Jump to content

Photo

Slaščičarne

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#141 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 03 July 2022 - 08:32 PM

Vceraj sem probala 6 Emazing c. tort in so res pravo dozivetje, haha. Tipicne ameriske (tega mi ni nihce nikoli povedal, jaz pa primerjam z dovrsenimi francoskimi :D), od german coconut cake do hershey's cake... Take delam vcasih doma, ampak obcutno manj sladke. Cokoladno parjeno testo, ki ga v vseh uporablja, bi resno morala izboljsati.
Niso slabe, ampak za take domace je cena previsoka, ker gre za tipicne ameriske recepte, ki niso tezki. Na sreco sta dva od ene zagiftana.

Druga skrajnost. Pecjak. Take se niste jedle. Za 30 ljudi stane 40€. Ce grem v trgovino, ne morem kupit tako poceni sestavin za tako veliko torto. Okoli pa vec lambarjev rastlinske smetane.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#142 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 03 July 2022 - 08:49 PM

:D Jaz do zdaj nisem vedela, da so tipicne ameriske, nisem ravno ekspert glede tort.
Mene je pa nazadnje od celih kupljenih navdusila Spar Premium. Pa res poceni.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#143 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 03 July 2022 - 09:03 PM

Podgana, hvala. Sva sla vceraj mimo, me je malo mikalo. Zdaj me ne vec😃
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#144 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 03 July 2022 - 09:22 PM

Jaz zdaj na Trubarjevi se nisem bila, ampak moram se enkrat napisat, da zal cene za Lj niso nic posebnega. Ona jih ima od 6, v Cacau npr so pa 5,5. Naslednjic grem pa na mangovo v Fetiche, ker sem jo na tak nacin jedla na morju.
  • 0

― V. Van Gogh

#145 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 03 July 2022 - 09:38 PM

Ja, ampak 6,5 jih ni prav veliko, vecina je 7, 8... So pa res po vseh teh bolj znanih ze 6. V Cacau je pa sploh absurdna cena za to, kar ponujajo :D
Jaz cakam, da nekdo odpre korejsko/japonsko. Ampak do tega ne bo prislo.

Moram se v Cukrarno. Najbrz edine obetavne :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#146 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 09 July 2022 - 06:42 PM

Imate kaksna priporocila za narocila tort na Štajerskem koncu? Vilinska tortica je na dopustu, Pohorska kavarna ima preveliko gneco, da bi naredila 3d figuro v treh tednih in ponuja spet samo tisti grd natis. A obstaja se kaksna druga slascicarna z dobrimi in lepimi tortami. Oziroma, altrnativno ali ve kje bi lahko dala izdelat oz. bi kupila 3d figurico Tack na patrulji za na torto?
  • 0

#147 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 09 July 2022 - 06:49 PM

Poglej na Pekis in tortissima.si.

• 0

― V. Van Gogh

#148 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 09 July 2022 - 07:26 PM

Renata - figure za torto na FB. Ene 5 objav dol so Marsal, Chase pa Rambl (kaj vem kaj so :D). Je iz MB.

Aja, pa PartyPek. Nek tisk na pleksi ima.
  • 0

Tumblr

#149 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 09 July 2022 - 09:58 PM

Hvala! Sem vedla, da lahko racunam na vas. :hug:
  • 0

#150 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 July 2022 - 05:49 AM

Kalypso Cornelias.cakes poglej na IG.
In Melisine sladke kreacije.
  • 0

#151 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 10 July 2022 - 06:19 AM

Hvala Barbarina.
  • 0

#152 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 19 August 2022 - 05:05 PM

Jutri v MB odpira svoj Cukershop Jerneja iz Materchefa, čist blizu nas. Bomo šli pogledat.
  • 0

#153 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 19 August 2022 - 05:05 PM

Ona je z mano v skupini julijke2014 😀
  • 0

#154 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 19 August 2022 - 05:25 PM

Men je drugače ful antipatična, zdi se mi taka prepirljivka 😆
  • 0

#155 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 19 August 2022 - 05:26 PM

Ma ja, je kar nagnjena h konfliktu ja.
  • 0

#156 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 September 2022 - 03:36 PM

Emazing Cake Shop Ljubljana

Včeraj sem se končno odločila poskusit tole čudo. Prijetno presenečena nad širokim izborom veganskih okusov. Vzela sem donut "To je to", glavna akterja okusa sta kokos in cimet. Sladica pride z navodili, da se jo mora imeti vsaj 30min pred zaužitjem na sobni temperaturi, da je bolj kremasta.

Pričakovala nisem nič posebnega, vendar je bila zadeva božanska. Testo spodaj sočno, krema odlična, lepo zaokroženo vse skupaj. Res zelo prijetno presenečenje in fajn zadeva za občasno popestritev. Naslednjič poskusim še kak drug okus.

Cena... hja, ni poceni. Dobrih 8€ za en kos. Ampak za občasno pocrkljat gre. Računajo pa še embalažo 1.5€ (to me je v resnici bolj zmotilo, lol), zato ob obisku priporočam, da si prinesete svojo.

• 0

#157 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 16 September 2022 - 08:09 PM

Jutri grem pogledat in vzet par razlicnih zadev, da bom malo degustirala. Bo treba kar denarnico odpret.
A je kdo pri njih ze narocil torto? Sem brala faile glede tort na IG highlightu, say whaat. :D

Podgana, če si navdušena nad francoskimi, preveri La Mousse Goose, izgleda noro.

Aja, kje v LJ in okolici bi pa lahko narocila dobro vegansko torto, da ni celo premozenje? Rabim cez 1 teden.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#158 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 07 October 2022 - 04:34 PM

La Mousse Goose torta je bila ful fina, bom še kdaj naročila pri njih. V stari LJ so sedaj odprli nov butik.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#159 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 October 2022 - 10:26 AM

SVa v soboto probala pistacijino princesko.

NI me sezula, za mini sladico za 5,5€ to pričakujem. JIm bom dala še eno priložnost z drugo torto, potem pa zaključim.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#160 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 26 October 2022 - 10:32 AM

Uf kakšne cene...

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users