Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#141 Ka

Ka

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 628 posts

Posted 27 March 2006 - 04:49 PM

QUOTE(Jenna)

Ja. In eni redkih, ki niso šli po trendu krušnih peči, ampak še skos na plin pečejo!

pa si pol stestirala to parmo na bone?
(jaz delam propagando ZA parmo.biggrin.gif biggrin.gif )
in btw mi je kul, da vsaj nekje ni pica s krušne peči, ker včasih pač ne paše jest podplata.... laugh.gif laugh.gif
  • 0

#142 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2006 - 06:02 PM

.
Ne ne, nisem še je testirala na bone. Mislim, da je niti ne bom in bom še skos tja zavila nebonsko. biggrin.gif

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#143 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 30 March 2006 - 01:58 PM

Kaj pa pizzerija Favola, men je ful dobra, pa take torte imajo, da kr dol padeš...
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#144 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 March 2006 - 05:17 PM

.
A ve kdo za kakšno restavracijo v Lj, kjer bi imeli dobre ribje jedi? Morski list, brancin? Pa da ni glih ne vem kako drago. Slišala sem sicer za Žabarja, ampak me zanima še kakšna druga.

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#145 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 31 March 2006 - 07:09 AM

QUOTE(Katie)
Jaz imam pa eno vprašanje v zvezi s tipično slovensko hrano. Namreč drug teden dobimo goste iz tujine in bi jih radi peljali v kakšno dobro restavracijo ali gostilno (v Ljubljani), kjer strežejo tipične slovenske jedi, pa da so res dobre.

Ima kdo kako idejo? Ker sama res nikoli ne hodim ven jest prav slovensko hrano (jo kuham doma občasno). Aja, pridejo pa eni poslovneži in dva umetnika, tako da jih ne morem ravno domov vabit pa jim kuhat (kaj če se mi kaj zalomi?!) ... biggrin.gif

Pelji jih v gostilno Sokol. Ambient je folklorno slovenski, hrana je slovenska v smislu kot jo iščeš. Pred par meseci sem peljal tja ameriške prijatelje (starejši par, za ameriške razmere prijetno bogata človeka). Ambient in hrana sta ju navdušila. Cene so zmerne. Mogoče je dobro, da stopiš sama tja noter in si ogledaš. To restavracijo priporoča tudi recepcija hotela Lev. Meni osebno taka folklora ni ravno po duši, ampak če so moji/tvoji/naši gostje navdušeni, jih bomo pač vodili tja... Aha, še naslov: Ciril-Metodov trg 18 (približno nasproti ljubljanske stolnice), tel.: (01)439 6855.
  • 0

#146 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 31 March 2006 - 07:30 AM

[quote=Jenna].
A ve kdo za kakšno restavracijo v Lj, kjer bi imeli dobre ribje jedi? Morski list, brancin? Pa da ni glih ne vem kako drago. Slišala sem sicer za Žabarja, ampak me zanima še kakšna druga.
.

Bil pred kratkim v Žabarju z eno zelo ambiciozno družbo. Račun je bil kaj masten, hrana pa... Nekaj časa me ne bodo videli, sploh pa ne s kakšno punco. Zanimiva se mi zdi Aska in volk. Prijeten prostor, veliko ognjišče, kjer pripravljajo hrano pod peko. Balkansko-mediteranska kuhinja, znala bi dobiti tudi dobre ribe. Ziher je dobra hobotnica v solati in ispod peke. Cenovno zmernejša od Krpana. Lokacija: Gornji trg 4; tel.: (01)251 1069. To je bivši kafič Atrium, takoj za posebno šolo. Meni je tam fino, na veliko pa še nisem sprobal njihove hrane. Poskusi in nam napiši!
  • 0

#147 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 31 March 2006 - 07:31 AM

Včeraj je Harambaša še enkrat potrdil, da lahko tekmuje z Mrkvo na Baščaršiji. biggrin.gif
  • 0

#148 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 31 March 2006 - 10:16 AM

QUOTE(Errol)
Ziher je dobra hobotnica v solati

Mmmm,to je pa meni tako zelo dobro, če je seveda solidno pripravljena!
Sm imela nekaj časa srečo, da sem bila v krogu ljudi, ki se ukvarjajo s prodajo in predelavo ribe in je šefica naredila tok dobro hobotnico v solati, njami tongue.gif

Pa drugače jaz resnično nisem solatarka, ne jem tistih klasičnih solat, sam tole je pa res nekaj najboljšega.
Enkrat smo jo na Korčuli sami kuhali in potem pripravili iz nje - hobotnice - solato, pa je zelo dobro uspela.
Ulovil jo je pa naš gostitelj..

