Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 16 December 2006 - 02:23 PM

Pablo Picasso
Posted 20 December 2006 - 12:32 PM

Posted 20 December 2006 - 12:55 PM
Posted 20 December 2006 - 01:03 PM
Posted 20 December 2006 - 02:16 PM
Sploh pa je zame vegetarijanstvo bolj osebna zadeva, vsak vegetarijanec ve, zakaj je vegetarijanec, zanimivo pa se mi zdi, kako ljudje, ki jedo meso vedno hočejo prepričat vegetarijance v to, da je njihovo početje v resnici brez smisla, ker itak pa so zdravila preizkušena na živalih, in kozmetika, itd. itd.
Prebrala sem nekaj postov in se mi zdi, da je kar nekaj vegetarijancev, ki hočejo mesojedce/vsejedce prepričat, kako je vegetarijanststvo bolj zdravo, ni ubijanja itd.Pred časom so se pojavili plakati z živalmi in napisom, kako imajo tudi one obraz ali nekaj podobnega.
Tako da drug drugega prepričujete v nasprotno.
Vsak ima pravico do svojega mnenja, odločitve.
Jaz sem mesojedka, ne kritiziram vegetarijancev, sem pa že doživela "nasilje", kjer so me vegetarijanci zgroženo vprašali, kako morem meso jest. Z užitkom, jim pravim (in z nožem ter vilico

In če meni ne bo več pasalo meso, mi pač ne bo.
Posted 20 December 2006 - 02:22 PM
Posted 20 December 2006 - 02:30 PM
Posted 20 December 2006 - 03:30 PM
Jst imam kar rada meso. Sicer ne vse od kraja, najraje imam piščanca in večino pečenega mesa. Kuhanega mesa ne maram, tudi razne poli in nevemkakšne salame se mi gabijo.
Pa recimo ne maram tega pikniškega sranja ( čevapi, pleskavice...).
Pomoje kot vegetarijanka ne bi zdržala.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 December 2006 - 06:29 PM
kozo od zivali vzamejo,meso pa pustijo(ker se jim smilijo zivali)-mislim svasta...
Poleg tega pa clovesko telo potrebuje meso-kajti imamo tak prebavni trak in nismo kot kaksne srne,da bi celo zivljenje le zelenjavo jedli.Nic ne more nadomestiti mesa.Pa naj bo se taka reklama za sojine polepete,tofu in ne vem kaj.
Razumem tiste ki jim meso ne pase-oziroma jim nima dobrega okusa,tudi poznam jih nekaj-in se vsaj enkrat na teden potrudijo in pojejo kos rdecega mesa ali pa ribo.
Res ne razumem pa tistih ki se nekaj ven mecejo....kateregakoli zdravnika vprasas bo povedal isto.Poleg tega pa samo poglejte :ni dobra primerjava ampak je prav tako po organizmu podoben cloveku.Pes od nasega predsednika,Brodi....dajal mu je vegeterjansko hrano(oziroma taksno hrano kot je jedel G.Predsednik-brez rib,brez mesa) in Brodi je kar naenkrat umrl.
No in tukaj se mi zdi tumac.
Podpiram Jadranko Juras,ki ne je mesa,ne nosi usnjenih pasov,oblek,cevljev in vsega kar je zivalskega izvora.Res je ona ima svoj razlog...in jo res spostujem!
To je moje mnenje...sama se nekaj casa sla brez mesa,ampak sem spremenila misljenje-ne glede zivali(ker jih se vedno imam zelo rada in se mi smilijo) ampak glede tega,da meso ni potrebno za zivljenje...
Aja se to...sem pa proti nosenju krzna,proti poskusom na zivalih,proti lovu(ki je zgolj za zabavo)!Kar se pa tice mesa,pa nic manj zivali nazalost ne bodo ubili...kvecemu se vec.Nazalost je taka resnica

Posted 20 December 2006 - 07:41 PM
Posted 20 December 2006 - 08:04 PM
tista primerjava s psom pa je bila res slaba, ker sta si človeška in pasja presnova popolnoma drugačni.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 20 December 2006 - 08:21 PM
ursi, ni dovolj, da postanemo vegetarijanci na ta način, da samo odvzamemo meso iz našega jedilnika. pomembno je, da je da jemo raznoliko, veliko stročnic, zelenjave... in se meso lahko nadomesti.
tista primerjava s psom pa je bila res slaba, ker sta si človeška in pasja presnova popolnoma drugačni.
no to je res-res sem dala smotano primerjavo...ampak vseeno,v primeru ki ga ima soncika,al pa ljudje ki jim meso enostavno ne gre v slast-je drugace.
Poleg tega pa vem,da je treba v takem primeru nadomestiti meso z raznoliko hrano

