Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#141 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 March 2008 - 06:08 PM

QUOTE(_M_ @ 18. 3. 2008 - 18:06) View Post

Tovrstne debate, kako bosta večno ostala skupaj in kako "boš ti moja žena" ima po moje skoraj vsaki parček...
zaroka pa zame pomeni, da ima par neke resnejše namene zadaj, tudi že okvirne dogovore o poroki (termin, lokacija itd...), pa seveda snubitev s prstanom. smile.gif

Par, ki ga poznam, je recimo zaroko izpeljal potem, ko sta se že dogovorila za poroko in opravila glavne rezervacije; potem jo je nekega dne še zaprosil tako, kot vidimo to v filmih - na kolenih in s prstanom, seveda. smile.gif

Ja, tako to gre. I rest my case.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#142 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 18 March 2008 - 09:12 PM

Jaz sem tud enkrat doživela skorajšno zaroko biggrin.gif S prstanom vred. Je tip mislil da bom zarad tega ostala z njim, my ass biggrin.gif Samo se ga zavrnila. Fora je bla v tem da sem bila v zelo dolgem in nesrečnem razmerju s fantom, ki je postajal do mene vedno bolj nasilen, nespoštljiv in neljubeč do mene, jaz pa v zvezi vedno bolj trpela. Na koncu pa sem mu vedno bolj dajala slutiti, da ga bom vsak čas pustila, ker sem se vidno oddaljila od njega, pa se tudi začela postavljati zase. Lepega dni sem dokonca zbrala poum in mu povedala, da je moja love do njega poplnoma izpuhtela, da ne mislim več naprej z njim. Tip me je kar naenkrat ponudil prekrasen prstan iz škatlice, padel na kolena se jokal, me rotil in bluzil, da če bom sprejela ta prstan in se z njim zaročila, bo ves lajf ob meni in me ljubil in podobne bedarije ... Seveda sem ga zavrnila.

Zaroki pa dajem simboličen pomen takrat, ko se dva res iskreno ljubita ... Malo romantike v tudi sicer drugače lepi zvezi ne škodi, sicer pa zaroki ne dajem nevemkako važne vloge - ni mi merilo za kvaliteto zveze.
  • 0

#143 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 March 2008 - 09:25 PM

Dilema, kako dolgo sta vidva skupaj?
  • 0

#144 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 18 March 2008 - 09:27 PM

Ojoj ancha, direkt za v telenovelo. blink.gif biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#145 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 09:28 PM

QUOTE(Kalypso @ 18. 3. 2008 - 21:25) View Post

Dilema, kako dolgo sta vidva skupaj?

Zdle dost kmalu (14. aprila) bova imela dve leti.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#146 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 March 2008 - 09:44 PM

Aja? Jaz sem pa imela v glavi, da staziher več. Nekje 4 leta ali več. oops.gif
  • 0

#147 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 March 2008 - 09:46 PM

pa vidva k.?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#148 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 09:58 PM

QUOTE(Kalypso @ 18. 3. 2008 - 21:44) View Post

Aja? Jaz sem pa imela v glavi, da staziher več. Nekje 4 leta ali več. oops.gif

Ne, ne. Gre še za relativno frišno ljubezen. Vsaj počutim se tko, no ...

• 0

#149 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 March 2008 - 10:34 PM

QUOTE(sade @ 18. 3. 2008 - 21:46) View Post

pa vidva k.?
Mi2? 3 leta in 3 mesece.

• 0

#150 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 19 March 2008 - 08:23 AM

Jaz sploh nisem želela načet druge plati te romantične zgodbe, ampak ker ste ostale - evo še mene. cool.gif

Nekatere so-forumašice so že dokaj lepo povzele moje razmišljanje o tej temi, sicer ne čist (ker je moje samo še manj romantično twisted.gif , ampak so). Konec konec je bila tudi že debata o porokah in že tam sem ugotovila, da imam dosti drugačno mnenje od večine žensk, zato se ne bi spet spuščala v to.

Jaz bom samo dodala ... 18 let starost in 8 skupaj preživetih mesecev. Sicer lepa, romantična gesta od tvojega fanta, ki te je očitno zelo osrečila - jaz samo upam, da bo držala. Brez zamere - oba sta še v puberteti, takrat se človekova osebnost, želje - skratka vse se še spreminja. Iščeš sebe in svoj prostor na tem svetu (ja vem, tudi jaz sem ga do 18 leta našla vsaj 10x, pa sem ga šla vedno znova iskat).

Mogoče imam že malo preveč izkušenj za seboj in razmišljam preveč trezno, ampak to pač leta naredijo iz človeka. Jaz sem za vsakega nekako mislila, da bova večno skupaj - vsaj tisti trenutek se mi je tako zdelo.

Ma brez veze - samo želim, da bosta večno srečna in tiste ki take geste osrečujejo - zakaj pa se ne bi veselili z njimi.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#151 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 19 March 2008 - 08:40 AM

midva sva skupaj kolko 9 mesecev?ja...tolk je blo.
Ma ajd,saj ti privoščim,ampak če pomilim da bi se jaz s fantom,ki sem ga pri 18 mela zaročila....hja,samo smejem se lahko temu danes,res.
Tudi nekak se nočem zaročit se mi zdi,niti ne vem če se hočem sploh poročit,to mi je nekak mal krneki...
Ma midva sva oba taka....kva pa vem.Na bmk sceno. Res mi je vseeno.dokler bova skupaj bova,če bova do smrti prav,če ne bova je blo pa že prav da je tko.
I rest my case.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#152 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 19 March 2008 - 08:54 AM

QUOTE(Kalypso @ 18. 3. 2008 - 22:34) View Post

Mi2? 3 leta in 3 mesece.

