Jump to content

Photo

Vložki

• Please log in to reply
409 replies to this topic

#141 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 June 2006 - 06:59 PM

To je več ali manj vse. Ko ga pa začenjaš čutiti, pa pomeni, da se je že napil in se pomaknil navzdol. Takrat ga pa moraš zamenjati.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#142 Naty

Naty

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 321 posts
  • Interests:Najraje imam glasbo - LINKIN PARK :D (sploh mi je všeč Mike Shinoda) ... pa ples, nogomet ;) ...

Posted 19 June 2006 - 07:03 PM

Pa v (zadnjem - junijskem) Coolu je bla knjižica pa je vse pisal o tem ... tud kak se tampon vstavi ... pa so bli tamponi zraven (o.b.) če se ne motim ...
Aja Caludija je verjetno vprašala če lahko uporablja tampone ker še verjetno ni imela spolnih odnosov ... in veliko ljudi (tudi tisti, ki svetujejo v raznih revijah) govorijo, da ni 'fajn' če imaš tampone pred spolnimi odnosi ... v tisti knjižici, ki je bila v Coolu (O odraščanju - je tudi spletna stran: http://oodrascanju-si.com pa piše, "tampone lahko uporabljajo tudi nedolžna dekleta" twisted.gif pa še da so za prve poskuse boljši manjši tamponi npr. o.b. mini ali light flow
  • 0
It's a Mike Shinoda thing ... you just wouldn't understand!!

#143 Naty

Naty

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 321 posts
  • Interests:Najraje imam glasbo - LINKIN PARK :D (sploh mi je všeč Mike Shinoda) ... pa ples, nogomet ;) ...

Posted 19 June 2006 - 07:08 PM

Pa svaka čast vam ... ok pretiravam biggrin.gif meni je to tok hecno, da bi si neki noter rinla ... ampak bolše od 'plenice' - kot je rekla Jenna biggrin.gif
Aja pa pa eno vprašanje mam: v Coolu so bli kiri tamponi? O.b. mini al kiri drugi o.b.?? Pa tiste ko ne vete sm zmerla biggrin.gif pa so dolgi al kako bi rekla 4,5 cm ... smile.gif
  • 0
It's a Mike Shinoda thing ... you just wouldn't understand!!

#144 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 19 June 2006 - 07:42 PM

punce, ne sekirajte se, saj tampone lahko uporabljate tudi če ste še nedolžne.Čeprav sem v veliko revijah prebrala, da jih naj ne bi. No, jaz jih(sem še nedolžna wink.gif ) pa nimam nobenih problemov. Uporabljam pa ob tampone mini, normal pa tudi super. Tak da to če ste še nedolžne al ne nima veze s tamponi. vsaj po mojem mnenju.
  • 0

#145 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19980 posts

Posted 19 June 2006 - 08:56 PM

jz mislm da mi tempon ne gre not, in sploh nočm probavat ermm.gif
pomojem je tud vlik odvisn od tega kok maš kj debelo deviško kožico, mislm a je bl kožnata al bl elastična pa tko ...ker jz mam filing da si jo bom predrla ...joj,me kr skeli, bom nehala pisat .. biggrin.gif
  • 0

#146 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2006 - 08:16 AM

QUOTE(-supergirl-)
vsaka naj uporablja tisto kar ji paše. debate o tem a si usran, če uporabljaš vložke so pa malo mimo. vse imamo menstruacijo in hvala bogu, da imamo možnost izbire kaj bomo uporabljale. ob pravilni osebni higieni na katero moramo biti v tistih dneh še bolj pozorni, pa ni nobenega smardu, pa če uporabljaš vložke ali tampone. jaz že celo življenje uporabljam vložke (ker tamonov ne prenašam najbolje), pa ni še nihče rekel, ti maš pa menstruacijo, pa vložek in smrdiš.
tako, da mislim, da ta debata ni čisto na mestu!

