Novice po SVETU
Posted 07 September 2023 - 05:28 AM
Posted 11 September 2023 - 07:41 AM
Posted 11 September 2023 - 03:46 PM
Posted 21 September 2023 - 05:43 AM
Posted 21 September 2023 - 07:41 AM
ma meni je malo sumljivo, da bi "slučano" na drugih planetih tako daleč stran (druga atmosfera, pritisk, gostota, zrak, evolucija na koncu koncev) bili tako podobni nam, samo malo manjši. Ne, da bi bili "oblak, roža, meglica, kakšna žival,....", ampak ravno z glavo, rokami, nogami, hrbtenico,... tako kot mi. Verjetnost in evolucija nečesa ne igra tem zgodbam/slikam v prid (vsaj pri meni).
Jaz bi rekla, da so bile kakšne genske napake ali kaj podobnega.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 September 2023 - 07:51 AM
Posted 21 September 2023 - 07:54 AM
Meni je pa to se najbolj verjetno, da se na toliko in toliko osoncij pojavijo enaki pogoji za evolucijo podobno nasi (pa nasa zemlja je anomalija, ker je prislo do napake pri formaciji planetov). Je celo izracunano kolikokrat v znanem vesolju bi se lahko. Mogoce ravno zdajle nekje nek pupek leze iz vode na kopno, nekje drugje pa umira zadnji "clovek". Ampak da bi tako napredovali... Ne vem, ce. Kot se bomo mi, bi se tudi tam prej unicili.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 September 2023 - 08:24 AM

Je pa res kar podoben ETju ja....
Posted 28 September 2023 - 10:04 AM
https://www.dailymai...ool-murder.html
Tega je mene strah, če bom kdaj mela hčerko. Zavrnila fanta, ta je ni pustil na miru, vmes je posegla njena prijateljica in jo je zabodel. Faking inceli. Stara 15 let.
https://twitter.com/...051701901852859
After all this time?
Always.
Posted 28 September 2023 - 10:11 AM
o ja, jaz se kar precej bojim vseh možnih for, ki jih slišim. Ko vidim pripisana leta, pa sploh, saj bosta čez en teden 15.
En kup je svinarij - od tega da te kdo s kislino polije, zabode, pretepe, posili, maltretira, teži, grozi ... samo zato, ker nekaj ni po "njihovo". Pa to se žal ne konča z najstništvom.
Res upam, da bosta tako pametna, da se bosta uspela izognit takim problematičnim ljudem v življenju.
NPR:
Hrvaška je bila po številu ubitih žensk na 100.000 prebivalcev leta 2021 tretja v Evropski uniji. Vsakih petnajst minut v državi ena ženska doživi nasilje. Lani je bilo na Hrvaškem ubitih 14 žensk, letos 8.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 October 2023 - 08:57 PM
Zbudili smo se v novo vojno. Mnenja?
Ona lepo pokriva aktualne dogodke.
https://instagram.co...2MyMzgzODVlNw==
Posted 12 October 2023 - 04:13 PM
Mnenja?
Osebno se mi zdi da se gredo oboji umazano in podlo igro in oboji bodo ocitno zagresili vojne zlocine. Hamas jih je ze, Izrael pa to pocne pravkar. Da izsiljujes teroristicno skupino na racun civilistov, njihovih zivljenj, jim onemogocas dostop do vode, pomoci, hrane in ciljas zdravstvene delavce je zame enako kot to kar je naredil Hamas, samo tisto je bilo bolj barbarsko. Rezultat pa je na koncu isti - mrtvi nedolzni ljudje in to na obmocju, kjer je 50% prebivalcev otrok.
Prav tako nekako ne morem verjeti, da Izrael ni vedel za tale sobotni napad, glede na to da imajo eno izmed najboljsih obvescevalnih sluzb na svetu. Ne vem kaj naj recem. Samo grozno in nedolzni ljudje bodo trpeli kot v vsaki vojni. Upam, da ostali svet ne bo dopustil, da Izrael takole dela s celotnim prebivalstvom Gaze.
Posted 12 October 2023 - 04:25 PM
Izrael vsem na očeh dela vojne zločine dela že desetletja. Ne le zdaj. Gaza ni nič drugačna kot varšavski geto med 2.sv.v. Kot kaže bo zdaj pa še končna rešitev palestinskega vprašanja.
Je bilo prav, daje hamas naredil, kar je? Ne! Ampak karIZrael je počel, na kakšen način je nastal pa tudi ne.
