Midva imava pri 75 m2 dejansko manj prostora kot smo ga imeli doma pri 70, pa smo bili komot trije. Pač tako neumno so razporejeni in odmerjeni prostori (pa ga je načrtovala arhitektinja), da ni manevrskega prostora za korenito renovacijo in sten se tudi ne da se kar podirati. Tudi sobe nobene ne bi mogla žrtvovati, ker jaz večinoma delam od doma, otroške sobe pa ne moreš imeti v drugem nadstropju, kot je spalnica. Verjetno bi se preselila v hišo.

Stroški
Posted 29 December 2015 - 05:00 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 December 2015 - 05:21 PM
Kar se stroškov tiče, je nama zdaj sanjsko. Na mesec imava cca 120-140€ stroškov. Moji starši imajo fiksno idejo, da ko bo 4. član na poti, zamenjamo stanovanja - midva v hišo, onadva pa v stanovanje. Druga opcija je, da od strica odkupiva zgornje nadstropje v naši hiši, ker bo on podedoval kmetijo/posestvo, kjer je sedaj stara mama. Ampak, dokler je mama živa (upam, da še zelo dolgo), o tem nočeva niti razmišljat.
Posted 29 December 2015 - 07:40 PM
AP, to je res sanjsko
Midva imava stroškov za eno plačo... ampak sem štejem vse, kredit, preživnino, vrtec, vse položnice, zavarovanja...
Posted 29 December 2015 - 08:09 PM
jaz pa ne vem kok mava stroskov.
ampak vsekakor vec kot za eno povprecno placo, ne pa dosti vec....to pomeni kredit, hrano in poloznice.
Posted 29 December 2015 - 08:15 PM
jaz pa hrane sploh štela nisem.
Posted 29 December 2015 - 08:18 PM
Saj mislim, da noben ni.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 29 December 2015 - 08:25 PM
aja
Posted 29 December 2015 - 08:31 PM
Midva kreditov nimava, med stroške pa štejem vse, kar se stanovanja tiče - upravnik bloka, komunala, internet, RTV, plin, elektrika.
Posted 29 December 2015 - 10:55 PM
Midva imava trenutno s stanovanjem 180-190 eur stroškov mesečno + plin za ogrevanje stanovanja in vode v znesku okoli 100 eur letno (če štejem res samo plin, brez tistih 6 eur na mesec za administrativne stroške). Tudi midva imava 53 m2 veliko stanovanje in sva v srednjem štuku. Če bova šla na dobavitelja Geni pri plinu in elektriki, bova lahko po izračunih na njihovi spletni strani prihranila okoli 100 eur letno. Stroškov res nimava visokih, bi pa lahko imela še nižje, če bi želela. Trenutno dosti plačujeva za T2 in elektriko. Moj je namreč računalničar in tehnološki freak, tako da pri nama laufa svega in svašta od elektronike.
Posted 29 December 2015 - 10:58 PM
― V. Van Gogh
Posted 29 December 2015 - 11:03 PM
Sori, ampak kaj pa počneta?
Midva dava toliko za ogrevanje v zimskih mesecih, vključno vsi aparati in razsvetljava.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 December 2015 - 11:04 PM
Pac za celo hiso je to (saj je fantova). Ogrevanje je pa loceno.
― V. Van Gogh
Posted 29 December 2015 - 11:06 PM
Aja, ne samo za vajino stanovanje?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 December 2015 - 11:17 PM
Ne, samo za stanovanje bi prislo ok. 70, ker je njegov foter ful redko doma. Ga tudi videla nisem ze nekaj mesecev.
― V. Van Gogh
Posted 29 December 2015 - 11:44 PM
Posted 30 December 2015 - 08:55 AM
Mi imamo račun za elektriko cca 30 eur. Nimamo pa klime in se tudi ne grejemo z njo.
Imamo pa letos skoraj še enkrat toliko stroška za ogrevanje, kot lani ... še ugotavljamo kaj je krivec.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 December 2015 - 09:15 AM
mobitel: 35 e za oba
vzajemna 27 e x2
elektrika: 48 e
internet: 24 e
komunala:39 e
vrtec: 116 e
Kredita nimava, najemnine tudi ne.
Posted 30 December 2015 - 09:36 AM
Midva zadnje čase plačujeva elektrike 45 €, poleti je bilo kdaj tudi 25, res mi ni jasno od kje taka razlika. Pozna se nama tudi pri internetu in tv-ju, ker nama je poteklo eno leto naročnine in sva izgubila popust.
Posted 30 December 2015 - 10:22 AM
jaz mam elektrike v celem letu za cca 500 eur.
pa to vkljucuje ogrevanje bajte, sanitarne vode in klasicno porabo.
Posted 30 December 2015 - 10:45 AM
Midve sva imeli julija zaradi neprestanega laufanja klime 30€ večji račun za elektriko.
After all this time?
Always.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users