Daj daj, ne pretiravaj. To, kar sem napisala, ni moja izmišljotina, ampak preprosto človeško dejstvo, pa če ti je všeč ali pa ne.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#147 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2006 - 08:17 AM

QUOTE(sonchika)
To je več ali manj vse. Ko ga pa začenjaš čutiti, pa pomeni, da se je že napil in se pomaknil navzdol. Takrat ga pa moraš zamenjati.

Jaz pa ga nikoli ne čutim, tudi, če se mi kdaj ful napije. Čutim samo, če si ga čudno včasih vstavim. Takrat pač ven in še enkrat.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#148 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 20 June 2006 - 08:21 AM

QUOTE(Jenna)
QUOTE(-supergirl-)
vsaka naj uporablja tisto kar ji paše. debate o tem a si usran, če uporabljaš vložke so pa malo mimo. vse imamo menstruacijo in hvala bogu, da imamo možnost izbire kaj bomo uporabljale. ob pravilni osebni higieni na katero moramo biti v tistih dneh še bolj pozorni, pa ni nobenega smardu, pa če uporabljaš vložke ali tampone. jaz že celo življenje uporabljam vložke (ker tamonov ne prenašam najbolje), pa ni še nihče rekel, ti maš pa menstruacijo, pa vložek in smrdiš.
tako, da mislim, da ta debata ni čisto na mestu!

Daj daj, ne pretiravaj. To, kar sem napisala, ni moja izmišljotina, ampak preprosto človeško dejstvo, pa če ti je všeč ali pa ne.

daleč od tega, da bi se hotela kregat, ampak dejstva so dejstva, tebi so pač tampni cool, jaz pač uporabljam vložke. ok? higiena je ključ do vsega. tudi strokovnjaki nimajo enotnega mnenja kaj je bolje: tampon ali vložek. vsak naj uporablja tisto kar mu paše, ob tem pa skrbi za higieno in je vse cool, nihče niti ne ve da imaš menstruacijo.
(p.s. sem popolnoma za imenjavo misli, mnenj in komentarjev, ampak v zgornjem postu si me pa skoraj obtožila, da si zmišlujem, lažem itd. in da velja samo tvoje mnenje!!!!)
  • 0

#149 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2006 - 08:25 AM

.
Ne ne in ne! Tudi, če bi uporabljala vložke (in ene prva dva meseca sem jih), bi bila enakega mnenja (ni zdaj to, da sem uperjena proti vsem uporabnicam vložkov, žal ne). Saj je kristalno jasno. Če uporabljaš vložke, se ti menstra pajsa med nogami nekaj časa (saj si najbrž vložkov ne menjavaš na 10 minut). Za moje pojme nehigienično.
Nobene pa nisem obtožila, da pa zdaj zaradi tega smrdi na kilometer, da je packa, da ne skrbi za higieno in podobno. Ne polagaj mi besed v usta.

.
  • 0

#150 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 June 2006 - 08:28 AM

DOVOLJ! Vsak naj uporablja, kar mu ustreza. Jenna, ne moreš trditi, da tiste, ki uporabljajo vložke, zaudarjajo po tem in onem. Nadaljujmo raje s splošno debato o vložkih in tamponih. In ne o tem, ali kdo smrdi ali ne.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#151 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2006 - 08:31 AM

QUOTE(sonchika)
Jenna, ne moreš trditi, da tiste, ki uporabljajo vložke, zaudarjajo po tem in onem.

