Ok, poročam, da mi je s praškom za belo perilo, ščetko in vročo vodo uspelo očistit madeže. Bom vidla kakšno bo stanje, ko se posušijo, ampak deluje obetavno. Rokavica tudi ni premočila, tako da sem precej optimistična, da nisem uničila materiala.

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu
Posted 27 January 2014 - 07:02 PM
Posted 27 January 2014 - 07:27 PM
Pablo Picasso
Posted 28 January 2014 - 01:16 PM
če znaš nemško - pomagaj si s tem -Dr. Beckmann Fleckendetektiv
ta čistila vsi ful hvalijo, jih imajo v mullerju baje
Posted 28 January 2014 - 01:46 PM
Res je. Sodelavec je rdeče vino iz oblazinjenih stolov s tem čistilom očistil in ga ne more prehvaliti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 January 2014 - 02:52 PM
Punce, hvala za vse predloge.
Poročam, da se na posušeni rokavici pri dnevni svetlobi še sicer vidijo rahle sledi madežev, ampak izgledajo kot vzorec na materialu in niso moteči. Kot kaže je tudi obdržala toplino, kako pa je z nepremočljivostjo pa bom stestirala pri naslednjem smučanju.
Posted 01 February 2014 - 01:34 PM
Še en link, upam, da tokrat odpre (kako očistiti likalnik s soljo): http://www.goodshome...lean-iron-salt/
Posted 16 July 2014 - 02:34 PM
zadnjič sem se usedla na eno klopco in nisem opazila, da je bila na njej smola.
Imate kakšno idejo kako to odstranit, da ne bi poškodovala krila (ki pa roko na srce nimam pojma iz česa je ... je zelo elastična in nikoli ne je likam)
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 July 2014 - 03:06 PM
Posted 16 July 2014 - 03:10 PM
da dam na madež olje, podrgnem in potem detergent in v pranje?
Put A Kilt On It!
Posted 17 July 2014 - 07:29 AM
hvala!
Put A Kilt On It!
Posted 04 August 2014 - 11:48 AM
Upam, da bo ta primerna tema. Lepim se sem objavo o vzdrzevanju in ciscenju pomivalnih/pralnih strojev in pa doziranju praskov.
Glede doziranja praska... ravno zadnjic je pri nasih tastarih bil serviser, ki je povedal, da je najvecja napaka to, da dajemo vedno prevec praska v pomivalne/pralne stroje, ker se nikoli to dobro ne izpere, notri se zacnejo nabirat obloge, zacne zaudarjat pa se sledi praska ostajajo na oblacilih oz posodi. Rekel je, da je kolicina za doziranje, ki je priporocena na raznih praskih in gelih velik nateg in da bi mogli - pazi to, dati v pralni stroj samo za eno ravno jusno zlico praska oz. gela. Zraven pa nobenega mehcalca, ampak alkoholni kis, kar v boben (za en stamperle kisa, tako je rekel ). V pomivalni stroj pa max pol tablete, ceprav tablete odsvetuje. Naj bi bili veliko boljsi geli in praski, ker se bolj enakomerno porazdelijo in je manj verjetnosti, da bi kje ostali madezi cistila.
Glede vzdrevanja oz. ciscenja pomivalnega stroja pa je rekel, da je fajn, da ga 1x mesecno zalaufamo praznega, potem pa vmes, ko se odprejo tista mala vratca za tableto (ko naredi klik), stroj odpremo in zlijemo notri alkoholni kis (0,5 l). Pa vedno mora nujno v pomivalcu biti sol in tekocina za izpiranje.
Pri pralnem stroju pa naj bi vsako 4. pranje prali na 90 stopinj (ne praznega, ampak pac cunje, ki se lahko perejo na 90), tako preprecimo, da se zacnejo notri nabirat bakterije in plesni.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 10 August 2014 - 04:28 PM
Tudi jaz sem najbolj zadovoljna s temi odstranjevalci madežev, v Muellerju se dobijo, ja. Med njimi je tudi eno prav za smolo, katran ipd..če znaš nemško - pomagaj si s tem -Dr. Beckmann Fleckendetektiv
http://www.dr-beckmann.de/
ta čistila vsi ful hvalijo, jih imajo v mullerju baje
Posted 11 August 2014 - 09:57 AM
sporočam, da sem res samo z jedilnim oljem namazala madež, pustila kakšno uro in potem čez namazala z detergentom za posodo. Vse je šlo ven in o madežu ne duha ne sluha!!!
hvala vam!
Put A Kilt On It!
Posted 11 August 2014 - 04:00 PM
Posted 22 November 2014 - 04:39 PM
Kako lahko očistim madeže, ki so nastali (zaradi neprevidnosti) na belem kuhinjskem pultu? Sem že z vsem mogočim poskusila, kar imam doma... pa ne gre dol.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 22 November 2014 - 04:41 PM
V Mullerju imaš prav neke zadeve za specifične madeže, ne vem, če dejansko deluje, samo videla sem.
Če ne pa morda ona blaga varikina, zgubit itak nimaš kaj.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 November 2014 - 06:31 PM
Pablo Picasso
Posted 23 November 2014 - 05:15 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users