Jump to content

Photo

Pasja hrana

• Please log in to reply
211 replies to this topic

#141 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 October 2008 - 08:30 PM

QUOTE(Hevea @ 14. 10. 2008 - 21:27) View Post

Zakaj brez srca, če ne ve, da psu s tem škodi, potem mu seveda da, ker pes z veseljem poje in misli, da mu s tem dela dobro.

Ne vem, sej po eni strani razumem tvoj point, po drugi se pa ne strinjam. Pes je živo bitje, kot vsako drugo. Če se od mame pričakuje, da se pouči, kaj mora jest njen otrok, da bo zdrav in dobro prehranjen, potem se mi zdi absolutno logično, da se tudi človek pozanima, kaj je kvalitetna pasja hrana, kaj pes potrebuje in kaj mu škoduje. Tisti, ki si nabavi psa (ali mačko ali pač katero koli drugo žival) se je dolžan pozanimat o prehranjevalnih navadah živali, o njenih potrebah, zahtevah, itd. Če tega ne naredi, je totalno malomaren in brezbrižen, zato se mi tudi v tem primeru ne zdi nič manj kriv. Je pač odgovoren za zdravje svojega kosmatinca in tega se mora zavedat.

Morda ta omenjeni tip res ni brez srca in ima psa rad, to pa še ne pomeni, da ni malomaren - konec koncev škoduje svojemu psu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#142 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 October 2008 - 09:15 PM

QUOTE(Hevea @ 14. 10. 2008 - 21:27) View Post
Zakaj brez srca, če ne ve, da psu s tem škodi, potem mu seveda da, ker pes z veseljem poje in misli, da mu s tem dela dobro.

Če imaš ustrezno razvite možgane in srce, se pozanimaš, kaj je za tvojega ljubljenčka dobro, kaj je kvalitetna prehrana. Zdrava kmečka logika pa ti že pravi, da to ocvrta čebula in začinjeni kalamari niso. In to, da misliš, da s tem delaš živali dobro, ni za moje pojme dobro srce, ampak nepodučenost in neumnost.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#143 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2008 - 10:53 AM

Jaz imam pa eno vprašanje, Anja88, ali pa kaka druga poznavalka no. Uglavnem je takole, jaz mojo čivavo poskušam hranit s karseda zdravo hrano - največ s Hill'som. Ampak je tu zdej en problem, namreč Hill's nima majhnih konzerv, samo tiste navadne velikosti ker pa njej že tako ne teknejo ne vem kako, cele konzerve ne uspem porabit v enem ali dveh dneh, in pol mečem stran tudi po polovico konzerve. Sem že iskala če imajo tiste polovične doze, ampak Hill's tega sploh nima zgleda. ermm.gif

Zadnjič sem ji kupila spodnje in so ji všeč, Animoda so, pa me zanima a so v redu? S tem če so v redu mislim če so na istem nivoju kot Hill's in ostale podobne znamke? Ful bi bila hvaležna če bi mi kdo to potrdil. smile.gif

IPB Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#144 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 October 2008 - 06:45 PM

Ful "lejm" izgovor.

Če si nabaviš žival je tvoja DOLŽNOST da se pozanimaš kaj je zanjo najboljše, zato ker ta žival pade pod tvojo odgovornost. Če pa ne veš kje se pozanimat pa ljubi bog ne hodi blizu k živali.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#145 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 16 October 2008 - 08:58 PM

Moja babi pa dedi na Dolenjskem sta živela, no ne glih na kmetiji, ampak pač ena samotna hiša z vrtom itd. In sta mela psa, mešanca med škotskim in nemškim ovčarjem, lep pes za znoret smile.gif In sta ga skos hranla z vsem kar sta tut ona jedla- pa nej je bil to tenstan krompir, govedina, solata, karkoli. Pa je živel 16 let in mu nič ni blo, nikol ni mel nobenih težav in je bil zdrav in vse. Pa sej ne pravim da je to zdej neko blazno dobro ravnanje ampak mislim da tut če ne je pes nevem kakšne nevem kere znamke hrane lahko vseen ist lepo živi in mu nič ne manjka. Pa ne me zdej kej napadt, samo pa povem svoje mnenje smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#146 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 16 October 2008 - 09:04 PM

Tudi sama sem spoznala Miškota, mešanček, ki je dočakal 18! let in zanj tudi niso kaj ekstra skrbeli. Kot pač strari kmetje skrbijo za svoje ljubljence, a to so prej izjeme kot pravila.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#147 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 October 2008 - 10:12 PM

QUOTE(Nincha @ 16. 10. 2008 - 21:58) View Post
Pa je živel 16 let in mu nič ni blo, nikol ni mel nobenih težav in je bil zdrav in vse.

