa ne... biggrin.gif
  • 0
YoU GoT To KeEp YoUr HeAd Up, EvEn WhEn RoAd Is HaRd, NeVeR GiVe Up!

#160 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts

Posted 19 August 2006 - 10:25 AM

heh, ampk zamislte si, de naši tipčki rojevajo namest nas... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users