Jump to content

Photo

Svetlinovo olje in kapsule

• Please log in to reply
253 replies to this topic

• Guests

Posted 30 January 2010 - 11:19 PM

Hm, saj tudi jaz nimam adekvatnega odgovora glede teh dopolnil. Ja, NutriMax sem prej imela tudi jaz, zdaj imam pa v obliki tablet (te imajo še močnejši vonj, ampak načeloma me to ne moti, jih ne voham preveč, dam v usta in z vodo hitro splaknem in je). Meni so klamatske všeč, ker so naravne in imajo v sebi res (skoraj) vse, kar potrebuješ. Sicer pa itak noben preparat ne more nadomestiti uravnotežene prehrane, kar itak vsi vemo in ves čas poudarjajo, ampak hej, danes je hrana tako osiromašena vitaminov in mineralov, da bi moral človek npr. zelenjave pojesti ne vem koliko kg na dan, da bi kaj zaleglo (zraven se pa poje še kup pesticidov in ostalih strupov, če ni bio pridelano rolleyes.gif). Nekje sem brala, da je nekoč za zadostno količino kalija zadostovala ena banana (na dan), danes naj bi jih morali pojesti vsaj 6 (!?!) za enako količino. Halo, kako naj pojem 6 banan naenkrat, pa še vse ostalo?!? Nemogoče. Ali pa razlika med bio pridelanim korenjem in konvencionalno pridelanim - 1 kg bio korenja ima toliko vitaminov in ostalega kot jih dobiš v 6 kg konvencionalnega. ohmy.gif Zdaj naj mi pa nekdo razloži, kako naj pojem toliko korenja, da bom imela dovolj vitamina A?

Skratka, nedvomno se mi zdi, da je bistvo pri teh dodatkih:
1. da so čim bolj naravni
2. da jih ni preveč oz. da z njimi ne obremenjuješ preveč organizma (ker posamični pač vsak zase vsebujejo precejšnje količine nekega določenega vitamina ali minerala, kar je za telo obremenjujoče)
3. prebava (predvsem urejena črevesna flora) mora biti urejena, da lahko telo sploh izkoristi te hranilne snovi (iz hrane ali iz dodatkov), brez slednjega je praktično vseeno, kaj dajemo vase, ker gre vse mimo

Jaz občasno poleg teh alg vzamem še kakšno žličko olja pšeničnih kalčkov (zaradi E vitamina). O pozitivnem učinku tega vitamina sem bolj na široko pisala že v eni drugi temi.

Upam, da sem kaj pomagala. oops.gif
  • 0

#142 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 January 2010 - 11:22 PM

Si pomagala. smile.gif Bom jaz kar jemat začela tale NutriMax, zraven pa še svetlinove kapsule, lecitin in acerolo. Tablete za lase pa bom dala sošolki, ker jih verjetno ne bom potrebovala.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 30 January 2010 - 11:46 PM

Me veseli. smile.gif
Mislim, da bo to kar zadostovalo, tablete za lase so v tej kombinaciji verjetno res odveč. Držim pesti, da ti bo ustrezalo oz. pomagalo!
NutriMax je super tudi za koncentracijo in učenje, deluje tudi antidepresivno. wink.gif
  • 0

#144 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27645 posts

Posted 31 January 2010 - 01:18 AM

Nila, poucen post, se strinjam s teboj, hvala se od mene! thumbup.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#145 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19981 posts

Posted 31 January 2010 - 06:26 PM

QUOTE(Podgana @ 30. 1. 2010 - 10:41) View Post

Ena stran kjer lahko brskate po ''boleznih'' in vidite katero dopolnilo je najbolj učinkovito pri odpravljanju. Lahko zgoraj preklopite tudi na seznam vitaminov. Pri vseh dopolnilih so tudi napisani priporočeni vnosi, možno stranski efekti in seznam raziskav.

Vitaganic.

Oo, kul, za dermatitis je tud svetlinovo olje dobro, ki ga jemljem thumbup.gif . Aja, pa itak močno trkam na les, da odkar sem s Pjem, nisem mela ekcema na rokah, razen 10minut na ustnem popravcu iz latinščine-prvi rok laugh.gif , po ene 7ih letih.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

• Guests

Posted 31 January 2010 - 07:48 PM

QUOTE(_Planet_ @ 31. 1. 2010 - 1:18) View Post

Nila, poucen post, se strinjam s teboj, hvala se od mene! thumbup.gif

Ni za kaj. wink.gif
  • 0

#147 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27645 posts

Posted 31 January 2010 - 07:52 PM

;)
  • 0

#148 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27645 posts

Posted 03 February 2010 - 07:52 PM

QUOTE(Nila @ 30. 1. 2010 - 23:19) View Post

Ja, NutriMax sem prej imela tudi jaz, zdaj imam pa v obliki tablet (te imajo še močnejši vonj, ampak načeloma me to ne moti, jih ne voham preveč, dam v usta in z vodo hitro splaknem in je). Meni so klamatske všeč, ker so naravne in imajo v sebi res (skoraj) vse, kar potrebuješ.