Posted 20 December 2006 - 09:05 PM
Tud meni gredo na živce tisti kao vegiji, ki se samo nekaj ven mečejo, pa mislijo, da če bodo samo meso iz jedilnika f****, pa je stvar rešena.
Nimam nič proti vegetarijanstvu v primeru, da je človek že odrasel, če se pa še razvija, pa se mi ne zdi ok, ker pač potrebuje tudi meso.
NEKATERI vegiji celo mislijo, kakšni ljudje pa smo, da lahko jemo meso (vsejedci)

A ni to povsem naravno, ljudje smo po naravi vsejedci, ane.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 December 2006 - 09:35 PM

Urši:Pa tudi rahlo prizadeto je in nima nobene veze z vegetarjanstvom da mislite da pes crkne zaradi mesa-kaj a si zdravnica ali živinozdravnica da to veš?kako lahko nekoga obsodiš na tak način?Poznaš ozadje?veš v kakšnem stanju je bil kuža prej???
Ti se odločaš po svoji pameti in on se je odločil o svoji presoji..kdo ma potem tukaj prav??????ti imaš ziher seveda ob vsem tvojem poznavanju hrane in učinkih.....tako da ne bodi bog ob vsej svoji nevednosti..na kozlanje mi gre ko preberem tako zelo omejene stvari..
Oh uboga a sem te sedaj užalila,oh kaka prasica sem ane...Ziher sem obsojanja vredna-again...
WINK (fake one)

Posted 20 December 2006 - 10:21 PM
Posted 20 December 2006 - 11:47 PM
Jezno sem napisala post ker ne razumem kdo je koga v nekaj prepričeval...je razlika med razlago in pogovarjanjem in predstavljanje nekih lastnihtrditev in pa vsiljevanjem (zakaj potem pisarjenje da to ni zdravo,takšno odrekanje)-pa dobro če bi se vsaj pogovarjali konkretno z nekimi realnimi trditvami ne pa -z obtožbami...pa takih postov je veliko..kljub razlagi.Neko larifari umiranje psov pa anemije pa take puhlice..Brezveze.
Če nekdo pač nima kaj napisat razen to kar je že miljon ljudi pred njim-o vegijih, potem bi se jaz malo vprašala ...
WINK (fake one)

Posted 21 December 2006 - 12:56 AM
Kuker da rastlina ni zivo bitje. Sam lazi jo je ujet. :]
Posted 21 December 2006 - 01:08 AM
Ljudi ki jejo meso smatram za zelo nizko misleče samo z enega vidika:ker se sploh nočejo soočiti z mislijo da delajo kaj narobe ampak se vedno počutijo napadene če jim človek predstavi drugčen način mišljenja ali pove sedaj že dejstvo, da meso ni zdravo ali pa ..da pove da s tem podpirajo največjo svinjarijo na tem svetu-jemanje pravice v svoje roke zaradi lastnih koristi.
Saj vem, to je s konteksta vzeto, ampak imam vprašanje zate, Bluberry.
A ti ločuješ ljudi glede na to, ali jejo meso ali ne? To pomeni, da s(m)o vsi mesojedci nizko misleči? Svet je črno-bel? Delimo se na dobre in slabe? Dobri ne jejo mesa, slabi pa jejo? Mesojedci smo nižje razviti?

Vidiš, jaz kot mesojedka ti pa moram povedat, da imam prijateljico, ki ne je mesa, pa se vseeno z njo dobro razumem. In ona z mano. In me nima za nizko mislečo. Pa ni to napad in ne bodi jezna. Samo tako enodimenzionalno si napisala.
Mi je pa glupa (puhla) še ena zadeva: ko se eni mesojedci na očitke, zakaj jejo meso, branijo z odgovorom, da tudi rastline trpijo, ko jih režemo.
Pa ne bom več drezala, da ne bo kdo živcev izgubil. Spoštujem take odgovore, kot so od nekaterih deklet, češ, ne jejo mesa,kre jim ne paše. Pošteno.
Posted 21 December 2006 - 01:38 AM

Okej, ta je pa dobra!!
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users