Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#141 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 December 2006 - 02:23 PM

Phah, jst nisem vegi, pa mam IQ sigurno okoli 260. cool.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#142 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 20 December 2006 - 12:32 PM

^optimistka tongue.gif laugh.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#143 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 December 2006 - 12:55 PM

Jaz sem pa iz dneva v dan bolj vegi. Pred časom sem še jedla razne salame, zdaj pa skoraj ne več. Zlušta se mi jih ful, ampak ko jih povlečem iz hladilnika, mi rata slabo in raje jem sir. Isto se mi že kak teden ful lušta paniranih zrezkov, ampak ko sem jih videla v Sparu (ko sem se odločala, kaj bom jedla), so se mi enostavno zagabili. Sicer je pa tako bolje tako.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#144 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 20 December 2006 - 01:03 PM

jaz pa kakšnih 4-5mesecev ne jem več mesa in sploh ne čutim več potrebe po mesu. včasih kaj zapaše ampak potem ko vidim meso, me pa mine.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#145 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 20 December 2006 - 02:16 PM

QUOTE(Michelle @ 16. 11. 2006 - 16:15) View Post

Sploh pa je zame vegetarijanstvo bolj osebna zadeva, vsak vegetarijanec ve, zakaj je vegetarijanec, zanimivo pa se mi zdi, kako ljudje, ki jedo meso vedno hočejo prepričat vegetarijance v to, da je njihovo početje v resnici brez smisla, ker itak pa so zdravila preizkušena na živalih, in kozmetika, itd. itd.

Prebrala sem nekaj postov in se mi zdi, da je kar nekaj vegetarijancev, ki hočejo mesojedce/vsejedce prepričat, kako je vegetarijanststvo bolj zdravo, ni ubijanja itd.Pred časom so se pojavili plakati z živalmi in napisom, kako imajo tudi one obraz ali nekaj podobnega.
Tako da drug drugega prepričujete v nasprotno.
Vsak ima pravico do svojega mnenja, odločitve.
Jaz sem mesojedka, ne kritiziram vegetarijancev, sem pa že doživela "nasilje", kjer so me vegetarijanci zgroženo vprašali, kako morem meso jest. Z užitkom, jim pravim (in z nožem ter vilico smile.gif ).
In če meni ne bo več pasalo meso, mi pač ne bo.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#146 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 December 2006 - 02:22 PM

QUOTE(Regratova Lučka @ 20. 12. 2006 - 14:16) View Post

Z užitkom, jim pravim (in z nožem ter vilico).

laugh.gif worship.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#147 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 20 December 2006 - 02:30 PM

jaz jem full malo mesa,pride dan ko pojem dve krajnski klobasi,potem pa dva meseca nič,enostavno mi ne paše full mesa,mam rada omake ampak čist malo mes azraven pojem.jem meso,ampak se ne prenažiram z njim.to raje delam s sadjem.
  • 0

#148 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 20 December 2006 - 03:30 PM

Jst imam kar rada meso. Sicer ne vse od kraja, najraje imam piščanca in večino pečenega mesa. Kuhanega mesa ne maram, tudi razne poli in nevemkakšne salame se mi gabijo.
Pa recimo ne maram tega pikniškega sranja ( čevapi, pleskavice...).
Pomoje kot vegetarijanka ne bi zdržala.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#149 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 20 December 2006 - 06:29 PM

Men so najbolj bedni tisti,ki ne jejo mesa-zato ker sem jim smilijo krave,pujski in piscanci-usnje pa nosijo?!Torej taki so kr neki-cisti fake vegetarjanci in samo zaradi mode-in zaradi nicesar drugega.Ze razumno da se jim smilijo zivali,ampak ce nosijo usnje-mi je ful hecno;
kozo od zivali vzamejo,meso pa pustijo(ker se jim smilijo zivali)-mislim svasta...

Poleg tega pa clovesko telo potrebuje meso-kajti imamo tak prebavni trak in nismo kot kaksne srne,da bi celo zivljenje le zelenjavo jedli.Nic ne more nadomestiti mesa.Pa naj bo se taka reklama za sojine polepete,tofu in ne vem kaj.

