Jump to content

Photo

Grčija

• Please log in to reply
367 replies to this topic

#141 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 June 2010 - 03:13 PM

Princeska, glede na to, da želiš kombinacijo "relax, rent a car pa super plažkanja", bi ti jaz svetovala Kreto. Ta destinacija ima res vse... lepe plaže (Matala, Vai, Preveli, Elafonisos idr.), veliko znamenitosti (palače v Knosososu, Malii, Fajstosu, rimski Gortys, soteska Samarija, beneško-turška trdnjava v Retymnonu, itd.) in zabavo. Vendar morš imet v mislih, da je Kreta velik otok in da razdalje med posameznimi kraji niso smešno majhne kot na nekaterih drugih otokih. Celotne Krete v tednu dni ne morš videt, se pa da videt veliko.
Ja, Kreta je po moje idealna destinacija, da kombiniraš poležavanje, ogledovanje in žuranje. V glavnem meni je bil dopust na Kreti eden boljših kar sem jih doživela.

QUOTE(Kalypso @ 19. 7. 2009 - 11:50) View Post

Nekaj utrinkov iz Krete (meni ful lepega in zanimivega otoka):
minojska palača Malia
IPB Image

minojska palača Knosos
IPB Imagež

Heraklion
IPB Image

Gortys (iz časa Rimljanov)
IPB Image

Panoramska iz hriba pri Fajstosu
IPB Image

Matala (krasna plaža, v teh luknjah so v 60h živeli in taborili hipiji, pred tem je bilo to rimska nekropola)
IPB Image

Retymnon (luškano mesto v katerem se mešata osmanska in beneška arhitektura, tu sva jedla najboljši gyros kar sem ga kdaj poskusila)
IPB Image

Vai (palme so naravne, naj bi zrasle iz semen, ki so jih odvrgli Rimljani, ki so se tu ustavili na svoji poti v Egipt)
IPB Image

• 0

#142 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 17 June 2010 - 12:16 AM

Jaz jo komaj čakam, Kalypso! smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#143 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 09 August 2010 - 02:49 PM

Kje v Grčiji so prodnate plaže? Vem, da na Samosu, na j Krete. Še kje?
  • 0

#144 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 09 August 2010 - 03:52 PM

Na Karpathosu so tri zelooo lepe prodnate plaže, Apella, Kira panagia pa še ena, katere ime sem zdej pozabila. hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#145 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 02:33 PM

Kefalonija je bojda ena izmed najlepših destinacij, tudi, kar se plaž tiče.
Midva sva pravkar rezervirala, woo hoo, bova pa v tem hotelu: http://www.regina-hotel-kefalonia.com/

Je bil pa on lani na Karpatosu in je tudi čudovit otok. Bolj neturističen, razgibani.
Pa skos veter piha. Jaz bi šla takoj tja...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#146 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 16 August 2010 - 02:36 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 16. 8. 2010 - 15:33) View Post

Pa skos veter piha.

To pa res, na vseh grških otokih. Na ladji me je skoraj v morje odpihnilo. XD

In super, da sta končno rezervirala!

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#147 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 16 August 2010 - 02:39 PM

Ja, Karpathos je res čudovit. Piha precej, ampak odvisno kje, na jugu se mi zdi da najbolj, tam v okolici letališča. Tam je tudi zaliv surfarjev, fuuul noro zgleda. Mi smo gledali eno tekmovanje, jih je bilo ene 20 (vsaj), pa tok šibajo, da jih komaj vidiš.

Mi smo našli v bližini letališča ene čudovite plaže, bili so trije majhni zalivčki, ful lepa mivka, pa PRAZNI. Smo bili edini tam, sredi enega tega zaliva pa slovenska zastava, ZAKON! biggrin.gif Verjetno so bile prazne zato, ker jih ni na zemljevidu. V glavnem jst Karpathos fuul priporočam, pa mesto Olympus je dih jemajoče. Tam smo šli na večerjo v en star mlin, nekaj najokusnejšega kar sem kdaj jedla, pa z najlepšim razgledom, kar si ga je možno zamislit.

Ah, bi kr šla nazaj wub.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#148 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 02:45 PM

Samo je Karpatos še bolj znan po vetru. Po njegovem pripovedovanju, slikah in vsem je res otok mega,
jaz bi šla takoj, ampak ne greva, ker je pač on že bil lani. Morda kdaj v prihodnosti. Jaz sem bila sicer do
zdaj samo na Kreti, drugi otoki, z izjemo Samosa in Lefkasa, me sploh ne zanimajo. Santorini mi je npr.
že kar malo odbijajoč.

