Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#141 Tea

Tea

sramežljivec

• Člani
  • 26 posts

Posted 30 June 2005 - 02:49 PM

Retroactive Skin Optimiser
  • 0

• Guests

Posted 30 June 2005 - 02:54 PM

Prvič vidim ... Ti kar počakaj na mnenje sonchike in martine, obvladata te stvari (jaz žal nimam pojma).
  • 0

#143 Marjetka

Marjetka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1029 posts
  • Interests:Moda,nakupovanje...vse kar je lepo!:-)

Posted 30 June 2005 - 03:12 PM

QUOTE(Katie)
U madona, to pa je sestavin, za cel laboratorij! blink.gif biggrin.gif Kaj pa je to za ena krema, če ni skrivnost?

To si pa tolk simpaticno napisala,da sem se fejst nasmejala IPB Image
  • 0
...You can have anything you want, you can drift, you can dream, even walk on water, anything you want...

IPB Image

#144 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 June 2005 - 03:15 PM

Hm, Tea... nisem najbolj navdušena nad to kremo. ima nekaj antioksidantov, zdi se mi, da je brez UV zaščite (to bo raje Martina povedala). Malo preveč stane za to, kar nudi.
Retroactive + je boljša.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#145 nela

nela

sramežljivec

• Člani
  • 17 posts

Posted 30 June 2005 - 06:16 PM

QUOTE(sonchika)
je kar fajn. Edino faktor je malo prenizek. Drugače pa po sestavinah sodeč ni slaba stvar (pa tudi nič posebnega).

sprej si je kupil moj fant, ki je že po naravi ful temen, pa tud na soncu je že bil (brez zaščite,seveda), tko da je že skor črn. bo to dovolj visoka zaščita zanj? komi sem ga prepričala, da si je sploh kupu kako zaščito! rolleyes.gif

še neki! ka mi lahko kera razloži, kako se citira, ker jst očitno ne znam oops.gif
  • 0

#146 nela

nela

sramežljivec

• Člani
  • 17 posts

Posted 30 June 2005 - 06:20 PM

ok, znam citirat! zanč enkrat mi pa ni ratal! hvala vseen!
  • 0

#147 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 June 2005 - 06:45 PM

Nela, sonce je precej nevarno. Ampak vseeno je bolje imeti nizek faktor, kot biti brez zaščite na soncu. Zdi se mi, da se še premalo zavedamo nevarnosti sončenja.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#148 Lubykaa

Lubykaa

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts
  • Interests:Vse...:)

Posted 30 June 2005 - 09:36 PM

Lep pozdrav! tud jaz mam eno kremco od avona, ki naj bi bila vlazilna in me zanima ce je ok! Gor na izdelku ravn ne pisejo sestavine , skatlo pa sem ze vrgla v smeti, drugace pa naj bi bla z aloe vero in avokadom in me zanima mnenje!
Hvala!!
  • 0
Samozavest je najvecji vir energije!

#149 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 June 2005 - 10:26 PM

Neki me zanima ermm.gif
Sm vidla tisto novo mažo od eucerina-rumenkasta embalaža- krema za obraz in krema za telo za zaščito pred soncem in je proti nastajanjem gubic(ni krema za kožo z gubami :!: ) z zaščitnim faktorjem 25. No in bi si jo kupla...a potem to pomeni,da,ko bo konec poletja,da moram nehat z uporabo te kreme, al jo lah uporabljam še čez leto,
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#150 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 July 2005 - 09:26 AM

Jaz pa nikjer ne najdem sestavin od Biotherm Aquasource NonStop Oligo-Thermal Gel Intense Moisturization for Normal/ Combination Skin, imam sicer doma tester in pišejo gor sestavine ampak jih je tako ogromno, da bi do jutri prepisovala.

Me pa ful zanima kakšna se vam zdi ta krema glede na sestavine, ker meni na kožo (filing pa to) ful paše tko da če ktera najde sestavine ji bom ful hvaležna. wink.gif

IPB Image

P.S. Tale krema stane približno toliko kor Clinique Superdefense, pa me zanima, če sta si podobni ali pa je katera bistveno boljša? Vem samo, da sta obe precej dragi (mislim, da okoli 12.000 sit) ampak sem sama enostavno prišla do točke, ko mi nobena krema ne ustreza in bi bila pripravljena dat tudi takšen denar. Tole od Biotherma sem, kot sem že omenila, sprobala in mi je zlo fajn, tiste Superdefense pa še nisem imela priložnosti sprobat.
  • 0

#151 kaya

kaya

sramežljivec

• Člani
  • 56 posts

Posted 01 July 2005 - 10:20 AM

Dilema, med Super Defence in tole Biothermovo je OGROOOOOOOMNA razlika - SD ima UVA in UVB zaščito, ki je AquaSource nima, pa SD je polna antioksidantov, medtem ko je AS osnovna vlažilna krema. Če ti je pa tako všeč, potem si pa raje vzemi L'orealovo Hydrafresh za normalno do mešano kožo, ki je čista kopija te Biothermove (sestavine so praktično identične, vrstni red je malenkost zamenjan), ki je nekajkrat cenejša. wink.gif
  • 0

#152 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 July 2005 - 11:06 AM

Kaj potem bi lahko za mojo mešano kožo recimo takole kombinirala ... čez dan SuperDefense, ponoči pa L'Oreal Hydrafresh?

