Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#15841 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 09 January 2010 - 05:10 PM

v tem smislu ja, ok tnx! thumbup.gif
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#15842 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 January 2010 - 05:17 PM

QUOTE(Errol @ 8. 1. 2010 - 8:36) View Post

Nič drugega se ne da narest kot naročit nove leče. Na recept oz. zdravstvena blagajna ti jih plača na vsakih nekaj let in mislim, da ne upoštevajo dejstva, da rabimo leče v navadnih in v sončnih očalih. Lahko pa zavrtiš telefon in se pozanimaš na ZZZ. In nas kajpak na forumu topogledno razsvetliš. Med lečami so najboljše Essilor, zdaj pa se pri nas dobijo leče OKM, ki se po kvaliteti lahko merijo z Essilorjem, so pa ene pol cenejše. Pri mojem optiku to pomeni 100 € namesto 200. Ker pa so ti očala proteza, se splača pri lečah jet v špico investicije. 50 % prihranek pri vrhunski kvaliteti je pa racionalna odločitev.

Hmmm sam ne vem če imajo vse optikie na voljo te leče. Saj jaz načeloma vzamem dražje, že zato, ker bojda cenejših ne gre dobro stanjšat al kaj jst vem kaj. Uglavnem, vedno me tole tanjšanje dodatno udari po žepu, tako da za eno lečo že tako dam cca. 110€.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#15843 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33947 posts

Posted 09 January 2010 - 05:34 PM

Če ti ni predaleč, ti res priporočam obisk optike Planinšek & Lah v Logatcu čisto ob glavni cesti, kjer so meni lansko leto dejansko odprli oči glede vseh teh fint s stekelci pa to in NI RES, da je dražje najboljše, meni je čist realno predstavil, kaj pa kako in smo potem naredili eno srednjo pot, da so bila stekla še vedno dobra. Tudi o tanjšanju so mi marsikaj novega povedali wink.gif
Je pa šlo pri meni za sončna očala z dioptrijo.
  • 0

#15844 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17832 posts

Posted 09 January 2010 - 07:06 PM

Imajo v Intimissiju kaj znižanj, predvsem me zanima za mariborskega?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#15845 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90034 posts

Posted 09 January 2010 - 08:12 PM

Ja, -50 vse.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#15846 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 January 2010 - 09:13 PM

Nekateri recepti zahtevajo, da testo vzhaja nekaj časa (vzhajanje 1), nato ga moraš pregnest in spet vzhajat (vzhajanje 2). Po dveh vzhajanjih oblikuješ kar pač želiš, spet malo vzajaš (vzhajanje 3) in spečeš.
Zakaj je dobro, da imamo vzhajanje 1 in 2, ki je umes prekinjeno z gnetenjem? Ker ko gneteš, se testo spet zmanjša na prvotno stanje. Kvasovk v testu je sicer res več, ampak bi ji bilo tolko tudi, če ne bi gnetu. smile.gif
No upam, da kdo razume ...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#15847 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26407 posts

Posted 09 January 2010 - 09:17 PM

Sure I get it smile.gif

Testo bo bolj luknjičavo, če ga med vzhajanjem enkrat ali dvakrat pregnetemo. Na ta način iz testa iztisnemo nakopičeni ogljikov dioksid. Kvasovke tako dobijo nekaj prepotrebnega kisika, da se razmnožujejo in omogočajo, da bo testo bolj luknjičavo.
  • 0

#15848 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15663 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 January 2010 - 09:38 PM

Yo Yo chicks, ful important! tongue.gif

Zanima me, a kera ve kako je s certifikati za angleščino. Za ameriko bi rabla en certifikat asap. A ma kera izkušnje s tem, pa kako se da prijavit, koliko stane, pa kater certifikat se da res najhitreje dobit, zarad mene lahko velja samo eno leto, preferably dve.

Jst sem mislila, da je to bolj stvar tedna ali dveh, zdej me je pa kr kap skor, ko sem vidla, da se morš ene 2-3 mesce prej prijavit, to delaš, dobiš rezultate še kak mesec kasneje, termini opravljanja so pa nemogoči, eni so npr. novembra, eni pa marca. Če bi jst vpisala en program, ki ga morm do marca, rabim do takrat ta certifikat, tk da a me bo zdej ta neumn certifikat za eno leto zafrknil al kaj? cry.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#15849 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33947 posts

Posted 09 January 2010 - 09:44 PM

Hmm, Špela bi mogoče vedela, se mi zdi, da je pisala enkrat o tem... pa Kinky????
  • 0

#15850 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46712 posts

Posted 09 January 2010 - 09:49 PM

QUOTE(Cvetka @ 9. 1. 2010 - 21:38) View Post

Yo Yo chicks, ful important! tongue.gif
Zanima me, a kera ve kako je s certifikati za angleščino. Za ameriko bi rabla en certifikat asap. A ma kera izkušnje s tem, pa kako se da prijavit, koliko stane, pa kater certifikat se da res najhitreje dobit, zarad mene lahko velja samo eno leto, preferably dve.

