Kaj pa kakšne začimbe? https://zacimbe.si/k...esanice-zacimb/
Ali pa tiste Beanies kave z okusi? https://1001dar.si/o...manufacturer=58
Ali pa kakšen dober sir, če so ljubitelji smrdljivih, Camembert, Pont l'Eveque...?
Posted 07 December 2021 - 11:09 AM
Kaj pa kakšne začimbe? https://zacimbe.si/k...esanice-zacimb/
Ali pa tiste Beanies kave z okusi? https://1001dar.si/o...manufacturer=58
Ali pa kakšen dober sir, če so ljubitelji smrdljivih, Camembert, Pont l'Eveque...?
Posted 07 December 2021 - 11:18 AM
Uhh Sonnentor ima super začimbno mešanico za kavo! Si jo dodajam tudi v kakav, vročo čokolado, med kosmiče
Beanies je pa tud njamsi, dodajam po malo v kavo, da jo aromatiziram, lešnik je brutalno dober.
Videla sem, da nekje prodajajo tudi kuhano vino - vino + začimbna mešanica v vrečki, v taki lepi embalaži. Lahko pa tudi sama to narediš.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 December 2021 - 11:21 AM
Posted 07 December 2021 - 11:31 AM
Svilna pot ima tudi zanimive stvari, sicer spet hrana, ampak meni je všeč, da se stvar porabi in v njej uživa...
https://www.svilnapot.si/trgovina/
Posted 07 December 2021 - 11:38 AM
Ja in ni nepotrebne krame. Hrana ali doživetja, to je super.
Posted 07 December 2021 - 01:38 PM
Posted 17 December 2021 - 11:15 AM
Sem končala z božičnimi nakupi.
Za secret santa imava bratranca in babico. Za bratranca sva vzela ekstrakt za zimsko pivo (je mikropivovar), za babico komplet brisač in copate.
Za moža sem vzela predpasnik. Za sina Lego duplo parni vlak.
Pa za secret santa za brezdomce še power bank in komplet kozmetike.
Posted 20 December 2021 - 11:02 AM
Jaz sem videla, da ima Butters v nakupovalnem centru stojnico in neke popuste. Bom šla pogledat. Sem mislila, da bi za ženske kupila tamale embalaže masla za telo. Zraven pa bo še kakšna čokolada in to je to. Če se mi bo dalo pačt, pa še kakšni piškoti. Letos sem res pozna in se mi sploh ne da planirat. Tudi voščilnic še nisem naredila. Sploh ne najdem časa.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 December 2021 - 01:18 PM
3 Čoko koko bombonjere po 9 pralin sem še vzela, eno zase, 2 pa za cvetličarno pod nami, ker mi skoz prevzemajo pošiljke.
Posted 22 December 2021 - 02:57 PM
Sliši se fajn, izgleda tudi, so dobre?
Bi naročila kaj podobnega, lahko sicer Luciferje, ampak sem odprta za predloge (Bonbon bi tudi, pa ima razprodane praznične okuse/mešana pakiranja).
Bom naslednji teden verjetno v Mb in bi eventuelno lahko prevzela.
Letos sem nabavila en kup začimb + eteričnih olj za darila, upam, da se bodo obdarovanci opogumili v kuhinji in da jim bodo všeč okusi/arome.
Sonnentor ima res lepe in okusne mešanice/začimbe bio pridelave. Čaji so pa tudi posrečeno pakirani in poimenovani.
Včeraj sem nabavila še lep ovijalni papir - DM ima posrečene praznične motive. Običajno sicer sama porišem enobarven/rjav ovijalni papir, tokrat pa ga nisem dobila več na roli, in bo tak, kakršen pač je.
Aja, ideja za ustvarjanje: lani sem dobile lepe keramične bučke in jim narisala obraze, vsak obdarovani je dobil svojo bučko. Vsako leto imam to navado k darilu dati še okrasek za na jelko. Za sodelavce so to bila darila - perger bomboni/mandolat in obesek/okrasek in en porisan akvarel z voščilom.
Screen Shot 2021-12-22 at 14.53.43.png 644.23KB
0 downloads
Screen Shot 2021-12-22 at 14.53.35.png 974.48KB
0 downloads
Screen Shot 2021-12-22 at 14.53.26.png 1.04MB
0 downloads
Originalna ideja so Marinski keramični obeski, ampak mislim, da en stane 20 eur, razumem, od kje taka cena, samo mi je čisto predrago, da bi jih več nabavila. Enkrat, za svojo smrekco/okras doma (bo na ogledu vso leto, ne samo za božič ) pa že.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 December 2021 - 07:06 PM
Posted 25 December 2021 - 04:13 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 December 2021 - 06:30 PM
Še malo idej ...
Včeraj sem šla v Muzej iluzij na Kongresni trg in imajo ful dobro izbiro raznoraznih iger, cene so normalne, določene stvari so zelo poceni. Jaz sem kupila par stvari za 4 otroke in so super.
https://shop.houseof.../druzabne-igre/
Posted 30 December 2021 - 10:13 PM
Posted 04 January 2022 - 12:29 AM
Posted 04 January 2022 - 06:57 AM
Posted 04 January 2022 - 07:56 AM
Posted 04 January 2022 - 08:16 AM
Posted 04 January 2022 - 09:50 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 January 2022 - 10:53 AM
Pri nas se tudi podarjajo samo praktična/uporabna darila. Mami je teti recimo nabavila serviete, rokavice za vrtnarjenje in pr takih malenkosti, da lahko skozi leto porabiš.
Darila/predmete/stvari, ki niso uporabna, skušam naprej podarit, včasih je kot nalašč za darilo za nekoga drugega, včasih pa pač vprašam koga drugega, če bi kdo imel pladenj za prigizke, in če ne, odnesem k nam v rekviziterski fundus. Če imate kdaj kaj viška posode/opreme/pohištva, pa da ne gre na bolho, sprejmemo raznorazne stvari. Edini problem trenutno je, da smo polni do stropa in moramo čistko naredit. Nekaj bo šlo na Bolho, nekaj pa verjetno na deponijo, ker so pokvarjene/zlomljene stvari. :/
Center ponovne uporabe je pa tudi hvaležen prejemnik, vzamejo mislim da bolj ali manj vse. Morda tudi spletna stran, kjer se stvari podarijo, ne vem, a je pod naslovom podarim.si?
0 members, 0 guests, 0 anonymous users