Varanje
Posted 16 October 2006 - 08:11 PM

Posted 16 October 2006 - 09:22 PM
debata me spominja na prekrasen citat iz knjige davida leavitta ....
'at that instant i realized that while it is possible to love two people at the same time in the heart, it is impossible to do so in the world'.
Špela, iz katere knjige pa je to? Ker tole se mi pa zdi vredno branja...
sej to ni nek kvazi priročnik za wanna be srečna razmerja tipa kurja juhica.

sej se mi sicer načeloma ne da več, ampak .... nekje na vrhu ene izmed predhodnih strani je zapisan en prispevek, ki je precej enoznačen v smislu označevanja tistih, ki čutijo naklonjenost/ljubezen/ ..... / do več kot enega človeka, da sedijo na dveh stolih in kaj naj bi to pomenilo. samo tok o tem, kako kdo kaj površno bere.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 October 2006 - 09:43 PM
sm šla prebrat pa ni tega napisala.
no sej vseen. sam da se mate radi vsi skup

Posted 16 October 2006 - 09:49 PM
Posted 16 October 2006 - 10:06 PM
Posted 17 October 2006 - 04:27 PM
sej to ni nek kvazi priročnik za wanna be srečna razmerja tipa kurja juhica.

Hvala. Sicer pa nisem iskala tovrstnega priročnika, bolj mi je bil všeč sam citat, ker se mi zdi tako resničen.
Posted 27 June 2009 - 06:40 PM
Če si v nekom v zvezi in če imaš tega nekoga res rad, mislim, da lahko najdeš nekje dovolj volje, da premagaš skušnjavo po drugem/drugi. Seveda, tudi ko si v zvezi, nisi imun, se ti hitro lahko zgodi, da te kateri/katera zmeša. To se dogaja večini ljudi. Se je tudi meni že zgodilo, čeprav svojega fanta ljubim in sem v zvezi zadovoljna. Priznam. Ampak ko pomislim na to, kaj mi pomeni najin odnos, vem, da ne bom tega skupaj uničila samo zato, da bi potešila svojo trenutno zatreskanost, privlačnost ali kakorkoli bi že to poimenovala. Ni vredno, ker bi trpela oba. Navadno takšne pa vsaj pri meni take zatreskanosti pridejo in grejo. Če bi slučajno bila kakšna močnejša, mislim, da ne bi varala. Bi raje prej končala zvezo. Se mi ne bi zdelo fer do fanta. Z varanjem mislim, da bi porušla vse kar imava, uničila vse lepe stvari, ki sva jih skupaj doživela.
Posted 27 June 2009 - 06:58 PM

