Jump to content

Photo

Francija - Pariz

• Please log in to reply
347 replies to this topic

#141 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 21 February 2011 - 02:42 PM

rezervirala thumbup.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#142 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 February 2011 - 12:33 AM

Ja, Ana daj še napiši možnosti glede kart za metro. Jaz še nisme ziher kaj bom vzela, ker vem, da ena sicer ugodna opcija odpad,e ker bom tam od sredine tedna pa do nasl. sredine tedna.

Nevem čisto točno, ampak si me zdaj spomnila, da Navigo pride v poštev samo, če si od ponedeljka do nedelje tam. Drugače se ne splača. Se bom pa pozanimala, ker midve greva tut od srede do torka ...
  • 0
Viens, reste ici!

#143 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 February 2011 - 01:36 PM

Ja, saj lih to. Ne vem točnega imena, samo vem, da je una najugodnejša opcija samo do nedelje. down.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#144 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 February 2011 - 08:34 PM

Pri navadnih vozovnicah je ful debilno to, da lahko uro in pol prestopaš samo znotraj postaj, torej ne moreš npr. it z metrojem nekam, potem ven na kavo za pol ure in nazaj na metro z isto karto, če razumete kaj mislim. Jaz sem teh 90min razumela na princip Urbane in sem skušala it z isto karto nazaj na metro, ker sem bila "zunaj" manj kot uro in pol. biggrin.gif Ni potegnilo, v bistvu bi lahko že prej videla napis pri izhodu, da ob izhodu veljavnost karte poteče. Tako da če se imaš namen ful vozit z metrojem, ta carnet res ne pride v poštev, lahko zapraviš milijon.
  • 0

#145 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 February 2011 - 10:55 PM

Jaz bom pomoje hodila fuL. Pa močno molim bogeca za ne-dež.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#146 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 February 2011 - 12:56 AM

Joj, čisto ste me zmešale s tem Parizom, sva malo prej gledala karte, ampak sva potem preračunavala, in bi bilo mogoče res najbolje, da greva couchsurfat, ker bom zelo, zelo na tesnem z denarjem, tako da.. ko najdete ene dobre gostitelje za par, lemme know! smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#147 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 23 February 2011 - 04:07 PM

Karte do tja so še najcenejši del izleta, tisto, kar je res drago, je pa spanje tam. smile.gif Sam pri meni couchsurfing ni opcija, to edino, če bi šla s kako prijateljico gor.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#148 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 February 2011 - 05:12 PM

Ja, saj vem, sej zato bi pa couchsurfala - on je precej skeptičen, jaz pa ga prepričujem, da probava, če sva že brez keša. Sej tem couchsurferjem ni treba nič plačevat za noč ane, samo nekaj iz Slovenije jim prineseš, za spomin pa take fore, a ne, pa tudi tam kupiš kako malenkost pa tako? Ali si jaz to malo narobe predstavljam. biggrin.gif
  • 0
Pablo Picasso

#149 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 February 2011 - 07:18 PM

Ma ja, mi smo nabavile par suvenirjev iz SLO pa en CS party smo naredil-5 Francozov in 4 Slovenke pa smo vsi skuhali nekaj 'našega'. Meni so to tok lepi spomini. Kok smo se mele super!!! Z enim CS smo se dobili, da nam je razkazoval Pariz (on je bil sedaj tudi v SLO pri moji prijateljici) in z enima CS, da smo šli žurat. V glavnem... spoznaš ful ljudi in s fantom bi šla tudi tko, noro je.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#150 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 February 2011 - 08:43 PM

Princes, a ti ki jih poznaš, so kul, da se jim midva uvaliva, haha? laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#151 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 February 2011 - 10:08 AM

Dvomim, da za par. Bom vprašala.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#152 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 25 February 2011 - 11:27 AM

Meni je en Parižan na CS pisal, če sem za kavo v LJ! biggrin.gif

Joj, v Parizu sem si kupila ene ful cheap, ampak lepe čevlje, in so TAKO neverjetno udobni, o m g. Žal mi je, da nisem kar ene 5 parov vzela. biggrin.gif
  • 0

#153 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2011 - 12:27 PM

METRO V PARIZU (za vse, ki vas zanima, sem se poglobila in zdaj mi je vse jasno smile.gif )

Možnosti imate več. Vprašajte se samo dve vprašanje : kako dolgo bom v Parizu in koliko bom uporabljala podzemno? Jaz sem v Parizu delovala na princip - hodi, raziskuj, zgubi se, pojdi na metro. Posledično sem uporabljala karto z neomejenim številom voženj in jo priporočam vsem.

