QUOTE(luci @ 10. 6. 2008 - 8:50)

Določen folk rabi meso, vrjem da ga rabi in ga ne more nadomestiti z ne vem jajci, sojo ipd. Tuki ti lahko izpostavim moško populacijo, ki recimo fizično dela (gara). In to ornk dela, po 16 ur ali več mečejo težke stvari, koplejo, gradijo ipd, delajo v temperaturah, ki si jih niti v sanjah ne morš zamislit. In vrjem, da tak človek tega dela ne bi moral opravljat, če v njegovi prehrani ne bi bilo določene količine mesa. To ti bo potrdil čist vsak zdravnik, trener v fitnesu, strokovnjaki za zdravo prehrano, ipd.
Se pa strinjam s tem, da ostala populacija bi lahko vsaj omejila količino mesa, pa tud s tem se strinjam, da smo si čist sami krivi, da je zelenjava in na splošno hrano dosti zastrupljena, sej samo če pogledaš kako se z vsem dela, ni nič čudno da je tako.
Aja pa glede osveščanja z vegeterjanstvom. Meni to ni osveščanje, če na primer ženska svojemu fantu teži, da nej namesto mesa, katerega on želi jest, raje je recimo špinačo, ker je ta bojda bolj zdrava. To je zame poseganje v človeka in vsiljevanje svojega mnenja. Tako, kot se zgodi nam, da nam kdo na vsak način hoče uturit zrezek.
V glavnem še enkrat, js sem mnenja, da naj se vsak sam pri sebi odloči za to kaj bo jedel, na drugih je pa to, da njegovo odločitev spoštujejo in basta.
Folk danes totalno preveč komplicira in dela scene tm, kjer jih ne bi bilo potrebno. Lajf je že sam dovolj zajeban, res se mi zdi neumno, da bi se pa zdej še pričkali zaradi tega, kaj kdo je, ipd. A ni bolj važno da je, kot pa to kaj? Predstavljejte si kako je unim, ko morajo recimo gledati svojo ljubljeno osebo, ki strada, se nažira, ki ima motnje prehranjevanja,...
Pa tudi, ko smo že pri mesu, poglejmo si Indijo. Folk tm umira od lakote, krave so pa kajpada svete živali in jih noben ne sme pipat, ne glede na to, da jih mrgoli, ko dreka. In tud same umirajo zardi tega, ker je hrane za tako količino krav, kot se je tm razmnožila premalo. To je za moj pojm tudi totaln absurd.
No, js sem povedala svoje, zdej pa če se katera strinja z mano prav, če se pa ne, pa tudi prav. Tako je moje mnenje o vsem tem, sicer bi lahko še naprej diskutirala o vsej zadevi, samo se mi ne da...
Se absolutno strinjam s celim postom, sploh s 1. odstavkom.
OT: da ne govorim, da je meni osebno neetično, da se dojenčke/malčke krsti - pa ne morš mejhnemu otroku vsiljevat svoje vere, no ... ziher bo fanatik, ko zraste, ej. /sarcasm off/
Kakšna pa je potem razlika vzgajanja v veri in vsiljevanja vere?