Jump to content

Photo

Hrvaška

• Please log in to reply
1419 replies to this topic

#141 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 21 July 2011 - 03:19 PM

Kakšna je verjetnost, da je prvo polovico septembra v Istri in okolici še v redu vreme (t.j. ok. 30 stopinj, pač za kopanje)? Že za Dalmacijo je včasih riskantno.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#142 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 21 July 2011 - 03:41 PM

Bi rekla, da malo boljša, kot pri nas. Izkušenj žal nimam.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#143 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 July 2011 - 03:44 PM

Mogoče glih 30 stopinj ne bo, zna pa biti še skos ugodno. Seveda je še boljše, če greš
še južneje. Cres, Lošinj, Dubrovnik, Lastovo ( woot.gif ). Ali pa v Grčijo. XD

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#144 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 21 July 2011 - 03:45 PM

Dlje od Istre seveda odpade, če noben nima izpita. Plačala bi si pa sama, tako da Grčija ipd. odpade.

• 0

― V. Van Gogh

#145 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 July 2011 - 03:48 PM

Takrat je še nasplošno dobro vreme tam. Jaz vedno grem v septembru in sem do zdaj
imela še preveč vroče (beri: 28, 29, 30 stopinj). Pa cenovno je ugodneje in ni več take gužve.
Starša zdaj že več let zaporedoma hodita v Medulin septembra in je načeloma bilo vedno lepo vreme, za kopanje.
Kaj pa imata ogledano? S čim bosta šla?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#146 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 21 July 2011 - 03:52 PM

Jaz tudi vsako leto septembra hodim, ampak v Dalmacijo, tako blizu še nisem bila (zato letos glede prevoza ni problem, če bi šla v Istro).
Gledam za Rabac. Bi šla vseeno skoraj raje v drugi polovici avgusta.

• 0

― V. Van Gogh

#147 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 21 July 2011 - 05:55 PM

Pozabila sem LINK; če katera kaj pozna.
Bom letos malo spustila kriterije, kaj dražjega odpade. 28 € za polpenzion se mi zdi zelo ugodno, pa ne izgleda mi slabo.

• 0

― V. Van Gogh

#148 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 July 2011 - 06:01 PM

Jaz ne poznam, ampak sem malo pregledala in tole za 2* izgleda zelo dobro, skoraj sumljivo
dobro. Poceni tudi. Edino še klima fali. ;p

• 0

#149 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 21 July 2011 - 06:03 PM

biggrin.gif
Mislim, da za sep. ni take krize. Tole je sicer cena od 3.9. naprej, prej je precej dražje.

• 0

― V. Van Gogh

#150 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24720 posts

Posted 22 July 2011 - 12:17 PM

Jaz lahko povem svoje izkušnje (dejansko nikoli nisem bila v Istri, razen za kakšen dan), ko vsako leto gremo v dalmacijo v začetku septembra.
In ko gledamo vremenske napovedi, je ponavadi vsaj en teden vse do Zadra deževno, mi imamo pa sonce in 30°C ali še kakšno več. In ko se vračamo (okoli 15.9), se še ni zgodilo, da bi prišli čez sv. Rok in da na drugi strani ne bi padal dež (ali vsaj zelo kmalu začel).

Ti sama najbolje poznaš + in - zakaj ne južneje, ampak jaz še v najbolj sigurnih mesecih (julij in avgust) ne bi šla v Istro na dopust. Sem pač razvajena z dalmacijo in zanesljivim vremenom (še tam lani nisem stopila 14 dni v vodo, ker jo je ravno pred našim prihodom premešalo in je bila ledena!)
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#151 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 01 August 2011 - 02:50 PM

Jina je prosila, naj napišem nekaj o Rabcu.

Meni je bilo zelo všeč. Vreme smo imeli bolj tako tako, vročine pasje sicer ni bilo, ampak je bilo prijetno. Če sem se kopala jaz, ki sem zelo zmrzljive sorte, potem morate vedeti, da ni bilo tako hladno ;)
Imela sem sicer precejšnje navale kurje polti, v enem tednu pa sem se kopala enih 4-krat. Sem pač raje v senci s knjigo, ali pa počnem kaj tretjega.

Morje je bilo tudi po obilnem deževju kristalno čisto, videla nisem ene trave cel teden. Nobenega ježka v vodi ( medtem ko na cresu moraš skoz buljit v vodo, da ne stopiš na kakšnega).
Malo tečni za v vodo so ti malo večji kamni. Priporočam da s sabo vzamete kakšne patike za v vodo, čeprav ni nujno no, take krize ni. Tiste, ki me imate na FB lahko vidite, kakšna je voda in kakšno je za it noter.

Ogromno je nekih zalivčkov, lahko si v senci pod borovci, na skalah, lahko se pržiš na soncu, lahko se izležavaš na kamnih (in kamenčkih).

