QUOTE(Marmelada @ 3. 7. 2011 - 1:21)

Je katera že imela kreme za sončenje Alverde? So zanesljive?
Prebrala sem članek na planetu lepote o tem, kako škodljivi naj bi bili UV filtri
Octocrylene, Octyl methoxycinnamate ( = octinoxate = ethylhexyl methoxycinnamate) in
Oxybenzone ( = benzophenone-3) in sem potem šla gledat sestavine izdelkov za sončenje in so res zelo redki, ki ne vsebjejo nobenega od teh treh. Zato razmišljam, da bi prešla raje na kakšne naravne proizvajalce krem za sončenje. Ah, saj človek ne ve več, kaj bi. Najprej ful vzpodbujat uporabo izdelkov za sončenje, zdaj pa ugotovijo, da so zelo škodljivi...

Mene tudi zanima za Alverde.
Jaz zdaj že ene 2 ali 3 leta uporabljam samo naravne kreme za sončenje in se mi je koža ful izboljšala. Prej so se mi obvezno delale zraven pigmentne pike, zadnja poletja samo tu in tam kakšna, manj me opeče, dobim "zdravo" zagorelo barvo, prej se me ni primlo pa nič, če pa že, sem bila pa rdeče boleče opečena. Skratka - ne grem več nazaj, ker ni vredno.
Kar se pa cene tiče - tistig 20€ pa že lahk date, saj je samo za par tednov v letu, no. Mislim, boljše to, kot pa sranje na koži kasneje.