Jst sem mislila, da je to bolj stvar tedna ali dveh, zdej me je pa kr kap skor, ko sem vidla, da se morš ene 2-3 mesce prej prijavit, to delaš, dobiš rezultate še kak mesec kasneje, termini opravljanja so pa nemogoči, eni so npr. novembra, eni pa marca. Če bi jst vpisala en program, ki ga morm do marca, rabim do takrat ta certifikat, tk da a me bo zdej ta neumn certifikat za eno leto zafrknil al kaj? cry.gif

Cvetka, kaj pa IELTS? Datumi ti ustrezajo? KLIK? V UK je ok, v Švici tud, po moje je kul tudi v ZDA.
Edit: vidla, da si zamudila rok za prijavo. Kaj če pa pokličeš in zagnjaviš, da nujno rabiš in če še imajo kako mesto prosto? hmm.gif
  • 0

#15851 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15663 posts

Posted 09 January 2010 - 10:01 PM

Omg, tolk dragi so. cry.gif Shit, i totally screwed everything up. cry.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#15852 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 January 2010 - 10:08 PM

@ Ancka, super hvala! Mi je že bolj logično smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#15853 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46712 posts

Posted 09 January 2010 - 10:08 PM

Jap, žal so dragi. down.gif

Pa še TOEFL obstaja - KLIK.
  • 0

#15854 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30611 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 January 2010 - 10:35 PM

ne vem, če je to tko simpl, da si pač izbereš enga, ki ti terminsko najbolj ustreza, samo, da imaš papir. vprašaj na šoli, kamor misliš v tujini hodit, kaj je njihova zahteva. mislim, da pri Cambridge certifikatih upoštevajo najmanj CAE, kako je pa z IELTS in TOEFL pa ne vem. prijavit se je treba kar nekaj časa vnaprej, ja, ni ti pa treba hodit na tečaj, lahko se samo na izpit prijaviš, plačaš in ga opravljaš. pri CPE smo imeli testiranje na štirih ravneh: grammar, listening, writing in speaking, v enem dnevu si fertik, ampak kar vzame nekaj energije.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#15855 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 January 2010 - 10:58 PM

Prijave so do konca naslednjega tedna:

http://www.britishco...ge-calendar.htm

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#15856 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46712 posts

Posted 09 January 2010 - 11:20 PM

Saj navadno je navedeno pri programu na katerega se vpisuješ kateri certifikat zahtevajo. Vem, da kolikor sem gledala britanske magistrske programe, 99% priznavajo IELTS in TOEFL, zato sem ju tudi omenila. Kako je z ameriškimi programi ne vem.
  • 0

#15857 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15663 posts

Posted 10 January 2010 - 12:05 AM

Štos je, da sem se prepozno lotila, vsaj ene 4, 5 mescev prej bi mogla. Zdej še sploh ne vem, na katero univerzo bom poslala aplication, ker se še nisem uspela zmenit s profesorco. Jst mislim, da bi ta toefl bil kul za vse univerze, vprašanje je pa, kdaj ma ena univerza deadline, ker ene majo že januarja, ene februarja, ene marca in ene celo aprila. Ne mislim pa na podlagi tega zdej ker sm js smotana in premal zorganizirana zbirat kam bom šla itd. Ma itak sm zasrala čist in nimam pojma kaj naj. A če nasledne leto vpišem kr en faks, pa ga ne delam, dobivam pa republiško, a jo morm vrnt na koncu če ne nardim tistga letnika? Mela bi štipendijo sam na faks ne bi hodla. (:
  • 0

#15858 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 10 January 2010 - 12:45 AM

Po mojem da ne, sej republiška ni vezana na izobraževanje. Zoisova je kao za nadarjene, da spodbuja študij blabla, republiška je za prenizke dohodke v družini or sth like that ?

SiQsi, če slučajno izveš točno definicijo teh priporočil, mi prosim javi, magar na ZS al nekaj. :=)
  • 0

#15859 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 January 2010 - 08:35 AM

QUOTE(Kalypso @ 9. 1. 2010 - 23:20) View Post

Saj navadno je navedeno pri programu na katerega se vpisuješ kateri certifikat zahtevajo. Vem, da kolikor sem gledala britanske magistrske programe, 99% priznavajo IELTS in TOEFL, zato sem ju tudi omenila. Kako je z ameriškimi programi ne vem.

Cvetka, jaz ti tega priporočam, lahko tudi preko neta delaš. Glede štipendije pa NIMAM pojma. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#15860 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15663 posts

Posted 10 January 2010 - 09:22 AM

Freya, ma sem prečekirala, jo je treba vračat.

Okej, ej FUL vam hvala, meni je kar slabo ratalo ko sem včeraj tole preverjala, še danes mi je, men se je zdelo da mi gre vse po gobe.

International students are expected to have exceptional TOEFL scores complementing the GRE.

Se pravi TOEFL bi lahko delala prek računalnika. Zdejle delam online registracija pa me zanima kaj tukaj napišem: State/Province. Pod city sem dala občino, kaj pa tu? Označen je da ga je treba obvezno izpolnit.

Kinky a pa misliš da je ta online kej težji? Mislim, kakšna je prednost online testa, a ga lahko pišeš kadarkoli hočeš? Meni je tako konfuzno zdejle vse, tak piece of shit mali sem ej.:/
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users