Jump to content

Photo

Sladkarije

• Please log in to reply
1269 replies to this topic

#141 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 September 2008 - 08:22 PM

Jaz sem pomoje največji cukrholik. Ne morem brez sladkarij! Milko pojem 1, 2, 3, v petih minutah. Da ne govorim, da lahko naredim mafine za celo družino pa jih bom 3/4 jaz pohopsala. rolleyes.gif Skratka, obup.

Najraj mam razne čokolade, Lindt wub.gif, Milko (Noisette worship.gif ), piškote, peciva, tortice (sem skos v Zvezdi laugh.gif ) ipd. Samo marcipana ne! To me pa kar pobere, če ga samo zagledam. Ew.

In ja, najboljša riževa je Mikado. wink.gif

• 0

#142 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 28 September 2008 - 08:23 PM

U, Pionirjeva premaga celo Mikado! (zame!)
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#143 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 28 September 2008 - 08:42 PM

Uf, mafini ja. Njami, to bi lahko celi čas jedla. Medtem ko je marcipan pa bruh.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#144 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 September 2008 - 08:47 PM

Hihi. Jst pa obožuuuuujem marcipan. Ampak samo v kombinaciji s svetlo, mlečno čokolado. Ne maram pa temnih čokolad. Okus mi ni všeč, preveč grenko, nič sladko.

In imam obdobja ko pojem ful preveč sladkega. In mam zdj tako taktiko, da ko se mi zlušta sladkega, spijem najprej kozarc vode, pa če še ni ok, pojem kako japko al pa jogurt.

pol še pa kej slakdega.

: )

Ne, ni dobra taktika. biggrin.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#145 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 September 2008 - 08:51 PM

Muffini, jaaaaaaa. Ma vse stari. Jaz sem katastrofalna še posebej v času PMS (ki pri meni traja dva tedna, hahahaha). Meni pomaga, da gledam slike s kulinarike in si shranjujem recepte, vmes pa jem jogurt in si predstavljam, da je pred mano tista stvaritev s slike v katero buljim. laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#146 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 28 September 2008 - 10:02 PM

Jaz bi tut zadnje čase lahko živela od cukra. rolleyes.gif Why oh why?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#147 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 28 September 2008 - 11:00 PM

Trenutno so mi najljubši Milka Noisette in Schokobons:
IPB Image

• 0

#148 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 September 2008 - 12:22 AM

Zakaj si pa predstavljate da jeste neki sladkega in gledate slikce, mislm, sj pač greš si mal prvoščš in to je to, od tistega obroka ne boste debele, sam pač mejo si djte.
Sj zdj vem kaj sledi- ala ... 'ne vem kje mi je meja' oz. 'ne poznam meje'. Vaš problem, če mislite, da bo jutri konec sveta in zbašete vse kar je pred vami, jaz že če bi hotla ne bi zmogla, verjamem, d abi mi blo v nenskočnost slabo, že če mal več pojem, ko tega nisem navajena, mi je slabo-pa je lahko zdrava hrana.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#149 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 September 2008 - 03:12 PM

Jaz pa vedno manj pojem cukra. Pa če že v manjših količinah, razen ko me zagrabi res za sladko. Tortice lahko nabavljam v neki slaščičarni blizu, a jih več kot ene trikrat letno ne kupim. Tudi sladoleda poleti ne pojem toliko, letos sem ga vsega skupaj ene štirikrat, v Cacoatu.
Občasno kaj spečem, pa še to pol jem samo dokler je vroče, potem mi deluje postano, pa prepustim staršem.
Največ grickam med pmsjem, ali pa ko se pije nek alko.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#150 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 29 September 2008 - 03:52 PM

QUOTE(rea @ 29. 9. 2008 - 1:22) View Post

Zakaj si pa predstavljate da jeste neki sladkega in gledate slikce, mislm, sj pač greš si mal prvoščš in to je to, od tistega obroka ne boste debele, sam pač mejo si djte.
Sj zdj vem kaj sledi- ala ... 'ne vem kje mi je meja' oz. 'ne poznam meje'. Vaš problem, če mislite, da bo jutri konec sveta in zbašete vse kar je pred vami, jaz že če bi hotla ne bi zmogla, verjamem, d abi mi blo v nenskočnost slabo, že če mal več pojem, ko tega nisem navajena, mi je slabo-pa je lahko zdrava hrana.

