Jump to content

Photo

Pralni praški, mehčalci & ostala čistila

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#141 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 26 February 2012 - 07:18 PM

Meni na navadni sodi bikarboni piše, da se jo da tudi v stroj, tako da pomoje ni potrebe po kupovanju neke posebne sode. Imajo pa sodo v eurospinu 500g za 50centov.
  • 0

#142 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 February 2012 - 11:45 PM

Ta mehčalec ful diši (peach & peony):

Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#143 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32262 posts

Posted 28 February 2012 - 08:36 AM

Tudi jaz bom izkoristila DM kupon za 50% popusta in kupila tale gel za pisano perilo...

Posted Image

Uporabljam tele tri Froscheve praške in tudi njihove mehčalce.

• 0

#144 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 28 February 2012 - 09:22 AM

Lahko kupiš tri izdelke.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#145 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32262 posts

Posted 28 February 2012 - 09:33 AM

z enim bonom???
  • 0

#146 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2012 - 10:37 AM

Ja. Zadaj na bonu piše, da bon velja za enkratni nakup največ treh izdelkov.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#147 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32262 posts

Posted 28 February 2012 - 10:38 AM

Super!
  • 0

#148 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2012 - 10:43 AM

Jaz sem tudi mislila, da lahko samo enega kupiš, pa sem šla pogledat na bon. Fino!
  • 0

#149 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 01 March 2012 - 01:27 AM

Do kdaj pa velja ta bon?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#150 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 March 2012 - 03:31 PM

31/3.
  • 0

#151 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 06 March 2012 - 12:49 AM

Hvala!

Prvič sem naredila mehčalec in sicer po tem receptu:
- 1 lonček (približno 1 deciliter) pralne sode bikarbone,
- 7 lončkov vode,
- 6 lončkov belega alkoholnega kisa
- 5 mililitrov eteričnega olja.

Priprava:
V zadosti veliko posodo vlijte 3,5 lončkov vode, dodajte sodo bikarbono in dobro premešajte. Mešanici dodajte še kis, preostanek vode in eterično olje sivke. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte.
Domač mehčalec dodamo pri zadnjem ciklu izpiranja. Pred uporabo pa steklenico še dobro pretresemo.

Edino eteričnega olja sem dala ful manj, približno 20 do 30 kapljic. 5 ml se mi zdi mogoče malo preveč za 1, 5 l končnega izdelka.

Do zdaj sem ga enkrat uporabila in deluje v redu.
  • 0

#152 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 March 2012 - 07:31 AM

Jaz sem čez vikend oprala občutljivo perilo. na eni jopici sem imela madež, ki pri prejšnjem pranju ni šel ven, sedaj ej šel. Prala sem na 30 stopinj.
Potem se oprala fantove lab. halje in kuhinjske krpe,, ampka na 90 stopinj. Iz halj je šlo vse, krpe, ki so imele že stare madeže, se mi pa tudi zdi, da jih imajo manj.
V galvnem, sem zelo zadovoljna.
Za mehčalec sem pa zelo skeptična, se ful bojim da bo smrdelo po kisu. Se še spomnim, ko sem si lase sprala s kisom, splahnila z vodo pa so vseeno smrdeli.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#153 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 06 March 2012 - 02:07 PM

Gela jaz še nisem naredila, moram še milo nabavit. Ti nisi dala sode zraven? Milo si kupila marsejsko? Najbrž je vseeno, katero naravno milo je, ni neke razlike v učinkovitosti.

Nič ne smrdijo cunje po kisu. Itak je razredčen z vodo skoraj v razmerju 1:1 in daš še eterično olje zraven. Pa tudi, če ne daš eteričnega olja, ne smrdijo. Jaz sem ga nalila v prazno flašo od običajnega mehčalca in sem zlila en pokrovček v tisti predal za mehčalec, tako da je bil do vrha. Niti ne vem ali naj bi bilo treba dat več tega mehčalca, nisem nikjer zasledila. Mogoče je celo mišljeno, da se ga zlije v boben? Dala pa sem ga že preden sem zalaufala stroj. Piše, da se ga doda pri zadnjem izpiranju, ampak kdo bo čakal ob stroju in naknadno zlival noter.

Opazila sem, da imajo črna oblačila s tem mehčalcem mogoče celo nekoliko lepši vonj. Zadnje čase sem namreč začela opažat, da so imele črne cunje po pranju nek čudenj vonj in fantove majice so pod pazduho še vedno smrdele po švicu. Sem probala dat več običajnega mehčalca, več pralnega praška, oprala sem enkrat po skrajšanem programu, drugič po navadnem, potem z več vode, ampak ni nič pomagalo.
Bom videla, kako bo naslednjič s tem mehčalcem.
  • 0

#154 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 12 March 2012 - 07:23 PM

jaz pa trenutno delam ta domač prašek in se mi noče zgostit, dala sem 100g mila pa 2l vode in je še zmeri čist vodeno...je pa res da sm milo kupla kar v mullerju pač milo za pranje na roke. :confused:
  • 0

#155 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 12 March 2012 - 08:10 PM

Jaz sem delala zadevo zvečer, pred spanjem. Je bilo tekoče, zjutraj pa ful gosto.
Ne vem pa ali mora biti prav marsejsko ali ne.
Je pa super ta gel! Jutri delam novega, tokrat z destilirano vodo. Super opere in perilo je res mehkejše.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#156 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 13 March 2012 - 09:54 AM

Meni se je zgostilo po približno 4ih 5ih urah. potem sem dolila vodo, pa je bilo spet ful redko. ampak se je čez noč zgostilo on je super. sem pa isto uporabila navadno pralno milo iz muellerja. vodo pa kar tisto iz sušilca, ki je itak destilirana, pa še po mehčalcu lepo diši. gel je super in bom še delala.
  • 0

#157 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 13 March 2012 - 11:16 AM

Sm pustila čez noč in se je fino zgostilo :=) Je pa tko nekako teksture smrklja :P gosto pa mal se vleče, ne vem a naj pustim tako, al je bolje da je malo bolj tekoč?
Nila je napisala da je z enim 100g milom nardila 5l praška, jaz sem s tem mullerjevim naredila 2l pa je glih prav, tako, da verjetno je tudi od mila odvisno.

Zakaj je pa treba dat destilirano vodo?
  • 0

#158 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 13 March 2012 - 12:17 PM

moj ima tudi teksturo smrklja. sem pa iz muellerjevega 100g mila naredila okoli 3,5 do 4 litre praška/gela.
  • 0

#159 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 March 2012 - 12:58 PM

Moj je tudi kot smrkelj.
Če uporabiš destilirano vodo naj bi bilo mehkejše perilo.
  • 0

#160 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 13 March 2012 - 06:32 PM

A ve ste vse dale brez sode, samo vodo in milo? Ni treba, da je prav marsejsko milo. Brala sem, da je lahko katerokoli rastlinsko milo. Ni treba, da je prav naravno, ampak jaz bom naravnega kupila.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users