Jump to content

Photo

Prosto o sestavinah

• Please log in to reply
529 replies to this topic

#141 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 January 2006 - 07:38 PM

Jah maš prav... ermm.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#142 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 January 2006 - 02:50 PM

Aja DiLeMa ful hvala, ker si se potrudla in fotra vprašala. IPB Image
  • 0
Viens, reste ici!

#143 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 January 2006 - 03:07 PM

Ni problema spljoh. IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#144 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 January 2006 - 09:16 PM

Sonchika, prosim te povej mi če mogoče veš, če je krema Alverde Avocado komedogena? Mami je že vrgla stran škatlico in zatorej ne poznam sestavin. rolleyes.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#145 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 January 2006 - 08:05 AM

Za avokado ne vem, vem pa da je komedogena oliva.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#146 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 20 January 2006 - 07:17 PM

Bom kar tukaj vprašala: Mi upa katera svetovat kak šampon, ki ima v redu sestavine, ni masten in ni drag? Bom probala Fitoval, ampak baje zna enim zamastit lase, tako da me zanima še kak drugi.

A hydrogenated castor oil v šamponu masti lase?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#147 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 January 2006 - 07:23 PM

Meni ne zmasti las Fructis 2v1. Pa godiva od Lusha. Jaz sicer perem lase na vsaka 2 dni in nisem zahtevna uporabnica.

hydrogenated castor oil je olje in utegne mastiti lase.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#148 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 10:44 AM

Fitoval ti ne bi smel mastit las, je pa zelo dober šampon.
  • 0

#149 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 21 January 2006 - 11:26 AM

mene pa zanima kakšna je razlika med Avene Cleneance K in Diacneal kremo?
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#150 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 11:48 AM

Najdi še sestavine Diacneala, pa ti povem. biggrin.gif
  • 0

#151 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 21 January 2006 - 11:56 AM

QUOTE(DiLeMa)

a bi mi res svetovala...

Water, Cetyl Alcohol, Cyclomethicone, Polysorbate 60, Glycolic Acid, Avene Thermal Water, Alcohol, Sodium Hydroxide, BHT, Dimethiconol, Fragrance, Polymethyl Methacrylate, Potassium Sorbate, Red 33 (CI 17200), Retinal

IPB Image hvala
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#152 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 12:09 PM

QUOTE(URŠKA)
QUOTE(DiLeMa)

a bi mi res svetovala...

Water, Cetyl Alcohol, Cyclomethicone, Polysorbate 60, Glycolic Acid, Avene Thermal Water, Alcohol, Sodium Hydroxide, BHT, Dimethiconol, Fragrance, Polymethyl Methacrylate, Potassium Sorbate, Red 33 (CI 17200), Retinal

IPB Image hvala

Vlažilno, veliko silikonov, dosti glikolne kisline (obnavlja kožo, povzroča bledenje flekcev) potem je tle še slab alkohol, ampak ni tako grozno, ker je bolj proti sredini, za BHT sem pa zasledila da je (baje?? rolleyes.gif ) kancerogen ampak ga je tle notr izredno malo, potem ima zadeva rahle razkuževalne sposobnosti ... ne vem no, upam da nisem kaj spustila, naj doda svoje še Sonchika, ki je v teh vodah bolj domača. wink.gif Meni se zdi Cleanance K boljša, vsebuje več glikolne in tudi nekaj silicilne kisline (ampak res bolj malo). Tale krema se mi nasploh zdi krneki.
  • 0

#153 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 21 January 2006 - 12:20 PM

No sej, predpisala mi jo je zdravnica. Zato sem se odločila, da še malo povrtam za informacije, ker sem imela občutek da ni bila čisto sigurna. Nisem je pa še kupila.
Pa še enkrat hvala Dilema, si postala skoraj pravi strokovnjak wink.gif
  • 0

#154 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 12:27 PM

Mar bi ti predpisala Differin, bi bilo boljše. A imaš že dlje težave z mozolji al je to zdej bolj nenadno?
  • 0

#155 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 21 January 2006 - 12:34 PM

Dala mi je Klimicin T, pa rekla da če hočem naj si še od Avene kupim. Ja, mozoljčke mam že skos, čisto odvisno kako se pojavijo: ali na T predelu ali samo po ličkih. Omenila je tudi gel Nettoyant, pa že celo jutro iščem sestavine, pa jih ne najdem.