Razumem tiste ki jim meso ne pase-oziroma jim nima dobrega okusa,tudi poznam jih nekaj-in se vsaj enkrat na teden potrudijo in pojejo kos rdecega mesa ali pa ribo.
Res ne razumem pa tistih ki se nekaj ven mecejo....kateregakoli zdravnika vprasas bo povedal isto.Poleg tega pa samo poglejte :ni dobra primerjava ampak je prav tako po organizmu podoben cloveku.Pes od nasega predsednika,Brodi....dajal mu je vegeterjansko hrano(oziroma taksno hrano kot je jedel G.Predsednik-brez rib,brez mesa) in Brodi je kar naenkrat umrl.
No in tukaj se mi zdi tumac.

Podpiram Jadranko Juras,ki ne je mesa,ne nosi usnjenih pasov,oblek,cevljev in vsega kar je zivalskega izvora.Res je ona ima svoj razlog...in jo res spostujem!

To je moje mnenje...sama se nekaj casa sla brez mesa,ampak sem spremenila misljenje-ne glede zivali(ker jih se vedno imam zelo rada in se mi smilijo) ampak glede tega,da meso ni potrebno za zivljenje...
Aja se to...sem pa proti nosenju krzna,proti poskusom na zivalih,proti lovu(ki je zgolj za zabavo)!Kar se pa tice mesa,pa nic manj zivali nazalost ne bodo ubili...kvecemu se vec.Nazalost je taka resnica rolleyes.gif
  • 0
I am falling between dreams and reality

#150 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 December 2006 - 07:41 PM

Vse je odvisno od tega, kako se počutiš. Jaz imam stalne probleme z želodcem - imela sem razjede, vse živo zaradi stresa. In mi nobena hrana ni pasala. Zdaj se bašem z zelenjavo in je vse OK. To se grem samo zaradi počutja. Če bi pojedla ocvrt zrezek, bi bilo groza v želodcu.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#151 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 December 2006 - 08:04 PM

ursi, ni dovolj, da postanemo vegetarijanci na ta način, da samo odvzamemo meso iz našega jedilnika. pomembno je, da je da jemo raznoliko, veliko stročnic, zelenjave... in se meso lahko nadomesti.

tista primerjava s psom pa je bila res slaba, ker sta si človeška in pasja presnova popolnoma drugačni.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#152 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 20 December 2006 - 08:21 PM

QUOTE(sade @ 20. 12. 2006 - 22:04) View Post

ursi, ni dovolj, da postanemo vegetarijanci na ta način, da samo odvzamemo meso iz našega jedilnika. pomembno je, da je da jemo raznoliko, veliko stročnic, zelenjave... in se meso lahko nadomesti.

tista primerjava s psom pa je bila res slaba, ker sta si človeška in pasja presnova popolnoma drugačni.

no to je res-res sem dala smotano primerjavo...ampak vseeno,v primeru ki ga ima soncika,al pa ljudje ki jim meso enostavno ne gre v slast-je drugace.
Poleg tega pa vem,da je treba v takem primeru nadomestiti meso z raznoliko hrano rolleyes.gif

• 0
I am falling between dreams and reality

#153 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 20 December 2006 - 09:05 PM

Tud meni gredo na živce tisti kao vegiji, ki se samo nekaj ven mečejo, pa mislijo, da če bodo samo meso iz jedilnika f****, pa je stvar rešena.
Nimam nič proti vegetarijanstvu v primeru, da je človek že odrasel, če se pa še razvija, pa se mi ne zdi ok, ker pač potrebuje tudi meso.
NEKATERI vegiji celo mislijo, kakšni ljudje pa smo, da lahko jemo meso (vsejedci) laugh.gif ?
A ni to povsem naravno, ljudje smo po naravi vsejedci, ane.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#154 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 20 December 2006 - 09:35 PM