Posted 28 June 2009 - 10:04 AM
Malo bom obudila prastaro temo, ker so mi dali posti v eni drugi temi za mislit...
Če si v nekom v zvezi in če imaš tega nekoga res rad, mislim, da lahko najdeš nekje dovolj volje, da premagaš skušnjavo po drugem/drugi. Seveda, tudi ko si v zvezi, nisi imun, se ti hitro lahko zgodi, da te kateri/katera zmeša. To se dogaja večini ljudi. Se je tudi meni že zgodilo, čeprav svojega fanta ljubim in sem v zvezi zadovoljna. Priznam. Ampak ko pomislim na to, kaj mi pomeni najin odnos, vem, da ne bom tega skupaj uničila samo zato, da bi potešila svojo trenutno zatreskanost, privlačnost ali kakorkoli bi že to poimenovala. Ni vredno, ker bi trpela oba. Navadno takšne pa vsaj pri meni take zatreskanosti pridejo in grejo. Če bi slučajno bila kakšna močnejša, mislim, da ne bi varala. Bi raje prej končala zvezo. Se mi ne bi zdelo fer do fanta. Z varanjem mislim, da bi porušla vse kar imava, uničila vse lepe stvari, ki sva jih skupaj doživela.
Pozabila si da je mladoletna stara 15 (al 16 let) in da zveza, ki jo ma sigurno ni zveza, v kateri bo ostala in imela otroke. Poleg tega ni nič resnega.
ne govorim v prid varanju, ampak tudi sama sem varala bivšega, on je pa tudi mene. Zveza je bla deleč od resnosti.
Danes, ko imam trdno zvezo in vem, da fant z mano planira prihnodnost, me spoštuje, ma rad, upošteva moje interese....Pa ni šans da grem varat.
Če bi pa se že zgodilo, bi mu povedala, ampak vem da pol bi blo konec.
Isto če bi on mene.
Tak da jaz mladoletni nimam kej za rečt. Sama sem bla ista v tistih letih, pamet jo bo srečala ko bo starejša, do zdej nej se pa zabava. Dovolj je da ve, da je to kar počne...narobe.
Posted 28 June 2009 - 10:25 AM
After all this time?
Always.
Posted 28 June 2009 - 10:29 AM
Če bi bila jaz prevarana, ne vem če bi lahko kar tako odpustila. Verjetno bi zgubila vso zaupanje vanj in dvomim, da bi še vztrajala v zvezi. Upam, da mi tega nikoli ne bo potrebno ugotovit.
To je pač moje mnenje, vem, da se kdo ne bo strinjal z njim. Jaz mislim tako, se tako tudi ravnam in tako pričakujem tudi, da bodo fantje, ki se zapletejo z mano ravnali enako. A zahtevam preveč? Saj, v srednji šoli sem se tudi jaz znorela. So bili zelo zanimivi vikendi, ampak takrat sem bila samska, se nisem z nikomer tako močno zapletla, da bi lahko rekla, da sem bila v zvezi z njim.
Kaj počne mladoletna, sicer ne odobravam, ampak iskreno rečeno mi je vseeno. Je njeno življenje in pač v življenju mora sama narediti nekaj napak, da se bo naučila kaj je prav in kaj ne. Sama je vidla, da se lahko to zaplete, če se dečko, s katerim varaš zagreje zate... Upam, da se zanjo vse najbolje izteče.
Posted 28 June 2009 - 11:05 AM
Posted 28 June 2009 - 11:17 AM
In spoštujem Kalypsino in Orino in vsakršno mnenje.
varanja sicer ne oddobravam. Ampak jaz priznam da varala sem. varale sem bivšega, s še enim pred njim, šlo je pa za poljub. En dan sva se dobila na kavi, debatirala najino zvezo...In se razšla čist zlepljena en na drugega. Po tem nisva imela več nobenega intimnega stika. tudi videla sva se poredko. Nazadnje sem ga srečala aprila, na enem eventu. Še vedno je isti kot je bil, meni je pa zdaj tujec, ker sem čisto druga oseba.
varanje je varanje, a on je mene hardcore varal, pred mojimi očmi, pa z več ženskami. No ja, danes se itak redko spomnim nanj, ker ga nisem imela iskreno rada, on pa tudi mene ne. [rečmo mu S. unemu pred njim pa M.]
Mladoletna je men ena taka radoživa punca, pač eksperimentira...In še bo. Jaz pač teh njenih kolobocij ne jemljem preveč resno... tudi varanje o katerem govori, hja v redu, se je kušvala z nekom pač...to a bo povedala fantu al ne je njena stvar...ma jaz enostavno te njene zveze ne morem jemat preveč resno. Nikjer je rečem da njenega fanta ne bi prizadelo, če mu pove. Seveda bi ga. Sam bi prebolel en dva tri... Ne znam razložit zakaj se mi to njeno varanje zdi drugorazredno.
Nincha, svaka čast, da si fantu odpustila. Zame je zveza, kjer eden vara ENKRAT! obsojena na propad, takemu človeku ne bi mogla nikdar več zaupat, vedno bi bil un "kaj pa če" in zato bi prihajalo do kreganja in trenj, ki jih drugače ne bi bilo. to je pač moje mnenje.
Zame je, ko enkratp ride do varanja...zadeva adacta.
Posted 28 June 2009 - 11:19 AM

