Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 21 February 2009 - 08:38 AM

Posted 21 February 2009 - 04:48 PM

Pablo Picasso
Posted 21 February 2009 - 05:28 PM

[Napoleon]
Posted 21 February 2009 - 06:43 PM

Just my luck

Fajn film. Govori o punci, ki je rojena o srečno zvezdo in o fantu, ki se ga drži smola. Srečata se na zabavi in njuna (ne)sreča se obrne. Meni je bil film všeč. Sicer ne izstopa v popolavi podobnih filmov, ampak za preganjat dolgčas je pa ok. Pa tipček v glavni vlogi je zelo simpatičen.

7/10
Sicko

Tole je dokumentarec kontroverznega Michaela Moora o ameriškemu zdravstvenemu sistemu. Moje mnenje je mešano. Stvari ne poznam, ampak če imajo američani res tak zdravstveni sistem so si bogi. Mogoče me je malce zmotilo, da je Moore premalo objektiven, da se da tudi iz tega dokumentarca jasno razbrati, da ne mara Busha & njegove kompanije. Malo je že zoprn s tem.
6/10
Posted 22 February 2009 - 01:32 PM

Zanimiva zgodba o dveh tranvestitih in transseksualcu, ki se iz Sydneya preko puščave odpravijo v Alice Springs s starim avtobusom, ki ga poimenujejo Priscilla. Na poti se jim zgodijo različne prigode in nezgode. Film mi je bil zanimiv. Najbolj mi je bila všeč igra glavnih akterjev. Guy Pearce me je še enkrat več prepričal, da je odličen igralec. Tudi Hugo Weaving in Terence Stamp sta bila dobra v svojih vlogah. Sama zgodba.. ja road trip drag queenov in kako so jih sprejeli prebivalci mestec, kjer ravno ni običajno,da se moški oblači v žensko. Zanimivo.
7/10
Posted 22 February 2009 - 06:17 PM

Režiser filmov Lepota po ameriško in Pot v pogubo se poglobi v življenje para iz 50-ih let prejšnjega stoletja. Sanjaška April hrepeni po igralski karieri, ambiciozni Frank pa želi osvojiti in začutiti ves svet, a ko življenjska usoda prekriža njuni poti, se podredita normam tipičnega predmestnega življenja z dvema otrokoma. V obupnem poskusu bega pred morečo rutino vsakdana se odločita za selitev v Pariz, toda nepričakovan dogodek ju prisili, da si izpovesta vsa svoja zamolčana čustva, strahove in razočaranja. Film je prejel štiri nominacije za zlate globuse.
Film je mestoma pravo razočaranje, nekako razvlečen, zatikajoč se in neizpeljan. Sploh me je povsem razočarala igra Kate Winslet, ki se z glavno vlogo v tem filmu poteguje za prestižni kipec, njena igra, ko i ravno totalno neprepričljiva in zanič, spominja na kopijo Nicole Kidman, ko je upodobila Virginio Woolf v Urah do večnosti, imitacija je takisto slaba. Mi je pa Kate v tem filmu zelo lepa, a tragičnosti ne doseže. Se mi pa zdi, da z Leonardom kljub vsemu delujeta kot ok usklajen tandem. Sama zgodba je sicer dobro zasnovana, a v luči slabe igre skoraj povsem razvodeni, film ne potegne vase, čeprav naj bi se vsi lahko poistovetili s tem, da lovimo neulovljivo. V svojem povsem naivnem prepričanju, ki ga nehote podpihuje tudi Kathy Bates, osrednja lika povsem izgubita tla pod nogami in sanjarita in nonstop nabijata, kako sta posebna, drugačna in oh in sploh ne takšna kot vsi drugi (totalka zlajnano), ob koncu pa se izkaže ravno nasprotno, ogledalo pa jima spretno obrne John, matematični genij, trenutno zaprt v umobolnici. Konec prehitro in nedorečeno (pa ne nedorečeno v dobrem smislu, kot recimo pri tipični Poevski kratki zgodbi) izpeljan, motila me je nemotivacija protagonistov (kako sta ob obzorju neuspeha takoj do popolnosti zaigrala vlogi žrtev), vendar ima film kljub temu nek čar, ki se mu ni moč upreti. 7/10, pričakovala sem boljši film.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 22 February 2009 - 10:15 PM