Midva tudi laugh.gif

Tudi moj fant zadnje čase nekaj na veliko sanja o poroki, upam, da ga bo minilo.

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#153 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 19 March 2008 - 09:11 AM

Jaz pa ugotavljam, da starejša kot sem in več zvez kot sem že dala skoz, težje se zares zaljubim, noben tip me ful ne gane oz. zdi nekaj posebnega, da bi ga kovala v zvezde. V trenutni zvezi mi je fajn in uživam, ujameva se, fant mi je sicer super ... Neka zaroka pa bi se mi zdela pocukrana in osladna in govorjenje, kako se bova imela rada do konca, mi je too much - tudi če on za razliko od mene zdaj ful romantičen in da več na take stvari kot jaz, kako naj vem da kom stara 40 ali več bo isto čutil do mene? Takrat bi se počutila šele bedno, ker bi se mi zaroka in vse skupaj zdelo močno zlagano. Kar slabo mi je, ko vidim toliko malo starejših parov z zakonom v krizi, a nekoč pa je bilo vse rožnato.
  • 0

#154 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 March 2008 - 09:59 AM

jaz sem tudi bolj ko ne momentalno naravnana in mi je v razmerju važen predvsem tukaj in zdaj, ne posedujem mišljenja, da bom, odkar vstopim v razmerje, full zazrta v prihodnost pa to. ne vem, če sem že kdaj zares pomislila, da s tem tipom bom pa za zmeri skupaj - sem bolj realne sorte, razmišljam bolj kot Ancha in Sally.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#155 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 March 2008 - 09:47 PM

QUOTE(sade @ 18. 3. 2008 - 17:10) View Post

jaz pa te "zaroke" ne jemljem tako. se mi zdi to ena romantična gesta, ki ne pomeni nujno nekaj resnega in blazno obvezujočega. pač sta se zaročila, ker jima je lepo skupaj in ne z namenom, da se v bližnji prihodnosti poročita ali da kdorkoli za to ve.

QUOTE(Špela @ 18. 3. 2008 - 17:49) View Post

tko, da men zaroka ni kr neki tko brezveze, tut če se dva samo med sabo zmenita, da mata resne namene - ampak jaz vse to bolj z rezervo jemljem, ker nikol ne veš, kaj se ti bo zgodilo jutri ....

Podpis pod oboje.

Jaz sem tudi že slišala za nek par, ki sta bla skupaj že nekje od 10. leta in sta se pri 15ih zaročila, zato da sta malo "kronala" svoje razmerje in zato ker sta mislila resno še za nadaljih par let. Kolkor vem sta se pol tudi poročila, ampak to slednje ni za ziher (sem vmes zgubila posrednika).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#156 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 20 March 2008 - 08:34 AM

QUOTE(Špela @ 18. 3. 2008 - 17:49) View Post

ker nikol ne veš, kaj se ti bo zgodilo jutri .... [/color]

mad.gif
Hmmmmm, med resnimi ljudmi se mi zdi, da je zaroka to, da si dva povesta, da hočeta živeti skupaj. Važna je namera in zaveza, ki jo da človek človeku. Ta odgovornost je po mojem predpostavka za resno razmerje, ne pa, da ugotovita, da se čisto drugače štekata, ko je prišlo do nekakšne prekinitve razmerja. Zakaj se racionalizacija ne dogaja v razmerju? Če se ne, to kaže na nezmožnost furati razmerje, oziroma dotična dva nista za skupaj in je vsaka zaroka in podobna šara prazna marnja in zidava gradov v oblakih - sebi in drugemu. Ma jutri se lahko vsakemu zgodi svašta: a je zdaj od smeri vetra odvisno, ali bom doma našel zaročenko/zaročenca? ohmy.gif Mogoče je v takem primeru bolje, da je veter čim močnejši, čeprav ostane človek sam na oceanu. "Party breaker" hmm.gif izzvalo me je branje nekaterih nedavnih zapisov. Brez osebne malicioznosti z moje strani, to je. Nisem si mogel kaj, da se ne bi pridušal.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#157 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 20 March 2008 - 12:50 PM

ljubezen je večna dokler traja. brez veze razmišljati ali bo trajalo večno ali ne ali si pa kar reči, saj ni možno, da bi bila za vedno skupaj, ker le tako lahko polno užiješ ljubezen in partnerja. to je pa strast, prijateljstvo, zavezništvo, nesoglasja, nežnosti, hrepenenje, nerviranje... v glavnem, da se imata skupaj lepo ne glede na to kje, s kom sta in kaj delata.nimam rada osladnosti, samo v ljubezni smo vsi malo osladni, ne da bi se tega sploh zavedali smile.gif
pri 18-ih poroka hmm.gif zaroka pa vsekakor! nosiš njegov prstanček, uživata skupaj, občutek pripadnosti, zavezništva... zakaj pa ne. na zaroko ne mislim na neko veliko meddružinsko slavje, ampak intimni trenutek smile.gif
  • 0

#158 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 20 March 2008 - 03:24 PM

Naj si vsak po svoje interpretira zaroko. Meni v glavnem pomeni zaobljubo, da imava oba resne namene bit drug z drugim še dolgo časa, hopefully do konca življenja. Vedno sem si zaroko predstavljala kot en intimni dogodek, brez nekega đumbusa in takojšnjega planiranja poroke. Sicer pa hvala vsem za čestitke =).
  • 0

#159 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 March 2008 - 01:31 PM

Rory čestitke! smile.gif
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

• Guests

Posted 30 March 2008 - 04:08 PM

Rory, čestitke in vse dobro vama želim! thumbup.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users