Posted 28 June 2009 - 11:20 AM
Nimam spoštovanja do ljudi, ki varajo niti ne razumem tistih, ki odpuščajo. ''Če ga imaš rad mu boš odpustil'' je samo metanje peska v oči. To ni ljubezen, ampak odvisnost.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 28 June 2009 - 11:27 AM
Povzeto moje mnenje.
Jst imam svojega fanta najrajš, res se mava fajn, super je. Z njegovimi se razumem, on z mojimi,... In tud sama sm bila prevarana, pa vem, kako je to boleče. Sploh če je kot v pravljici in ti vse to nekdo v trenutku, čez noč poruši.
In tudi sama se kdaj najdem v skušnjavi. Pa nikoli ne s kr enimi fanti, npr. iz diskača. Gre za nekoga, s katerim sem bila, pa zaradi razdalje nisva mogla bit skupaj. In mogoče glih zaradi tega... sicer je tip popolno nasprotje mojemu fantu, ampak še vseeno. Ker nisva imela nikoli šanse bit skupaj, je mogoče vse skupaj večja skušnjava. In ker vem, da sem mu še evdno všeč. Po drugi str. me od njega vleče dejstvo, da je malo ženskarja v njemu, zato se mu izogibam.
In ravno včeraj, ko sem bila na drugem koncu SLO, v njegovem kraju, sem se zmenila s sestrično, da gremo zvečer žurat. Seveda sem vnaprej dobro razmislila in načrtovala, da ne bo izvedel, da sem spoh prišla. Ker je kraj majhen, se vse razve, zato sem plane skenslala in odšla predčasno domov, nisem ostala.
Raje sem pobegnila pred njim... ker ne bi bilo vredno, da bi naredila kej narobe, ker imam doma fanta, s katerim se odlično razumeva in sva zaljubljena, ampak bivša simpatija te hitro spravi v skušnjavo, sploh v najini situaciji. Pa ne zaradi dolgotrajne sreče. Gre bolj za tiste metuljčke, noro zmedenost in občutke zatreskanosti. Ko si pač zaželiš tiste svežine nepoznanega. Ker ne poznaš njegovih dotikov, njegovega reagiranja in besed. Zaradi želje po neodkitem, ki je začinjena z rahlo privlačnostjo ter podoživljanjem strasti, ki so bile in se pri nama niso nikoli razpletle. A po drugi str. veš, da bi bila to le noč, mogoče še par dni in konec. Potem se jaz prevesim v punco, ki gleda fanta kot na del sebe in čim boljše prilagojenosti name, sožitja. Ne le v smislu zunanjosti in ne vem česa, pač pa gre za čorbo različnih zadev - pogledov na svet, stabilnosti, odobravanja, reagiranja, ambicij, želja, družinskega okolja... in potem smo spet tam. Na tsiti točki, kjer trenutno s fantom sem in je vse OK. Na točki, kjer z zanosom in prepričanostjo lahko stopiš v prihodnost. Ko ni le norosti, zmedenosti in ne vem česa. Ko so trenutki ljubezni in vsega, kar podoživljava skupaj, česar se veseliva, s čimer se presenečava. In še vedno, dan za dnem trajajoča zaljubljenost. Metuljčki zaradi pogrešanja in uživanje v novem, še neodkritem, pa čeprav se poznava že dolgo.
Posted 28 June 2009 - 11:28 AM
Eto, zadnji odstavek od Kalypso. Briga jo, pa si lahko misle svoje. Naj vas še druge.

Napisala si in verjetno si prčakvala, da bo tvoje pisanje melo odziv, če ga ne bi hotela, bi bla tiho. V zvezi s tabo sem povedala samo to, da te obsojam, drugače pa me prov briga kaj ti počneš, sama svoje posledice boš nosila in zarad tega mi je čist vseeno.
Posted 28 June 2009 - 11:29 AM
Dr. Hedžet Toth (tiste iz FFa jo mogoče poznate, ker uči filozofijo za nefilozofe) vedno pravi: Kdor vara je navadna pofukulja, ki ne zasluži zaupanja.
Nimam spoštovanja do ljudi, ki varajo niti ne razumem tistih, ki odpuščajo. ''Če ga imaš rad mu boš odpustil'' je samo metanje peska v oči. To ni ljubezen, ampak odvisnost.
OT: Tothova je itak legenda!!
se spomnim ko sem čakala na en ultra zaj*** izpit in je kolegica prišla ven iz kabineta, bila razočarana ker je dobila samo 6 pa ji je rekla dobesedno "ma u pičko mater, važno da ste naredila, ta profesor je itak zmešan"
Pa pred leti jokala ko je govorila o generaciji 69. V glavnem, ženska je faca thumbup.gif
ora Objavljeno Danes, 12:28
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 June 2009 - 11:53 AM
Posted 28 June 2009 - 12:07 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users