Luškana risanka. Liki so mi bili smešni, trioki vesoljčki luškani. Zgodba je bila solidna. Bil mi je recimo manj smešen kot Madagascar ali Ice Age, ampak še vseeno fajn. Gledala sem sihronizirano verzijo na Popu in morm rečt, da mi je bila sihronizacija kul. Verjamem pa, da bi marsikomu utegnil Javšnikov naglas iti pošteno na živce.
8/10
The break up

Zgodba o paru, ki konča svojo zvezo. Nič kaj posebnega. Pričakovala sem malce več humorja kot ga film dejansko da. Prav tako sem pričakovala malce več hudih prepirov med glavnima junakoma. Jennifer Aniston in Vince Vaughn sta v svojih vlogah solidna, čeprav mislim, da na platnu ni kemije med njima. Stranski liki se mi zdijo nedodelani, na trenutke kar malce odveč. Če zaključim, film mi ni mi bil kaj prida všeč.
5/10
Posted 23 February 2009 - 02:30 PM

Lušen film, zanimiva in dobra zgodba pa tutdi izbor igralcev mi je bil všeč.Uglavnem za ljubitelje pravljic, kar pa tudi sem.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 25 February 2009 - 02:17 PM

Zgodba je zanimiva: Štiri prijateljice pred počitnicami, ki jih bodo preživele ločene, kupijo hlače, ki pristajajo prav vsem, čeprav imajo različne postave. Hlače kupijo in se dogovorijo, da si jih bodo med počitnicami izmenjavale. Vsaka jih bo nosila en teden, nato jih bo poslala drugi. Tako se tudi zgodi. Medtem prijateljice vsaka na svojem koncu po svoje doživlja počitnice.
Meni je bil film zelo všeč. Je tak lahkoten film o prijateljstvu, vendar se mi ne zdi pocukran. Tudi igralke Blake Lively, America Ferrera (bolj znana kot "Grda Račka"), Alexis Bledel (bolj znana kot Gilmore girl) in Amber Tamblyn so mi bile všeč. Mislim, da lepo odigrajo svoje like.
Priporočam.
9/10
Posted 25 February 2009 - 03:13 PM

Film definitvno ni film za v izi pogledat, za moje pojme je vsebina kar težka in kompleksna, čeprav morda na prvi pogled ne izgleda tako. Sem pričakovala nekaj lahkotnega in takega, da bo za takoj z računalnika za izbrisat, vendar sem dobila veliko več. Meni je bil zelo všeč. Škoda je le konec, ki to pravzaprav ni. Oz. je popolnoma mlačen in neizrazit, pač kot da je konec kar nekje in to je to. Gemma krasna, prav tako Rhys. Vsekakor film izstopa iz vrste hollywoodskih filmov.
Priporočam.
Posted 25 February 2009 - 10:16 PM

OK, naj najprej povem, da sem mogoče malo pristranska, ker notri igra moj prečudiviti in nadvse oboževani Jensen Ackles

Anyway, film je za pogledat, vendar razen v primeru, da se ne boste nenormalno slinili nad katerim od glavnih igralcev (

Korekten, za pogledat, nato pa bo pozabljen.
Posted 25 February 2009 - 11:05 PM
Das Leben der Anderen