Lepi spomini, zelo, ampak to je že druga zgodba.. sad.gif
  • 0

#149 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 31 March 2006 - 10:49 AM

Ja, ja, Dalmatinci so od hudiča. biggrin.gif
  • 0

#150 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 31 March 2006 - 11:35 AM

Opa, Dalmatinci nimajo nič z mojimi spomini biggrin.gif
Sem imela s sabo Slovenca! twisted.gif
  • 0

#151 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 March 2006 - 11:38 AM

OT: kdo se javi, da mi odpre čudoviti svet okusov morskih sadežev? jaz kake hobotnice, školjk, rakcev, kalamarov in podobnega tut videt (in zavohat) ne morem. biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#152 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 31 March 2006 - 11:41 AM

Kakšnega ribiča ulovi v mrežo! tongue.gif
  • 0

#153 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 31 March 2006 - 11:43 AM

Špela, edini način je, da odpreš usta, nekdo ti pa pol šopa morsko hranico noter. :tongue7: Verjemi, res si prikrajšana za super papico. Njami.
  • 0

#154 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 31 March 2006 - 02:11 PM

[quote=Špela]OT: kdo se javi, da mi odpre čudoviti svet okusov morskih sadežev? jaz kake hobotnice, školjk, rakcev, kalamarov in podobnega tut videt (in zavohat) ne morem. biggrin.gif

Še en taki bonik tukaj biggrin.gif Ne morem tega dol spravit sad.gif
  • 0

• Guests

Posted 01 April 2006 - 01:29 AM

QUOTE(Errol)
QUOTE(Katie)
Jaz imam pa eno vprašanje v zvezi s tipično slovensko hrano. Namreč drug teden dobimo goste iz tujine in bi jih radi peljali v kakšno dobro restavracijo ali gostilno (v Ljubljani), kjer strežejo tipične slovenske jedi, pa da so res dobre.

Ima kdo kako idejo? Ker sama res nikoli ne hodim ven jest prav slovensko hrano (jo kuham doma občasno). Aja, pridejo pa eni poslovneži in dva umetnika, tako da jih ne morem ravno domov vabit pa jim kuhat (kaj če se mi kaj zalomi?!) ... biggrin.gif

Pelji jih v gostilno Sokol. Ambient je folklorno slovenski, hrana je slovenska v smislu kot jo iščeš. Pred par meseci sem peljal tja ameriške prijatelje (starejši par, za ameriške razmere prijetno bogata človeka). Ambient in hrana sta ju navdušila. Cene so zmerne. Mogoče je dobro, da stopiš sama tja noter in si ogledaš. To restavracijo priporoča tudi recepcija hotela Lev. Meni osebno taka folklora ni ravno po duši, ampak če so moji/tvoji/naši gostje navdušeni, jih bomo pač vodili tja... Aha, še naslov: Ciril-Metodov trg 18 (približno nasproti ljubljanske stolnice), tel.: (01)439 6855.

Ej, najlepša hvala za info, Errol! Ja, vem kje je Sokol, ampak še nikoli nisem prestopila njihovega praga. Tist sokol spredaj pa to ... Res tko folklorno deluje, ja, pa kadar grem mimo, pridejo ven kaki fajn rdeči, zaripli, nasmejani strici ... Drugace so pa tile naši gostje Angleži ... Bom jutri hitro skočila pogledat in če se mi bo zdelo ok, bomo pač šli tja ... Saj nekako mi je pomembno, da spoznajo našo hrano in našo kulturo, če jaz v tem uživam ali ne, nekako ni pomembno v tem primeru. biggrin.gif No, hvala še enkrat!
  • 0

#156 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 April 2006 - 02:21 AM

QUOTE(Errol)
QUOTE(Jenna)
Bil pred kratkim v Žabarju z eno zelo ambiciozno družbo. Račun je bil kaj masten, hrana pa... Nekaj časa me ne bodo videli, sploh pa ne s kakšno punco. Zanimiva se mi zdi Aska in volk. Prijeten prostor, veliko ognjišče, kjer pripravljajo hrano pod peko. Balkansko-mediteranska kuhinja, znala bi dobiti tudi dobre ribe. Ziher je dobra hobotnica v solati in ispod peke. Cenovno zmernejša od Krpana. Lokacija: Gornji trg 4; tel.: (01)251 1069. To je bivši kafič Atrium, takoj za posebno šolo. Meni je tam fino, na veliko pa še nisem sprobal njihove hrane. Poskusi in nam napiši!

Hm, zanimivo. Jaz sem za Žabarja slišala same pohvale.
Aska in volk: http://www.askainvolk.si/
Ziher bom jo enkrat obiskala. Me hobotnica tudi mika. Hvala za odgovor! wink.gif
  • 0

#157 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 01 April 2006 - 05:19 PM

Žabar je o.k., vedno ko sem bila je bilo o.k., ampak res pa sedaj nisem bila že malo dlje časa.
  • 0

#158 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 01 April 2006 - 06:34 PM

vodnikov hram nasproti glavne ljubljanske tržnice je velik no no za it jest na bone. sva danes z bratom probala in je najprej kelnar zaduhovičil, če mamo tut ob sobotah šolo (sva ga takoj prestrelila s pogledom twisted.gif), potem majo en sam meni (no, vsaj danes so meli samo enga): goveja župa, govedina, krompir, solata, zavitek. kar želodec se mi je obrnil. biggrin.gif na koncu sva naročila solatko s piščancem (jaz) in špagete carbonara (brat) - to je blo dost ok za pojest, ni blo pa neki uau. ne kupim več bona za sem, ostajam pri etničnih (mehiška, španska, itn ... ) kuhinjah za bone.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#159 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 01 April 2006 - 06:46 PM

A ima sploh kakšen Hram v Lj. dobro hrano na bone?
  • 0

#160 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 01 April 2006 - 07:57 PM

Špela ti hodiš ful ven jest... A doma ti ne dajo jest? biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users