Mene je v drugem delu na začetku Carrie z afnanjem na poroki tako razkurila, prav predstavljala sem si kako bi jo z macolo po glavi. Pri celotnem filmu mi je manjkalo tistega nekaj ekstra, da bi mi bil všeč.

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 28 January 2013 - 09:46 PM
[Napoleon]
Posted 28 January 2013 - 10:22 PM
Mene čudi, ko berem, da večina ne vidi nobenih povezav s serijo. Jaz vidim kar nekaj povezav in
zanimivih nadaljevanj pri karakterjih, predvsem vidim precej ironije in tudi preobratov:
Charlotte si je vedno želela popolno družinsko življenje, končno je vse to dobila (posvojeno hčerko in še svojo) …
izkaže pa se, da jo je vse skupaj začelo čedalje bolj utesnjevati in ji je enega dne počilo. Utesnjevati so jo začeli
lastni ideali, po katerih je nenehno stremela. Hkrati je obsojala Carrie, ko sta z Bigom sklenila, da bosta uvedla
svoja pravila v zakon in morda preživela po potrebi nekaj dni na teden vsak zase (Charlotte je vedno bila zagovornica
tradicionalnih vrednot) … na koncu vidimo, da jih je ravno tudi Charlotte potrebovala, ko je v miru in ob čaju v stanovanju
od Carrie prelistavala revijo.
Carrie & Big – Big je vedno bil tisti, ki je znova in znova razočaral Carrie, predvsem glede drugih žensk. V drugem filmu je
pa ravno on bil v vlogi prevaranega, ovitega v skepticizem, končno se je znašel na drugi strani … in ravno on je bil tisti, ki
je moral Carrie spomniti vrednot v zakonu.
Miranda & Steve – v prvem filmu je bilo zanimivo spremljati prevarano Mirando, tega od Stevea ne bi nikoli pričakovali, je
presenetil, saj je vedno veljal za good guya in čeprav je bila prevarana, je šla čez svoj velik ponos in v imenu ljubezni do njega
nekako šla čez prevaro … v drugem filmu pa vidimo precej nenavadno optimistično in veselo ter nič kaj sarkastično Mirando –
bila je od vseh najbolj srečna, kar bi npr. pričakovali pri Charlotte.
Samantha sicer ostane Samantha, a se vidi skozi vse tiste kreme in tablete za ohranjanje večne mladosti, da je tista njena strašna
samozavest splahnela in da ima svojo nežno stran (kar se je na vsake toliko časa videlo tudi v serijah, seveda).
Pa še in še … mislim, ni neke hude filozofije, ampak tako … meni filmi niso nesmiselni.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 January 2013 - 10:29 PM
To se strinjam, ampak meni so šle v filmih grozno na jetra z afnanjem, kričanjem, pretiravanjem v vseh stvareh. Tukaj so mi bile čisto drugačne kot v seriji. V seriji so delovale sproščeno in spontano, v filmu pa tako dramatizirajo, da je kar hudo, prav klišejsko ameriško... Pretiravali so tudi z glamurjem, ampak to razumem.
Posted 28 January 2013 - 10:31 PM
Določene zoprne reči so bile potencirane. Meni tudi najbolj gre na jetra kričanje, sploh od Charlotte. Ko izve, da se bosta Carrie & Big poročila,
ko vidi objavo v časopisu, itd. Halo! Glamur in vse to je pa že bil v seriji spretiravan in predvsem nelogičen, nerealen.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 28 January 2013 - 10:33 PM
Ja, še hujša je bila pa ko Carrie obelodani svojo poroko v restavraciji ajjjjj
Posted 28 January 2013 - 10:34 PM
Ja, saj na to sem mislila s tistim, ko izve. Groza.
