Jump to content

Photo

Predlog za Spletni Forum

• Please log in to reply
347 replies to this topic

#141 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 August 2006 - 09:14 PM

Hja, edino problem je, da se mi ne da brskati, katere firme testirajo in katere ne. Na tistih spiskih še zdaleč niso vse firme.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

• Guests

Posted 30 August 2006 - 09:16 PM

Jooj, sam pol je treba po netu iskat za vsako firmo posebej a testira na zivalih al ne. Ka pa ce enostavno das ti zraven tole oznako k izdelkom, za katere ves da so prijazni zivalim oziroma napises ce so testirani na njih..?
  • 0

• Guests

Posted 30 August 2006 - 09:17 PM

No, mogoče samo za tiste, za katero pač posameznik ve, da se ne testira (tiste splošno znane). Sicer pa to ni nujno, da vsi počemo/te, če pač kdo za določen izdelek res ve, da ni testiran, klamfne zraven še eno mačko, pa je. biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#144 Damjan

Damjan

gobezdalo

• Root Admin
  • PipPip
  • 679 posts

Posted 30 August 2006 - 09:20 PM

QUOTE(izabela)
Jooj, sam pol je treba po netu iskat za vsako firmo posebej a testira na zivalih al ne. Ka pa ce enostavno das ti zraven tole oznako k izdelkom, za katere ves da so prijazni zivalim oziroma napises ce so testirani na njih..?

Predlagam, da se ne zanašate na spiske, ki krožijo po netu. Kot sem se sam prepričal zadeve še zdaleč niso tako črne in bele, še manj pa dokazane.

Ocenjevalci boste zagotovo verodotojnejši, če boste navajali le podatke o katerih ste 100% prepričani.

lp
Damjan
  • 0

• Guests

Posted 30 August 2006 - 09:28 PM

Se strinjam. Za Amai in Krkine izdelke je krozil mail, da jih testirajo na izdelkih, ampak ni res! Noben slovenski izdelek ni testiran na zivalih, so pa testirane sestavine, iz katerih izdelki so in ki so uvozene iz tujine..
ma saj ni vazno..pac primer.
  • 0

• Guests

Posted 30 August 2006 - 09:29 PM

Jah no, ideja mi je pač padla v glavo, pa sem jo izpljunila. biggrin.gif Res je, težko je reči, ali so podatki na spiskih res verodostojni. ermm.gif Samo za nekatere proizvajalce se pa res ve, da na veliko testirajo, največkrat v ta namen mučijo in pobijejo več 10000 živali letno (morda pa označimo samo te?).

No ja, verjetno je res tole težko izvedljivo v praksi. Umikam predlog, morda se pa zadeva razvije kdaj pozneje (samo ker smo ravno začeli s tem ocenjevanjem, se mi je zdelo smisleno tole povedati zdaj).

biggrin.gif
  • 0

#147 Damjan

Damjan

gobezdalo

• Root Admin
  • PipPip
  • 679 posts

Posted 30 August 2006 - 09:34 PM

Saj to je zelo OK predlog, problem so le verodostojni viri podatkov. Pri teh "e-okrožnicah" nikoli ne vem ali gre za blatenje določenih podjetij, amaterski aktivizem ali le nekaj površnih verodostojnih podatkov.

lp
Damjan
  • 0

#148 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2006 - 09:44 PM

.
Damjan, kaj pa možnost izbire v profilu za različne barvne sheme foruma? IPB Image

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#149 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 August 2006 - 09:51 PM

You just don't give up, do you? biggrin.gif wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#150 Damjan

Damjan

gobezdalo

• Root Admin
  • PipPip
  • 679 posts

Posted 30 August 2006 - 09:51 PM

QUOTE(Jenna)

Damjan, kaj pa možnost izbire v profilu za različne barvne sheme foruma?

Srednjeročno se lahko zgodi marsikaj ;) Pustite se presenetiti in nam pridno posredujte želje in ideje. Morda ne bomo takoj reagirali, zato prosim za potrpljenje.

lp
Damjan
  • 0

#151 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 August 2006 - 09:53 PM

ja Jenna, smiri hormone! biggrin.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#152 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2006 - 10:02 PM

QUOTE(Damjan)
Srednjeročno se lahko zgodi marsikaj ;) Pustite se presenetiti in nam pridno posredujte želje in ideje. Morda ne bomo takoj reagirali, zato prosim za potrpljenje.

lp
Damjan

Okej, samo, da je bil nek odziv od šefov. Sem že zadovoljna. Hvala! biggrin.gif

DiLeMa, *pikica* - IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#153 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 31 August 2006 - 09:19 AM

Kaj pa tista ideja, o kateri smo že dosti govorili: da bi bilo pri vsakem uporabniku pod avatarjem viden tudi rojstni datum?
  • 0
IPB Image

#154 Damjan

Damjan

gobezdalo

• Root Admin
  • PipPip
  • 679 posts

Posted 31 August 2006 - 10:34 AM

QUOTE(callista)
Kaj pa tista ideja, o kateri smo že dosti govorili: da bi bilo pri vsakem uporabniku pod avatarjem viden tudi rojstni datum?

