Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1590 replies to this topic

#1561 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15794 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 January 2026 - 09:55 AM

Jaz bom naslednjic pekla v pecici. Tudi meni je testo prislo pocasto in sem ga se malo pomokala. Sem pa prvo testo prevec nafilala in sem komaj ‘zaprla’. Zanima me, kako bi kej izpadlo, ce bi testo pripravila vecer prej. Aja, s skyrom sem jih delala, grskega jogurta nisem imela.

Hvala za idejo in recept! Mislim, da se lahko z nadevi se da ful scarat, kaksna feta&spinaca, ali pa losos, tudi piscancje meso&sir, ce ostane od kakega kosila…
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1562 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4956 posts

Posted 22 January 2026 - 09:56 AM

Pojma nimam. Sem bila skeptična kako se bo moka v testu sploh popekla v posodi in celo tak kratek čas, pa pride lep hrustljav kruhek ven. Se bom pa v prihodnje malo poigrala z nadevi, ker samo testo je res dobro.

• 0

#1563 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4956 posts

Posted 07 February 2026 - 08:13 AM

Prilepim link za idejo ob praznovanjih

https://www.facebook...e/r/1AdPtTuua4/
  • 0

#1564 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90664 posts

Posted 14 August 2026 - 04:27 PM

To nam je fuul dobro, smo jedli ze veckrat v zadnjem tednu, odkar je moz odkril recept :):

Attached File  IMG_4324.jpeg   295.28KB   0 downloadsAttached File  IMG_4230.jpeg   348.94KB   0 downloads

Zraven pasejo pire krompir, kuskus ali riz.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1565 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25984 posts

Posted 02 September 2026 - 03:45 PM

Katere jedi, ki se jih da pogrevat oz so lahko za več dni, najraje jest/pripravljate. 

Naši urniki so vsako leto manj usklajeni, kar nekajkrat na teden se zberemo šele ob 9h zvečer. In bom morala začet nekaj kuhat dan prej, da onadva potem samo pogrejeta in pojesta, predno gresta kam naprej. 

Razen pasulja in enolončnice, nimam nekih idej, saj to res nismo nikoli pretirano jedli

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1566 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90664 posts

Posted 02 September 2026 - 04:12 PM

Pri nas skoraj vedno kuhamo se za naslednji dan oz. ima O. za vecerjo, saj se vse da pogret. Ce ne v mikrovalovni pa na stedilniku ali v pecici. Glede na to, da vsak dan kuhamo, ni druge opcije, ker seveda ne jemo vedno ob istih urah. Se krompir na razne nacine je cisto OK pogret, meso, testenine, rizote, kase itd. pa sploh.
  • 0

― V. Van Gogh

#1567 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19371 posts

Posted 02 September 2026 - 05:34 PM

Jaz skor vedno kuham za 2 dni.
Paprikas, obara, bolognese, ragu, vse vrste enoloncnic, popeces meso za dva dni in narezes zelenjavo pa si vsak zlozi svoje tortilje, lazanja je super za dva dni, jaz delam tko da npr naslednji dan zamenjam prilogo....ragu gre skupaj s polento, njoki, testeninami, makaronovo meso delam z zelenjavo in govejim mesom, isto vse sorte priloge naredis, cili con carne.... Pac moznosti je neskoncno. Sej se skor vse da pogret. Jaz za 4 delam vecino stvari iz kile mesa, sploh ce je zraven zelenjava, pa mamo to za 2x. Ce je pa bolj meseno pa sem zacela dodajat tretji paket, torej 1.5 kg.
Ne delam pa nekih zrezkov, gledam da so stvari hitro narjene al pa da opravi delo pecica. Kaksne musake me naus vidla delat, ever.
Smo pa mi v glavnem na piscancu, purano in govedini. Morskega pa sploh ne delamo nic, razen obcasno rakce.
Ko delam nusine lene cmoke vedno nredim iz dvojne mase in eno dam zamrznit.
Pa enkrat na mesec si mal cajta vzamem pa kuham sicer za 2x vsak dan ampak drugo rundo dam v skrinjo, tko da mam notri ene 5-6 kosil za naslednje tri mesece. Pride prav v kaksnih situacijah ko ni casa skuhat al pa ce zbolim in si sam ven vzamejo pa pogrejejo in nardijo prilogo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1568 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28228 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 September 2026 - 07:39 PM

Kakšna je razlika med musako in lazanjo? Z lazanjo je več dela, če jo delaš za prav. :) Sicer se strinjam, tudi mi kuhamo za dvakrat, z izjemo mesa, ker mi je pogreto meso, če ni del neke enolončnice ali golaza/bolonjeza res ogabno in ga komaj spravim po grlu.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1569 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19371 posts

Posted 02 September 2026 - 07:53 PM

Lazanje nikol ne delam z nule ampak vedno z omako, ki jo imam ze narejeno. Tko da sam besamel pa sestavim. Pr musaki mors vsaj lupit pa rezat keompir.
Sej lazanjo naredim tudi samo ko me ze na kolenih prosijo, ker se mi ne da :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1570 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28228 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 September 2026 - 07:59 PM

