Jump to content

Photo

NARAVNA KOZMETIKA

• Please log in to reply
814 replies to this topic

• Guests

Posted 09 April 2007 - 11:53 PM

Em ... ne znam točno povedati. Ni v nobeni večji hali (kot je npr. Hala A itd.), ampak je v teh vmesnih, nizkih halah - dvorana 9. Spodaj imaš zemljevid, če ti bo kaj pomagal (če greš z miško na ostale hale, se ti izpiše, katere so, tako da se lažje orientiraš). Nekje na poti od City Parka proti Hali A.

http://www.btc-city....
  • 0

#142 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 April 2007 - 10:00 AM

če se postaviš pred vrata muellerja (dvorana 5), moraš krenit proti desni
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#143 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 April 2007 - 08:13 PM

Pa ena naravna trgovinica je nekje na TRUBARJEVI V LJUBLJANI, tam ko so nekoč prodajali bulerje (en zakoten čošak) pred Horsom. Natančneje žal ne znam razložit oops.gif ...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 12 April 2007 - 05:55 PM

To je verjetno tudi Kalček, če se ne motim (imajo dve trgovini - BTC in Trubarjeva).
  • 0

#145 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 12 April 2007 - 06:18 PM

Ja, bo kar res.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#146 Estelle

Estelle

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 04 June 2007 - 02:18 PM

QUOTE(Nila @ 10. 4. 2007 - 0:53) View Post

Em ... ne znam točno povedati. Ni v nobeni večji hali (kot je npr. Hala A itd.), ampak je v teh vmesnih, nizkih halah - dvorana 9. Spodaj imaš zemljevid, če ti bo kaj pomagal (če greš z miško na ostale hale, se ti izpiše, katere so, tako da se lažje orientiraš). Nekje na poti od City Parka proti Hali A.

http://www.btc-city....

Joj, kako si ti prijazna! smile.gif Ko grem naslednjič v BTC, se sigurno ustavim v Kalčku! wink.gif
  • 0

• Guests

Posted 11 July 2007 - 04:39 PM

Evo, tole spletno stran ste nalepile v rubriki Sestavine, pa da bo dosegljiva še tule pri Naravni kozmetiki klik. wink.gif
  • 0

#148 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 30 July 2007 - 12:31 PM

v katero kozmetiko spadata Lush in Extravaganja?
  • 0

#149 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 31 July 2007 - 10:34 AM

Extravaganja ni naravna.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#150 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 31 July 2007 - 01:13 PM

Lush pa zame tudi ni naraven, saj vsebuje ful konzervansov. ermm.gif
  • 0

#151 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 31 July 2007 - 02:31 PM

Konzervansi so itak povsod, še v hrani.

Najbolj naravno je na obraz si dajat sveže pripravljene kreme, ki zdržijo po par dni, samo take tudi dvomim da kje prodajajo. Ali pa uporabljaš samo nekaj olivnega olja pa je.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#152 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 31 July 2007 - 03:39 PM

Recimo v USA veljajo za oznako ORGANIC tri variante:
1. 100% Organic. The product contains only organically produced ingredients. It may bear the USDA Organic seal.
2. Organic. The product contains at least 95% organic ingredients. The USDA Organic seal may be used.
3. Made with Organic Ingredients. Contains at least 70% organic ingredients. The product does not qualify to carry the USDA organic seal.

Po moje je tudi za oznake NATURAL, NARAVNO, ORGANIC, ipd., podobna klasifikacija v EU.

Nekateri Lushevi izdelki definitivno spadajo pod točko 3., za točko 2. pa nisem več tako ziher. 100% natura oz. organic pa LUSH ziher nima.

Pa seveda je trebas ločit med pojmoma NATURAL in ORGANIC.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#153 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 31 July 2007 - 10:57 PM

aha hvala smile.gif
  • 0

#154 stella*

stella*

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 01 August 2007 - 11:07 AM

Res je, da so v vsakem kozmetičnem proizvodu konzervansi, ampak treba je ločit med naravnimi in umetnimi (sintetičnimi). Najbolj uporabljeni konzervansi so parabeni (sintetični konzervans), ker so najcenejši (in pa najbolj nevarni). Obstaja že nekaj raziskav, ki govorijo o tem kako škodljivi so parabeni (med drugim tudi karcinogeni).

V glavnem, jaz v naravnih konzervansih ne vidim nič slabega, saj niso škodljivi in tako ti krema zdrži vsaj eno leto. Če pa ne želiš nobenih konzervansov, potem pa najbolje, da sama mešaš kremce.

Sicer pa, kdor išče res naravno kozmetiko, naj preveri, če ima certifikat BDIH. Pri nas je te kozmetike vedno več npr. dr Hauscka, Provida Organics ...
... in pa oglejte si sestavine (parabeni!).

• 0

#155 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 01 August 2007 - 11:16 AM

Hja, recimo alkohol je lahko 100% naraven (odvisno od firme in kako ga pridelujejo) in je konzervans (veliko ga uporablja Dr. Hauschka), a bo to odvrnilo veliko kupcev.

Ne da se mi iskati, a lahko prosim navedeš še kakšne naravne konzervanse? Pliz!
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#156 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 August 2007 - 11:18 AM

Baje so v ta namen uporabna tudi eterična olja.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#157 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 01 August 2007 - 11:21 AM

A ni tudi glicerin, al sem spet kaj pobrkala?

Pa ima kdo izukušnje s Hauschko, da bi lahko malo več povedal kako se obnese?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#158 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 11:24 AM

Jaz imam od Hauschke dnevno kremo - Moisturizing Day Cream in mi je enkratna. Da ne bom tle dolgovezila, bom kr zdle odprla ustrezno temo in jo opisala tam med ocenami. =)
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#159 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 01 August 2007 - 11:25 AM

Jep, mislim da glicerin do neke mere deluje kot konzervans, samo se v glavnem ne uporablja s tem namenom. Aja, pa tudi pridela se lahko na več načinov in iz večih surovin.

Dr.H je meni OK. Že leto in pol uporabljam kremo za sončenje. Odlično se obnese, in ima samo fizične blokerje.
Razen tega pa sem probal še ono čistilno kremo, super zadeva, a predraga. Moral bi probat še kak gel za tuširanje.

Dilema, hvala! Bom takoj prebral. Mislim, da še nič od Dr.H ni bilo ocenjenga.
  • 0

#160 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 11:45 AM

Voila:

http://www2.lepa-si....t=0#entry388711
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users