Tavelkih aken nimam, me pa občasno motijo mejčkeni mozoljčki. Me pa zanima ali mi lahko tale gel, Klimicin, izsuši kožo, glede na to da imam mešano. V tem smislu, da se mi naredijo luske ( ali kako se temu reče) in koža začne dodatno mastiti-na T predelu???
  • 0

#156 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 12:39 PM

URŠKA, lahko se zgodi, da se ti bo koža luščila, ko se bo obnavljala ... to se je meni tudi pri Differinu dogajalo, ampak se je spodaj razkrila lepa nova koža. Pač glej da si boš delala piling ene 2X na teden in to s kakšnim nežnim pilingom, kot je marelični od Alverde. Pa s kakšno fajn vlažilno kremo se maži, čez dan imaš itak sedaj SuperDefense (ktero verzijo si vzela?) za ponoči pa najprej na čisto kožo namaži Klimicin, počakaj 15 minut da se čisto vpije in potem čez vlažilno kremico. Pomoje se ti koža na T predelu ne bo bolj mastila čeprav meni se je. biggrin.gif Je pa to redek pojav, ponavadi te zadeve kožo izsušijo na T predelu.
  • 0

#157 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 21 January 2006 - 12:57 PM

QUOTE(DiLeMa)
URŠKA, lahko se zgodi, da se ti bo koža luščila, ko se bo obnavljala ... to se je meni tudi pri Differinu dogajalo, ampak se je spodaj razkrila lepa nova koža. Pač glej da si boš delala piling ene 2X na teden in to s kakšnim nežnim pilingom, kot je marelični od Alverde.
No, super, ravno tega sem nedolgo nazaj kupila v upanju kakšne koristi wink.gif

Pa s kakšno fajn vlažilno kremo se maži, čez dan imaš itak sedaj SuperDefense (ktero verzijo si vzela?)
Vzela sem normalna do mešana. sem bila nekaj čas v precepu ali naj vzamem za normalno do suho, potem pa sta me ti in prijazna prodajalka v Limoniju prepričale za mešano.

za ponoči pa najprej na čisto kožo namaži Klimicin, počakaj 15 minut da se čisto vpije in potem čez vlažilno kremico.
katero pa?

Pomoje se ti koža na T predelu ne bo bolj mastila čeprav meni se je.
Nekako tudi jaz pričakujem takle pojav. Koliko časa se ti je pa mastilo? saj zdej se ti ne več?

biggrin.gif Je pa to redek pojav, ponavadi te zadeve kožo izsušijo na T predelu.

• 0

#158 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 01:18 PM

Za ponoči lahko kupiš Clinians z jabolkom, če ti ne bo dovolj pa Garnier Total Fresh.

Mastilo se mi je približno zadnji mesec uporabe (Differin sem uporabljala 3 mesece) po prenehanju uporabe se je pa vse spet uredilo.
  • 0

#159 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 21 January 2006 - 01:43 PM

dilema,a veš k si rekla,da seti je razvila spodi nova lepa koža?full si me spravla v razmišlanje,če bi jz šla tud po to krmeo biggrin.gif k jz bi tud rada novo kožo,a je to sam za mozolasto kožo?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#160 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 02:25 PM

Rea jaz nisem imela nikol mozoljaste kože, Differin sem potrebovala zato, ker sem imela nekaj zamašenih lojnic, ki se jih nikakor nisem mogla znebit.

Poglej ... to so zdravila in se jih ne uporablja zato ker hoče nekdo malo bolj svetlečo kožo. Uporabljaj kaj z glikolno kislino, recimo kremo Avon Anew tisto belo ali pa Avene Cleanance K, nanašaj jo vsak tretji dan zvečer, pa bo pomoje tvoja koža lepša. Ampak ti polagam na srce, da ne pretiravaj, ker si boš naredila več škode kot koristi.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users