Beri moj zgoraj napisan post ;)

lp
Damjan
  • 0

• Guests

Posted 01 September 2006 - 12:40 AM

Hm, spet jaz. oops.gif biggrin.gif
Imam pripombo in predlog glede nove pridobitve (ocenjevanja izdelkov). Namreč problemov, ki jih vidim, je več:

1. Pri ocenjevanju izdelkov človeka recimo zanima, kje bi ga lahko kupil ali pa ima še kakršnokoli vprašanje za enega od tistih (ali pa vse), ki je ta izdelek ocenil (pozitivno ali negativno).

Rešitev naj bi bila v vsaki temi posebej, kjer potem na vrhu (v ustrezni temi Vprašanja, ki se porajajo ...) vprašaš dotično osebo o določenem izdelku. Ob tem pa se pojavi 2. problem:

Ali ta oseba res vsakič sproti bere VSE komentarje zgoraj? In to pri VSEH rubrikah? In išče med vsemi možnimi posti svoje ime ali izdelek, ki ga je ocenil, da bo potem odgovarjal na morebitna vprašanja? Zdaj, ko gre za eno ali dve strani, morda še gre, kaj pa bo potem, ko se bo tega nabralo ogromno? Zadeva je v tem smislu skrajno nepregledna.

3. problem:
Npr. v temi ocenjevanja izdelkov za nego obraza nekdo vpraša, kako se naredi anketo. Nekdo, ki teh postov ne bo bral, bo pa želel dodati nekaj v razdelek o negi las in ne bo vedel, kako se izdela anketa, bo spet spraševal isto (seveda v temi o negi las). Z vsem tem je - če ne drugega - ogromno dela, poleg tega pa res ni pregledno.

Rešitev?

Rešitev vidim v tem, da se na koncu vseh ocenjevalnih rubrik odpre še ena nova tema, ki naj bi izgledala približno tako kot izgleda recimo tema Sestavine. če bi imel kdo kakršno koli vprašanje o kateremkoli ocenjenem izdelku (npr. kje se ga dobi, bolj poglobljeno (subjektivno) razglabljanje o izdelku itd.), bi pač odprl novo podtemo, izpisal ime proizvajalca in izdelka in tam o njem spraševal, razpredal itd. Izdelki, ki ne bi potrebovali dodatnih pojasnil in bi zanj ocene zadostovale, se v tej temi ne bi dodatno pojavljali. Morda se zdaj sliši malo komplicirano, ampak s stališča preglednosti (tudi čez čas) se mi zdi predlog koristen in tudi ni tako težko izvedljiv.

Pa ne me tepst zdaj, saj ideja in vse je super, samo morda lahko pa tudi še kaj izboljšamo in dodelamo. 8)
  • 0

#156 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 01 September 2006 - 06:08 AM

Tole, da se odpre ena sama tema za vprašanja, je tudi meni fajn. Ker sem čisto zgubljena.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#157 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 01 September 2006 - 01:25 PM

men se zdi pa da bi bla še ena tema prob butast, že zdej če si meu kj za prašat si lahko uprašu v temi sestavine, zdej ko ste dal to ocenjevanje izdelkov se je stran ful razpotegnla, pa da bi bla še ena tema !! blink.gif
mal too much rolleyes.gif

moje skromno mnenje biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 01 September 2006 - 02:20 PM

Ja če je pri ocenjevanju zdaj 9 podtem, potem še ena (na koncu, za podtemo Ostalo) res ne bi ogrozila in raztegnila strani do onemoglosti. ermm.gif
  • 0

#159 Damjan

Damjan

gobezdalo

• Root Admin
  • PipPip
  • 679 posts

Posted 01 September 2006 - 02:42 PM

Potrpljenje je božja mast ;)

lp
Damjan
  • 0

#160 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 11 September 2006 - 07:53 PM

js mam pa eno vprašanje . bom kr opisala. torej: določena tema ima npr. 167 strani, jaz bi pa rada prišla na stran 85. zaenkrat mi ni uspelo ugotovit, ali je možno skočit na točno določeno stran, al je potrebno it ena pa po ena pa po ena, da končno pridš tja. če ta opcija obstaja, me lepo prosm napotite tja, če pa tega ni, bi blo pa ful fino, da bi se to uredil.
upam, da je kdo razumel kaj hočm povedat oops.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users