Mačke
Posted 01 April 2010 - 10:52 PM
Posted 01 April 2010 - 10:54 PM

Posted 01 April 2010 - 11:00 PM

Posted 01 April 2010 - 11:02 PM
Posted 01 April 2010 - 11:04 PM
Posted 01 April 2010 - 11:07 PM
Posted 01 April 2010 - 11:10 PM

Dilema, kaj rabiš za muco so že vse povedale punce... se pa kar strinjam s braunkopf, da ne kupuj preveč stvari vnaprej. Verjamem, da te lahko hitro zanese. Vem, ker ko sem šla kupovat igračko za Dinota, sem prinesla domov še kup drugih stvari zanj.

V glavnem... predlgam ti, da ne kompliciraš in najprej nabaviš osnovne stvari, šele nato pa ko se boš seznanila z muco in spoznala njen karakter, nabaviš še ostalo. Če vse stroške preračunaš ne pride majhna številka, vendar je vredno vsakega centa ko se ti pride pocrkljat in ko te pogleda s tistimi velikimi očkami in zaprede.
Glede prenašanja sem ter tja... mislim, da če je muca dovolj mlada in če je karakterno prilagodljiva, se jo bo dalo lepo navadit na vožnje sem ter tja, če ni bi pa znal bit problem. Za našo, ki se razen ko je prišla v naš dom in ko smo jo peljali na sterilizacijo ni nikoli peljala v avtomobilu je velik stres, če more k veterinarju z avtomobilom, pa čeprav imamo do njenega osebnega veterinarja cc. 5 min z avtom. No, saj boš vidla... definitivno pa se mi zdi bolj primerna za prenašanje muce sem ter tja košara, kot pa držanje v naročju.
Posted 01 April 2010 - 11:12 PM
A greš lahko tja na ogled samo mimogrede, da ni nujno da potem tud vzameš muco(čeprav je to verjetno težko, k te tko lepo gledajo) ?
Zdej je res ful lušnih, pa še te čakam, da se skotijo k je mamica britanka (od fantovih muc mama).

Samo, če dobiš muco kr tko od enih, boš morala sama krit stroške sterilizacije, cepljenja, vseh pregledov, ki se opravijo na začetku, itd. Pa imaš toliko denarja? Ker tak celosten pregled hitro nanese tudi 200€, jaz vem da bi bila moja mami ful proti taki vsoti. Potem ko se bo enkrat navezala (kar bo zihr hitro) valda ne bo problema in mi bodo brez dvoma vedno dali keš za cepljenja in vse ostale veterinarske frke, samo na začetku ... sem zihr da ne. V zavetišču pa že dobiš čisto porihtano mačko, samo 40€ plačaš.
Aja, pa valda lahko greš samo pogledat, pomoje ti je niti še ne dajo kar prvič, ker so ful strogi glede tega, mislim da preverijo če maš vso opremo in podobno. Če bo dala meni mati zeleno luč, jo bom šla ta vikend gledat, potem bom naslednji teden nabavila vse potrebno in šele potem šla po njo.
Kalypso, tudi tebi hvala za vse nasvete. Če bo Kuštrica zelo slabo prenašala vožnjo, jo bomo pač skos imeli doma v Celju in jo bom na žalost videvala samo čez vikend. Zato pa res držim pesti, da dobro prenaša vožnjo, ker bi jo zelo, zelo rada imela pri sebi v Mariboru, ampak če ne bo šlo, je seveda ne mislim maltretirat z vozakanjem, bi se mi čisto preveč smilila. Sej pravim, treba je najprej vzpostavit tisti prvi kontakt in jo malo spoznat, ker zdej je vse samo ugibanje.
Posted 02 April 2010 - 07:49 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 April 2010 - 08:04 AM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 02 April 2010 - 08:43 AM
Posted 02 April 2010 - 01:52 PM
Posted 02 April 2010 - 08:48 PM
Posted 02 April 2010 - 10:37 PM
Btw dilema, če si tako želiš muco, zakaj je kuštra edina opcija? Sej so tudi druge uboge in lepe

Posted 02 April 2010 - 10:52 PM

Kar se tiče prepovedi zunanjih izhodov, se hočejo pomoje zazihrat, da ne bi mačke okoli tavale brez nadzora, ker zna bit to ful problematično zaradi prometa in kakšnih imbecilov, ki zastrupljajo živali.
Verjetno se ti zunanji izhodi ne nanašajo na kakšne dobro ograjene vrtove in trate, ker so le-te v bistvu še nekakšen del hiše, ane. Pomoje oni bolj mislijo na spuščanje mačk brez nadzora.
Posted 02 April 2010 - 11:08 PM
Zdle sem šla gledat na Mačjo hišo, da bi si prepisala telefonsko številko in Kuštre ni več. Jaz ne vem kaj si naj mislim, meni enostavno ni namenjeno, da bi imela eno živalco, ne vem zakaj. Počutim se pa tak, ko da se je vse zarotilo proti meni, najprej seveda krokodilje solze, zdej pa se mi že jebe. Tolk mam vsega čez glavo, vseh teh let, ko sem si tak želela psa ali mačkonarja, pa se mi zdi, da bom počasi obupala.
DiLeMa

Tudi ko sva šla nazadnje v zavetišče, sva šla prvotno gledat ene mladičke, ampak niti nisva prišla do njih (so bili v posebnem prostoru), ker so bili že vsi oddani, razen enega, in potem sva sprehodila nekaj drugih in med njimi je bil najin zdajšnji srček.

Posted 03 April 2010 - 12:37 PM
Posted 03 April 2010 - 07:11 PM

Naslednje leto se selim s kolegico v precej večje stanovanje in si 1000% nabavim mačkonarja.
Če bo mati še vedno težila glede tega, da ga ne smem imet čez vikend doma, pa bom pač skos v MB in bo fant hodil k meni.

Pa še mačkonarju bo boljše, da se ne bo fural sem in tja, ampak bo skos na svojem teritoriju, da sploh ne omenjam, da bo imel dosti več placa.
Posted 03 April 2010 - 07:24 PM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 03 April 2010 - 07:30 PM

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users