Posted 28 January 2013 - 10:36 PM
Posted 29 January 2013 - 07:38 AM
Film sem gledala le enkrat tako, da se podrobnosti ne spomnim. Se pa ne strinjam s Fluffy glede sprememb pri Bigu in Mirandi. Pač moja najljubša lika in sem si zato bolj zapomnila. Sem mnenja, da so njiju kot samosvoja cinična karakterja uničili, uničili njuno individalnost in tisto kar ju je delalo posebna. Miranda brez sarkazma in cinizma pač ni Miranda in nisem imela občutka, da je pa zdaj blazno srečna. Bigu so pa čisto enostavno odrezali jajca, all together. To ni tisti dec, ki je Carrie zmešal glavo. Vse like so za moje pojme zreducirali na ameriško povprečje obsedeno s potrošništvom. Kljub temu, da so bili prikazi njihovega standarda vedno nerealni pa si to pri likih v seriji lahko odmislil. Zdaj pa je to postal njihov glaven atribut. Ko odstraniš to ti razen krikov in praznih floskul ne ostane kaj dosti.
Serijo sem gledela večkrat, od prvega do zanjega dela, da ne bo pomote, v zadnjih 7,8 letih.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 January 2013 - 08:52 AM
^^ podpis. Točno to sem jim jaz zamerila v filmih.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 29 January 2013 - 09:48 AM
Resnici na ljubo, se ta proces v serijah začne že prej, ne pa v takšni meri kot v obeh filmih.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 January 2013 - 11:54 AM
Jaz sem pogledala celo serijo in oba filma. Serija mi je všeč, prvi film mi je za silo, drugi pa zanič.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 29 January 2013 - 12:07 PM
Jaz v drugem filmu ne morm prek njihovega nespoštlivega obnašanja do običajev in kulture države ki so jo obiskale. Pa so kao neke svetovljanke, ampak film jih predstavi kot ozkogledne, nestrpne in nespoštljive. Stereotipne ameriške turistke. Tisti prizori s kondomi na bazarju niso bili smešni ampak pravzaprav žalostni.
Posted 29 January 2013 - 12:11 PM
Tudi to ja
Posted 29 January 2013 - 01:50 PM
Se strinjam z mnenjem zgoraj - prvi film mi je bil všeč, drugi pa prav boleče beden.
Posted 29 January 2013 - 08:20 PM
Extracted (2012) - zanimiva vsebina, priporočam.
Frčica, se ne strinjam glede Biga, da so mu odrezali jajca. V mojih očeh so mu jih dali.
Da se ni zmogel odločiti tekom serije, kako in kaj, konstantno je Carrie drkal v glavo in
bil pri svojih srednjih letih kot nek srednješolski pobalin - to za moje pojme ni moški z jajci,
ampak brezjajčni neodločeni kreten.
Posted 29 January 2013 - 08:26 PM
Jaz v drugem filmu ne morm prek njihovega nespoštlivega obnašanja do običajev in kulture države ki so jo obiskale. Pa so kao neke svetovljanke, ampak film jih predstavi kot ozkogledne, nestrpne in nespoštljive. Stereotipne ameriške turistke. Tisti prizori s kondomi na bazarju niso bili smešni ampak pravzaprav žalostni.
Samantha svetovljanka, good one.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 January 2013 - 08:31 PM
Jaz tega ne gledam najbolj kot na nespoštovanje kulture tiste države - bolj kot prikaz,
kako je tista kultura tam omejena in nespoštljiva do žensk in povzema marsikaj, kar je narobe
s svetom.
Posted 29 January 2013 - 08:33 PM
Mene tudi njihovo obnašanje ni nič zmotilo, scena s kondomi pa mi je celo smešna.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 January 2013 - 08:34 PM
Ampak je pa vse kul, ko se pokažejo v dizajnerskih cotah
Glede Biga.zadeve ne gledam tako kot ti, on je Carrie zafrkaval, ker mu je ona dopuščala. Ko mu je jasno povedala, takrat preden se odseli v Pariz, je fant hitro pokazal jasno zanimanje. Je pač hotel enakovredno partnerko
Posted 29 January 2013 - 09:06 PM
on je Carrie zafrkaval, ker mu je ona dopuščala
Tudi to je hkrati res. Meni je ona itak grozovit karakter, taka kao cinična kura brez hrbtenice.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users