Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#141 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 April 2010 - 10:52 PM

Koliko je pa stara?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#142 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 April 2010 - 10:54 PM

5 mesecev. Ampak je ni veeeeeeč! cry.gif Oglasa ni! cry.gif
  • 0

#143 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 April 2010 - 11:00 PM

Joj, verjamem, da si ful razočarana, ampak veš kolk lepih mačkonarčkov je še, zihr boš našla kakšno drugo damico. wink.gif Sicer pa bi se meni tudi verjetno utrgalo, če bi mi kdo Kuštrico prevzel, ker mi gre dobesedno na jok od sreče vsakič, ko pogledam njene slike. Kaj pa ta tvoja mačjeslavka, je bila zdravstveno porihtana? Cepljena, sterilizirana, pregledana za razne bolezni, itd.?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#144 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 April 2010 - 11:02 PM

Ja, veterinarsko pregledana in že sterilizirana. Upam, da je dobila dober dom.
  • 0

#145 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 April 2010 - 11:04 PM

Zdej pa hitro v lov za novo, po zavetiščih jih je polno, poglej Mačjo hišo, če ti ni predaleč it v Celje po njo.
  • 0

#146 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 April 2010 - 11:07 PM

A greš lahko tja na ogled samo mimogrede, da ni nujno da potem tud vzameš muco?

• 0

#147 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 01 April 2010 - 11:10 PM

Držim pesti, da obema uspe načrtovano. biggrin.gif edit: tačas ko sem to napisala se je za PJ že razpletlo. No, muc je, kot je že bilo povedano ogromno. Ni vrag da ne najdeš ene zase. wink.gif

Dilema, kaj rabiš za muco so že vse povedale punce... se pa kar strinjam s braunkopf, da ne kupuj preveč stvari vnaprej. Verjamem, da te lahko hitro zanese. Vem, ker ko sem šla kupovat igračko za Dinota, sem prinesla domov še kup drugih stvari zanj. oops.gif No, v glavnem, da ne dolgovezim... v trenutku ko jo pripelješ v nov dom da drugega razen hrane, posodic za hrano, mačjega wc-ja in peska ne potrebuješ. Neka draga ležišča je za moje pojme brezveze kupovat. Naša Biba ima ene tri košare oziroma ležišča pa razen v eni sploh noče spat. Prostor za spanje si najde po občutku, kak se ji pa zazdi. Raje ji nabavi kakšno mehko koco/odejo, ki se jo da lepo oprati in jo lahko poljubno prestavljaš po stanovanju. Škarij za praskanje še ne kupuj. Biba je tud striktno hišna muca in ji še v življenju nismo strigli krempljev. Je pa res, da ima na voljo staro preprogo, ki je tako trda kot praskalnik in si kremplje brusi na njem. Tako da praskalnik pa le nabavi, da ne bo kakšne uničene sedežne ali česa podobnega kar muce rade uporabljajo za nadomestek praskalnika.
V glavnem... predlgam ti, da ne kompliciraš in najprej nabaviš osnovne stvari, šele nato pa ko se boš seznanila z muco in spoznala njen karakter, nabaviš še ostalo. Če vse stroške preračunaš ne pride majhna številka, vendar je vredno vsakega centa ko se ti pride pocrkljat in ko te pogleda s tistimi velikimi očkami in zaprede.

Glede prenašanja sem ter tja... mislim, da če je muca dovolj mlada in če je karakterno prilagodljiva, se jo bo dalo lepo navadit na vožnje sem ter tja, če ni bi pa znal bit problem. Za našo, ki se razen ko je prišla v naš dom in ko smo jo peljali na sterilizacijo ni nikoli peljala v avtomobilu je velik stres, če more k veterinarju z avtomobilom, pa čeprav imamo do njenega osebnega veterinarja cc. 5 min z avtom. No, saj boš vidla... definitivno pa se mi zdi bolj primerna za prenašanje muce sem ter tja košara, kot pa držanje v naročju.
  • 0

#148 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 April 2010 - 11:12 PM

QUOTE(Plain Jane @ 2. 4. 2010 - 0:07) View Post

A greš lahko tja na ogled samo mimogrede, da ni nujno da potem tud vzameš muco(čeprav je to verjetno težko, k te tko lepo gledajo) ?
Zdej je res ful lušnih, pa še te čakam, da se skotijo k je mamica britanka (od fantovih muc mama). woot.gif

Samo, če dobiš muco kr tko od enih, boš morala sama krit stroške sterilizacije, cepljenja, vseh pregledov, ki se opravijo na začetku, itd. Pa imaš toliko denarja? Ker tak celosten pregled hitro nanese tudi 200€, jaz vem da bi bila moja mami ful proti taki vsoti. Potem ko se bo enkrat navezala (kar bo zihr hitro) valda ne bo problema in mi bodo brez dvoma vedno dali keš za cepljenja in vse ostale veterinarske frke, samo na začetku ... sem zihr da ne. V zavetišču pa že dobiš čisto porihtano mačko, samo 40€ plačaš.

