Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#141 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 08 March 2010 - 08:41 PM

Za kolko dobiš povratno karto za Barcelono (iz Graza)?
  • 0
Memento mori.

#142 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 08 March 2010 - 08:52 PM

Če se ne motim iz Graza direktni let do Barcelone več ne obstaja.
  • 0

#143 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 09 March 2010 - 09:21 AM

Zakaj pa ne? :S

Ok, pol pa me zanima kak iz kerega letalisca naj bi se slo (nahajam se v Mb) al pol pac prestopis al kak...

Samo okvirna cena karte me zanima, za kolko jo lahko dobis...

• 0
Memento mori.

#144 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 March 2010 - 11:32 AM

Tukaj imaš urnik poletov (Zima 2009/2010): http://www.flughafen...gplan_09-10.pdf , Tukaj pa še poletnega: http://www.flughafen...10_Abfluege.pdf (odhodi letal). Na nobenem ni Girone/Barcelone.

Vem, da je pred časom iz Graza tja letel Ryanair, ampak zgleda, da več ne leti, ker niti na Ryanairovi strani ni več te povezave. Zakaj ne vem.

V Barcelono lahko direktno letiš iz Ljubljane in Dunaja (ti dve letališči sta meni, ki sem tud iz MB bolj aktualni kot npr. italijanska - lahko pa preveriš tudi tiste). Cene poletov so različne glede na datum na katerega želiš potovati. Ker ne vem kdaj načrtuješ potovati, ti predlagam, sama pogledaš na spletni strani letalskih prevoznikov, ki vozijo do Barcelone. Jaz koliko sem uspela pobrskat sem našla, da do Barcelone letijo naslednje družbe:

Adria Airways - leti iz Ljubljane

Iberia - Leti iz Dunaja

Airberlin - leti iz Dunaja

Austrian Airlines - leti iz Dunaja

Verjetno je še kaka. Malo pobrskaj.

Toliko o direktnih letih. Mogoče bi znala Iberia imeti kak indirekten let Dunaj-Madrid Madrid-Barcelona, ki bi bil cenejši. Ampak pri indirektnih letih morš računat da imaš med enim in drugim letom dovolj časa, da ujameš naslednji let (tudi v primeru morebitne zamude letala). Pri indirektnih letih na letališču preživiš ogromno časa tako da morš ocenit ali je se ti splača dat malo več za direkten let ali ne (če je seveda sploh cenejši).
  • 0

#145 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 March 2010 - 03:13 PM

Do Madrida leti tudi Ryanair, sicer iz Bologne, Rima in Londona.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#146 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 09 March 2010 - 05:11 PM

Če si rekla da je za ceno odvisno kdaj greš.. kaj to čist po naključju al dejansko so kaka obdobja ko so leti dražji/cenejši kot drugače?

Najlepša hvala ti za vse da si mi tak nazorno vse razložla. smile.gif

• 0
Memento mori.

#147 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 March 2010 - 05:12 PM

Leti so dražji, ko je več navala (ponavadi poleti), med vikendi, ko se tam kaj zanimivega dogaja ... Odvisno je pa tudi, kdaj kupiš karto.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#148 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 March 2010 - 05:22 PM

Ojej, jaz sem totalno pozabila na tole temo, sem šele zdajle prebrala freak-ino poročilo. laugh.gif

Ah, tista tržnica poleg Ramble je pa moja velika ljubezen, da da. wub.gif

Kar se pa čokolade tiče- ja, jaz je načeloma ne smem jest, ker fašem jebeno hudo alergijo, ampak sem pred nekaj časa dobila dvoje tablete na recept in jih imam zdaj doma, če bi prišlo do česa (da ni treba na urgenco po xy injekcij adrenalina, pa še potem moram tablete jemat par dni). Skratka, čokolado načeloma zdaj lahko jem, ampak moram potem kakšen teden jemat te tablete, da ni štale. In ker nisem glih navdušenc nad filanjem s tableti, jem čokolado fulful redko. Predvsem kadar grem v tujino je ful nakupim za domov (take zadeve ki se pri nas pač ne dobijo) in potem se ene 2,3 dni bašem s tem da mi je že kar slabo, lol, in jemljem tablete. Sej se sliš neumno pa vse, ampak rajš 2 dni požrem na hardcore pa naredim samo eno kuro s tableti, kot da bi vsake 3 dni nekaj malega čokoladnega požrla in bila potem na tabletih ves čas, pfuj.