Prebavni trak ni narejen za meso,ker je dolg...hahahahahahahaha,to sem že enkrat napisala in bom še enkrat in noben nikoga ne posliljuje z tem da naj ne je mesa-dejstvo da ni zdravo je nekaj čisto drugega kot pa prepričevanje da naj se mesa ne je..in če ljudje to vzamejo kot neko prisilo in posiljevanje je to pač njjihov mentalni problem in naj se kar počutijo posiljene..ah ubogi oni..pa tudi noben pravi vegetarjanec ne nosi usnja..če ga pa nosi pa tudi nevem zakaj nekoga to razpizdi saj se sam odločiš kaj boš jedel in kaj oblekel-tako kot se to mesojedci odločate in jasno izražate svoje mneje zakaj... tako se tudi mi in zato je čisto bedno, da je nekdo zaradi tega razkurjen,saj je potem to pravi pokazatelj zaradi česa pride do takšnih nepotrebnih reakcij-očitno je da ima ta oseba potem sama s sabo probleme in da vegetarjanci več nimajo nobene veze s tem.Vsi mesojedci ste tako zeeeeelo za meso in za svobodo in za se odločiti sam zase...govorimo o svobodi???kakšni??živali je potemtakem nimajo in je to potem zelo ozek pogled na svobodo wink.gif ..je zelo lepo da še obstajamo ljudje ki to razlikujemo in smo ponosni na to(izražanje mnenj je zaželjeno razen če hoče človek postati lupina...seveda omejenost se rada brani z puhlicami in odjebi odnosom).zato jejte meso in nas pustite da mislimo z svojo glavo kot tudi vi mislite z svojo pa ni rečeno ravno da je vaša najbolj pametna in po vašem ne naša...torej nehajte OBSOJAT NEKOGA KI IZRAZI MNENJE DA JE POSILJEVALEC KER STE VI TISTI KI SE ODZOVETE Z GNEVOM (eni bi itak radi nekoga okamenjali če pove svoje mnenje in ga označijo za norega ker ne je mesa in ker to ni normalno) in se obnašate kot če bi bli z kamene dobe... za vraga kdo pa ste,saj ne veste ničesar o vegetarjanstvu ali imate se za boga in sovražite vegije(wtf get a fucking life)...svoje faking frustracije nad vegetarjanci pa sproščajte na dugačen način ker nismo mi krivi za vaše probleme-obstajao institucije in psihologi ki imajo dobre rezultate z takšnimi osebami ki delajo probleme tam kjer jih ni a lastnega sranja se pa ob tem ne zavedjo ali pa nočejo vedeti ker se nevejo soočiti z nekaterimi stvarmi.
mad.gif mad.gif

Urši:Pa tudi rahlo prizadeto je in nima nobene veze z vegetarjanstvom da mislite da pes crkne zaradi mesa-kaj a si zdravnica ali živinozdravnica da to veš?kako lahko nekoga obsodiš na tak način?Poznaš ozadje?veš v kakšnem stanju je bil kuža prej???
Ti se odločaš po svoji pameti in on se je odločil o svoji presoji..kdo ma potem tukaj prav??????ti imaš ziher seveda ob vsem tvojem poznavanju hrane in učinkih.....tako da ne bodi bog ob vsej svoji nevednosti..na kozlanje mi gre ko preberem tako zelo omejene stvari..
Oh uboga a sem te sedaj užalila,oh kaka prasica sem ane...Ziher sem obsojanja vredna-again...
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#155 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 December 2006 - 10:21 PM

Bluberry, js čist kapiram tvoj point, mi je kristalno jasno, kaj hočeš povedat. Ampak sorry, s takšno jezo, kot je napisan tvoj post, ni napisan noben drug v tej temi - niti tisti od (baje bolj krvoločnih) mesojedcev. =) Se mi zdi pa brezveze tle govorit o svobodi, ker živali itak dan danes nikjer več niso svobodne (ok, če odštejemo tist delež živali v divjini, ki pa se tudi naglo krči) ker so pod oblastjo ljudi oz. prepuščene na našo milost in nemilost. Poglej živalske vrtove, pa tudi domači psi, mački, kanarčki itd. niso svobodni (čeprav imajo seveda lahko kvalitetno življenje, ampak tle govorimo izključno o svobodi), poleg tega se živali izpodriva z zemeljske oble, s tem da se brutalno krči njihov življenjski prostor. S tem hočem samo rečt, da nesvoboda živali še zdaleč ni samo domena mesojedcev, ampak celotnega človeštva kot takega. Mislim, da gre tle za čisto primarno selekcijo, kjer si močnejši, bolj razviti podredijo in izkoristijo šibkejše. Če pogledam čisto tako kot je, tudi sama si odjemalka svobode živali, če imaš doma kakšnega ljubljenčka. Sej ne rečem, da ni skrb za živali nekaj dobrega, konec koncev se itak nimajo živali več možnosti vrnit v svoj naravni življenjski prostor, zato je fino, če se jim nudi košček toplega domovanja, ampak to NI svoboda. Ne govorim tle o krivdi in o tem kaj je prav in kaj ne, ampak sem samo pogledala malo širše, tako kot praviš ti.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#156 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 20 December 2006 - 11:47 PM

