Jump to content

Photo

Zoisova štipendija

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#141 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 November 2008 - 09:20 PM

Jaz sem jo dobila nakazano že en teden al 2 nazaj.Pa odločbo tud.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#142 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 18 November 2008 - 09:31 PM

Sally ti jo verjetno že imaš od srednje šole. Nas zanimajo odločbe študentov, ki so letos zaprosli zanjo na sklad ad futura.
  • 0

#143 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 18 November 2008 - 09:38 PM

Jaz sem dobila odločbo včeraj. Da si dobil štipendijo si mogel met povprečje 4,92! wacko.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#144 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 18 November 2008 - 09:56 PM

kar pomen da si meu lahko samo en predmet zaključen 4? ohmy.gif A so normalni? A pa to je bil edini kriterij?
  • 0

After all this time?

Always.

#145 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 18 November 2008 - 10:00 PM

Sploh ne vem če maš lahko eno 4. Sošolka je mela lani le eno 4 zaključeno, pa je mela povprečje 4,91, pa so ji zavrnil blink.gif . Js verjetn še po pošto ne bom šla biggrin.gif .
  • 0

#146 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 18 November 2008 - 10:15 PM

Odvisno ker letnik si pa kolk predmetov maš, pomoje.

Edit: Sm zdej računala, v 1. letniku maš 14 predmetov in ti pride z eno 4 povprečje 4,928, v 2. letniku je pa samo še 12 predmetov in je potem povprečje 4.91. V 3. pa 4. letniku, ko je še manj predmetov pa sploh ne. Omg, če so resni blink.gif Hvalabogu smo bli mi zadnja generacija k je še z lahkoto dobila štipendijo v OŠ.
  • 0

After all this time?

Always.

#147 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 19 November 2008 - 05:55 AM

Edino prav. Jaz bi dala kriterij v sš povprečje 5,0. Kar je manj, je premalo. Saj zato pa imajo cojzovo potem taki, ki komaj zdelujejo s tisto trojko, fuj. Keš pa porabijo za bog ve kakšne prepovedane substance (poznam 4 take primerke).
  • 0

#148 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 19 November 2008 - 08:10 AM

Aja ups...
Ja jaz sem jo mela že od 1. letnika sš tongue.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#149 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 19 November 2008 - 10:16 AM

Js se pa sekiram in se tut še bom, ker sm bla v 8 razredu tako lena, da nisem samo še enege srebrnega priznanja dobila in bi imela lahko Zoizovo štipendijo. Neeee js sm bla prelena.
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#150 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 19 November 2008 - 10:20 AM

QUOTE(Darla @ 19. 11. 2008 - 5:55) View Post

Edino prav. Jaz bi dala kriterij v sš povprečje 5,0. Kar je manj, je premalo. Saj zato pa imajo cojzovo potem taki, ki komaj zdelujejo s tisto trojko, fuj. Keš pa porabijo za bog ve kakšne prepovedane substance (poznam 4 take primerke).

Ja, veliko je takih. Na naši gimnaziji smo imeli kaj nekaj takih primerkov, da so komaj izdelovali z dvojkami in trojkami. Ena sošolka jo je tudi imela, ko pa je prišla odgovarjat, pa je izgledal njen nastop tako, da ni znala na zemljevidu pokazat pokazat Škotske in meje med Slovenijo in Hrvaško, brez zajebancije. Vse je tako relativno, kdo si jo zares zasluži ... Prav, da so se poostrili kriteriji. Rezultati IQ-testov niso edini in najpomembnejši pokazatelj, kako bo nekdo razvil svoje potencijale.
  • 0

#151 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 19 November 2008 - 10:45 AM

Nikoli ne bo objektivnega sistema, ki bi dodeljeval štipendije tistim, ki si res zaslužijo. Samo za razmislek: Že v srednji šoli se razlikujejo programi med gimnazijami in ostalimi poklicnimi smermi, kjer roko na srce ne moremo rečt, da so po težavnostni stopnji primerljivi. Še večji problem pa je pri študentih, saj je tam programov dosti več, sploh če primerjamo samo VS in UNI.
  • 0