Mal sem nora, ja oops.gif .
  • 0

#149 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 March 2010 - 05:22 PM

Cene letalskih vozovnic se gibljejo. Najdražje so vozovnice za termine, kot je več navala, kot je že Hevea pred mano povedala. Navadno imajo prevozniki dve ali tri tarife cen vozovnic. Promocijske cene in redne cene. Ko promocijske razprodajo, lahko dobiš vozovnico le po redni ceni, ki je tud najdražja. Je pa keč pri promocijskih cenah to, da niso tako fleksibilne kot redne cene. Pri tem mislim, da če slučajno odpoveš, ti ne povrnejo cene vozovnic in podobne. Pogoji se razlikujejo glede na letalske družbe. Ene imajo bolj, druge manj ugodne.

Po mojih izkušnjah se najbolj splača karto kupit cc. 2-3 mesece pred potovanjem, ampak tu je spet odvisno od pričakovanega navala, od letnega časa, praznikov, počitnic, dogodkov, ki se bodo odvili, tako da ta dva meseca vedno pač nista zagotovilo, da je najceneje. Najdražje pa so večinoma karte, ki jih kupiš res tik pred zdajci.

Nutella, kdaj bi pa ti šla v Barcelono?
  • 0

#150 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 09 March 2010 - 06:53 PM

Med prvomajskimi počitnicami. Nekje od 20-28 aprila tukaj vmes za 5 dni.

Gre se zato da gremo mi z familijo in če bo meu denar lahko gre fant zraven ... ker pa nimam pojma kolko je za kaj takega treba odštet že ene tri dni iščem neke prb cene za kaj takega da mu povem in da začne šparat..
jas sem sama nekaj gledla pa sem dobla karte po 300,400€ pa mi ni jasno kak je to možno če za london dobiš 40€ komot. Ojej.
  • 0
Memento mori.

#151 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 09 March 2010 - 08:15 PM

Iz Gradza ima lete tudi Nikki Lauda
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#152 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 March 2010 - 08:27 PM

Ja, Lauda leti iz Graza, vendar samo v Grčijo (Chania, Corfu, Karpatos, Kos, Zakyntos).

Jah, ta špas ni poceni. Za 40€ lahko letiš v London z Ryanairom, ki je nizkocenovni prevoznik. Adria, Iberia in ostali letalski prevozniki pa niso nizkocenovni. Te pa čisto razumem, ker sem sama iskala najcenejšo možnost, da bi z letalom prišla do Ženeve, pa pod 300€ sploh ni bilo ničesar.

Mogoče bi bila najcenejša varianta, da gresta iz Graza v London z Ryanairom in tud z Ryanairom iz Londona do Girone (Barcelona). hmm.gif Preveri.

Tu sem našla Spanair iz Zagreba. To bi znalo bit ugodno: Spanair .
  • 0

#153 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 March 2010 - 10:15 AM

Nene, Nikki leti tudi v Valencio, ampak mislim, da ni direkten let.
Sm se pogovarjala z puncami na izmenjavi, pa so šle vse z Nikkijem. wink.gif
  • 0

[Napoleon]

#154 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 10 March 2010 - 10:40 AM

Pa res, zdaj sem ugotovila, da sta dve ločeni firmi: Flyniki in Lauda air.. Ta druga leti samo v Grčijo, prva pa tudi drugam. smile.gif
  • 0

#155 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 10 March 2010 - 10:14 PM

Wau ej Kalypso 100x hvala za vse, ful si mi pommagala! Upam da mi rata to, zdaj si mi tak vse naštela samo poiskat še morem zdaj kaj je najceneje. smile.gif)
  • 0
Memento mori.

#156 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 11 March 2010 - 04:21 PM

Ni zakaj.

Dobro si le še preberi pogoje pred nakupom, pa bodi pozorna, če se boš odločila za indirektni let, da bo med enim in drugim letom dovolj časa (če pride do zamude,itd.).
  • 0

#157 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 20 May 2010 - 07:17 PM

A lahko tiste ki ste bila v Barceloni priporočate kakšen fajn in ugoden hostel. Hvala.
  • 0

[Napoleon]

#158 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 May 2010 - 07:38 PM

http://www.barcelona...tel_groups.html

Jaz sem bla v tem, pa mi je bil super. 10 minut peš do plaže, 2 minuti do metroja, pa ko stopiš noter, diši po razkužilu, kar pač meni pove, da je čisto. biggrin.gif WC ji, tuši ok, zajtrk - kava/čaj, kruh, kosmiči, mleko ... Imajo tudi kuhinjo, v kateri se da fajn karkoli pripravit in ful je tam kao "skupne" hrane.
  • 0
Viens, reste ici!

#159 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 May 2010 - 07:43 PM

men je bil super Mambo Tango: http://www.hostelwor...Barcelona/18559
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#160 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 21 May 2010 - 08:29 PM

Hvala
  • 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users