Jump to content

Photo

Francija

• Please log in to reply
152 replies to this topic

#141 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 14 May 2025 - 10:12 AM

Mi je pa vedno znova fascinantno, kako malo zapravite, ora.

Ja, meni tudi. Se pozna, da ne hodite v apartmaje, pa seveda hrana in pijača zunaj ogromno nanesejo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#142 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 14 May 2025 - 11:18 AM

Ja, veš kaj je meni najpomembneje, da ne šparamo toliko,da bi se nama zdelo da nimamo nic od tega. Pač če nam zapaše, da bi šli ven jest, bi pa šli. Čeprav tamala je res še v teh letih,ko sebi marsikatero frustracijo prišparava s tem da se držimo te naše cone udobja. S tako velikimi otroki je kampiranje počasi res užitek, ker si skos na zraku,če kaj z mize pade ful ni panike, kar je za počistit narediš pa z baby robčkom 🙈
  • 0

#143 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 14 May 2025 - 11:21 AM

Sam res, 30€ na dan... a ste kaj s sabo tud nesli? 

• 0

#144 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 14 May 2025 - 11:40 AM

Pa saj 30 na dan ni malo. Mi zihr ne pojemo vec. Doma tudi ne dajemo vec kot 500 na mesec najbrz.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#145 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 14 May 2025 - 12:06 PM

Ja smo ja, ze moj kruh in testenine, pa še nekaj drugih stvari,ampak sem tudi to štela zraven.
  • 0

#146 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 14 May 2025 - 12:21 PM

Jaz si ne predstavljam na dopustu kuhat vsak dan. Imam tega doma dovolj. :lol: Razumem pa razloge zakaj vam to ustreza. Super, da vam je uspelo s taksnim budgetom naokoli.

Midva sva gledala, da bi sli v Disneyland. Se mi zdi, da sta otroka ravno dovolj stara za tole. Ampak je vstopnina res prav nesramno draga.
  • 0

#147 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 09 July 2025 - 07:24 PM

Tiste, ki ste bile v Parizu, kaj bi priporočile, da si pogledamo oz obiščemo z dvema najstnicama?
Drugo leto bi peljala starejšo nečakinjo za konec OŠ. Verjetno bo zraven hotela še Katja. Bi pa šle organizirano, s kakšno agencijo, tako sem okvirno razmišljala.
  • 0

#148 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 09 July 2025 - 07:36 PM

Ufff, Pariz… milijon stvari, ki so must see. Eiflov stolp obvezno, Notre dame, Louvre z Mona Liso (in ostalimi umetninami). Pa montmartre…

Septembra grem spet, pa takrat kaj vec porocam…
  • 0

#149 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 09 July 2025 - 07:38 PM

Hvala, SG! Si bila že večkrat?
Kateri termin bi priporočila, jesenski?
  • 0

#150 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 09 July 2025 - 07:43 PM

Bila sem enkrat, maja 2019 pred korono. Ker mi je bilo vsec, grem letos septembra. Imava z mamo zenski vikend v parizu. Tokrat bom manj letala po znamenitostih in bolj uzivala v utripu mesta.
  • 0

#151 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 09 July 2025 - 08:02 PM

Ooo, super se sliši. Jaz tudi ne bi fuuul sibala okrog, ampak ti programi so verjetno vsi nabasani...
Potem sta kupili samo letalske zdaj in poiskali nastanitev? Jaz se tega za prvič ne bi šla...
  • 0

#152 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 10 July 2025 - 04:24 AM

Tako je. To naredim za vsako destinacijo. Ne prenasam agencij, programov in omejitev, ki pridejo s tem.
  • 0

#153 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 09 August 2025 - 11:12 PM

Danes smo si šli ogledat Sonenbourg utrdbo,ki je najbolje ohranjena utrdba Marginotove linije. Gre za 3000m ohranjenih jaškov z opremo in ostanki municije s prikazom delovanja obrambe pred Nemškimi vpadi med drugo vojno. Sicer je bila linija dokaj hitro uničena ampak ta del je res lepo ohranjen. Jaz grem na te čičimiči, ker to zanima S, sama dobim ob teh scenah po 15 minutah kepo v želodcu in klavstrofobične občutke. Zdaj smo blizu Obernaia in nam je kampovski čičo predlagal res neverjetno restavracijo v bližini! Noro! Jedli smo polže, slow cooked beef s hrenom,lečo in gobami pa svinjsko kračo v medu. Tako domače in zelooo prijetno, okusi, ambient ..

Aja v Franciji se poleg Italije trenutno najbolj doma počutimo 🙂
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users