Meni se zdi vredu, da je Mestna knjiznica to dala na police za odrasle, ker to po mojem niti priblizno ni vsebina za otroke. Itak ne mores mimo tega, da bo otroke 10+ zanimala erotika, empak eno so obicajne eroticne vsebine, drugo pa opravicevanje pedofilije in zlorabe otrok. In ce se jim bo zdelo to "rajcljivo" napisano, se lahko zgodi, da ce kdaj pridejo v tako situacijo, ne bojo obcutili tega, kar bi morali - odpora, ampak radovednost in celo vzburjenje.
Jz cloveka ne bom obsojala za njegovo nagnjenje, ceprav se mi zdi sprevrzeno, ker je te stvari pac tezko spremenit. Je pa eno imet tako nagnjenje in se zavedat, da je napacno, mogoce celo poiskat strokovno pomoc, drugo pa obnasat see kot da je to normalno in zgolj tabu, ki ga je treba presezt, tpo se spodbujat in sirit itd.
Glede na to, da dobivajo zalozbe ogromno besedil v presojo za izdajo in da gre besedilo skozi priblizno 3 branja preden se za to odlocijo, se mi zdi idiotska predvsem zalozba, ki je to izdala. Mnogokateri tekst, ki je fantasticen, ne pride do izdaje (ali pa sele cez par let...), potem pa izdajo nekaj takega, najbrz zgolj z mislijo na dobicek, ker se o kontroverznih knjigah pac veliko govori in posledicno veliko bere. Iz tega razloga sem proti medijskemu lincu, ker po to branje in radovednost se bolj vzpodbudilo, sem pa zato, da se potihem in diskretno tole ali umakne iz knjiznic & knjigarn, ali pa se da na odrasle police z oznako za plus 16 let.
Se podpišem pod tole!