Vidim, da res noben ne šteka (oz. upam, da noče štekat), kaj sploh mislim povedat. In potem umetno ustvarite neko moje mnenje, da se lahko nanj usajate.
Over & out
  • 0

#152 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 20 June 2006 - 08:32 AM

ok. to je tvoje mnenje. in po eni strani je logično in pravilno. je pa tako, da menstrualna kri mora iz telesa 8v vložek ali tampon) in kar se mene tiče mi ni nobena možnost všeč. kot sem že napisala naj vsaka punca uporablja tiso kar ji paše. definitivno tukaj pravilne ali napačne poti ni.
mene osebno vložki manj motijo kot tamoni. (brez zamere, ampak ko si ti uporabljala vložke verjetno vložki niso bili takšni kot so danes in verjamem, da imaš hud odpor do vložkov -- to sem napisala, ker sva približno enako stari in se spomni kakšno sranje je bilo, ko sem jaz dobila menstruacijo, o always si lahko samo sanjal oz. kupoval v tujini in podobno!)
predlagam, da končava to debato, ti imaš svoje mnenje, jaz imam svoje mnenje in vse imamo možnost izbire! rolleyes.gif
  • 0

#153 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2006 - 08:37 AM

.
Ok, poglavje zaključeno, da.
In takrat sem uporabljala Always ali nekaj podobnega, ne ravno najbolj češkega ala Vir80 al kaj so že, se spomnim. Sicer ne tako dodelane, kot dans, ampak poanta je ipak ista, kot jo ves čas trobim.
Ok, zaključeno.

.

• 0

#154 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 20 June 2006 - 03:22 PM

QUOTE(crna)
Jaz sem s tamponi šla na morje, v reko, na bazen in sem ga zmeraj vstavila nekje pred kopanjem, pa potem, ko sem se vrnila s plaže. Zmeraj sem jih menjala čisto običajno, dokler ni bil nfilan s krvjo ni šel nikamor, ker je rahlo zoprn občutek, če ni dovolj napojen, ne gre zlahka ven.

Meni se sploh ne napoji dosti s krvjo (ob mini), imam pač zelo šibko menstro in je potem res mal zoprno pri odstranjevanju, ampak gre pa biggrin.gif Še po kakih 3 urah ni tko prepojen, da bi šel komot ven, če imaš isti tampon več kot 3 ure, pa najbrž ni več priporočljivo?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#155 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 June 2006 - 06:40 PM

Lahko ga imaš do 8 ur.
  • 0

#156 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 20 June 2006 - 06:44 PM

QUOTE(_M_)

Pr vložku si tam okol luknje vse krvav in vsakič ob menjavi vložka se hodit tuširat mi je po pravici povedano odveč in neumno, če mam lahk tampon, kjer sem na zunaj povsem čista.

LOL, smehi. Pa saj ni take panike, no. wink.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#157 martinca1

martinca1

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 29 June 2006 - 02:29 PM

katere vložke pa uporabljate pri športu? oops.gif
  • 0

#158 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 03 July 2006 - 04:34 PM

QUOTE(martinca1)

...mislim da bi bolj kot vložki bili primerni tamponi...pri športu skačeš levo in desno, pa ni nujno, da bo vložek sledil tvojemu gibanju...če me razumeš, tampon pa je, kjer je in tam ostane pa tudi če salte izvajaš. Če že nasplošno raje uporabljaš vložke in si kot nekatere prepričana, da so tamponi bolj nezdravi...vseeno mislim, da za tistih nekaj uric, ko si vsa športna, tampon nima kaj škodovati (mislim v primeru, če imaš bolj šibko, pa da se bojiš, da bi ti izsušil nožnico)...
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#159 Rianna

Rianna

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4793 posts

Posted 03 July 2006 - 05:41 PM

QUOTE(martinca1)

takšne, ki hitro vpijajo like always pa naj bodo plastični pa ne vem kaj še vse pijejo pa tongue.gif
  • 0
La vita senza house musica non e vita
IPB Image
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise

#160 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 03 July 2006 - 06:45 PM

Rianna...se strinjam.. smile.gif sam jst bi rada uporabljala tampone...pa jih not ne spravim...kr mam tko nek čudn občutek..kot da je neka zapora in ne gre dalje... ermm.gif ermm.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users