Aaa ja, jaz vedno vse iz nule in mi je bilo zato čudno, ker je priprava lazanje res zamudna. Sem si pred porodom nafilala ful lazanj v zmrzovalnik in mi je bilo potem žal, ker je okus neprimerljivo slabši. Pa nasploh me moti ta spremenjen okus odtajane in pogrete hrane, zato tega ne prakticiramo, z izjemo kakšnih cmokov.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1571 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90664 posts

Posted 02 September 2026 - 09:42 PM

Zamrzujemo pa tudi pri nas ne, razen obcasno bolonjsko, ce sploh kaj ostane (pojemo ful mesa). Ne kuham samo jaz … Lazanjo ali musako ponavadi moz pece za vikend, ker vzame dlje casa pa take stvari on rad dela, jaz pa ne.
  • 0

― V. Van Gogh

#1572 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19371 posts

Posted 03 September 2026 - 06:30 AM

Ja jaz bom zdaj nasplosno mogla it na 1.5 kg mesa, torej tri pakete. To zdaj ugotavljam tko da, tko je (za 2x mislim)
Mene ne moti odmrznjena hrana ampak odvisno katera, ne bi pa cele lazanje nikol dala zmrznit. Tud za dva dni mi ni lazanja...tistw testenine ratajo cudne.
Podobno kot coco ne morem samostojnega mesa jest pogretega naslednji dan, sploh piscanec mi je absolutno fuj, pogrete rizote so mi ogabne recimo, zato jo redko naredim oz ko vem da je za tisti dan. Piscanec je ok ce je del nekega raguja, omake, juhe, recimo obaro jaz naredim iz piscancjih stegen, ko je kuhana jih vzamem ven in z vilico zdemoliram ter vrnem not. Potem jo jemo z wok rezanci ali ajdovimi zganci.

Zdaj ta teden imam plan probati juho iz mletega mesa. Nekako v tem smislu:

https://youtube.com/...vSZYrzmOUv3uQ8z
  • 0

#1573 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17985 posts

Posted 03 September 2026 - 11:08 AM

Jaz poznam musako kot jed s krompirjem, lazanja pa s testeninskimi lističi. :D

Kje pa kupuješ meso Fiona? To vam mesečno potem kar nanese pri hrani. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1574 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18641 posts

Posted 03 September 2026 - 11:17 AM

Piscancji file je pomojem ena najcenejsih beljakovin.
Meni je lazanje hitrejsa, ker ne kuham testenin 🤭
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1575 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19371 posts

Posted 03 September 2026 - 11:25 AM

V Lidlu od Naše nam paše.
Nimam pojma kolk. Bi rekla da damo 200 e na teden za hrano sigurno.
  • 0

#1576 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90664 posts

Posted 03 September 2026 - 11:49 AM

Mi pa mleto najraje v mesnici v Sparu ali Mercatorju, ker se ne more primerjat s pakiranim. Najboljse je pa iz Leclerca, je pa tudi cena primerna.
Bedne so mi te pakunge piscanca po slabe pol kile, ker je to za nas se za enkrat premalo (moz ga je vcasih toliko pojedel sam v enem obroku). Letos smo se cez poletje jedli meso skoraj vsak dan.
  • 0

― V. Van Gogh

#1577 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 34246 posts

Posted 03 September 2026 - 11:52 AM

Pri nas je cena mletega mesa iz lokalne zadruge cca 15 ali 16 € na kilo, kar je meni pač preveč in vzamem kje drugje v akciji, se pa tudi jaz izogibam pakiranemu mesu, 

• 0

#1578 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18641 posts

Posted 03 September 2026 - 11:54 AM

Ne govori. Glihkar sem uporabila Lidlove zrezke - 400g. Ne vem, no, ampak mi smo ful lacni ob samo zelenjavi. Ze tako povsod tlacimo se dodatno ful lece, cicerike, kvinoje...
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1579 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19371 posts

Posted 03 September 2026 - 12:52 PM

Saj pravim. To je 100 g mesa na osebo. Cist premal.
  • 0

#1580 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15794 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 15 September 2026 - 03:25 PM

Prosim za nasvet: 

za vikend bomo imeli praznovanje za cca 20-30 oseb. Naročeno imamo enolončnico + klobasice za peko nad ognjem. 

Lokacija je ena odmaknjena koča, zato bi vse imeli predpripravljeno in z minimalno dela.

V petek bi na večer odpeljali gor hrano&pijačo, v soboto pridejo gostje (+ enoločnica), ki bodo kapljali tekom dneva. 

A imate kake ideje, kaj lahko v petek (ali četrtek, pa dam v skrinjo/hladilnik) pripravimo in odnesemo pripravljeno s seboj?

Pridejo odrasli + otroci, bo treba še tamale poservisirat :lol:

Hladilnika gor ni. Bring it on. :D

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users