Konkretnega mesta, kot je recimo Cres ni, bo pa Jina sigurno vsak dan najmanj enrkat visela na sladoledu v "Pingo 2". Sladoled je res božanski in primerljiv s tem, ki ga dela naš tržiški šipac. Drugje je sladoled za kozlat sladek, vsaj kar sem probala (samo enkrat drugje - prvi dan). Potem smo jemali samo še tam, kjer je bila vrsta najdaljša tongue.gif

Navdušeni tenisači bodo prišli na svoj račun, mad hoteli je 12 teniških igrišč, videla sem tudi neke oznake za paintball in pa 2× minigolf. Možno si je sposodit kolesa, kup je nekih kolesarskih poti.
Za adrenalince se najde smučanje na vodi, izposoja unega vodnega skuterja, vožnja na banani, šlaufih in kupu podobnih reči, pa tudi tisto padalo, s kerim te peljejo prek morja.
Za tečt je dosti placa in poti, naravnost, v klanec, po želji.
Tik pod hotelom Albona (ki ima svoj bazen), je na plaži tudi bazen, ki je bil tam tudi pred 20 leti, ko sem bila nazadnje na Rabcu.

Mi smo bili v Alboninih apartmajih, ki bi jih kategorizirala s tremi zvezdicami. Drugače je bilo vse super čisto, apartma je bil na morje, cel teden nisem videla enega žužka (in tudi ne komarja, ampak mene itak letos še noben ni pičil tongue.gif).
Bili smo v apartmaju za 5, dve zasebni spalnici, kopalnica in skupni prostor s kuhinjo. V ponedeljek sredo in petek so nam zamenjali brisače, izpraznili smeti (samo večino smo jih že prej sami ;) in nastavili nove doze WC papirja).

Mogoče je okolje rahlo neprijazno do tistih, ki imajo otroške vozičke, ker je kar nekaj klanca in dosti stopnic, vse ostale pa si boste kvečjemu natrenirale rit in pokurile prekomerne količine sladoleda.

Od hotelov bi mi bil, če bi šla seveda v hotel, zanimiv VALAMAR in pa tudi tale naša ALBONA pomojem ne bi bila slaba.

Vsekakor pa bi se v širokem loku izognila trem pompoznim hotelom: Mimoza, Narcis, Hedera. Folk tam hodi en po drugem, zame je tam preveč gužve in preveč hojladrija. Naš del Rabca je bil bolj miren, manj obljuden, na tistem delu pa mi ni bila všeč ne plaža ne nič. Ti trije hoteli so locirani v "centru" če temu lahko tako rečem. Paenergija tam mi je bla pač neka čudna, ko sem vsak dan tekla tam mimo.
V končni fazi je Rabac eno samo turistično naselje in ne pravo staro jadransko mesto.

To da smo bili v predelu Albona/Valamar/Lanterna/Girandella, mi je bilo kul tudi iz dveh razlogov:

Market smo imeli 100 metrov od apartmaja, kar je bil kvečjemu plus. Zelo blizu pa je tudi bankomat.

Kakšnega večjega market kje drugje nisem zasledila (ali pa zgolj nisem bila pozorna) je pa v Labinu, ki je od Rabca oddaljen 5 km, kar velik Mercator, kjer lahko veselo trošite pike.

Za jest zunaj je ob potki ob morju dosti ponudbe, najde se tudi nekaj kafičev s široko ponudbo koktejlov (preverila sva Capirinhio in Mojito - oboje za 10ko).

Če so še kakšna vprašanja, pa na dan z njimi.

Pa še link do hotela/ov:

http://www.valamar.c...apartmaji-rabac

http://www.valamar.c...vue-hotel-rabac
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#152 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 01 August 2011 - 03:06 PM

Hvala, Sally! Midva bi šla sem:

QUOTE(Jinadaze @ 21. 7. 2011 - 18:55) View Post

Pozabila sem LINK; če katera kaj pozna.
Bom letos malo spustila kriterije, kaj dražjega odpade. 28 € za polpenzion se mi zdi zelo ugodno, pa ne izgleda mi slabo.

• 0

― V. Van Gogh

#153 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 01 August 2011 - 03:37 PM

Ta girandella je, vsaj kar sem od zunaj videla, čist okej. tik ob recepciji je bankomat, tik pod hotelom/zraven pa market. To je en hotel pred tem, ko smo bili mi. Pozicija je super fajn, do plaže (tudi te, kjer smo se mi večinoma v zalivčku kopali) pa lahko pljuneš iz balkona ;)

Just curios: Kako pa bosta šla dol? Ne spomnim se če ima kdo avto/izpit.

