Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1577 replies to this topic

#141 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16811 posts

Posted 16 November 2012 - 10:21 AM

Dobro si to ti zdej povedala, delim mnenje!
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#142 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 16 November 2012 - 12:56 PM

Saj jaz tudi, ampak je to tako drago. Montažne se splača, pa tiste iz Ytong kock pridejo tudi ceneje, kolikor vem.

Ne. To je dražja možnost. Še vedno je najcenejša klasična gradnja (če imaš seveda čas in možnost, da večino narediš sam).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#143 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 18 November 2012 - 02:45 PM

Mene pa zanima bolj to kako se čisti, ker je iz neke plastike? Mama pravi, da to ni fajn, men se pa zdi, da bi morala tehnologija iz 80ih precej napredovati in da ni panike :D

Ravno sem se spomnila, da je bilo govora o materialu za te umivalnike... No midva sva včeaj v Ikei ugotovila, da je keramični cenejši od tega iz neke umetne mase in sva deloma tudi zato potem vzela kar keramičnega. Res je tudi, da je globlji, kar je boljše, pa itak je keramika boljša od plastike.
evo tak je:
Posted Image
  • 0

#144 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 November 2012 - 02:49 PM

Ja, sem ga šla pogledat, ko sem bila v Ikei. Nisem pabila pozorna na razliko v ceni, ker je ta nakup še nekje v prihodnosti. Hvala ti :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#145 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 20 November 2012 - 04:56 PM

Moja kuhinja je take barve, isti model, samo drugačna postavitev pač.
Kmalu se bom morala odločiti za barvo steklene obloge med zgornjimi in spodnjimi elementi in zanima me, če se vam zdi, da bi bila taka rumena barva, kot je stoječa omarica zraven, v redu? Če ne rumena, kakšna barba bi najbolje šla k tej kuhinji?

Posted Image
  • 0

#146 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 November 2012 - 04:57 PM

Bela.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#147 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 20 November 2012 - 04:59 PM

Ravno bele ne bi, ker so vse stene v kuhinji bele, po tleh pa svetlo rjave ploščice v imitaciji lesa (beljen hrast)
  • 0

#148 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 November 2012 - 05:01 PM

Meni je ta rumena v redu, sploh če bo tudi omarica.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#149 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 November 2012 - 05:03 PM

Jaz bi imela belo, četudi so stene bele. Nasploh so mi zadnje čase všeč svetle oz. kar bela
barva pri opremi stanovanja, deluje mi sveže, sterilno, odprto. Ta rumena mi je prav grda.
Ampak to je stvar okusa. Šla bi morda tudi kakšna bež ali kapučino barva po moje kar ok.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#150 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 November 2012 - 05:09 PM

Meni se zdi da bi bilo s to rumeno nikakvo, prav sekalo bi ven. Jaz bi belo ali pa res svetlo krem / bež / sivkasto - ne pretemno, ker so že omarice svetlo rjave.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#151 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 20 November 2012 - 05:11 PM

hmm, hmm, navsezadnje bi res lahko bila tudi bela barva... na sliki so sicer slabo vidne ploščice, ki so v zelo svetli krem barvi.
Lahko bi pa res kombinirala s kapučino barvo, s katero je pobarvana stena med dnevno in kuhinjo (sem nalepila v ustrezno temo)
  • 0

#152 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 20 November 2012 - 06:31 PM

Meni se tudi zdi, da bi kakšna kapučino, bež barva pasala. Bele jaz osebno ne bi imela na steni med zgornjimi in spodnjimi elementi. A to pride kakšna posebna steklena obloga? A ni to nepraktično za imet na steni v kuhinji, ker ti kaj šprica s štedilnika ali pa ko kaj na pultu delaš? To se pomoje vsaka pika pozna.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#153 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 20 November 2012 - 06:35 PM

prav za take kuhinjske obloge se uporablja kaljeno barvano steklo namesto ploščic npr. Meni je boljše iz tega vidika, ker tukaj nimaš nobenih fug, ki se po določenem času zapackajo, šprica pa lih tako na steklo kot na ploščice ali na karkoli pač imaš na steni.
Kolikor sem brskala za informacijami po forumih, so s steklom vsi ful zadovoljni.
  • 0