Prej si imela NutriMax kapsule sedaj imas pa kaj v tabletah? Mislim, kako se imenuje proizvod? Sej gre v obeh primerih za klamatske alge a ne? Samo NutriMax jih ima v kapsulah, ta tvoja "nova" rec pa pac stisnjene v tableto?
  • 0

#149 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 February 2010 - 08:57 PM

Ja, oboje so klamatske alge, samo da jaz imam raje kapsule, jih lažje pogoltnem.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#150 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27645 posts

Posted 03 February 2010 - 09:02 PM

Aha, aha, hvala Dilema!
  • 0

#151 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 04 February 2010 - 12:14 AM

Jaz pijem svetlinovo olje poleg pa imam še od Natural Wealtha (jim tudi jaz kar zaupam, ker v izdelkih ni umetnih barvil, konzervansov, arom) ABC plus kapsule, ki vsebujejo ful vitaminov in mineralov, v količinah, ki naj bi zadostile dnevnim potrebam. Imela sem jih že večkrat, to pa ravno zato, da bi dobila vse naenkrat in da mi ni treba milijon nekih dodatkov. A če torej jem te kapsule ni priporočljivo, da bi zraven še kaj jemala? Npr Algeo ali pa te kalmatske alge me zanimajo.

Fluffy, za kolk časa imaš 30g matičnega mlečka? Tavelika embalaža p Ri tistem čebelarju na Ptuju je baje ene 70€. To je za moj študentski žep preveč, ampak 25€ bi pa še šlo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#152 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 04 February 2010 - 09:47 AM

Jaz sem pa na Akamutijevi strani (UK) našla, da prodajajo svetlinovo olje. Namenjeno je negi, ampak mislite, da bi se lahko uporabljalo tudi oralno?
Sem že kontaktirala Akamuti, ampak so mi tole odgovorili:
"Thanks for your email. The evening primrose that we buy is purchased as a food-grade oil but as we are a skincare company we are not able to recommend it for internal use. If you do wish to use it in this way then it will be at your own discretion.
I'm sorry I can't be more helpful with this enquiry."

Stane pa 8 eur za 150 ml.

• 0
"Oh, you can't help that," said the cat: "We're all mad here. I'm mad. You're mad."

IPB Image

#153 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 February 2010 - 11:58 AM

Kolikor jaz razumem, to olje v osnovi JE namenjeno za prehranjevanje, ampak oni ti tega kao ne smejo priporočit, ker so firma, ki prodaja izdelke za zunanjo uporabo in lahko 'reklamirajo' samo to zunanjo uporabo.
  • 0

#154 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17276 posts

Posted 04 February 2010 - 12:18 PM

QUOTE(Marmelada @ 4. 2. 2010 - 0:14) View Post

Jaz pijem svetlinovo olje poleg pa imam še od Natural Wealtha (jim tudi jaz kar zaupam, ker v izdelkih ni umetnih barvil, konzervansov, arom) ABC plus kapsule, ki vsebujejo ful vitaminov in mineralov, v količinah, ki naj bi zadostile dnevnim potrebam. Imela sem jih že večkrat, to pa ravno zato, da bi dobila vse naenkrat in da mi ni treba milijon nekih dodatkov. A če torej jem te kapsule ni priporočljivo, da bi zraven še kaj jemala? Npr Algeo ali pa te kalmatske alge me zanimajo.

Brez problema jemlješ še alge. Če boš vzela NutriMax alge, ti pa multivitaminov ni treba jesti posebej, ker te kapsule imajo poleg alg že vse vitamine in minerale.

Tule je Nila pisala o tem.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#155 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 04 February 2010 - 12:26 PM

QUOTE(DiLeMa @ 4. 2. 2010 - 11:58) View Post

Kolikor jaz razumem, to olje v osnovi JE namenjeno za prehranjevanje, ampak oni ti tega kao ne smejo priporočit, ker so firma, ki prodaja izdelke za zunanjo uporabo in lahko 'reklamirajo' samo to zunanjo uporabo.

DiLeMa, potem bi bilo najbrž uredu, če ga bi vzela? Mislim, saj ne more biti strupen al kaj? smile.gif
  • 0
"Oh, you can't help that," said the cat: "We're all mad here. I'm mad. You're mad."

IPB Image

#156 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 February 2010 - 12:32 PM

Jaz mislim, da ne bi smelo bit nič narobe, glede na to, da pridaja Akamuti sama kvalitetna bio olja.
  • 0

#157 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 04 February 2010 - 12:34 PM

Bom NutriMax alge nabavla, ko abc plus porabim, jih mam še za ena 2 meseca in pol. Me pa te alge res zanimajo, si moram malo pogledat.

V Sanolaborju imajo tudi neko svetlinovo olje za nego obraza (sicer samo 30 ml) in so mi rekli, da ker je hladno stiskano, bi se ga lahko tudi pilo. Tole moje iz Biotopica je hladno stiskano in nerafinirano, tako da če je Akamutijevo tudi tako in brez dodatkov, bi se ga pomoje lahko pilo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#158 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 04 February 2010 - 12:43 PM

Super! Hvala obema. Na njihovi strani piše, da je hladno stiskano (coldpressed), mislim pa, da ni organsko. Ampak, ko mi zmanjka kapsul, bom kupila kar tega.

Tole je opis z njihove strani:
A wonderful oil, rich in vitamin E & GLA, it helps to prevent premature ageing of the skin & maintaining skin elasticity. Nourishing & protecting, this oil also helps to soothe & regenerate inflamed skin, making it useful on eczema & psoriasis. Perfect for the most sensitive skins, its lightness makes it a lovely facial oil.

We recommend using this oil for: Moisturising dry, mature or hormonal skin; soothing upset skin; special every day moisturising.

Ingredients: Evening Primrose Oil (Oenethera biennis)
  • 0

IPB Image

#159 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 04 February 2010 - 08:35 PM

Meni piše na Akamuti oljih, External Use Only. Sam če so ta olja res prava pol bi moglo bit ok.
  • 0

#160 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 04 February 2010 - 09:22 PM

Joj, zdej sem pa res zmedena. ohmy.gif Boljše, da jih pustim pri miru ane. laugh.gif
  • 0

IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users