Skratka, meni je bil Rabac čist fin, bi še šla, mi je pa 5 dni morja vrh glave. En teden mi je tumač.

http://www.tripadvis...bac_Istria.html
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#154 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 01 August 2011 - 03:51 PM

Bus ali pa naju bo kdo peljal, do takrat dvomim, da bo imel izpit. Saj je tako blizu, da ni panike.

• 0

― V. Van Gogh

#155 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 August 2011 - 05:42 PM

Vidiš, malo pa si omejen če nimaš izpita.
  • 0
Viens, reste ici!

#156 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 01 August 2011 - 06:18 PM

Itak, da si. Do oktobra ga bo že imel, če ne prej.

• 0

― V. Van Gogh

#157 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 02 August 2011 - 10:35 AM

Jaz pa moram povedat, da me vedno znova zmoti ta nemarnost Hrvatov. Saj res, da so apartmaji, hoteli, kampi zrihtani in morje lepo ter čisto...AMPAK, če bi se samo MALO bolj potrudili, bi bilo vse skupaj še veliko veliko bolje. Res mi gre na k. to, da imajo okolico hiš zanemarjeno - pol metra visoka posušena trava, plevel, razno odpadno železje, nič pometeno,... Ni težko parkrat pokosit in populit plevel. Pa tudi če je suša, se da vseeno uredit okolico, s kamenčki, zasaditvijo rastlin, ki ne potrebujejo veliko vode,...

Mislim, če se greš turizem, potem imej vse zrihtano, ne pa nekaj na pol. Mene bi bilo sram.

Jaz sem bila letos v Dragah pri Pakoštanah. To je ena ful majhna vasica in res, da so tam vidne še sledi vojne, ampak to zame ni izgovor, da se ne bi kaj popravilo. Povsod tiste zjebane hiše, zapuščeni avtomobili kar sredi vasi in take. Ali pa apartmajska hiša, ki ima spredaj lepo fasado, zadaj, kjer se kao ne vidi, pa brez fasade. huh.gif
Tam imajo avtokamp Oaza Mira, ki je dobil več nekih priznaj in je res lepo urejen, ampak na obrobju kampa pa katastrofa. Imajo kao pripravljeno, da bodo še naprej kaj zidali, pomoje. In potem vidiš tam zraven prikolic vreče cementa, zarjavelo železje, zapuščen mešalec, hladilnik, računalniški monitor huh.gif ... Najbolj pa me je razžalostil pogled na smeti ob morju, če greš recimo nekje od Pirovca pa do Biograda. Prva dva dni sva s fantom ful hodila okoli, da bi našla kakšno bolj samotno plažo ampak je bilo res povsod zasmeteno. Tam, kjer se kopa več ljudi, je bilo seveda čisto, drugje pa katastrofa. Res ne vem, zakaj je tako težko odnest smeti, če si jih že prinesel s sabo. Ponekod so kao pospravili za seboj in sicer tako, da so v plastične vrečke nabasali smeti, ki pa so jih pustili na plaži. Na mnogih takih kotičkih, pa so se ljudje vseeno veselo kopali in sončili. Ne vem, komu je užitek ležat poleg smeti. ermm.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#158 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 August 2011 - 10:40 AM

Po moje bi še kaj naredili, dokončali, ampak ni denarja.

Svinjajo pa seveda turisti, in to 'naši' in tuji, sem tudi jaz videla na Cresu, pride - spije pivo - pusti pločevinko (smo vedno našli smeti naslednji dan), če bi videla kdo je bil, bi rekla, prisežem, sploh me ni sram.

So pa zvečer čistili plažo na Cresu, pobirali smeti. Saj - v teoriji to še gre - če bi pač vsaj za sabo pospravil, bi bilo čisto, ampak je jasno, kakšne nemarne živali smo ljudje.

Tako da ne gre le za nemarnost Hrvatov, ampak tudi turistov na splošno. down.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#159 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 02 August 2011 - 10:47 AM

QUOTE(Kinky @ 2. 8. 2011 - 11:40) View Post

Tako da ne gre le za nemarnost Hrvatov, ampak tudi turistov na splošno. down.gif

To itak. Ampak, kot sem napisala, mene ful moti že to, da imajo hiše nekaj napol zrihtane. V oglase dajo seveda najlepše slike, ko pa prideš tja, je vse kaj drugega. Saj razumem, da včasih zmanjka denarja za še kaj uredit. Ampak okolico hiše se da komot vsaj malo uredit - košnja in puljenje plevela ne stane nič.

Glede puščanja smeti pa bi jaz uvedla kakšne globe za turiste, če že imajo tako mentaliteto, da sami ne počistijo za sabo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#160 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 August 2011 - 11:00 AM

QUOTE(Marmelada @ 2. 8. 2011 - 11:47) View Post

Glede puščanja smeti pa bi jaz uvedla kakšne globe za turiste, če že imajo tako mentaliteto, da sami ne počistijo za sabo.

Se strinjam.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users