Tudi o nocnem pomanjkanju spanja sem ze pisala - mene ni prevec motilo, ceprav si utrujen, ceprav spis pokonci (vcasih me je skrbelo, da mi bo M. padel na tla), ampak se da preziveti, vsaj meni ni (bil) problem. Najmanjsi od vseh. Je (bil) pa mali nezahteven, Kami ima drugacne izkusnje. No, Dragica tudi.
Pokazali so mi, kako ga previjati itd.,ampak sem prve tedne vsakic svicala poleg. Je pa res, da, ko sem prisla domov, sem bila ze suverena, sem le prezivela tri tedne v porodnisnici, sreca v nesreci, doma bi se mi najbrz snelo.
Se pa absolutno najdem v grozljivem pomanjkanju casa zase, casa, da v miru izdihnem in vdihnem, na zacetku bi se res kar nekam ulegla in izginila. Nepredstavljivo res. Prvi meseci tus in umivanje zob hud luksuz, ko otrok zaspi ne ves, kaj bi prijel in kaj spustil, da postimas vsaj osnovno, stala sredi sobe in hotela na tri konce, ko sem se zavedela, da ne bo slo. Tri ure minejo kot minuta. Podzavestno cakas vikend, da se bos spocil, kot, ce si v sluzbi in za vikend pocivas, zal so na porodniskem dopustu (dopust je zelo neprimerna beseda!) vsi dnevi enaki. Vsaj na zacetku, sedaj je ze bolje, smo se pac ze deloma navadili eden na drugega.
Pomanjkanje casa zase in pomanjkanje miru me v manjsi meri *ebe se danes, vsak vecer se zalotim pri mislih, oddelala sem, jutri nic vec. Pa zjutraj dobim spet tuljenje v glavo, niti pretegniti se ne morem, ko ze vlecem malega se cela blesava jest, previt, bla. In, ko se to poklopi z mojim PMSom, ja, pustila bi ga nekje, za minuto miru. :/
Ko smo ravno na polno OT: tiste, ki ste se na porodniski, kako imate organiziran dan, da niste ves dan v pizami? M. je zacel precej malo spat cez dan, se nimam kdaj porihtati. :/ Razen, ce ga pac P. pogleda ta cas, ma on ima sluzbo. Naj si navijem uro in vstanem pred M. ter se umijem? Upira se mi pustiti se tisto malo spanja. :/
Se to: se strinjam z Dragico glede deca, zato tudi pravim, da mi je zelo pomembno, da se dobro poznava, sicer ne vem, kako bi se koncalo v najbolj stresnih trenutkih, ko bi ubijal za to, da bi lahko za sekundo zatisnil oko, a ne mores.
Ce strnem vse skupaj v misel moje cimre iz porodnisnice: rada imam svojega otroka, a ga imam po pol ure dovolj, ker kar naprej nekaj hoce. To je to. Mene ubija. Upam, da bo nehalo. Ubijati. Pravkar stoji tu poleg in bi spet nekaj rad. Argh. Multitasking rulz.
Se to, ker sem ze ravno v elementu: bilo bi mi lazje, ce bi se lahko ves cas ukvarjala samo z njim, takrat je vse lepo in prav. Ampak, kaj, ko je treba poskrbeti tudi zase, za bajto (osnovno, kaj vec itak ne gre, tudi to me vcasih blazno moti) itd.. In potem imam v eni roki njega, v drugi kanto smeti, sicer bi bil takoj v kanti. Ali pa .. ravnokar se je odlocil, da bo vse perilo, ki ga doseze, potegnil s strikov. Skooooz nekaaj!

Aja, pa lahko ima 100 kock in ostalih igrac pred nosom, obrajta jih ponavadi samo zvecer, ko je ze utrujen in se mu ne da vec laziti naokoli. Sicer je vse drugo bolj zanimivo, a samo dokler je na policah, mizi, ko zleze do stvari, jo vrze na tla, se dvakrat oslini in pozabi nanjo (dokler je spet ne postavis na svoje mesto seveda). Dnevno sobo imamo itak ze cisto prazno, miza, 4 stoli, par blazin, ker se nobenemu vec ne da kar naprej biti pozoren, kam bo se zlezel. V stolih, lezalnikih ipd. zdrzi brez jamranja omejeno casa, ki ga ponavadi hranim za cas kuhanja kosila.
Na morju je bilo zakon, smo pri sorodnikih imeli ogromen ograjen travnik ob morju, M. je plazil gor in dol, s P. pa sva uzivala v pivu, ribah, minutah miru.