Aja, pa valda lahko greš samo pogledat, pomoje ti je niti še ne dajo kar prvič, ker so ful strogi glede tega, mislim da preverijo če maš vso opremo in podobno. Če bo dala meni mati zeleno luč, jo bom šla ta vikend gledat, potem bom naslednji teden nabavila vse potrebno in šele potem šla po njo.

Kalypso, tudi tebi hvala za vse nasvete. Če bo Kuštrica zelo slabo prenašala vožnjo, jo bomo pač skos imeli doma v Celju in jo bom na žalost videvala samo čez vikend. Zato pa res držim pesti, da dobro prenaša vožnjo, ker bi jo zelo, zelo rada imela pri sebi v Mariboru, ampak če ne bo šlo, je seveda ne mislim maltretirat z vozakanjem, bi se mi čisto preveč smilila. Sej pravim, treba je najprej vzpostavit tisti prvi kontakt in jo malo spoznat, ker zdej je vse samo ugibanje.
  • 0

#149 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 April 2010 - 07:49 AM

DiLeMa, sej ni problem samo v vožnji, tut ne vem, kok je dobro, da se ti bo rabila vsake 5 dni navajat na celjsko stanovanje in še tri ljudi poleg, in vsaka 2 dni ma mariborsko - to se mi zdi večji 'problem' kot sama vožnja.ker, kot že rečeno, se mačke navežejo na prostor - ravno iz tega razloga so selitve lahko problematične.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#150 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 02 April 2010 - 08:04 AM

Moj kolega ima mačko, ki jo prevaža iz LJ domov in nazaj in mačka čisto fajn prenaša, navajena je na oboje, samo transporterja nima preveč rada.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#151 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 April 2010 - 08:43 AM

Dilema, poročaj!
  • 0

#152 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 April 2010 - 01:52 PM

Špela, sej pravim, da bo treba sprobat. Če izrazito ne bo šlo, bo pač skos v Celju, maltretirat je res ne mislim. Ne bom pa kar zdle zaključla, da je to nevem kakšno trpljenje, ker nekatere živali te zadeve prav dobro prenašajo, sploh če imajo v oben stanovanjih svoj stalni kot in stalno ležišče, itd. Vem, da se nekatere živali lahko navadijo na dve konstantni domovanji, če pa se Kuštra ne bo mogla, je v to ne mislim silit.
  • 0

#153 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 April 2010 - 08:48 PM

Zdle sem šla gledat na Mačjo hišo, da bi si prepisala telefonsko številko in Kuštre ni več. Jaz ne vem kaj si naj mislim, meni enostavno ni namenjeno, da bi imela eno živalco, ne vem zakaj. Počutim se pa tak, ko da se je vse zarotilo proti meni, najprej seveda krokodilje solze, zdej pa se mi že jebe. Tolk mam vsega čez glavo, vseh teh let, ko sem si tak želela psa ali mačkonarja, pa se mi zdi, da bom počasi obupala.
  • 0

#154 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 02 April 2010 - 10:37 PM

Zakaj mačja hiša oddaja mačke kot izključno notranje in brez zunanjih izhodov? Če gledam našo mačko, bi strašno trpela, če ne bi smela na vrt in se igrat z listjem, martinčki itd.
Btw dilema, če si tako želiš muco, zakaj je kuštra edina opcija? Sej so tudi druge uboge in lepe smile.gif in čisto vsaka se ti priraste k srcu...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#155 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 April 2010 - 10:52 PM

Pač sem se čisto zaljubila v Kuštro in nočem na vrat na nos pograbit ene druge, moram najprej njo prebolet. sad.gif

Kar se tiče prepovedi zunanjih izhodov, se hočejo pomoje zazihrat, da ne bi mačke okoli tavale brez nadzora, ker zna bit to ful problematično zaradi prometa in kakšnih imbecilov, ki zastrupljajo živali.
Verjetno se ti zunanji izhodi ne nanašajo na kakšne dobro ograjene vrtove in trate, ker so le-te v bistvu še nekakšen del hiše, ane. Pomoje oni bolj mislijo na spuščanje mačk brez nadzora.
  • 0

