stanovanja za študente
Posted 19 June 2010 - 12:23 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 03 July 2010 - 02:23 PM
http://www.planet-le...pic.php?t=33427
Posted 03 July 2010 - 02:56 PM
Ve katera za kake nepremičninske posredovalnice ? Jaz zdaj gledam na salamonu, nepremičnine.net. Ve katera še za kaj drugega ?
Posted 03 July 2010 - 03:10 PM
Posted 03 July 2010 - 03:18 PM
Prvi dve poznam, pa nista kaj prida, na bolho pa se nisem spomnila. Hvala

Posted 03 July 2010 - 05:49 PM
Posted 03 July 2010 - 07:33 PM

Posted 03 July 2010 - 08:10 PM
Posted 05 July 2010 - 04:25 PM
Punce, kaj je kaka finta, če vzameš stanovanje preko "agencije" ? Plačaš več ?
Posted 05 July 2010 - 04:30 PM

Posted 05 July 2010 - 04:35 PM
Ok, tnx

Posted 07 July 2010 - 11:17 AM
za najem pa žal ne vem.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 July 2010 - 11:23 AM

Posted 07 July 2010 - 06:12 PM

Posted 07 July 2010 - 06:30 PM

Posted 07 July 2010 - 08:02 PM
Midve grema jutri gledat stanovanja.
Zdaj me je prijateljica klicala in rekla, da so njej starši rekli, da ji dajo največ 200eur in zato bo mogla sobo z nekom delit. Tak da pride v igro tretja oseba, ki pa je zaenkrat še nimava.

Zdaj pa vprašanje : če stane stanovanje 500eur, pa imam jaz svojo sobo, onidve pa si jo delita, kolko kera plača ? Se potem deli 250 jaz, 250 onidve (pa si onidve potem to na pol delita?). Kakšna je praksa ?
Posted 07 July 2010 - 08:25 PM

prav smiliš se mi glede te sostanovalke(da se ne moreta zmenit) zdaj pa bo še ena zraven

Posted 07 July 2010 - 08:31 PM
Jaaa, vem, da bom mogla več plačat, ampak koliko več ?
Ja butasto je vse skupaj res .. Ampak ona pa tut ne more nič, če ji starši tak rečejo.
Posted 08 July 2010 - 09:15 AM
Jaaa, vem, da bom mogla več plačat, ampak koliko več ?
Ja butasto je vse skupaj res .. Ampak ona pa tut ne more nič, če ji starši tak rečejo.
Lahko si zraven poišče kakšno delo in razliko krije sama (predlog). Odvisno koliko ji pomeni svoja soba.
Glede delitve stroškov:
Ponavadi je ena soba večja in ena manjša. Predvidevam, da boš ti v manjši sama in onidve v večji sobi.
Lahko razložim kako to funkcionira pri skupnih stroških v bloku (in se mi zdi najbolj fer)
Izmerite kvadraturo obeh sob - skupaj je 100%, izračunajte deleže posamezne sobe (npr 35% - 65%). Ti plačaš manjši znesek, onidve večjega (kako si ga razdelita, je njun problem).
Enako naj bi se plačevali vsi skupni stroški, ki so vezani na stanovanje (ogrevanje, blokovski stroški, vzdrževanje,...)
Vodo, smeti, dvigalo in podobne zadeve boste verjetno po osebi.
Dogovorite se tudi kako je z ostalimi stroški (RTV, internet, elektrika, kabelska, ...)
Predlagam pa, da se res na začetku natančno zmenite kako se vse plačuje (tudi položnice), saj pri denarju se stvari vedno zakomplicirajo.
Še par nasvetov, ki sem jih jaz izkusila the hard way:
Predno vzamete stanovanje preverite kako se ogreva, saj je razlika med ogrevanjem na plin, elektriko ali toplovodom (toplovod je najcenejši, elektrika zelo draga). Pozimi stroški zelo poskočijo.
Prav tako pazite v katerem nadstropju ste - če je pritlično oz spodaj samo klet, je stanovanje precej mrzlo (kljub ogrevanju) in je dostikrat potrebno dodatno ogrevanje - elektika, ki ga plačate same.
Če boste na kakšno južno-zahodno stran obrnjene boste potrebovale klimo. Če je ni, boste morale kupiti prenosne in spet plačevati elektriko.
Če boste v kakšni stolpnici, bo strošek dvigala - ki je spet precej zoprn strošek, če si na tesno z denarjem.
Če bo imela katera kužka, je ponavadi 1/2 osebe za skupne stroške bloka.
Jaz osebno ne grem nikoli več živet v stanovanje zraven vhodnih vrat (levo, desno, zgoraj, spodaj) saj se tam dostikrat kdo zadržuje, klepeta (predvsem mamce zjutraj in mulci ponoči), vrata pa lahko celo noč zbijajo, ko se študentje vračajo domov, ti imaš pa kaj pomembnega nasednji dan in se moraš naspat).
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 July 2010 - 08:05 AM

Midve sva našli stanovanje in sicer za bežigradom. Stanovanje je ful lepo, svetlo, veliko. Jaz imam svojo sobo, ki je kr konkretno velika (trenutno so notri tri velike omare, ostala bo samo ena, velika zakonska postelja, ki gre ven ). Jaz si bom dokupila posteljo, pisalno mizo in neke police za knjige. "Cimri" pa imata še večjo sobo kot je moja, res konkretno je velika, zdaj jo uporabljajo kot dnevno sobo, ampak grejo vse stvari ven.
Tak da ja, stanovanje imava, zdaj rabima še tretjo osebo. Saj že vema komu boma rekli, ampak še nisma.
Zmenle smo se nekak tak, da jaz plačujem 200, onidve pa 150. S tem da nevem, jaz imam vseeno faks "daleč" z avtobusum, onidve ga imata peš par minut.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users