Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1561 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 June 2008 - 08:43 PM

QUOTE(eve @ 5. 6. 2008 - 21:14) View Post

Em, ne vem, vrjetno je možno. Upam, da se kej tazga ne bodo spomnli, ker, bi rajši kako prošnjo. Najrajši pa sploh ne bi pisala tega eseja, pisma pa tud ne.

Hvala. smile.gif

jst tud ne oops.gif

aja kako pa je prošnja, kaj napišeš tam pri zadevi, če maš prijavo je Bewerbung um... pa zahvalo Dank für... za informacije maš Auskünfte über... kaj pa pri prošnji???

EDIT: šele zdej mi je kapnilo, da Anrede Bewerbung uporabiš pri prijavi in pri prošnji, ker to samo po sebi je itak prošnja, prijava bi bla Meldung, sam pomoje ni tuki v kontekstu
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1562 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 06 June 2008 - 07:23 AM

Samo en dan učenja še. Komaj čakam da je že jutri popoldne. Cel vikend ne nameravam migniti s prstom. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1563 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 06 June 2008 - 09:40 AM

Kaj se vsak dan učiš al kaj?jaz se ta teden nisem čisto nič, danes is bom sam mal matematko preletela pa formule pogledala. cool.gif
  • 0

#1564 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 06 June 2008 - 09:43 AM

Sem se kr precej. V petek je bila bio, v sredo pa zgo. Čeprav je bilo moje učenje bolj branje zapiskov in knjig. Nekaterih tudi prvič. oops.gif Matematiko, ki mi gre najslabše se bom pa najmanj učila. rolleyes.gif

Ma če ti gre tak, da smo malo formule preletiš, good for you. smile.gif
  • 0

[Napoleon]

#1565 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 06 June 2008 - 09:53 AM

mene počas panika grabi. ugotvaljam, da o enih stvareh pojma nimam - recimo o limitah pa trigonometriji. kolk se sploh zahteva od tega?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1566 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 06 June 2008 - 09:56 AM

Limite sploh so na maturi?
  • 0

#1567 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 06 June 2008 - 10:08 AM

ne vem :S bom si pustila to čist za na konc, če mi bo čas ostal. k se mi zdi brezveze pri tem ustavljat za par ur, bom raj funkcije ponovila pa to.

čist sem raztresena trenutno. se morem zbrat, zdej pa dost hecov.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1568 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 June 2008 - 02:25 PM

QUOTE(tašika @ 6. 6. 2008 - 10:43) View Post

Ma če ti gre tak, da smo malo formule preletiš, good for you. smile.gif

Ja, sam res, jst sm se za maturo napslošno kr učila in velik presekirala down.gif

QUOTE(nika @ 6. 6. 2008 - 10:53) View Post

mene počas panika grabi. ugotvaljam, da o enih stvareh pojma nimam

jap, tako meni podobno. prejle sm pršla komi domov, vsa sfukana od dojče... zdej ma spijem en energijski napike pa na delo do jutra, če bom zdržala down.gif komaj čakam jutri, da ga gremo žuuuurat laugh.gif

aja, dojča mi je šla ful dobro. bralno razumevanje je bilo u izi, slušno najboljše, kar sem kdaj slišala (tekoče, razumljivo, kot na radiu), moram smo pisat pismo, kar je zakon in spis o nakupovanju kot prostočasni dejavnosti oops.gif tud slovnica je bila kar kul, ene parkrat vem, da sm zafrknila, samo na splošno mam dober občutek. če se bo vse srečno izteklo, računam na ene 4 thumbup.gif
  • 0

#1569 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 06 June 2008 - 03:50 PM

o, ful fajn!
  • 0

#1570 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 June 2008 - 05:58 PM

Naj me nekdo enostavno ubije na humani način. I can't handle this. Matematika me bo pokončala, zmasakrirala, ugonobila, poteptala. Help me! cry.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1571 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 06 June 2008 - 06:02 PM

Dilema ne se sekirat console.gif

Mat ziher ne bo težka, vedno so sam neke osnovne stvari, pa par nalog ta težjih.
Takrat ko sem jaz delala je bla smešno lahka.

Se spomnim ene naloge ko je gozdar (al nekaj takega) šel v gozd in nabral 9 stvari:
- 5 jurčkov
- 2 mareli

koliko drugih gob je prinesel ?laugh.gif

Ok, številke sem si zmesla, sam je res blo neja takega...
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1572 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4275 posts

Posted 06 June 2008 - 06:11 PM

Pupe ve sam dihajte. Vem da je stresno tole obdobje ampak vsak more skoz dat to.
  • 0

#1573 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 06 June 2008 - 06:45 PM

Saj bo šlo ... matematika na maturi ni težka ... same osnovne oz. vzorčne naloge dajejo ... Vso srečo!
  • 0

#1574 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 06 June 2008 - 07:10 PM

Upajmo da res. Jaz sem si samo prebrala teorijo v eni knjigi Matematika v gimnaziji-priprava na maturo. Mal primere preštudirala pa kaki primer rešla. And that's all. ermm.gif
  • 0

[Napoleon]

#1575 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 June 2008 - 08:27 PM

Jst pa 4. letnik kar znam, funkcije tudi, kompleksna št., polinomi, logaritmi, geom. v ravnini, sej to je kr lahko pa te stvari. Krivulje 2. reda sem poštekala, morm še dons ponovit, vektorje bom še zdle študirala, kotne funkcije so mi u ibr bedne, bom tudi še vaje delala, potem pa nekako je. Samo glede na to, da sem se ful na hitrr naučila in nč kej vadla, ne bo kul. Upam na eno trojkico, no, ne vem, bom jutri videla.

Uglavnem... Bo dolga še noč.
  • 0

#1576 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 06 June 2008 - 08:32 PM

Sama sem se matematiko učila samo iz starih primerov pol in mogoče ene par nalog iz vsakega poglavja, dobila pa 5 (pa sem vedno imela zaključeno 3 ali 4). Pri urah redne matematike in pr testih smo vedno delali 10krat težje naloge, zato sem na maturi misla, da se norčujejo iz nas ... Pomojem ne bo panike.
  • 0

#1577 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 June 2008 - 08:33 PM

Ja, sej če imaš zaje***** matematiko vsa 4 leta, je matura res en špas teater. Ker res niso težki primeri. Samo pač... Odvisno spet od tega, kdo te uči in seveda tudi od lastne inciative mal.

Ajaaa, ancha, a ti greš oktobra vzporedno na SRP?
  • 0

#1578 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 June 2008 - 08:37 PM

Matura v splošnem ni grozno zaguljena. Ampak če imaš odpor do enega predmeta (kot imam jaz do matematike) in se ful težko spraviš za knjige, poleg tega pa te še totalno dajejo živci, lahko ful zajebeš, to je dejstvo. Js si zdle še enkrat izpisujem vse pomembne formule, pol gre pa spat in konec. Zjutraj še ponovim vse formule, pol pa pisat in upat na najbolje.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1579 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86485 posts

Posted 06 June 2008 - 08:54 PM

Veliko sreče, znanja, pa čimmanj treme vsem! yes.gif

Pri MAT hitro zajebeš kakšno stvar ravno zato, ker je (ali samo izgleda) otročje lahka, dostikrat je kakšen hakeljc kje. ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1580 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 06 June 2008 - 09:19 PM

Jaz mam dost vsega. Pol bom sam še formule mal ponovila. Jutri pa umano na čim boljše in čim manj površnosti.
  • 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users