Tudi jaz razumem tvoj post,govorila sem splošno-pač primerjava če že govorimo o svobodi-seveda sem tudi jaz jedla meso enkrat in imam živali doma ker jih imam rada in za njih tudi temu pimerno skrbim in tudi sama uporabljam kozmetiko-pa se skušam izogibati pač vsemu kar menim da je živalsko-vsega pa tudi ne gre odstranit ker je industrija že v vse tlači raznorazne stvari pa nihče nič ne napiše inp,vem da s tem ne bom nič dosegla ampak ni pa treba da te ljudje kar naprej nekaj v nekaj prepričujejo in pričakujejo da si tiho ker pač drugače živiši..ampak imeti doma žival to se ne more niti najmanj primerjati z takšnih brutalnim ubijanjem živali v klavnicah,vzrejo in pogojih v katerih živali živijo...skratka to moraš videti da vidiš oz predvsem začutiš razliko.Gre se predvsem za to da živali trpijo-in to po nepotrebnem in zaradi tega ker si mi prisvajamo to svobodo o kateri se sedaj tako širokoustijo nekateri.
Jezno sem napisala post ker ne razumem kdo je koga v nekaj prepričeval...je razlika med razlago in pogovarjanjem in predstavljanje nekih lastnihtrditev in pa vsiljevanjem (zakaj potem pisarjenje da to ni zdravo,takšno odrekanje)-pa dobro če bi se vsaj pogovarjali konkretno z nekimi realnimi trditvami ne pa -z obtožbami...pa takih postov je veliko..kljub razlagi.Neko larifari umiranje psov pa anemije pa take puhlice..Brezveze.
Če nekdo pač nima kaj napisat razen to kar je že miljon ljudi pred njim-o vegijih, potem bi se jaz malo vprašala ...
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#157 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 21 December 2006 - 12:56 AM

Men so najboljsi uni vegeterjanci k pravjo da je jejo mesa, ker ne jejo zivih bitij....

Kuker da rastlina ni zivo bitje. Sam lazi jo je ujet. :]
  • 0

#158 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 21 December 2006 - 01:08 AM

QUOTE(bluberry @ 13. 11. 2006 - 18:05) View Post

Ljudi ki jejo meso smatram za zelo nizko misleče samo z enega vidika:ker se sploh nočejo soočiti z mislijo da delajo kaj narobe ampak se vedno počutijo napadene če jim človek predstavi drugčen način mišljenja ali pove sedaj že dejstvo, da meso ni zdravo ali pa ..da pove da s tem podpirajo največjo svinjarijo na tem svetu-jemanje pravice v svoje roke zaradi lastnih koristi.

Saj vem, to je s konteksta vzeto, ampak imam vprašanje zate, Bluberry.

A ti ločuješ ljudi glede na to, ali jejo meso ali ne? To pomeni, da s(m)o vsi mesojedci nizko misleči? Svet je črno-bel? Delimo se na dobre in slabe? Dobri ne jejo mesa, slabi pa jejo? Mesojedci smo nižje razviti? hmm.gif

Vidiš, jaz kot mesojedka ti pa moram povedat, da imam prijateljico, ki ne je mesa, pa se vseeno z njo dobro razumem. In ona z mano. In me nima za nizko mislečo. Pa ni to napad in ne bodi jezna. Samo tako enodimenzionalno si napisala.

Mi je pa glupa (puhla) še ena zadeva: ko se eni mesojedci na očitke, zakaj jejo meso, branijo z odgovorom, da tudi rastline trpijo, ko jih režemo.

Pa ne bom več drezala, da ne bo kdo živcev izgubil. Spoštujem take odgovore, kot so od nekaterih deklet, češ, ne jejo mesa,kre jim ne paše. Pošteno.
  • 0

#159 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 21 December 2006 - 01:30 AM

http://video.google....486138711912043

laugh.gif laugh.gif
  • 0

#160 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 21 December 2006 - 01:38 AM

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Okej, ta je pa dobra!!
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users