Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1561 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 11 October 2012 - 05:30 PM

Marmelada, tisočkrat sori, vedno pozabim, ker čez vikend ne hodim v mesto čez dan, bom vzela v Lj (imam pošto 50m stran) in ti pošljem, če še hočeš?

Kot hočeš. :) Ni panike. A potem ne boš začela uporabljat teh neutrogeninih izdelkov? Tale 2 v 1 bi ti mogoče bil v redu, sploh kot maska, ker vsebuje salicilno kislino, če se ne motim.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1562 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 11 October 2012 - 05:30 PM

Aha ok Marmelada, sem mislila, da si ga že uporabila:) jaz sem si ga kupila in se ne znam še izjasnit ali mi kaj pomaga ali ne.
Coco, meni se tudi mozolji delajo večinoma le na levi strani lica in nimam pojma zakaj. Mobitel redno razkužujem, prevleko menjam. Mogoče, ker sem levičarka in se po tej strani lica več dotikam?Ne vem :S Meni je tudi tako grozno. Če sem brez pudra je itak grozno, če ga mam gor je pa tudi grdo.
  • 0

#1563 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 11 October 2012 - 05:35 PM

Pa koliko nas ima probleme no... Jaz zdaj nekaj časa uporabljam tea tree oil, meni lepo posuši mozolje in zdi se mi, da tudi brazgotinic z. rdečih flekcov ni več toliko...Mam pa ful probleme ne toliko z mozolji, ampak z ogrci...Imam ful teh "podkožnih" belih ogrcev pa kar ne zginejo. Pa sem hodila k kozmetičarki vsak mesec, pa ni bilo nič bolje,
  • 0

#1564 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 11 October 2012 - 05:41 PM

Jaz imam tudi vedno ogrce, sem se že sprijaznila s tem, da ne bodo izginili. Občasno si jih iztisnem in to je to. Probat bi bilo tudi eno dieto brez mlečnih izdelkov, ampak to bi bilo zame kar težko, ker imam zelo rada jogurte in sire.
  • 0

#1565 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 October 2012 - 06:07 PM

Ja, saj vem, katera hrana mi povzorča mozolje, ampak se ne morem celo življenje brzdat, no. :cry: Sem jedla problematično hrano, ampak ne v velikih količinah, pa tak izbruh. :s
Sem našla en članek:
http://fashion.si/li...-akne-na-obrazu
Ne da se mi več s temi mozolji zafrkavat, KT so jih lepo spucale, zdaj pa so spet nazaj, fakof no. Na živce mi grej oti izbruhi, 5 dni imam krasno kožo brez mozoljčka, potem pa BUM, gre mimo, ostanejo fleki, 3 dni spet lepa koža, potem spet BUM in nova runda flekov.
Bom počakala na M in se takrat naročila h kozmetičarki, upam, da vsaj za nekaj časa umiri situacijo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1566 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts

Posted 11 October 2012 - 06:53 PM

Saj jaz res ful malo teh mlečnih izdelkov pojem, mogoče malo mleka v občasni kavi, malo sira vsake toliko...ko sem jemala KT sem imela ogrce samo po nosu, zdaj so pa povsod...dva dni nazaj sem si jih stisnila po bradi, še se mi je fajn zdelo, ker sem jih res lepo...se zbudim naslednji dan, jih je bilo še več :cry:
  • 0

#1567 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 15 October 2012 - 07:12 PM

Meni so se pa po bradi začeli delat mini mozoljčki/ne ogrci, ki se mi ne razvijejo v bele, so čist kožne barve, ampak so izboklinice, ki jih lahko stisnem, samo izginejo pa ne. Ne opazijo se po barvi, ampak se vidijo pod določenim kotom svetlobe in zgleda koža taka, reliefna... Skušam jih čim manj pipat in upam, da bojo odšli.

Okej, zdaj pa dost, jaz mam tut polno tega sranja po obrazu, POLNO. Čelo, med obrvmi (tam največ!) in po bradi, meša se mi. Navadnih mozoljev sploh nimam, samo to, pa potem valda probam stisnit, pa itak razpraskam in mam trenutno osem hrast na obrazu, hujš kot v najhujši pubarteti. In ne vem, če to kaj izgine, al se mi samo skos novi delajo. :( Zmešal se mi bo, ker dejansko to niso ravno mozolji (pri meni se jih ne da stisnit, nič ni notri, samo izboklinica kožne barve) in sploh ne vem, kaj naj z njimi.

Je pa res, da se zadnje čase spet hranim kot pujs, z najslabšo hrano (čipsi, čokolade, jem na bone itd). Prav žalosti me.
  • 0

After all this time?

Always.