Ja, tebi je lahko, ampak ko imam jaz ob enih zjutraj torto pred sabo, ne bom pojedla miniaturnega koščka, ampak se ne bom mogla ustaviti, dokler ne pojem polovice in NE pretiravam. Enostavno ne vem. Si rečem "en košček", ko ga pojem rečem "ok, še en" in košček po košček .. uuuuuuuups.
  • 0
Pablo Picasso

#151 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 29 September 2008 - 05:27 PM

Niti nisem sladkosneda. Čokolade pravzaprav niti ne morem - kadar se mi zaljubi, mi je dovolj tista mala tablica Životinjsko carstvo laugh.gif ali pa 2 Kinder palčki in basta. Grozno ogabne (= zaboga ne spravim v usta) so mi pa temne čokolade in marcipan bruh.gif Najraje imam sladoled poleti pa kake francoske rogljiče iz Pečjaka. Skratka, če pade cuker, dva čokoladna bonbona v usta, pa mam dovolj za 3 dni laugh.gif
  • 0

#152 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 September 2008 - 05:36 PM

Coco*, jst tud klikam po kulinariki kot nora, ko sem lačna! biggrin.gif Pa sam take recepte klikam, ko majo slikco. biggrin.gif

Zdej se mi pa neki sladkega lušta, pa nč pametnega nimamo doma. Same milke, pa nobenih mandljev. :/
(ful rada počvekam neki mandljev, če se mi sladkega zalušta)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#153 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 29 September 2008 - 09:34 PM

Danes sem pojedla pol kile čokoladnih medenjakov in mi je slabo od tolko sladkega. ninja.gif
  • 0
Pablo Picasso

#154 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 October 2008 - 11:16 PM

Jz pa obožujem sladoled, od bonbonov mam pa najraj katjes yoghurt gums... da pa o raznih pitah rajš ne zgublam besed=). Drgač pa morm rečt, da dostkrat ko čutm potrebo po sladkem, enostavno pojem kšno nektarino al pa kakšno drugo sadje...
  • 0

#155 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 08 October 2008 - 04:58 PM

Meni so ti Katjes bonboni ful nagravžni, prav taki .. nevem, malo praškasto umetno gumijasto čudni. hmm.gif
  • 0
Pablo Picasso

#156 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 09 October 2008 - 04:24 PM

Milka vse razen z lešniki in rozinami
raffaelo
snikers, twix, kinder
muffini
razne sadne pite, najraje jabolčne
jabolčni zavitek
razna sočna peciva
prekmurska gibanica
krofi (samo res taki fuuul mehki, za pusta jih delajo v slaščičarni Romansi v MB noro dobre!!!)
Haribo, Katjes te nove verzije
razni keksi, piškoti ipd...
samo da je sladko smile.gif
  • 0

#157 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 November 2009 - 09:12 PM

Mmm, te nove Milke Amavel Duo so ful dobre! Lih zdele jem tole z mandljevo kremo in španskim bezgom. woot.gif
IPB Image
  • 0

#158 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 February 2010 - 11:24 AM

Lidlovi oreščki s čokolado so nebesa, mislim OMFG kak je pa to dobro. blink.gif worship.gif
Jaz imam najraje lešnike oblite s čokolado, fant in ati pa mandlje, imajo pa tudi kombinacijo lešnikov in rozin.

IPB Image

Zavojček stane 3€, notr sta dve tablici samih skupaj držečih se lešnikov ali mandljev, na tanko oblitih z mlečno čokolado.
Meni je to najbolj dobra čokoladna stvar ever, ker prevladujejo lešniki, namreč v običnih čokoladah z lešniki je meni vedno ful premalo lešnikov.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#159 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 15 February 2010 - 10:07 AM

A majo te lešnike tud s temno čokolado?
No sej grem dans v Lidla, bom preverla. Upam, da majo, ti z mlečno mi zgledajo božanski smile.gif
  • 0

#160 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 February 2010 - 10:22 AM

Jaz imam najraje kake gumijaste bonbone, še najraje Katjes Mango. Ful so mi všeč pa tudi oreščki obliti s čokolado (najraje mandlji, rozine) Če so obliti z belo čokolado še toliko bolje.

Čokolade ne maram pretirano, jo jem zeeelo redko, če že potem vsake toliko časa mi zapaše kak Milky Way (tega imam najraje od teh čoko tablic) ali pa Kinder čokolada (tista ki je polovico bela), ali pa frutabela (obvezno bela, tiste temne so mi bljak.)

Drugače pa pevica ne maram pretirano, sploh ne kakih tort, kremšnit (ali podobnih kremnih zadev), če že, potem kako gibanico, rolado (ne s kremo ampak z marmelado).

Marcipana ne prenašam, prav tako ne cimeta.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users