• Guests

Posted 02 April 2010 - 11:08 PM

QUOTE(DiLeMa @ 2. 4. 2010 - 21:48) View Post

Zdle sem šla gledat na Mačjo hišo, da bi si prepisala telefonsko številko in Kuštre ni več. Jaz ne vem kaj si naj mislim, meni enostavno ni namenjeno, da bi imela eno živalco, ne vem zakaj. Počutim se pa tak, ko da se je vse zarotilo proti meni, najprej seveda krokodilje solze, zdej pa se mi že jebe. Tolk mam vsega čez glavo, vseh teh let, ko sem si tak želela psa ali mačkonarja, pa se mi zdi, da bom počasi obupala.

DiLeMa sad.gif. Vem, kako ti je. Jaz sem si dolgo želela psa in vsakega, v katerega sem se zapičila, so oddali, ali pa fant ni bil ravno navdušen, ali pa sva se celo peljala v zavetišče, pa je bil kuža rezerviran itd. Pošiljala sva na tone mailov, pa so - kot zakleto - vsi odgovarjali, da so psi že oddani itd. Zdelo se mi je, kot da mi ni več namenjeno, da bi imela psa. cry.gif
Tudi ko sva šla nazadnje v zavetišče, sva šla prvotno gledat ene mladičke, ampak niti nisva prišla do njih (so bili v posebnem prostoru), ker so bili že vsi oddani, razen enega, in potem sva sprehodila nekaj drugih in med njimi je bil najin zdajšnji srček. wub.gif In ne bi mogla izbrati boljšega psa, res ne. Tako da ne obupaj, sigurno bo prišla še kakšna priložnost, lahko popolnoma nepričakovano in nenačrtovano (midva nisva imela doma čisto nič za kužka, ker ko sva se namenila it pogledat te mladičke, bi jih oddali šele čez tri tedne, tako da sva pač računala, da bova imela še dovolj časa za nabavo).
  • 0

#157 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 03 April 2010 - 12:37 PM

...
  • 0

#158 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 April 2010 - 07:11 PM

Meni tudi ne bi bil problem, če bi imela 200€ našparanih, pa jih nimam. laugh.gif

Naslednje leto se selim s kolegico v precej večje stanovanje in si 1000% nabavim mačkonarja.
Če bo mati še vedno težila glede tega, da ga ne smem imet čez vikend doma, pa bom pač skos v MB in bo fant hodil k meni. smile.gif
Pa še mačkonarju bo boljše, da se ne bo fural sem in tja, ampak bo skos na svojem teritoriju, da sploh ne omenjam, da bo imel dosti več placa.
  • 0

#159 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 03 April 2010 - 07:24 PM

Jaz poznam ena dva, ki greta vsakega tolko cajta v Munchen z mačkom in sta tam nekaj časa pa se maček čist dobro počuti, tudi v avtu (ni v kletki, ampak spi na zadnji polici ali pa malo hodi sem pa tja. Ne vem sicer, kak mata stranišče urejeno laugh.gif . Saj se bi navado, Dilema. Bi pač mel dva teritorija.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#160 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 April 2010 - 07:30 PM

Ma ne, sej mati itak ful teži, ker je totalno hard-headed in se že od nekdaj sploh ne da pogovarjat z njo (nikoli ne posluša smiselnih argumentov, nikoli se ne poskuša postavit v tvojo kožo, pozna zgolj odnos ''my way or the highway''), tako da je prišlo do tega, da mačke sploh ne bi smela pripeljat domov. No, ampak jaz bi Kuštro vseeno vzela, ampak ko sem si šla prepisat kontaktno številko, je ni bilo več. cry.gif Pač ne bi hodila več nič domov, fant pa bi hodil k meni v MB, jaz itak ne bi bila prikrajšana, ker mi je doma totalni suffer. smile.gif Zdej konec tega šolskega leta pa se še selim s prijateljico v veliko stanovanje (velika kuhinja z jedilnico, dve ornk veliki sobi - vsaka za eno - in precejšnja kopalnica) in mi bo še boljše ter dvomim, da me bojo doma še kej videli, LOL. Samo upam, da bo tudi takrat kakšen maček, ki me bo tako prevzel, kot me je Kuštra, ker jaz enostavno moram začutit nek poseben vibe, ko žival pogledam. So mi vse ful pri srcu, ampak nekatere pač v mojih očeh izstopajo.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users