Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1561 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19486 posts

Posted 16 May 2020 - 02:32 PM

Mi imamo na spletni strani objavljeno, nič kaj posebnega, za nas se ne bo nič spremenilo, razen mask, ko ga oddamo in prevzamemo.
  • 0

#1562 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 16 May 2020 - 02:34 PM

Pri nas so v splošnem obvestilu svetovali, da ga spremlja oseba iz istega gospodinjstva, bolj podrobna navodila pa naj bi dobili danes v e-asistenta.
  • 0

#1563 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86870 posts

Posted 16 May 2020 - 02:46 PM

Mi smo včeraj dobili navodila, tudi nič posebnega. Pa v pon. moramo prinest podpisano izjavo, da otrok ni bil bolan v zadnjih dveh tednih.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1564 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 16 May 2020 - 02:52 PM

Jaz verjamem, da si bodo naredili iz vsega skupaj neke normalne razmere in da bo mogoce zanje celo zanimivo z vidika drugačnosti, pa itak bodo veseli drug drugega in vzgojiteljic.
  • 0

#1565 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27539 posts

Posted 16 May 2020 - 03:19 PM

Ja kakor je tasca rekla ne bo nic kaj posebnega :) si bodo same naredile, da bo za vse cimbolj prijetno.
  • 0

#1566 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 16 May 2020 - 03:24 PM

Zbirnih skupin ne bo, tako da bo matična skupina skupaj cel dan. Pa drug vhod imamo mi v OŠ in otroci si morajo pred vstopom v igralnico umiti roke z milom. Vrat v igralnico ne odpiramo sami, ampak potrkamo in počakamo. To je pa to.
  • 0

#1567 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28097 posts

Posted 16 May 2020 - 03:24 PM

_M_, navodila se mi ne zdijo nič posebnega, se bodo znašli (pa domačih nalog ni, ker ne smejo ničesar nositi domov : )), se mi pa zdijo nesorazmerno stroga v primerjavi z npr. za moj okus prehitrim odpiranjem mej na vse konce in kraje in na lepe oči.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1568 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6802 posts

Posted 16 May 2020 - 03:33 PM

Mi smo dobili za šolo navodila na 7 straneh, in je precej drugače kot prej 🤪
Se strinjam s tabo _Planet_, ni normalno to res ne.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1569 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19486 posts

Posted 16 May 2020 - 03:34 PM

Jakobu skoz prozorna sluz z nosa teče, kot voda. Ne vem, a bojo to komplicirali? Ker to mu vedno, meni tudi pa moji mami.
  • 0

#1570 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6793 posts

Posted 16 May 2020 - 03:41 PM

Ma dej nehi, delaj se, kot da ni nič.
V šoli prav nismo vedeli, ali se smejat ali jokat, ko smo razmišljali, kako bomo sprejemali in pošiljali otroke domov. Bo pa fajn, ker ne bo guzve staršev v graderobah, haha. Malo sem zleht:)
  • 0

#1571 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28097 posts

Posted 16 May 2020 - 04:20 PM

^^
Chris, govoriš za gnečo v šolskih ali vrtčevskih garderobah (nikoli ne vem, ali delaš v vrtcu, ali v šoli)? : ) Mene sicer tudi moti, da se starši motajo po šolskih garderobah, saj so otroci dovolj veliki, da znajo sami (če ne se bodo pa naučili).

Mi smo imeli včeraj Zoom roditeljski sestanek in smo malo poklepetali, učiteljica je izpostavila bistvene stvari, da bodo lahko v ponedeljek otroci prisostvovali pouku - podpisana izjava, prihod v šolo (gredo na določen vhod in kar obuti v razrede, kjer jih bodo usmerile učiteljice kaj in kako, učiteljice bodo tudi ves šolski čas z njimi, otroci se ne smejo prosto sprehajati po šoli).
S samim potekom pouka, malice, kosila, podaljšanega bivanja, nas je samo na kratko seznanila.
  • 0

#1572 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6793 posts

Posted 16 May 2020 - 05:26 PM

Mislim na šolske garderobe, ja. Potem se itak jih par sreča in klepetajo kot v lokalu, pa derejo se čez cel hodnik, še posebej če imajo več otrok. Pa saj po svoje razumem, ampak včasih mi grejo na zivce. So pa več ali manj eni in isti :D
Ja, v šoli bo pa tako kot si opisala. Upam, da ne pričakujete, da bo nosila masko med poukom. :/
  • 0

#1573 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23504 posts

Posted 16 May 2020 - 07:03 PM

Vsi ti ukrepi za šole in vrtce bodo veljali tudi po 1.6.?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1574 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14313 posts

Posted 16 May 2020 - 07:07 PM

Jp, samo epidemije ne bo. Zelo logično.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1575 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28097 posts

Posted 16 May 2020 - 07:08 PM

Marmelada, za šole zaenkrat do 31.5., za naprej se pa še ne ve. Glede na preklic epidemije se zna tudi vse sprostiti.

Chris, ne bo imela maske, je povedala (mene ne moti). Samo ob morebitnem delu ena na ena z učencem. Se pa ne sme dotikati njihovih stvari, tako da si bodo sami popravljali razne vaje ipd..
  • 0

#1576 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86870 posts

Posted 16 May 2020 - 07:59 PM

Tudi pri nas pise do 31. Verjetno lahko racunas na uvajanje v zacetku junija, Marmelada.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1577 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6793 posts

Posted 16 May 2020 - 09:17 PM

Jaz si tudi predstavljam, da grejo s 1.6.vsi v šole. Nam pa ministrica pripravlja neke smernice za september, če bo spet kombinirano šola na daljavo. Hjoj, no.
  • 0

#1578 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 16 May 2020 - 09:20 PM

Ma ostali razredi ne bodo sli sploh, pomoje.
Mene tudi skrbi, kako bo septembra, ampak prvi razredi bodo verjetno v soli, tako kot zdaj orva triada.
  • 0

#1579 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28097 posts

Posted 16 May 2020 - 09:26 PM

Kdo ve, kaj nas še čaka, ja. Kolegica mi je rekla, izkoristi čas za službo sedaj, ko bo v šoli, ker nikoli ne veš, kdaj ga dobiš nazaj v domače šolanje.
  • 0

#1580 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23504 posts

Posted 16 May 2020 - 10:28 PM

Tudi pri nas pise do 31. Verjetno lahko racunas na uvajanje v zacetku junija, Marmelada.

Ma jaz sploh pojma nimam, kaj bo in kaj naj naredim. :( Jaz sem v rizični skupini in ne vem, ali bo tamala lahko šla v vrtec, ali je priporočljivo, da sploh gre. Jaz zaradi korone še 3 mesece ne bom smela v službo, za vrtec pa ne vem, kaj naj. :/
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users