vprašanja (zanima me, ...)
Posted 09 January 2010 - 05:10 PM
Posted 09 January 2010 - 05:17 PM
Nič drugega se ne da narest kot naročit nove leče. Na recept oz. zdravstvena blagajna ti jih plača na vsakih nekaj let in mislim, da ne upoštevajo dejstva, da rabimo leče v navadnih in v sončnih očalih. Lahko pa zavrtiš telefon in se pozanimaš na ZZZ. In nas kajpak na forumu topogledno razsvetliš. Med lečami so najboljše Essilor, zdaj pa se pri nas dobijo leče OKM, ki se po kvaliteti lahko merijo z Essilorjem, so pa ene pol cenejše. Pri mojem optiku to pomeni 100 € namesto 200. Ker pa so ti očala proteza, se splača pri lečah jet v špico investicije. 50 % prihranek pri vrhunski kvaliteti je pa racionalna odločitev.
Hmmm sam ne vem če imajo vse optikie na voljo te leče. Saj jaz načeloma vzamem dražje, že zato, ker bojda cenejših ne gre dobro stanjšat al kaj jst vem kaj. Uglavnem, vedno me tole tanjšanje dodatno udari po žepu, tako da za eno lečo že tako dam cca. 110€.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 09 January 2010 - 05:34 PM
Je pa šlo pri meni za sončna očala z dioptrijo.
Posted 09 January 2010 - 07:06 PM
[Napoleon]
Posted 09 January 2010 - 08:12 PM
Ja, -50 vse.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 January 2010 - 09:13 PM
Zakaj je dobro, da imamo vzhajanje 1 in 2, ki je umes prekinjeno z gnetenjem? Ker ko gneteš, se testo spet zmanjša na prvotno stanje. Kvasovk v testu je sicer res več, ampak bi ji bilo tolko tudi, če ne bi gnetu.
No upam, da kdo razume ...
Posted 09 January 2010 - 09:17 PM
Testo bo bolj luknjičavo, če ga med vzhajanjem enkrat ali dvakrat pregnetemo. Na ta način iz testa iztisnemo nakopičeni ogljikov dioksid. Kvasovke tako dobijo nekaj prepotrebnega kisika, da se razmnožujejo in omogočajo, da bo testo bolj luknjičavo.
Posted 09 January 2010 - 09:38 PM
Zanima me, a kera ve kako je s certifikati za angleščino. Za ameriko bi rabla en certifikat asap. A ma kera izkušnje s tem, pa kako se da prijavit, koliko stane, pa kater certifikat se da res najhitreje dobit, zarad mene lahko velja samo eno leto, preferably dve.
Jst sem mislila, da je to bolj stvar tedna ali dveh, zdej me je pa kr kap skor, ko sem vidla, da se morš ene 2-3 mesce prej prijavit, to delaš, dobiš rezultate še kak mesec kasneje, termini opravljanja so pa nemogoči, eni so npr. novembra, eni pa marca. Če bi jst vpisala en program, ki ga morm do marca, rabim do takrat ta certifikat, tk da a me bo zdej ta neumn certifikat za eno leto zafrknil al kaj?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 January 2010 - 09:44 PM
Posted 09 January 2010 - 09:49 PM
Yo Yo chicks, ful important!
Zanima me, a kera ve kako je s certifikati za angleščino. Za ameriko bi rabla en certifikat asap. A ma kera izkušnje s tem, pa kako se da prijavit, koliko stane, pa kater certifikat se da res najhitreje dobit, zarad mene lahko velja samo eno leto, preferably dve.
Jst sem mislila, da je to bolj stvar tedna ali dveh, zdej me je pa kr kap skor, ko sem vidla, da se morš ene 2-3 mesce prej prijavit, to delaš, dobiš rezultate še kak mesec kasneje, termini opravljanja so pa nemogoči, eni so npr. novembra, eni pa marca. Če bi jst vpisala en program, ki ga morm do marca, rabim do takrat ta certifikat, tk da a me bo zdej ta neumn certifikat za eno leto zafrknil al kaj?
Cvetka, kaj pa IELTS? Datumi ti ustrezajo? KLIK? V UK je ok, v Švici tud, po moje je kul tudi v ZDA.
Edit: vidla, da si zamudila rok za prijavo. Kaj če pa pokličeš in zagnjaviš, da nujno rabiš in če še imajo kako mesto prosto?
Posted 09 January 2010 - 10:01 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 January 2010 - 10:08 PM
Posted 09 January 2010 - 10:35 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 09 January 2010 - 10:58 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 January 2010 - 11:20 PM
Posted 10 January 2010 - 12:05 AM
Posted 10 January 2010 - 12:45 AM
SiQsi, če slučajno izveš točno definicijo teh priporočil, mi prosim javi, magar na ZS al nekaj. :=)
Posted 10 January 2010 - 08:35 AM
Saj navadno je navedeno pri programu na katerega se vpisuješ kateri certifikat zahtevajo. Vem, da kolikor sem gledala britanske magistrske programe, 99% priznavajo IELTS in TOEFL, zato sem ju tudi omenila. Kako je z ameriškimi programi ne vem.
Cvetka, jaz ti tega priporočam, lahko tudi preko neta delaš. Glede štipendije pa NIMAM pojma.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 January 2010 - 09:22 AM
Okej, ej FUL vam hvala, meni je kar slabo ratalo ko sem včeraj tole preverjala, še danes mi je, men se je zdelo da mi gre vse po gobe.
International students are expected to have exceptional TOEFL scores complementing the GRE.
Se pravi TOEFL bi lahko delala prek računalnika. Zdejle delam online registracija pa me zanima kaj tukaj napišem: State/Province. Pod city sem dala občino, kaj pa tu? Označen je da ga je treba obvezno izpolnit.
Kinky a pa misliš da je ta online kej težji? Mislim, kakšna je prednost online testa, a ga lahko pišeš kadarkoli hočeš? Meni je tako konfuzno zdejle vse, tak piece of shit mali sem ej.:/
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users