Hm, saj tudi jaz nimam adekvatnega odgovora glede teh dopolnil. Ja, NutriMax sem prej imela tudi jaz, zdaj imam pa v obliki tablet (te imajo še močnejši vonj, ampak načeloma me to ne moti, jih ne voham preveč, dam v usta in z vodo hitro splaknem in je). Meni so klamatske všeč, ker so naravne in imajo v sebi res (skoraj) vse, kar potrebuješ. Sicer pa itak noben preparat ne more nadomestiti uravnotežene prehrane, kar itak vsi vemo in ves čas poudarjajo, ampak hej, danes je hrana tako osiromašena vitaminov in mineralov, da bi moral človek npr. zelenjave pojesti ne vem koliko kg na dan, da bi kaj zaleglo (zraven se pa poje še kup pesticidov in ostalih strupov, če ni bio pridelano

). Nekje sem brala, da je nekoč za zadostno količino kalija zadostovala ena banana (na dan), danes naj bi jih morali pojesti vsaj 6 (!?!) za enako količino. Halo, kako naj pojem 6 banan naenkrat, pa še vse ostalo?!? Nemogoče. Ali pa razlika med bio pridelanim korenjem in konvencionalno pridelanim - 1 kg bio korenja ima toliko vitaminov in ostalega kot jih dobiš v 6 kg konvencionalnega.

Zdaj naj mi pa nekdo razloži, kako naj pojem toliko korenja, da bom imela dovolj vitamina A?
Skratka, nedvomno se mi zdi, da je bistvo pri teh dodatkih:
1. da so čim bolj naravni
2. da jih ni preveč oz. da z njimi ne obremenjuješ preveč organizma (ker posamični pač vsak zase vsebujejo precejšnje količine nekega določenega vitamina ali minerala, kar je za telo obremenjujoče)
3. prebava (predvsem urejena črevesna flora) mora biti urejena, da lahko telo sploh izkoristi te hranilne snovi (iz hrane ali iz dodatkov), brez slednjega je praktično vseeno, kaj dajemo vase, ker gre vse mimo
Jaz občasno poleg teh alg vzamem še kakšno žličko olja pšeničnih kalčkov (zaradi E vitamina). O pozitivnem učinku tega vitamina sem bolj na široko pisala že v eni drugi temi.
Upam, da sem kaj pomagala.