Ja, ampak jaz vseeno pazim, da popijem vsaj konkretna 2-3 L vode na dan, pa še to mi je na kak dan premalo. Imam ves čas vodo ob sebi in se v bistvu sploh ne trudim kaj preveč, ker skozi ves dan pijem.

Glavobol
Posted 02 June 2014 - 09:36 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 17 March 2019 - 09:47 AM
Migrene so lahko fejst zagamana reč. Ko te enkrat napade, lahko z ukrepi pripomoreš le, da je blažja in prej mine, bistvo pa je tudi v preprečevanju napadov na dolgi rok. Hate to say it, ampak se je treba lotit na vse kriplje tud spremenit način življenja; da imaš nek reden ritem hranjenja in spanja, hidracijo, izogibanje stresorjev in raznih triggerjev, katerih je ogromno možnih.
Od zdravil so na voljo ibuprofen, paracetamol, triptani, kombinacije. V hujših primerih tudi antiepileptična zdravila, antidepresivi. Pomembno je vzet tablet v prvih 15 min napada. Akupunkturo dobiš lahko na recept, ampak v Slo. dela glih 1 ambulanta in čakaš.
Prehranska dopolnila: da so dokazano lahko učinkovita, se je pokazalo za riboflavin, Mg in koencim Q.
Upam, da komu koristi to.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 March 2019 - 10:43 AM
Najbolj grozne so hormonske po menstruaciji in na te je tezje vplivati. Mg mi ne pomaga na dolgi rok, bom pa Q10 probala. Ne vem zakaj sem ga nehala jemati, ker je super dopolnilo za energijo, spomin in splosno pocutje. Antiepilepticna zdravila so mi mocno vplivala na pamet in govor. Gledas mizo, ves kaj je, ampak ne ves kako se ji rece in skoz isces besede.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 17 March 2019 - 10:56 AM
Zadnjic sem v dojiva se brala kaksne migrene imajo nekatere, tudi ze po 20 let in 1x na teden in prisezem da se mi je zdelo...grozljivo je premila beseda. Od bruhanja, padanja v nezavest...ffs res.
No jaz sem za svoje potencialne tezave dobila kt in bom tudi pricela z jemanjem ce se ob povratku ciklusa stvari spet pricnejo pojavljati.
Posted 17 March 2019 - 11:08 AM
Meni so se pa pojavili glavoboli, ko sem bila na KT. Jaz imam namreč to srečo, da me res redko boli glava pa ponavadi takrat, ko me sem si sama kriva, če recimo ne pijem zadosti itd. Ko sem bila pa na KT pa me je večkrat tedensko glava bolela, tako da ne hvala.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 17 March 2019 - 11:09 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 17 March 2019 - 11:12 AM
Posted 17 March 2019 - 11:49 AM
Posted 17 March 2019 - 06:29 PM
Name deluje podobno. Zadeta nisem glih, imam pa tak obcutek, kot da sem z dolgega pohoda npr. Vitexa imam pa kar veliko se iz casov zanositev in bom videla kako bo. Ti sporocim
Mogoce bi bilo pametno podokumentirati kozo, pocutje in predvsem pogostost migren, da primerjam.
Posted 26 July 2019 - 06:06 AM
Ima katere izkušnje z t.i. tenzijskim glavobolom? Mene že tri dni v eno boli glava in se mi bo zmešalo. Kaki Lekadol ali Ibuprofen le za silo in kratek čas zaleže.
[Napoleon]
Posted 26 July 2019 - 06:18 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 July 2019 - 09:52 AM
Pablo Picasso
Posted 27 July 2019 - 09:08 AM
[Napoleon]
Posted 27 July 2019 - 11:51 AM
Posted 27 July 2019 - 02:20 PM
Meni so te tablete premalo, jaz vzamem Ketonal, ker mi dokaj hitro prime in lahko živim naprej.
Se strinjam z Ančko sicer. Jaz sem za moje migrene naredila veliko, moram rečt, da mi januarska akupunktura zgleda pomaga, ker jih nimam več tok pogosto. Dva meseca po terapiji sem imela ene 4 migrene in sem bla ful jezna, da sem denar vrgla stran, zdaj moram pa potrkat.
Posted 27 July 2019 - 02:24 PM
Tudi meni se zdi smiselno iskanje vzroka, pa nekaj postov višje je Frida podrobno opisala svojo izkušnjo, morda ti kaj pomaga?
Posted 27 July 2019 - 02:43 PM
Mene od pretresa možganov vedno boli glava ob poslabšanju vremena pa je od takrat 10 let. Če sem nenaspana, je še huje. Imam pa tudi hipotirozo, tako da nimam kaj naredit, kljub temu, da poznam vzrok(e).
Med nosečnostjo me je ful malokrat bolela glava (samo še to bi rabila, res ) pa tudi zdaj me ne več prav pogosto. Sem imela pa daljša obdobja, ko me je več bolela glava kot ne in niti nisem več jamrala, ker je bil glavobol default stanje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 July 2019 - 04:38 PM
Mene ful redko glava boli, kaj takega da bi trajalo več dni pa sploh še nisem doživela. Se mi zdi, da me rahlo bolijo tudi bezgavke/grlo, tako da mogoče kaka virozica. Dopoldan sem vzela Nalgesin pa tudi ni bilo pravega olajšanja, prej pa sem bila na masaži, pa me je kar ok obdelala in se mi zdi da je boljše.
Sodelavka je omenila, da je njo tako mantralo in je potem ugotovila, da od slabega vida, ko je dobila očala je bila zadeva rešena.
V ponedeljek, če ne mine, bom šla pa do zdravnice.
[Napoleon]
Posted 27 July 2019 - 06:01 PM
Posted 04 August 2019 - 11:35 AM
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users