Jump to content

Photo

Prigode in nezgode naših ljubljenčkov

• Please log in to reply
267 replies to this topic

#141 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 February 2010 - 12:16 AM

Jaz sem tudi sklenila, da bom začela hodit v zavetišče sprehajat pse.
Če se mi samo smilijo, nimajo oni nič od tega.

Ampak koliko razberem iz napisanega - zavetiščarja (kakšno simpatično poimenovanje, he he) si ne
izbereš sam, ampak ti ga oni dodelijo? No, kasneje ga sicer lahko menjaš očitno.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#142 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 February 2010 - 09:39 AM

Do zdaj so ga mi ga vedno oni izbrali, morda pa je možno da si ga tudi sam (ali pa vsaj približno no - tako da ti jih ona nekaj da na izbiro). Ne vem po čem tole gledajo, ampak tudi po tem ali je določem pes tisti dan že bil zunaj, itd smile.gif Čestitam za odločitev!
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#143 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 February 2010 - 11:41 AM

Najboljše je s takimi psi hoditi po poteh, ki so bolj samotne, če je le možno.

Ja, samo ne pustijo lih, moraš hodit tam kjer je že shojeno, in tam hodi pač večina sprehajalcev s psi, ne gazijo po enmu metru snega. Mal je neugodno tud to, da majo uradne ure za sprehanje psov samo od 15.30 pa do 17, ampak moraš bit pol ure prej nazaj. Seveda je potem tud "gužva" in se vsi srečujejo med sabo.
Dilema, ja, jaz sem tud debelo pogledala, ker tud fant ni pri najbolj šibkih, pes je bil sicer mal večji, ampak vseeno. Bil je k da se mu je strgal, res. Smo pa stali na nasprotnih si straneh in med nami ni bilo ful prostora in dost majhna razdalja. Smo hotl počakat, da bi šel on normalno mimo (ker če bi šli mi, bi sigurno lajal in se zaganjal), ta debil pa zalaufa. rolleyes.gif To je mel kuža zihr slabe izkušnje, pomoje lih s tem človekom al pa ker je tako reagiral, ker do ljudi, niti do otrok ni bil napadalen. Dobro, pa ene 7 let je tud že star. ermm.gif Anyway, niso nič klicali, verjetno ta stric niti ni prišel tja, da bi povedal, kaj je bilo, ampak bova midva danes poklicala, če je kaj novega in kaj se bo zdej s tem psom zgodilo.
  • 0

#144 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 February 2010 - 12:59 PM

Pol ure prej moraš bit nazaj? Torej maš samo eno uro za sprehod? To je pa zelo malo.

Tle ko jaz hodim pa so uradne ure v soboto med 10 in 12, mi pridemo okoli 09:55 in ob desetih že šibamo, pridemo pa nazaj tudi vedno genau ob 12:00, nič prej. Dve uri je ravno dovolj časa, da psa ornk zmatraš, ena urca se mi zdi pa premalo, sploh zato, ker rabijo ponavadi ti psi ene 20 minut, da se znormalizirajo (beri: umirijo do te mere, da je normalen sprehod sploh možen), ker so povečini nenormalno živahni in jih dobesedno razganja ko petardo, ko pridejo ven. Je pa definitivno neprimerljivo lažje z manjšimi psi, ampak jaz si vedno kakšnega večjega vzamem, so mi bolj pri srcu. Kar pa se tiče izbiranja psa - na začetku ne smeš, ti pač enega pripeljejo, potem ko pa hodiš redno, pa se ful spoznaš z oskrbniki in si lahko kamot izbereš svojega, vsaj pri nas je tako.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 18 February 2010 - 11:22 PM

Gmajnice so čudne glede tega. Uradne ure sprehajanja so totalno nemogoče, poleg tega pa trajajo samo uro in pol. ermm.gif Jaz sem bila tam samo dvakrat, ni mi bilo všeč, čeprav so se mi psi ravno zaradi tega še bolj smilili. Obalno zavetišče je čisto neka drugega. Poleti imajo čas za sprehajanje od 8h do 20h. Sprehajaš izbranega psa, lahko tudi 4 ure, če ti oz. psu paše. Lahko jih tudi češeš, razdeliš posladke, skratka, tam se mi zdi idealno tudi, če želiš posvojiti psa, ker ga lahko bolje spoznaš, se igraš z njim, ga greš večkrat sprehodit za recimo cel popoldan in ga tudi lahko bolje vidiš, kako se na kaj odziva (drugi psi, avtomobili, mačke itd.).
  • 0

#146 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 February 2010 - 11:24 PM

Tle v Zonzaniju se tudi lahko zmeniš, da ti dajo glavnik, priboljškov imam pa jaz itak vedno sabo za celo vrečo, LOL.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#147 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 February 2010 - 10:27 AM

Ja, jaz hodim sem na obalno, in sploh nimajo omejitev glede urnika.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#148 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 19 February 2010 - 10:56 AM

Jaz sem tudi sprehajla pse iz zavetišč. Kamot poveš, da bi rada manjšega psa-do 15kg. To upoštevajo. Sicer pa oni izberejo psa. Jaz sem 1x povedala željo katerega bi peljala in je blo OK.

Je pa dejstvo, da moraš biti pripravljen na vse-100% pozoren na psa in njegovo telesno govorico. Če se kdorkoli približuje daš psa na kratko, ker ga tako lažje obdržiš-hkrati, če vidiš, da je napet-se v loku izogneš grožnji-v pasjih očeh zna biti marsikaj grožnja.