In srčno upam, da nobena od teh dveh krem ni komedogena ...
  • 0

#153 kaya

kaya

sramežljivec

• Člani
  • 56 posts

Posted 01 July 2005 - 11:33 AM

Ja, to bi bila dobra kombinacija! Hydrafresh ni komedogena, SD za mešano do mastno kožo pa rahlo - na 7. mestu ima komedogeno sest., ampak meni ni nič zamašila por, pa sem kar nagnjena k temu. Sicer pa najprej probaj tester, menda ne boš kupovala tako drage kreme preden bi jo stestirala vsaj en teden, potem pa morda ugotovila, da ti ne ustreza?! rolleyes.gif
  • 0

#154 Eni

Eni

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 130 posts

Posted 01 July 2005 - 12:04 PM

Mene pa zanima, v čem je fora antioksidantov. (ker moja trenutna kremica jih baje nima?) pa me zanima, če sem zato ful na slabšem? smile.gif
  • 0

#155 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 01 July 2005 - 12:31 PM

QUOTE(Eni)
Mene pa zanima, v čem je fora antioksidantov. (ker moja trenutna kremica jih baje nima?) pa me zanima, če sem zato ful na slabšem? smile.gif

Neverjetna hranila, ki se bojujejo s prostimi radikali, varujejo pred rakom in pred ostalimi obolenji in celo upočasnjujejo proces staranja.

Antioksidantska hranila
Nutricionisti so navdušeni nad antioksidantskimi hranili. Hranila preskrbijo več kot "klasično" pomoč za vse, ki še odraščajo in za vse, ki skrbijo zase. Ne samo, da antioksidanti preprečujejo bolezni, ki so posledica pomanjkanja določenih substanc (npr. vitaminov), ampak tudi varujejo pred večino bolezni, ki so povezane s staranjem. Če želimo zdravo in dolgo življenje, moramo uživati več hrane nabite z antioksidanti. Na primer več vitamina E, ki pomaga pri preprečitvi srčnih bolezni. To nam uspe samo z uživanjem nadomestila vitamina E.
zeleni čaj jih ima veliko,sadje&zelenjava z vitaminom c&e&a, glavni antioksidantski minerali so selen, mangan, cink, baker, železo in krom in še
borovnice (zaradi vsebnosti anticianinov),oves (zaradi vsebnosti ferulične kisline),pomaranče (zaradi vsebnosti flavonoidov),buče (zaradi vsebnosti betakarotena),soja (zaradi vsebnosti izoflavonov, fitinske kisline),
špinača (zaradi vsebnosti Q10, glutationa, luteina, alfalipoične kisline),
čaj (zaradi vsebnosti flavonoidov),paradižnik (zaradi vsebnosti likopena).
  • 0

#156 kaya

kaya

sramežljivec

• Člani
  • 56 posts

Posted 01 July 2005 - 12:32 PM

Antioksidanti delujejo proti prostim radikalom, saj preprečijo nastanek novih poškodb ali v majhni meri celo zmanjšajo škodo, ki so jo prosti radikali povzročili v preteklosti.
Vsaka snov, ki upočasni ali ustavi delovanje prostih radikalov, je antioksidant. Eni največjih virov prostih radikalov oz. največjih oksidantov so kisik, kajenje, UV sevanje in onesnaženost, ki prihaja iz okolja. Upočasnjujejo tudi proces staranja.
Ja, si na slabšem, če ne uporabljaš antioksidantnih zadev.... Antioksidante pa lahko seveda pridobiš tudi z ustrezno prehrano. smile.gif Je pa za kožo vsekakor dobro, da uporabljaš vsaj en izdelek, bodisi tonik bodisi kremo, ki vsebuje antioksidante. Več si lahko prebereš tukaj : http://www.cosmetics...EFER=SKIN&ID=13 wink.gif
  • 0

#157 Eni

Eni

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 130 posts

Posted 01 July 2005 - 02:11 PM

Ja saj, antioksidanti so način boja proti prostim radikalom,ki so glavni pozročitelji staranja. Ampak jaz take zaščite še ne rabim! Pa tud ne vem kakšnih poškodb kože nimam,da bi rabila tako nego. Meni se še vedno zdi da antioksidanti niso preveč pomembni.
  • 0

#158 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 01 July 2005 - 02:29 PM

komodogena pomeni,da maši pore? kako je označena ta stvar na kremci ali na čem drugem?
  • 0

#159 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 01 July 2005 - 02:32 PM

kera krema pa je retoactive skin optimiser?tea?sonchika?
  • 0

#160 Lee Lee

Lee Lee

sramežljivec

• Člani
  • 68 posts

Posted 01 July 2005 - 06:28 PM

Eni,

mogoče misliš, da antioksidantov še ne potrebuješ, vendar se bo kasneje (ko boš starejša) to poznalo na tvoji koži, ki bo izgledala starejša in bolj zmatrana, ker se je morala ves ta čas sama boriti proti radikalom itd.
  • 0
Dej dol pokrov, ko končaš ...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users