Jump to content

Photo

Od avgusta kajenje prepovedano!

• Please log in to reply
303 replies to this topic

#141 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 30 June 2007 - 10:24 AM

Ostalo onesnaževanje, ob katerega se pa itak nihče dejavno ne obrne (ker pač ni dobičkonosno) nas pa itak ne briga, tisto je kaplja v morje, samo da smo kadilce pregnali.

Dilema thumbup.gif worship.gif worship.gif worship.gif

To sem že hotel v svojem prejšnjem postu povedat, a se mi ni dalo preveč pisat, ker sem imel naslednji dan izpit. Itak pa državo brga za naše zdravje. Vse se gleda z finančnega vidika. Kadilci stanejo zdravstvo države preveč in to je to. Naše cigaretne industrije več ni, tako da ... ma malo premislite sami.

Crna, ne strinjam se da bi vsi se zagrebli za kadilske lokale. Sicer pa ni treba da je vse tako strogo. Vsak lokal naj bi izbiral kakor hoče. Kadilski, nekadilski, ali pa mešano seveda ob uporabi kadilnic. Vse tri možnosti naj so na voljo. Pač če kdo reče diskriminacija bom bruhal! Nobene diskriminacije ni tu!
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#142 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 June 2007 - 12:18 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 6. 2007 - 10:09) View Post

Ostalo onesnaževanje, ob katerega se pa itak nihče dejavno ne obrne (ker pač ni dobičkonosno) nas pa itak ne briga, tisto je kaplja v morje, samo da smo kadilce pregnali.

eni se obrnemo, ampak nas nihče ne j--e: ne vozimo se za vsakih pet metrov z avtom, ločujemo smeti, varčujemo z vodo - sam koji k ---c to koga briga, a ne.

bi se strinjala z nihridinimi tremi točkami (nasmehnila sem se pa ob pedofilstvu, to pa smile.gif) - naj se gredo mal kadilci stiskat v kadilnice dimenzij recimo par metrov krat par metrov, pa bomo vidl, kok jim bo to všeč. po moje glih tok, kolikor je nam nekadilcem všeč vdihavat cigaretni dim med jedjo.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#143 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 June 2007 - 03:51 PM

Ok, kajenje med jedjo je res brutalno, ampak jaz tega še nisem doživela, da bi šla jest v restavracijo in bi kdorkoli kadil tam. Sem imela srečo? hmm.gif

In kot je Hsul rekel ... ja, tko je. In zdej se na veliko hvali državo, kako skrbi za naše zdravje - bruhec, no. laugh.gif Mene resnično moti samo ta fora ''my way or the highway'' ... če bi se takrat izvajalo tisto, da ima vsak lokal ločen kadilski in nekadilski del, bi blo vse super. Ampak kaj češ, za to je že potreben trud, česar pa se država izogiba kot hudič križa.

In tudi mi doma ločujemo odpadke in tako dalje, pa zato še ne preganjamo kadilcev z gorečo baklo. tongue.gif Grab your torches and pitchforks style. thumbup.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#144 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 June 2007 - 04:01 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 6. 2007 - 16:51) View Post
Ok, kajenje med jedjo je res brutalno, ampak jaz tega še nisem doživela, da bi šla jest v restavracijo in bi kdorkoli kadil tam. Sem imela srečo? hmm.gif

Jazst sem npr. velikokrat, ko sem šla kam ven jest, malo pojedla, enega prižgala, potem pa naprej jedla, haha. In ja, si mela srečo očitno, ker jaz ne pomnim, da kdo ne bi v restavraciji kadil... v kadilskih prostorih sicer, kar je nekako logično... ampak tudi, če sediš v nekadilskem placu, ker večinoma restavracije mislijo, da je za solidno ločitev kadilskega in nekadilskega prostora dovolj že nižje rastoči fikus.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#145 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 June 2007 - 04:03 PM

QUOTE(Jenna @ 30. 6. 2007 - 17:01) View Post

Jazst sem npr. velikokrat, ko sem šla kam ven jest, malo pojedla, enega prižgala, potem pa naprej jedla, haha.