#1568 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 17 October 2012 - 10:18 AM

Haha, še ena tuki. Meni ej dons babica rekla, da kaj se je z mano zgodil, da takšne kože pa še nikol nisem imela. Ful neki podkožnih mozoljem, ogrcev, sploh ne bom omenjala, skos neki stiskam, pa itak ne gre vn in sem grozno. Kraško površje na obrazu.
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#1569 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts

Posted 17 October 2012 - 10:35 AM

Ja no, meni tudi nona tako reče...pa še, da mi bo dala ona njeno kremo, da bo stoposto pasalo...jaz pa njej, pa ne bom vzela tvoje kreme, ti imaš drugačno kožo... že zdavnaj sem iz pubertete, pa imajo pubertetnice lepšo kožo kot jaz :cry1:
  • 0

#1570 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 17 October 2012 - 10:39 AM

Še ena. Podkožni mozolji, ki se ne razvijejo nikamor in se utaborijo za ene 2 meseca. Fun fun fun.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1571 Dorina321

Dorina321

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 17 October 2012 - 05:17 PM

Še ena :turned: Saj ni smešno, ampak zdaj sem se nasmejala ... Fun fun fun :w00t2: kot bi vse te poste napisala sama. ISTOOOOOO se mi dogaja. Predvsem mi grejo na živce podkožni mozolji, ki so zaradi rdečice na moji bledi koži ZELO opazni in ne izginejo po 1 mesec ... ko pa izginejo, seveda pridejo novi. Stiskat in čistit pa tako ali tako nimam kaj, saj se iz teh rdečih mozoljev nič ne razvije. Samo vnamejo se in so preprosto tam. Ko sem bila pri kozmetičarki mi jih itak ni mogla stiskat, kaj bo le stiskala, če so samo vneti... nekaj mi je z laserjem po obrazu šarila, da je pomorila bakteriije :eat: ... pomagalo je en mesec, potem pa spet isto ...
Kaj pa vem zakaj ... Hrana? Stres?
  • 0

#1572 Dorina321

Dorina321

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 17 October 2012 - 05:21 PM

Jaz imam tudi vedno ogrce, sem se že sprijaznila s tem, da ne bodo izginili. Občasno si jih iztisnem in to je to. Probat bi bilo tudi eno dieto brez mlečnih izdelkov, ampak to bi bilo zame kar težko, ker imam zelo rada jogurte in sire.

Mleka sploh ne pijem več ... baje ni priporočljivo zaradi hormonov, ki jih vsebuje kravje mleko. Dovoljen naj bi bil kefir zaradi njegovega protibakterijskega delovanja. Koliko je to res pa ...
  • 0

#1573 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 17 October 2012 - 07:07 PM

Vsake toliko mi res paše spit skodelico kakava, pa v kavo si dajem mleko. No, temu bi se že še lahko odpovedala v večji meri, jogurtu in siru pa nikakor.
  • 0

#1574 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 17 October 2012 - 07:40 PM

Pri meni pa nima veze s prehrano...samo hormoni mi norijo... In nobena nega ne pomaga... Niti s salicilno, niti z glikolno... Tea-tree je tudi bolj kot ne blažev žegen.

Imam pa same podkožne...predvsem ob čeljusti, zdej so se mi začeli pa še po čelu delati veliki podkožni (trenutno imam ene tri...hvala bogu jih frufru prekrije). Ne vem, ali mi življenje natika rogé ali kaj podobnega?!??!

Jaz sem tudi mislila, da hrana pri meni ne vpliva (OK, itak nisem jedla junka in veliko čokolade), ampak je opazna razlika po slabih 2 mesecih, odkar sem črtala par stvari.
Probleme mi povzročajo mleko, sladkor in alkohol (razen rdečega vina v manjših količinah).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1575 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 17 October 2012 - 09:18 PM

Mnja....sladkor lahko skušam črtat, alkohola ne konzumiram, od mlečnih izdelkov pa...hm...en jogurt na dan in cca 0,5dl mleka v kavi. That's it. Brez tega pa ne morem :cry:

Naročila sem en čaj (ena punca, mi je povedala, da ji pomaga - tudi ona je imela obupno kožo in polcistične jajčnike) - mačinjak (po hrvaško marulja) + ognjič. Bom naredila 3-mesečno kuro pa potem poroča.
  • 0

#1576 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2012 - 09:27 PM

Kaj pa če bi zamenjala ta en jogurt na dan s sojinim? Riževim? Se da dobit zelo dobre in okusne, se navadiš. Pa 1 jogurt vsak dan ni ravno malo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1577 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 17 October 2012 - 09:31 PM

Ne govorim o 0,5L pakungah :) Ampak en lonček jogurta. Ampak ja, imaš point....okusi jogurta mi niso panika... Bom probala zamenjat pa da vidim, če pali :)
  • 0

#1578 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 17 October 2012 - 09:35 PM

Tole s čaji me res zanima, jaz sem pred leti več kot eno leto pila različne čajne mešanice, ki mi jih je dajala ena zeliščarka in ni bilo nič bolje.
Jaz mislim, da so pri meni samo hormoni krivi, ker zdaj po skoraj treh mesecih jem sladkarije kot ponavadi in imam prav lepo kožo... hormoni mi skačejo očitno. Zadnje pol leta tudi menstruacija prihaja en teden prezgodaj...
Pomagali so mi tableti Perfectil, ki jih ni več in pa Avene CK.
  • 0

#1579 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2012 - 09:43 PM

Ne govorim o 0,5L pakungah :) Ampak en lonček jogurta. Ampak ja, imaš point....okusi jogurta mi niso panika... Bom probala zamenjat pa da vidim, če pali :)

En jogurt vsak dan, tudi če lonček, meni je dosti, če ti to povzroča probleme, potem pa sploh. :)
Poskusi, pa sprobaj jih več, nekateri res niso dobri.

Pa boge te tablete, vse jih "spreobrnete" v moške :twisted:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1580 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 17 October 2012 - 10:01 PM