Preverjeno z rentgenom, ultrazvokom, EKGjem? smile.gif
Mislim, moja je tudi živahna kot sam vrag, v bistvu nismo nikoli z njo imeli prav nobenih težav, tudi zdaj ne bi imeli ... če ne bi šli na ornk pregled, kjer pa zadeve izgledajo precej drugačne. Hočem rečt, da če se nič ne vidi, ni nujno, da je z živaljo vse ok (kljub temu, da odlično izgleda in je totalno živahna - kot naša).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#148 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 16 October 2008 - 10:36 PM

Hja, to je res. Ampak sej če bi jo kej ful bolel oz. bi mela blazne težave potem verjetno ne bi bla tok živahna? Ali pač? No kakorkoli, Dino je mel lepo življenje pomojem kljub vsemu smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#149 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 October 2008 - 10:55 PM

Moja ima kritično povečanje srca, vodo v pljučih in je živahna, da jo komaj krotimo. ;-)
Saj se pravzaprav ne spravljam nate, če je mogoče tak zdaj izpadlo, samo pravim, kak je to in izhajam iz svoje izkušnje - da lahko žival na pogled imenitno izgleda, potem pa greš na preiskave in ... cry.gif

• 0

#150 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 17 October 2008 - 09:26 AM

Ja, saj razumem. Mi je ful žou za tvojo malo console.gif
U bistvu je res da ne morem vedet če je blo z njim res tko kej narobe, navzven ni nič kazu. Pač skrebela sta zanj stara "kmečka" človeka, ne nevem kako podučena o vseh teh pasjih zahtevah, ampak mu po drugi strani ni nč manjkal. Cele dneve je letal okrog, kastriran je bil mensezdi, za klope sta ga pregledvala in tut za bolhe so mu mensezdi ampule dajal. Pač hrano je jedel isto kot oni ampak nikol ni bil lačen.
Se mi je vedno srce trgalo ko smo se pelal k njim, pa je kakšen km pred njihovo hišo en kozolec, zraven so gradil hišo, ampak tam nikol nisem vidla ljudi. In pod tistim kozolcem je bil na verigo privezan en pes, ful napadalen, čist shujšan, in pomojem ga sploh nikol niso spustil s tiste verige. Ljudje so lahko res kruti. sad.gif
No ampak hočem samo povedat da mogoče res ni bil Dino najboljše hranjen in use, pa pomojem je mel kar lepo pasje življenje smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#151 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 October 2008 - 03:25 PM

A mi res nobena ne zna odgovorit na tisto vprašanje o Animondi. cry.gif Anjaaa88!! biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#152 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 October 2008 - 04:41 PM

Ne, žal, jaz nimam pojma. IPB Image

Tu nekaj piše o temu.

Meni se ne zdi slaba stvar, po moje je zagotovo nad povprečjem.

Moja je mela tudi od te firme konzerve, sicer od linije Vom Feinsten. No, zdaj, ko je na dieti, ima še zgolj posebne Hill's-ove, drugih konzerv ne je več.

• 0

#153 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 October 2008 - 12:54 PM

Ja tole spletno stran sem že nekaj gledala ja, samo še vedno nisem čisto ziher hehe. Zadnjič sem tudi vprašala trgovko v Zooticu in je rekla da so prva kvaliteta, isto kot Hill's pač, ampak bi rada da bi kdo za ziher potrdi, sej veš. tongue.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#154 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 October 2008 - 01:07 PM

Kaj pa če bi kakšnega veterinarja vprašala? Te v Zooticu nimajo pojma o ničemer, vsaj po mojih izkušnjah po večih krajih, trgovinah. Dvomim, da je ta bila izjema.

• 0

#155 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 October 2008 - 01:09 PM

Bom! Zdaj kmalu jo itak peljem v LJ na operacijo pa upam da se spomnem tole vprašat.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#156 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 01 November 2008 - 10:09 PM

Za tole Animondo prvič slišim-naš ne mara konzerv in jih potem tudi ne kupujem. Mogoče ima Belcando (200g 400g in 800g), Canidae, Arden Grange tudi kaj? Vem da ima Regal cca 335gr.