In KOČNO sva rezervirala, ja. XD Končno našla en ustrezen hotel.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#149 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 16 August 2010 - 02:51 PM

Mi smo bili lani en teden na Lefkasu, pa en dan na Kefaloniji in Itaki, in je povsod čudovito. Bi šla še kdaj.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#150 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 03:05 PM

Točno, na Itako bova en dan še šla. Komaj čakam. woot.gif
Najbolj se sicer veselim pristnih grških koktejlov, če sem odkrita. IPB Image

• 0

#151 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 August 2010 - 03:15 PM

Meni je Grčija idealna počitniška destinacija... čudovite plaže, lepo in čisto morje, dobra hrana, kup znamenitosti, pa še enostavno jo je odkrivat... Res, komaj čakam, da bo možnost spet pobegnit tja. smile.gif
  • 0

#152 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 03:17 PM

Edino hoteli znajo biti bolj bogi, tudi tisti s petimi zvezdicami.
No, upam, da midva pri tem ne bova razočarana.
Sva prečekirala tudi veliko mnenj tistih, ki so bivali tam in so skoraj same pohvale.
Več kot za ***** ne moreva vzeti. XD

• 0

#153 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 August 2010 - 03:25 PM

Jap, edino hoteli lahko razočarajo, ampak ok. Meni je glavno, da je čisto, da se lahko normalno naspim in stuširam. Za to pa je že v večini hotelov s 3* poskrbljeno. Luksuza pa jaz na takem dopustu, kjer cele dneve preživim zunaj in se hodim v sobo le tuširat in spat, ne rabim.

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 16. 8. 2010 - 15:33) View Post

Kefalonija je bojda ena izmed najlepših destinacij, tudi, kar se plaž tiče.
Midva sva pravkar rezervirala, woo hoo, bova pa v tem hotelu: http://www.regina-hotel-kefalonia.com/

Zgleda lepo.
  • 0

#154 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 03:46 PM

Meni je pa vseeno pomembno, da mi tudi tistega kratkega časa v hotelu ne kvari kakšna super moteča zadeva.
Najbolj pomembna mi je res čistoča in pa ustrezna kopalnica. Kar ni vedno odlika hotelov tam z
več zvezdicami. Drugo mi ni pomembno (npr. kaki pogled bom imela skozi okno/balkon ... zato se mi zdi
brezpredmetno plačati 100€ več, da bom imela pogled na morje ... sva vzela pogled na vrt, kar v njihovem
prevodu pomeni najbrž pogled na deponijo odpadkov ali kaj sličnega).

• 0

#155 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 16 August 2010 - 05:47 PM

Midva sva izbrala hotel s 3***, preverila sem stanje hotela iz prve roke (kolegica je bila tam lani), pa prebrala kritike oz. mnenja na spletu in je čist solidno, ker jaz tud luksuza ne iščem. Raje tistih nekaj € več zapravim zunaj za hrano, pijačke in druge malenkosti wink.gif .
Kakorkoli že, čez 3 tedne bom že na Lefkasu, jeeee tongue.gif
  • 0

#156 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 16 August 2010 - 06:27 PM

Vau FTSE hotel zgleda fajn in se popolnoma strinjam z tvojimi zahtevami
must have je meni še balkon
Kefalonijo imam v lepem spominu, se spomnim ene lepe plaže lesi ali lassie ali nekak tak.....je že uf 12 let od maturantskega
  • 0

#157 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 07:15 PM

Midva imava še balkon, ja. Ni mi to mus, nimam pa nič proti. laugh.gif

Pa kot sem rekla - za Grčijo raje v hotel z večimi zvezdicami ... npr. v Barcelono sva šla v hostel
za male pare, ampak! Hostel prenovljen, kopalnica da dol padeš, solidna soba (resda mala, ampak ok),
lokacija fenomenalna - na La Rambli, itd. Precej odvisno, kam greš in temu potem prilagajaš riziko.

• 0

#158 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 August 2010 - 11:06 PM

Se strinjam z zadnjim stavkom. Od vsakega posameznika je pa odvisno kakšni so njegovi kriteriji tolerance. Meni v Grčiji zadostuje že hotel z 3*. Sem bila tud že v 2*+ (na maturantskem izletu), pa je bila soba tud čist lepo opremljena in čista, ampak je bila pač hrana obupna. Manj kot 3* pa zdaj v dvoje raje ne grem, ker vem, da se lahko hitro zafrkneš. Ena znanka prišla v tako luknjo, ko je bil balkon ves umazan od ptičjih kakcev, ki jih menda več kot leto dni niso čistili, postelja polomljena, ploščice v kopalnici take, kot da se vodni kamen nabira na njih že od antike, itd... meni je šlo na bruhanje, ko sem gledala slike. Tako da ja... nekatere stvari so smešno poceni z razlogom.
  • 0

#159 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 11:12 PM

Midva imava samo zajtrk, brez večerje. Večerje so itak po hotelih tam bolj tak-tak, bova rajši hodila ven jest.
Jao, komaj čakam. laugh.gif

• 0

#160 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 August 2010 - 11:17 PM

Hotel 5*, ki je neki resort pa samo nočitev z zajtrkom? Ok, saj vem, da si ti zahteven gost, ampak me vseeno preseneča, da je v resortu kaj takega sploh mogočega. Če ni skrivnost, koliko bosta dala za počitnice? Za teden dni, a ne?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users