Jump to content

Photo

Steklenice za vodo

• Please log in to reply
361 replies to this topic

#141 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 March 2012 - 08:58 PM

Koliko si dala?

£24 s poštnino.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#142 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 18 March 2012 - 11:44 AM

Meni ta "pokrovček", kot je pri Bobble na splošno ni všeč. Moja ima precej trdega in moram ful povlečt, da odprem. Stiskat jo moram tudi še kar. Ampak me vseeno ne moti toliko, da si je ne bi več kupila. Čez kakšen mesec ali dva bom kupila nov filter. Me prav zanima, če bo kakšna razlika.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#143 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 18 March 2012 - 01:07 PM

Moja prva npr. je bila ful trda, si moral stiskat kot nor, ta druga zdaj pa je cisto druga pesem, tece ful lepo ven. Po moje je od filtra odvisno, ne vem.

Enako.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#144 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 April 2012 - 07:40 PM

Jaz imam zdaj še tamalo Aladdinko, je ful bolj praktična za s sabo jemat. Je pa ne bom več prala v pomivalcu, samo na roke, pa mogoče s kakšnim alkoholnim kisom namesto detergenta.
Posted Image
Sem pa dobila od fanta še tea infuser. :thumbup:
Posted Image
  • 0

#145 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 April 2012 - 08:53 PM

Jaz bi tudi imela še za čaj.

Posted Image
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#146 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 14 April 2012 - 10:44 AM

No, to sicer ni verodostojno, ampak vseeno povem. :D Verjetno je še katera dobila na mail tisto power point predstavitev o testu pitne vode s čebulo, ki so ga izvedli v eni OŠ (V epruvete naliješ vodo, na vrh daš čebulico in pustiš 10 dni. Tista voda, v kateri čebulica požene najdaljše korenine, naj bi bila najboljša.). No, sva s fantom tudi sama probala. Dala sva vodo iz moje pipe doma, iz enega izvira v mojem kraju, iz njegove pipe doma in iz njegove pipe, ki sem jo natočila v Bobble flaško. Čebulica v vodi iz Bobble flaške je daleč zaostajala za drugimi. Je pa res, da je filter v flaški zdaj star že 3 mesece, mogoče je to kaj vplivalo, ali pa je bila čebulica defektna. :D
  • 0

#147 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 April 2012 - 10:47 AM

^^ Jaz sem Booble kupila samo zato ker mi je bila lepa, drugačna od ostalih, haha. Za filter mi do visi :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#148 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 14 April 2012 - 10:53 AM

Jaz sem jo pa ravno zaradi filtra. Sicer bi katero drugo, ki so cenejše. :)
  • 0

#149 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 14 April 2012 - 11:19 AM

Jaz sem tudi ze ogromno slisala in prebrala, da kljub temu da so BPA Free, so plastenke skodljive, pika. Najboljse so steklene in kovinske. Jaz uporabljam le se Contigo termovko, prb. tako kot jo je prilepila Emily. Zjutraj si skuham zelen ali rooibos caj, kasneje pa dolivam vodo.
  • 0
Memento mori.

#150 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 April 2012 - 11:20 AM

Meni je tista Flaška tako antipatična. Direkt za tiste hipije mi je, ki iščejo smisel sveta v drevesnih listih.
  • 1
Viens, reste ici!

#151 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 14 April 2012 - 11:29 AM

Ja, najboljše je steklo. Ampak jaz Flaške ali katere druge steklene ne bi imela, ker bi mi sigurno prej ali slej padla in se razbila. Za naokoli nosit pa tudi ni praktična, ker je pretežka. Kvečjemu za doma. No, za doma pa je itak niti ne potrebuješ, ker si jo lahko natočiš v kozarec. Si pa želim imeti v svojem bodočem stanovanju/hiši kak kvaliteten filter za vodo, če je tudi to sploh zanesljivo, ali je vse skupaj nateg.
  • 0

#152 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 April 2012 - 11:34 AM

Jaz imam trenutno dve, Bobble in Equa. Sta mi obe kul, sem pa Equa kupila zato ker v Bobble ne morem dat drugega kot vodo, pa še prav mi pride, tako imam eno za fitness eno pa za 'vsak dan'. Edino zafrknila sem se, ker sem Equo vzela tamalo, 4dcl namesto 6. Ampak ok no..
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#153 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 14 April 2012 - 11:36 AM

No, to sicer ni verodostojno, ampak vseeno povem. :D Verjetno je še katera dobila na mail tisto power point predstavitev o testu pitne vode s čebulo, ki so ga izvedli v eni OŠ (V epruvete naliješ vodo, na vrh daš čebulico in pustiš 10 dni. Tista voda, v kateri čebulica požene najdaljše korenine, naj bi bila najboljša.). No, sva s fantom tudi sama probala. Dala sva vodo iz moje pipe doma, iz enega izvira v mojem kraju, iz njegove pipe doma in iz njegove pipe, ki sem jo natočila v Bobble flaško. Čebulica v vodi iz Bobble flaške je daleč zaostajala za drugimi. Je pa res, da je filter v flaški zdaj star že 3 mesece, mogoče je to kaj vplivalo, ali pa je bila čebulica defektna. :D

:D
Lepo, da si se lotila poskusa, ampak na podlagi po ene čebulice pa res težko kake zaključke delaš ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#154 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 April 2012 - 11:43 AM

Meni je tista Flaška tako antipatična. Direkt za tiste hipije mi je, ki iščejo smisel sveta v drevesnih listih.

Ahahahaha, PODPIS! :lol1:
  • 0

#155 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 14 April 2012 - 11:45 AM

Ja, vem, bi bilo treba dati veliko čebulic. Pa treba je potem seštet število koreninic, njihovo dolžino itd.
  • 0

#156 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 14 April 2012 - 11:47 AM

Kje si pa brala o tem testu sicer? Verjetno bi se dalo zmenit za kakšno diplomsko s tega področja na agronomiji ... :D
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#157 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 14 April 2012 - 12:25 PM

:thumbup:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#158 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 April 2012 - 03:51 PM

:D
  • 0

#159 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 15 April 2012 - 03:02 PM

To je test z allium cepa-s tem se kaže genotoksičnost in mutagenost(vpliv na molekulo DNA). Pri ns ga baje dela le Dana. Je to eden izmed testov o kvaliteti vode.
Jz imam Aldinko in mi je všeč, ker jo lahko operem. o tem kakšne snovi se izločajo iz plastike se pa ne obremenjujem.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#160 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 April 2012 - 01:28 PM

Posted Image

Jaz sem si kupila še tole (turkizno s kačjimi pastirji), da jo bom imela pri mami, ko bom tam na obisku. :)
(Če si nalivam v kozarec, premalo vode popijem čez dan).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users