OMG, fuuuuuj, kej takega, ne morš verjet. bruh.gif laugh.gif Jaz sem redno kadila svoj čas, pa si ne predstavljam cigaret prižgat med jedjo ... prav brutalno. huh.gif tongue.gif

QUOTE(Jenna @ 30. 6. 2007 - 17:01) View Post

v kadilskih prostorih sicer, kar je nekako logično... ampak tudi, če sediš v nekadilskem placu, ker večinoma restavracije mislijo, da je za solidno ločitev kadilskega in nekadilskega prostora dovolj že nižje rastoči fikus.

Ja, sej to je opint vsega. Če bi bil prejšnji zakon dosledno izveden ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#146 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 June 2007 - 04:05 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 6. 2007 - 17:03) View Post
OMG, fuuuuuj, kej takega, ne morš verjet. bruh.gif laugh.gif Jaz sem redno kadila svoj čas, pa si ne predstavljam cigaret prižgat med jedjo ... prav brutalno. huh.gif

Pa zakaaaj?! laugh.gif Lepo poješ pol polovice pice... pa medmes prižgeš enega, se malo pogučiš... pa potem nadaljuješ s preostankom druge polovice. Paše. laugh.gif Oz. je pasalo, hehe.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#147 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 June 2007 - 04:06 PM

Meni hrana in cigaret v nobenem primeru in v nobeni situaciji ne pašeta skupaj. Se mi tudi zdi, da uniči tisti okus dobre hrane, pa neprimerno mi je ... ne vem, vsakomur svoje. tongue.gif
  • 0

#148 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 June 2007 - 04:08 PM

Ja meni je v glavnem včasih tak noooro to zapasalo. No, zaj tak ne kadim več. Edino zadnjič v Harambaši sem enega prižgala, ko ga dobiš poleg turške kave, pa mi sploh ni pasalo in sem ga že na polovici vgasnila. Fant je kar pokal od ponosa.
  • 0

#149 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 30 June 2007 - 04:24 PM

Uuuu, jaz sem to redno prakticirala v srednji šoli, ko se je blo treba v tistih 25 minutah pošteno najest in nakadit. In smo pač to oboje delal hkrati. Men je blo fajn, mojmu bivšemu, strastnemu kadilcu, je bilo pa to vedno nagravžno. laugh.gif
  • 0

#150 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 June 2007 - 05:00 PM

QUOTE(Frida Kahlo @ 30. 6. 2007 - 17:24) View Post
Uuuu, jaz sem to redno prakticirala v srednji šoli, ko se je blo treba v tistih 25 minutah pošteno najest in nakadit. In smo pač to oboje delal hkrati.

Ja, mi isto. Si enkrat vgriznil v sendvič, pa enkrat potegnil. Pa spet vgriz, pa spet poteg, LOL.
  • 0

#151 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 30 June 2007 - 09:07 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 6. 2007 - 10:09) View Post

Primerjava kadilca in pedofila se mi zdi pa več kot neokusna.

To je pa čist stvar tega al hočeš razumet kaj sm hotela povedat s tem al ne. Gre za potrebo in svodobo pri zadovoljevanju potrebe. Lahko tudi mazohiste, sadiste vzameš, mi je vseeno. Mene osebno boli kaj drugi počnejo, dokler me s tim ne motijo ali mi škodujejo na tak ali drugačen način.

Hsul, državo skrbi za naše zdravje, dokler je posledično v tem vključen denar. Meni se zdi to čisto dober argument za sprejetje zakona.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#152 Simy

Simy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 307 posts
  • Interests:rada berem, sem na računalniku.........

Posted 30 June 2007 - 11:01 PM

men je to res kul. že skoz sm upala do bojo sprejel usaj en pametn zakon. bravooo vlada rolleyes.gif laugh.gif
  • 0
Ljubezen ni tujec, ki pride in gre,
ni steklenica, ki se razbije,
je čustvo, ki se ga ne da pozabiti in ne ubiti.
A mogoče pride in mine,
a pusti nepozabne spomine.