#152 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 19 November 2008 - 12:10 PM

QUOTE(bellini @ 18. 11. 2008 - 20:36) View Post

Jaz imam občutek, da bodo študentje dobili enkart naslednji teden, ker prejšni teden so dobivali še zadnji dijaki.
Sem klicala na sklad in baje študentje dobimo odločbe naslednji teden. Upam, da res. Pozabla sem pa vprašat kakšno bo povprečje, ki bo prag za pridobitev štipendije.

S tem, da kriteriji za razdeljevanje štipendij nikoli ne bodo nikoli povsem pravični se popolnoma strinjam. Prav tako se mi tudi zdi prav, da so se poostrili pogoji, da se štipendija obdrži, ker ja veliko je bilo takih, ki so se skozi srednjo šolo šlepali s trojkami in dvojkami in potem še vedno bili nagrajeni s štipendijo. Roko na srce, za trojko v srednji šoli ravno nisi rabil pokazati "nadarjenosti". Ok, glede povprečja na fakulteti je pa tudi tako, da programi se ravno ne morjo primerjati med seboj po težavnosti. Ampak vseeno so verjetno tudi uvedli 5% v svojem letniku programa in dodatne točke za vse, ki imajo objavljen kak članek.

Še eno vprašanje, ki se sicer tiče ene kolegice... če dobiš obe odločbi za državno štipendijo in za zoisovo štipendijo ugodno rešeni, katero štipendijo potem dobivaš? Obeh vem, da ne moraš prejemati, ker je to tudi v pogojih za pridobitev štipendije. Če katera ve ali lahko sam izbiraš katero štipendijo bi imel ali ti to določijo oni in po kakšnem ključu?
  • 0

#153 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 19 November 2008 - 12:29 PM

QUOTE(Kalypso @ 19. 11. 2008 - 12:10) View Post

Še eno vprašanje, ki se sicer tiče ene kolegice... če dobiš obe odločbi za državno štipendijo in za zoisovo štipendijo ugodno rešeni, katero štipendijo potem dobivaš? Obeh vem, da ne moraš prejemati, ker je to tudi v pogojih za pridobitev štipendije. Če katera ve ali lahko sam izbiraš katero štipendijo bi imel ali ti to določijo oni in po kakšnem ključu?

Sam študent si lahko izbere katero štipendiji bo prejemal, torej tista ki več prinese. Mora pa čimprej svojo odločitev sporočiti tam, kjer prekinja štipendijo. Torej če zoisova več nanese, potem gre na center za socialno delo in tam prekine republiško in seveda obratno.
  • 0

#154 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 November 2008 - 04:44 PM

Kakšni so novi pogoji da obdržiš štipendijo?
  • 0

After all this time?

Always.

#155 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 19 November 2008 - 05:39 PM

Tisti, ki so štipendijo dobili letos, morajo imeti povprečje 4,1 zdaj naprej.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#156 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 November 2008 - 05:42 PM

Aja, če si jo meu pa že od prej je pa tko kot je blo, se pravi morš bit vsaj dober? Am, še neki, nm se štipendija zvišuje po 50€ osnove +15 za pravdober in 30 za odličen uspeh. Kako bo pa to za te k so na novo dobil? hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#157 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 19 November 2008 - 07:07 PM

Pogoji za pridobitev so bili povprečje 4,92 ali pa 30 na maturi
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#158 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 20 November 2008 - 10:05 AM

4,92? ohmy.gif you're kidding me. a tud tisti, ki smo jo v sš že meli?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#159 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 November 2008 - 10:12 AM

Ne, ti imaš isto, kot takrat, ko si jo dobila.
  • 0

#160 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 20 November 2008 - 10:16 AM

uh. okej, grem se nazaj kemijo učit biggrin.gif hvala^!
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users