Si iz LJ? Pol se ti splačait v Alerjav BTC in pa Gali in Nika, tam so nazadnje imeli zaloge malih konzerv-ne vem česa.

okej nadknando posurfala-baje ima solidno sestavo.
  • 0
IPB Image

#157 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 November 2008 - 11:20 PM

Jaz zadovoljno oznanjam, da naša prav z veseljem potamani 1 (ker jo ima za 3x) Hill's konzervo H/D (dietetično) na teden (drugače se ji kuhajo juhe iz najboljšega (itak!) mesa (govedina, puran, piščanec) z ogromno zelenjave). Sicer nikoli ne dobi čisto same, ampak še vedno prelito z juho, ki je kajpak skuhana za njo (ker je notri, kot že prej omenjeno, ogromno zelenjave, je le-ta prav okusna tudi brez soli). Ful sem vesela, da se je navadila na tovrstno hrano.

• 0

#158 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 November 2008 - 04:15 PM

Anja hvala! Nisem iz Lj, ampak iz Obale, sej ravno zato, kolikor sem vidla v našem Zooticu imajo samo Animondo in Hill's pa nič druzga. ermm.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#159 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 13 August 2012 - 11:32 AM

Imam par vprašanj. Moja psička Tara je ful predebela in bi jo rada shujšala. Njena prehrana do zdaj je bila dokaj grozna, dobila je brikete (neke bolj poceni), vse kosti, ki so ostale od naših kosil, testenine (soljene za naše potrebe), veliko od mize, poleg vsega pa še ogromno mesa in kosti od sosedov- tak mali kompost je bila.
Jaz se zavedam, da je to grozno in sem že skušala preprečit, ampak me noben ne posluša. Zdaj bom povedala vsem, naj je ne hranijo več, ker je 'bolna' in lahko je samo veterinarske brikete. To, upam, bo šlo, čeprav vseeno ne morem zagotoviti, da vsake toliko časa ne bo dobila nobene kosti.
Kupila ji bom dietne brikete, kakor mi je priporočil veterinar. Ni mi sicer povedal katerih, vendar to najbrž lahko vprašam v trgovini?
Kar me zanima je, ali bo od zdaj naprej lahko jedla le te brikete, ali ji lahko kuham tudi kakšen riž, zelenjavo itd.? Mislim, če je na dieti, ali se ji lahko daje druge stvari, ki so sicer z normalno težke pse zdrave?
Pa še, verjetno ne bo marala teh novih briketov, ker bojo slabšega okusa kot njeni prejšni (manj soli in dodatkov). Koliko časa naj ji pustim polno skledo tam? Zdaj je bila navajena tako, da je mela vedno malo briketov v skledi. Doze so bile vedno odmerjene po navodilih na vreči, ampak ji nikoli nismo vzeli sklede. A vi dajete svojim psom jesti zjutraj, potem ko poje vzamete in zvečer spet? Kaj če zajtrka ne poje?
Stara je 5 let, zato bo kar težko jo spreobrnit, ampak jaz sem se ful angažirala in delam polno na tem. Zanima me, kako je z rekreiranjem, a to deluje isto kot pri ljudeh- več se gibaš, bolj hujšaš? Ker z gibanjem ni problema, hodi ven 1x ali 2x na dan na dolge sprehode, vmes ji mečem palice, žoge itd. Če naredim njene sprehode bolj intezivne, da teče, bo to vplivalo na njeno hujšanje?

Vem, veliko stvari, najbrž bi bilo bolj pametno vprašati veterinarja, ampak tukaj je bolj blizu :D Hec, rekla sem si, da vprašam na večjih koncih, da dobim čimveč informacij.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#160 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 28 August 2012 - 10:51 AM

Malo pozno, pa vseeno :) verjetno je bil res problem v prehrani, torej vsej hrani, ki ste ji dajali "pod mizo", prigrizke med obroki, itd. Naša dobi zdaj poleti samo zvečer brikete, edino če vidim, da je ful lačna, potem ji dam porcijo prej (je pa res, da naša ni debela), sklede pa ji nisem nikoli umikala, ker ko ji dam jest zvečer, ne pusti nič. In treba jo je rekreirat, intenzivne sprehode z njo (samo pazi, da ne ravno po obroku).
Res ti svetujem, da ji daš en ali dva obroka (kolikor ji je predpisano) in da paziš, da je to res vse, kar poje.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users