Nakup avtomobila
Posted 28 July 2016 - 08:14 AM
Posted 05 October 2016 - 09:31 AM
Neytiri, kaj si potem kupila?
Jaz imam tudi v teh dneh namen malo prečekirati avtonet, da vidim, kaj se dobi za cca 3.000 €
Posted 05 October 2016 - 11:47 AM
Ful nič pametnega ^
Vsaj zame. Ali so diesel in imajo že precej prevoženih, ali so pa preveliki/prestari. Ne želim kupit nečesa, kar bo zahtevalo ful vzdrževanja in da bi se kvaril 2 meseca po nakupu. Tako da si v uber previdno/kritično ogledujem.
Navduševala sem se nad Ford fusion in je edini, ki po mojih kriterijih pride skozi, sam še čakam na en odgovor glede drugega avta.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 October 2016 - 12:38 PM
Aja midva itak gledava sam dizla, pri kilometrih bova naredila kompromis, ker pri dizlih načeloma niso problematični (oba najina jih imata že precej čez 200.000), karavan pa tudi pride v poštev in vem, da bova kaj novejšega od 10 let težko dobila
Neki sem gledala Fiat Stilote, kakšna Opel Astra, pa moj favorit je Škoda Fabia Combi.
Morava menjat zarad velikosti, ker je res problem, če spredaj sedita oba potnika, tamala ima pa zadaj tudi že precej dolge noge in smo nabasani
Bolj kot neka začasna rešitev, za par let, upam... Ampak več trenutno ne moreva spravt skupaj
Posted 05 October 2016 - 01:17 PM
Prijateljica je zdaj kupovala tak avto, ampak je rekla, da res ni bilo popolnoma nič pametnega, zato sta šla v nakup novega :/ . Sestrična pa pred kake pol leta ni imela teh težav tako, da mogoče se splača malo počakat.
Posted 05 October 2016 - 01:34 PM
Ja sej "zdej" pri meni realno pomeni nekje do konca leta
Vmes bi mogoče probala enga najinega prodat, pa še malo €€€ se bo nabralo.
Posted 05 October 2016 - 01:56 PM
Posted 26 October 2016 - 03:20 PM
Imam budget do max 7.000
Pojma nimam kaj hočem. Mislim da rabim diesla.
Sem najprej mislila vzet Golfa, ampak me je ful strah ker za ta denar imajo vsi že ogromno km, kar pomeni nevarnost za vstrajnik in vse ostale traparije ki bodo zanič. Razmišljam o Opel Corsi, ali Polotu? Razvadla sem se zdaj v Golfu...
Posted 27 October 2016 - 07:09 AM
Pojma nimam, kaj se dobi za ta denar... gledaš nekaj manjšega očitno?
Kaj ti je pa vizualno všeč?
Posted 27 October 2016 - 07:16 AM
Eli, en predlog. Jaz ga imam in kolegica, obe fuuuul zadovoljni, notri ima ogromno placa, tudi prtlažnik je velik, pa fajn visoko sediš.

Je pa res 2006 letnik, moj je 2008, pa moj je imel komaj 33.000 km.
Posted 27 October 2016 - 07:22 AM
Men sicer ne odpre linka, ker imamo blokirano v službi.
Dragica, pa se s tem avtom vozite vsi 4? Je dovolj prostoren?
Posted 27 October 2016 - 07:24 AM
Eli dizla se zdaj že skoraj več ne splača kupovati, ker je vzdrževanje resnično predrago in dosti stvari lahko gre narobe. Če res ne delaš 25000 km letno, se ti računica nikoli ne bo izšla, sploh pri starejših avtih.
Posted 27 October 2016 - 07:27 AM
Jaz pa nisem tega mnenja, midva imava oba dizla, stara več kot 10 let, z več kot 200.000 km in ni nobenih stroškov posebej zarad tega, ker je dizel. Tudi kvari se ne kaj ekstra, pač menjuješ potrošni material in ga redno vzdržuješ...
Je pa poraba nizka, tam okrog 4l/100km in čist nikol mi ni treba gledat na stroške nafte, če kam gremo, kot recimo sodelavka, ki se skoraj za vsako pot v Lj ali na Obalo odloča, a bi šla al ne, ker ji avto tok pokuri (bencinar).
Pa sestra je tud za drugi avto nabavla bencinarja in jih kar glava boli, koliko več porabi kot prvi, ki je dizel.
Posted 27 October 2016 - 07:46 AM
Posted 27 October 2016 - 07:50 AM
Midva imava Stilo karavana (dizel), starega 13 let in lahko rečem, da nama je ves čas več kot odlično služil, zadnje leto se je pa začelo kvarit vse po vrsti. Sva že kar nekaj zmetala vanj in vsakič rečeva, da upava, da je to zadnji strošek pred prodajo.
Drugo leto ga imava namen menjat in budget je nekaj do 10.000 € (bi bilo super, če bi bilo kaj manj).
Tako da, raje ne kupovat prestare avtomobile, saj je res lahko vsake par mesecev kakšna malenkost za 100 - 200 eur, ampak se v enem letu nabere.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 October 2016 - 08:02 AM
Jaz še vedno pravim, da se bolj splača starega, pa vložiš nekaj vanj in ga porihtaš, ok, ne zdej prastarega. Za novega daš ful keša, potem moraš met ful kasko in ne vem kaj še vse. Pa novi avti tudi kar lepo crkujejo. Ni zagotovila. Včasih so stari dosti boljši, so jih še boljše delali, zdej je vse zanalašč tako narejeno, da crkuje. U glavnem, men je škoda keša za nov avto, ker pri svoji plači bi se potem morala marsičem odpovedat. Če bi imela pa velik dnarja, bi si kupila novo Kio Soul, men je to tako lep avto. =)
https://www.google.s...DEBO5kaD6zfuEM:
M, na tak način se zložijo. =) Pa ful maš enih predalov, držal za skodelice,mizici na hrbtnem delu sprednjih sedežev, u glavnem men je ful žal, da ga ne delajo več.
http://www.roadsmile..._key_5.jpg.html
Posted 27 October 2016 - 08:02 AM
Ne bom preveč pametna, ker nisem mehanik. Predajam informacije s prve roke od mojega, ki pa je mehanik in se vsakodnevno srečuje s problemi. Pri dizl motorjih gre lahko veliko več narobe (injektorji, črpalka, elektronika itd), kot pri bencin motorjih. In tudi stroški za popravilo le teh so lahko ogromni. Je pa pri nakupu starega vozila velika loterija kako je bil vsa ta leta vzdrževan pri čemer so dizli bolj problematični. Fajn je, če lahko avto kupiš od nekoga, ki ga poznaš.
Posted 27 October 2016 - 08:06 AM
Ja, res je z dizli več stroškov, stoposto. Jaz sem do sedaj imela vedno srečo, sem vedno rabljene kupila. Je pa res bil ta zadnji kot nov, prav v salonu so imeli parkiranega. Gospod ga še po dežju ni vozil, vse je dišalo po novem.
Posted 27 October 2016 - 08:06 AM
Posted 27 October 2016 - 08:13 AM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users