Možnost 1 :

Passe NAVIGO
IPB Image
Magnetna kartica, ki vam omogoča neomejeno potovanje z RER, metrojem in avtobusi po Parizu. Od vas je odvisno za koliko con jo kupite, ampak cona 1-2 sta popolnoma dovolj.
Takšne so cene za Navigo.
Zones Week Month
1 - 2 € 17.20 € 56.60
1 - 3 € 22.70 € 74.40
1 - 4 € 27.90 € 91.70
1 - 5 € 33.40 € 109.90
1 - 6 € 37.60 € 123.60

Potrebujete majhno (res majhno!) sliko in voila! Pomanjkljivost je, da Navigo velja od ponedeljka do nedelje, kar pomeni, da se vam ne splača, če pridete v Pariz naprimer v sredo in ostanete do naslednje srede.

Možnost 2 :

Paris Visite PASS
IPB Image
Kartica namenjena turistom. Tudi s to kartico imate omogočeno neomejeno potovanje z RER, metrojem in avtobusi po Parizu. Lahko jo kupite za različno število con ter dni.
Cene :
IPB Image

Prednost je vsekakor v tem, da je veljavna od prve vožnje (torej ni važno kateri dan pridete v Pariz), pomanjkljivost pa je, da je za 10eur dražja od Navigo kartice.
Ponuja pa še dodatne ugodnosti:

IPB Image

Možnost 3 :

Carnet

To je komplet dvanajstih kart, ki veljajo za eno vožnjo, stane pa 12eur. Če se nameravate z metrojem peljati samo 12 krat (če ste naprimer v Parizu 2 dni) potem je ta možnost super, ampak če ste v Parizu 4, 5 dni, se vam pa to nikakor ne splača.
  • 0
Viens, reste ici!

#154 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 March 2011 - 12:56 PM

Super Ana!!!
smile.gif

Midva pa ravno gledava kako in kaj glede metroja. Samo še vedno ne veva, ali naj kupiva komplet 12ih kart, ali Paris Visite PASS.

Je pa tako, da bova prišla v Pariz okoli 18h, potem pa bova imela en cel dan za oglede, drugi dan pa samo do ene 16h, ker imava potem ob 18h vlak za Brest. Bolj malo bova videla, ampak se bova posvetila pomembnim stvarem. Mi je pa všeč tvoj slogan: hodi, raziskuj, zgubi se, pojdi na metro. Samo midva s ene bova smela preveč zgubljat biggrin.gif
  • 0

#155 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2011 - 12:58 PM

Uf, vprašanje kaj se vama najbolj splača. Kaj pa si bosta ogledala?
  • 0
Viens, reste ici!

#156 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 March 2011 - 01:38 PM

Zaenkrat še ni nič dorečenega. Imava neko idejo kaj vidit. Jaz sem zdaj gledala po zemljevidu malo te znamenitosti in pogledala kaj bi vse videla, samo je pa problem, ker nimam občutka, kok je to veliko mesto in kakšne so razdalje med posameznimi stvarmi. Nimam občutka, kaj bi lahko vse prepešačila.
Hostel imava čist blizu Sacre Coeur in Pigalle tak da bova šla to pogledat zvečer ko prideva v Pariz....
Ne veva še točno. Zdaj mora še fant pogledat malo, potem pa se bova še danes dogovorila.
  • 0

#157 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2011 - 01:41 PM

Če hočeš mi lahko napišeš kaj želita videt in ti povem koliko blizu je. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#158 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 March 2011 - 01:45 PM

smile.gif Veš kaj me zanima: razdalja med Notre Dame in npr. Elizejske poljane. Ali pa vsaj od Louvra do Elizejskih poljan. Na tej razdalji je sodeč po zemljevidu kar precej za vidit.
  • 0

#159 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 March 2011 - 01:59 PM

Zdaj sem na google maps našla možnost, kjer ti napiše za določeno razdaljo koliko približno rabiš peš... Za razdaljo NotreDame-Elizejske poljane naj bi bilo 38min hoje.
  • 0

#160 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2011 - 02:03 PM

Probaj si predstavljat s pomočjo metro postaj.
Naprimer Louvre je postaja; M:Palais Royal Musee du Louvre, elizejske poljane pa; M:Champs Elysees C. torej vmes so 3 postaje, kar ni nič. To je približno 3 km, to si takoj!
Tut Notre dame in Louvre sta dokaj blizu.

Edino kar je malo bolj oddaljeno je Eifflov stolp in Montmartre. Ampak jaz sem hodila peš povsod. Je pa seveda druga zgodba, če nimaš dosti časa, kot ga nimata vidva.

@Google maps so SUPER!
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users