Imam par vprašanj. Moja psička Tara je ful predebela in bi jo rada shujšala. Njena prehrana do zdaj je bila dokaj grozna, dobila je brikete (neke bolj poceni), vse kosti, ki so ostale od naših kosil, testenine (soljene za naše potrebe), veliko od mize, poleg vsega pa še ogromno mesa in kosti od sosedov- tak mali kompost je bila.
Jaz se zavedam, da je to grozno in sem že skušala preprečit, ampak me noben ne posluša. Zdaj bom povedala vsem, naj je ne hranijo več, ker je 'bolna' in lahko je samo veterinarske brikete. To, upam, bo šlo, čeprav vseeno ne morem zagotoviti, da vsake toliko časa ne bo dobila nobene kosti.
Kupila ji bom dietne brikete, kakor mi je priporočil veterinar. Ni mi sicer povedal katerih, vendar to najbrž lahko vprašam v trgovini?
Kar me zanima je, ali bo od zdaj naprej lahko jedla le te brikete, ali ji lahko kuham tudi kakšen riž, zelenjavo itd.? Mislim, če je na dieti, ali se ji lahko daje druge stvari, ki so sicer z normalno težke pse zdrave?
Pa še, verjetno ne bo marala teh novih briketov, ker bojo slabšega okusa kot njeni prejšni (manj soli in dodatkov). Koliko časa naj ji pustim polno skledo tam? Zdaj je bila navajena tako, da je mela vedno malo briketov v skledi. Doze so bile vedno odmerjene po navodilih na vreči, ampak ji nikoli nismo vzeli sklede. A vi dajete svojim psom jesti zjutraj, potem ko poje vzamete in zvečer spet? Kaj če zajtrka ne poje?
Stara je 5 let, zato bo kar težko jo spreobrnit, ampak jaz sem se ful angažirala in delam polno na tem. Zanima me, kako je z rekreiranjem, a to deluje isto kot pri ljudeh- več se gibaš, bolj hujšaš? Ker z gibanjem ni problema, hodi ven 1x ali 2x na dan na dolge sprehode, vmes ji mečem palice, žoge itd. Če naredim njene sprehode bolj intezivne, da teče, bo to vplivalo na njeno hujšanje?
Vem, veliko stvari, najbrž bi bilo bolj pametno vprašati veterinarja, ampak tukaj je bolj blizu

Hec, rekla sem si, da vprašam na večjih koncih, da dobim čimveč informacij.