Težko pa razumem, da to počne ljudstvo, ki so mu to, kar oni počnejo zdaj, delali zadnjih, koliko, 2000(?) let.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 October 2023 - 07:26 AM
Hamas je na palestinskih volitvah leta 2006 dobil večino. Bush in Condoleeza Rice sta poskrbela za sabotažo, ker nista hotela palestinskega "demokratičnega razvoja". Ko smo že pri terorističnih organizacijah: Irgun in Lehi sta bili judovski teroristični organizaciji. Naj pri tem spomnim le na pokol Deir Yassin leta 1948. Judje v Palestini ali Izraelu, kakor komu drago, žanjejo, kar so sejali že dolgo pred nastankom države Izrael. V tej luči je naravnost debilno izpadel včerajšnji nagovor Macrona v francoskem tv dnevniku, da je Hamas islamistična teroristična organizacija, ki napada nedolžne judovske otroke in ženske in da se ima Izrael pravico braniti, poleg tega pa ima močno demokratično tradicijo. Debilno, historično neinformirano, dvolično in zato podlo: Palestinci arabskega rodu se nimajo pravice braniti, Nemčija in Francija sta celo prepovedali javna zborovanja in proteste v podporo Palestincem. Ali nam vladajo totalni debili ali pa so države EU politično tako nesamostojne, da nimajo najmanjšega prostora za odklon od diktata ZDA. Zaskrbljujoče.
PS Kako hitro smo pozabili na Ukrajino.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 13 October 2023 - 07:41 AM
Druga cvetka iz bere včerajšnjih novic je kontroverza okoli tega, ali je predsednica republike zagrešila lapsus linguae z izjavo slovenski mladini v Italiji, da je njihova domovina Italija. Katera druga pa je, če ni Italija, saj so italijanski državljani. Kar poznam Slovencev s tržaškega imajo vsi kake socialne ugodnosti in vsaj delne penzije, ki jih nudi Italija. Teh ugodnosti niso zamudili. Ljudje smo res dvolična bitja. Vuf.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 13 October 2023 - 07:55 AM
Palestinci arabskega rodu se nimajo pravice braniti, Nemčija in Francija sta celo prepovedali javna zborovanja in proteste v podporo Palestincem. Ali nam vladajo totalni debili ali pa so države EU politično tako nesamostojne, da nimajo najmanjšega prostora za odklon od diktata ZDA. Zaskrbljujoče.
In dodatek k temu:
prejšnji teden s(m)o se zgražali ob potezi predsednice, ko je iz posvetovalne skupine odpustile žensko, ki je pulila zastavice ob shodu proti splavu. Kolikor mi gredo na živce, je treba reči, da imajo ustavno pravico izražati svoje mnenje.
Nisem pa je še slišala braniti palestince ali ljudi, ki podpirajo palestince, da imajo pravico izražati svoje mnenje na prostestih po EVropi. Tudi zaskrbljujoče.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 October 2023 - 08:04 AM
Maša Muster je imela dolgo in precej zanimivo debato o tem kar se je dogajalo na pro-life protestu in kdo ima prav.
Ma dej, vsi skačejo in pošiljajo solidarnostne izjave Izraelcem, kot da so res popolnoma nedolžni in bogi pri celotni situaciji. In ja, točno to kar je Frčica rekla, nič se niso naučili iz svoje zgodovine ali da bi vsaj bili zmožni malo širše pogledati/razumeti.
[Napoleon]
Posted 13 October 2023 - 09:01 AM
Sori, jaz sem izjemno neizobražena glede politike in zgodovine, tako da nimam nobene pravice nič govorit - ampak čist tko iz človeškega stališča - ogromno ljudi zapreš na izjemno majhno območje, ne dovoliš jim oditi, ne izdaš jim potnih listov, tako da tudi če bi odšli, se ne morej vrniti, izklopiš jim dotok hrane, vode in elektrike ter začneš nanje metati bombe vsepovprek. Kako se to lahko dogaja? Zakaj cel svet to podpira? Zakaj ZDA in EU to podpirata? A jaz kaj narobe razumem?
Vem, da gre za generacijske travme, ki se vlečejo že več desetletij in da so stvari izjemno kompleksne, ampak kako noben tega ne obsoja?
After all this time?
Always.
Posted 13 October 2023 - 09:04 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 October 2023 - 09:28 AM
Za zjokat.
Svet pa stoji in gleda.
Dvomim, da bodo okoliske arabske drzave ostale ravnodusne, ce si Izrael dovoli kaj takega. Ali pac?
Spomnimo, kako je lani in predlani in v bistvu ves cas zahod obtozeval Rusijo vojnih zlocinov. S tem da je Rusija zelo pazila na civilno prebivalstvo, nikoli niso bili tarca in tako naprej.
Izraelcem, ki upravljajo veliko vecino svetovnega premozenja pa je to dovoljeno? Fuck me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users