Nevem no, jaz imam cca 54kg pa brez večjega problema zadržim cca 30kg psa če plane za mačko, srno, proti psu...Sem že sprefana. Pa fajn je met kako žogico, cufo zraven, ampak prvih 10 min se naj pes ograje, predno skače in lovi igrače.

Glede priboljškov-vedno je treba vprašat, lahko da je pes na kaj alergičen.
  • 0
IPB Image

#149 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 May 2010 - 03:15 PM

Okej, sej vem da je v bistvu dost grozno, ampak jaz sem se vseeno ful smejala. laugh.gif Pri očimu doma so mel samojeda (rodovniškega), niti ni bil več mladič. In enkrat pridejo domov, v hiški od samojeda pa en podivjan mešanc. ohmy.gif Ukradl psa in not dal eno zverino, mene bi kap! laugh.gif
  • 0

#150 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 May 2010 - 05:03 PM

OMFG laugh.gif
  • 0

#151 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 23 June 2010 - 02:15 PM

Lep sončen dan, čas sprehoda....
Že 200M od hiše je bil ozemljen pastir od soseda-naivno sem mislila da je ozemljen na drugo stran po travniku, pa je bil ČEZ SPREHAJALNO POT. Bino strese, reva presrana in prestrašena še CEL DAN....Za namenček sma se po isti poti morali vrnit domov-200M pred "nesrečnim krajem" se mi je obračala nazaj, z veliko mero moje samozavesti, odločnosti in mirnosti, sem jo spravila do 5M pred pastirja, jo tam dvignila in nesla naslednjih 5-7M dokler ni bilo varno za njene tačke. In se ji je tako mudilo domov, v hišo, da se skrije pred vsem hudim, da niti vode ni utegnila piti. ermm.gif Jo je kr fejst iztirlo to elektrošokiranje.

p.s. ima 32kg js pa skoraj nič mišic thumbup.gif
  • 0
IPB Image

#152 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 April 2011 - 06:58 PM

Naš pesjanar ima grdo navado, da rad "označuje" pse manjše od sebe. (označuje = dvigne taco in jih polula). oops.gif
  • 0

#153 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 April 2011 - 07:13 PM

lol1.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 20 April 2011 - 12:19 AM

Mene je moj enkrat označil. Sem čepela na tleh in božala enega majhnega psička in je moj prišel od zadaj in me poscal po hrbtu. cry.gif laugh.gif
  • 0

#155 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 20 April 2011 - 12:27 AM

mene pa en 1x ob nogo tongue.gif bobtejl laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#156 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 21 August 2011 - 08:54 AM

Mesec po tistem, ko je Art umrl, sta se pri nama pojavla dva potepuška mucka, ki sta se hodila hranit in občasno tudi cartat k nama, Kiki in Riki.
Vse lepo in prav čedalje bolj sta bla domača, ampak še vedno plašna. Riki je pred dvema tednoma kar zginu, prej je vsak dan hodil večkrat sem, zdej ga ni več... raje ne pomislim, upam da ga je kdo ujel in ni žalostno končal ker je bil ful lep.
Kiki pa nama je že fuuul zaupala, ful prijazna mucka in vse , ampak midva sva jo 3 dni nazaj ujela, da sva jo peljala k veterinarju, ker naju je ful skrbelo,ker ji manjka pol zob, pa vsa bolhava je bila in polna klopov.
No in men se je srce trgalo, ta muca ni bla nikol navajena zaprtega prostora, vse je bilo novo za njo in je tko nežno mjavkala, ful, ful je bla prestrašena, avto, transporter, veterinar, ker pogled je imela cry.gif
Vet jo je pregledal, dobila je frontline, tablete za gliste, pa pobril so ji neki dlake, kjer je mela mišje lepilo zlepljeno. Ko sva pišla domov, sva jo hitro sputila ven, ker je mjavkala pred vrati in je šla, cry.gif zdej ne pride več okoli, nič je nil She must really hate us cry.gif cry.gif Pa sej sva ji sam dobro hotla, upam da bo kdaj pozabla in še kej prišla naokoli. ermm.gif
  • 0

#157 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 August 2011 - 11:34 AM

Saj bo prišla nazaj, boš vidla. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#158 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 25 August 2011 - 10:02 PM

Mačka je odkrila proteinske napitke. laugh.gif Prov zgrizla je vrečko k ena podgana, ene 5cm luknjo je naredila in jedla tist prašek. ohmy.gif In zdej diši po vaniliji. wub.gif
  • 0

#159 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 September 2011 - 10:23 AM

Včeraj sem doživela še en šok! neverjetno kaj so sposobni ušpičit !
Pridem domov, strahoma odprem vrata in me je skoraj kap. Pisarniški stol iz umetnega usnja, torej močan material je Zofi uničla. Očitno je bila jezna, ker sva ji umaknila njaljubšo igračo(tiskalnik) in ga je zgrizla. Ne po šivu, niti ni bil prej kaj poškodovan, ampak je odtrgala lep kos materiala in nato spraskala ven peno ipd.

Prizor je bil res filmski laugh.gif pena vsepovsod, namesto perja kot je v filmih.
Danes sta kazensko zaprti v kletki sad.gif

Dama seveda ni želela zapustit kletke, je pa kasneje ponosno skočila na stol kot da bi se postavljala s svojim razdejanjem biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#160 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 September 2011 - 10:25 AM

laugh.gif Ampak kljub temu, ne moraš, da bi bila dolgo jezna nanjo, kaj? wink.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users