#153 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 July 2007 - 09:16 AM

QUOTE(nihrida @ 30. 6. 2007 - 22:07) View Post

Hsul, državo skrbi za naše zdravje, dokler je posledično v tem vključen denar. Meni se zdi to čisto dober argument za sprejetje zakona.

Torej se ti posledično (pač logično sklepam) zdi povsem super, da nas v nasprotnem primeru pustijo pocrkat oz. poskrbijo za dobrobit državljanov samo takrat, ko so za to mastno plačani, ne pa takrat, ko je to nujno in smotrno ne glede na trenutni dobiček? hmm.gif
  • 0

#154 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 02 July 2007 - 11:05 AM

Zate je vse ali črno ali belo, ne? Nism misnla, da je denar dober argument, ampak zdravje. To se mi zdi dober argument, da so sploh začeli razmišljati v tej smeri (v ozadju se pa tako ali tako vedno vse vrti okoli denarja).
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#155 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 July 2007 - 03:51 PM

QUOTE(nihrida @ 2. 7. 2007 - 12:05) View Post

Zate je vse ali črno ali belo, ne? Nism misnla, da je denar dober argument, ampak zdravje.

Hehehe, sej o tem ravno govorim. Zdravje za državo ni argument.

To je tvoj argument, ki z državo nima veze, njen argument je denar. To je vse, kar sem želela povedat in to sem jasno izrazila že v prejšnjem postu.
  • 0

#156 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 02 July 2007 - 08:02 PM

Govorim o pretvezi države. Meni bo to dobro delo (z zdravstvenega vidika), državi pa denarno. Win-win situacija. Če bi šlo samo za denar mi verjetno ne bi blo všeč...
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#157 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 July 2007 - 08:06 PM

Ja, to pa verjamem.
  • 0

#158 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 02 July 2007 - 08:24 PM

Eh, kakorkol že...men nau nč manjkal, verjamem pa, da marsikomu bo. Bojo pa terase aktualne. biggrin.gif
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#159 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 03 July 2007 - 05:49 PM

QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 15:42) View Post

Očitno podpirate totalno kršenje osebne svobode iz tako banalnih razlogov. Razumem da so stroški za državo visoki pa razumem, da pač nekatere dovolj moti škoda, ki jo povzroči pasivno kajenje telesu da podpirajo zakon, ki bo spremenil način življenja milijonom po svetu.
Da bom pa zato v petek zvečer pozimi morala na mrazu pred diskoteko cigaret prižigat, ker nekomu oblekca smrdi ali pa ga mal učki pečejo rolleyes.gif

Fak, sem videl citat nihride in sem šel prav izbrskat originalno objavo ...

W T F blink.gif

Od kje ti ideja, da bi nekdo moral prenašat pekoče oči in da mora smrdet ko dihur, zato ker bi ti rada čik vlekla? Bodi pa zunaj, če je čik tega vreden, boš že malo primrznila, pa saj to konec koncev ni problem ostalih, a?

Kaj pa pravice nekoga, ki s plinsko masko pride v lokal in ob klepetu tkooooo rad malo pospreja s solzivcem naokoli, ko tako simpatično "pšššššššš" naredi oops.gif Nekoga bi pa malo pekle oči blink.gif Zakaj bi moral tip s plinsko masko na mrazu praznit piksno solzivca? huh.gif Saj, ma pravice tudi on, ni res?
  • 0

#160 amikadeja

amikadeja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 271 posts

Posted 03 July 2007 - 07:58 PM

Se popolnoma strinjam s sajkom in podobno mislečimi. yes.gif

Glede namena države s tem zakonom pa...meni je čisto vseeno, kaj namerava država doseči s tem zakonom, vesela sem le, da mi ne bo treba žret cigaretnega dima, če bom hotla s kom na kavo. Še posebej pa bodo državi hvaležne moje oči, še posebej, kadar nosim leče. biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users