#154 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 November 2012 - 08:14 AM

to steklo je zakon. zakaj pa hitiš s steklom? tako ali tako se ga monitira, ko je kuhinja že montirana. midva sva bila leto in pol brez stekla, potem sva se odločila in izbrala barvo. izbrala sva oranžno (jaz sem bila skeptična, da bo premočna. sem hotela nekakšno sivo/srebrno, pa je moj vztrajal in je super in mi ni žal). je pa res, a sv v tem času živel kuhinjo in sv dobro razmilila in po izkušnjah izbrala barvo. stena zadaj se itk ne vidi in v tem času niti ni bilo tako katastrofalno umazano.
če se boš odločila za belo, a bodi pozorna, ker bo imela tak siv odblesk. to je odblesk kaljenega stekla. če tega odbleska nočeš, je stekla dvakrat do trikrat dražje.
čiščenje je pa popolnoma enostavno: posprejaš z odmaščevalcem in obrišeš, če so pa samo pikice od vode, pa zadostuje čistilec za steklo.
  • 0

#155 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 21 November 2012 - 08:18 AM

Ne zdi se mi, da bi hitela, samo kuhinja bo notr čez max 3 tedne in pol bi rada čimprej še to naštimala, da bo vse končano.
Tud mojstra imam že izbranega in do zdaj sem mislila, da imam tudi barvo - rumeno :P Bom še malo razmislila in ja, kot si rekla, ko bo kuhinja montirana, si bom lažje predstavljala, kakšna barva je najboljša.
  • 0

#156 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 November 2012 - 08:34 AM

jaz ti svetujem, da počakaš kakšen mesec ali dva, da boš živela v kuhinji. se boš res lažje odločila. kuhinja v salonu izgleda čisto drugače kot doma. ne samo zaradi postavitve, tudi zaradi vsega ostalega. če imaš mojstra, te bo že počakal kakšen mesec. na srečo to ni tako kot ploščice, ki jih je treba montirat pred kuhinjo. to se montira ko kuhinja stoji, ker se lepi na steno, podnji del pa j naslonjen na pult.
  • 0

#157 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 21 November 2012 - 08:38 AM

To pa res ni slaba ideja :wink1: mogoče bova pa res počakala nekaj časa s tem.
  • 0

#158 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 20 December 2012 - 07:43 PM

Juhu! Zdaj bom še tu postavljala veliko vprašanj :D

Midva sva prebelila vse ampak je med urejanjem stanovanja na vsake toliko par manjših sivih lis oz. flekcov po zidu.
Pa sem rekla atiju, če mi pride z mačkom mal čez zapelat pa je rekel, da komot.
Ko pa sem to fantu rekla je pa rekel, da ne moreva kar zapeljat čez flekce ampak, da je potlej treba kar celo steno tam prebarvat - pravi, da bo drugače izpadlo lisasto.

Je res?

(So pa to lise, ko kaj ob steno nasloniš pa se podrgne itd.)

Oz.. kako naj se potem znebim teh majhnih flekcov? Vem, da ni konec sveta, pa tud tresem se ne :) samo, če je rešitev ... zakaj ne.

A probam z radirko :D ?

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#159 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16811 posts

Posted 20 December 2012 - 08:36 PM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#160 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 20 December 2012 - 09:01 PM

Pri nama bo ta vikend tekla topla voda in elektriko imava od danes komplet v hiši, tako da me zdej res čaka ena čistilna akcija, drugi teden pa verjetno kar selitev, aaaaaaa :w00t2:

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users