Ta film bom označila z eno besedo: odličen. O tem pričajo že vse nagrade, ki jih je pobral. Pogledala sem ga na priporočilo profesorice, ki na našem faksu predava moderno zgodovino in morm rečt, da mi ni žal. Film krasno prikaže življenje intelektualca v Nemški demokratični republiki (Vzhodni Nemčiji). Kako malo je bilo potrebno, pa so te vzeli na piko. Kako malo je bilo potrebno, pa si se znašel v preiskovalnem zaporu. Ko pomisliš, da se je tak nadzor res dogajal, da je bilo isto stanje v bivši Jugi... se zamisliš. No, poleg dobre zgodbe, ki te ves čas drži v šahu, morm pohvalit tudi igralce, ki so po mojem mnenju dobro odigrali svoje vloge. Sploh Ulrich Mühe v vlogi agenta, ki prisluškuje je bil odličen. Tak kot sem si vedno predstavljala, da so tovrstni agentje zgledali.
Ogled toplo priporočam, pri čemer pa opozarjam, da je to evropski film. Kdor ima rad ameriške vohunske akcije a la Mission Impossible bo razočaran.
Ocena 10/10
Mislim, da sem jaz o tem filmu že nekaj pisala na tem forumu, ampak naj povem še enkrat, da je ta film meni osebno eden najljubših (zaseda tretje mesto na lestvici TOP3). Sebastian Koch, Martina Gedeck in Ulrich Mühe so svoje vloge več kot odlično odigrali; Mühe še posebej, kot je že Kalypso omenila. Glasba zelo všečna, konec filma fantastičen - presenetljiv in na svoj način zelo ganljiv. Aja, pa še nemščina, ki se mi na sploh zdi grd jezik, v tem filmu zveni izredno lepo, dunno why (po gledanju filma me je kar prijelo, da bi se šla spet učit).
Skratka, toplo priporočam.
Pablo Picasso
Posted 26 February 2009 - 12:08 AM
Film sem prvič gledala 3 tedne nazaj, pa sem ga danes še enkrat (vmes sem si ga tudi snela in ga gledala po prizorih

Zadnjič sem si ogledala tudi Goodbye Lenin!, še en nemški film, sicer ni tako dober kot 'Das Leben der anderen', ampak tudi super. 8/10 (malenkost premlačen vtis pusti).
Posted 26 February 2009 - 12:11 AM
Pablo Picasso
Posted 26 February 2009 - 09:36 AM
Včeraj sem šla v kino (v Italji sicer) in gledala

Prevod v SLo je RECI DA,
kopiram iz http://www.kolosej.s...i/film/reci-da/
Večni komik Jim Carrey igra zamorjenega bančnika Carla, čigar življenje je zavoljo njegovega negativnega odnosa do vsega obtičalo na mrtvi točki. Na nenavadni seansi doživi razodetje in odloči se, da bo v prihodnosti pristal na vsak nov izziv. Tako spozna prijazno in nenavadno Renee, a se zaplete tudi v številne težave, saj v službi potrjuje nenavadne vloge za posojila, obiskuje bizarne zabave vsiljivega šefa in pristane v postelji priletne sosede... a to je šele začetek številnih težav.
v glavnem film v stilu Jima Carreyija, se nasmeješ do solz. Priporočam ogled.
Simpatičen film, pri katerem se res nasmejiš. Seveda je poln značilnih spakovanj Jima, konec pa nekako predvidljiv. Spodobno razvedrilo. (v dvorani je bil en tip, ki se je nenormalno na glas in smešno smejal, da ne omenjam da je ob nekaterih prizorih dobesedno vriskal, tako da so se je nakoncu cela dvorana smejala njemu

[Napoleon]
Posted 26 February 2009 - 09:44 AM

Posted 26 February 2009 - 10:38 AM

Posted 26 February 2009 - 05:05 PM
Ta film je živi dokaz, da Holivud Evropi (sploh Nemčiji no, oni imajo res vrhunske filme) ne seže niti do gležnjev!
S tem se pa čist strinjam.Nemški filmi so res dobri npr.Na sončni strani ulice, Zbogom Lennin..in še kakšni, pa tudi francoski filmi.Na splošno so mi evropski filmi boljši od ameriških.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 26 February 2009 - 05:12 PM
Ta film je živi dokaz, da Holivud Evropi (sploh Nemčiji no, oni imajo res vrhunske filme) ne seže niti do gležnjev!
Film sem prvič gledala 3 tedne nazaj, pa sem ga danes še enkrat (vmes sem si ga tudi snela in ga gledala po prizorih

Zadnjič sem si ogledala tudi Goodbye Lenin!, še en nemški film, sicer ni tako dober kot 'Das Leben der anderen', ampak tudi super. 8/10 (malenkost premlačen vtis pusti).

Pa Nemci delajo tudi ful dobre komedije. Recimo Kebab Connection mi je bila ful fajni, pa Der Schuh des Manitu, pa še par takih sem gledala, ampak se trenutno ne spomnim naslovov.
Drugače pa je bila ful dobra režiserka Leni Riefenstahl, čeprav so njeni filmi v duhu časa v katerem je ustvarjala. Ampak vseeno se vidi, da je imela talent.

edit: sem se spomnila še enega nemškega filma, ki mi je bil všeč: komedija Alles Bob! (1999)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users