Recepti - MEŠANO
Posted 17 March 2025 - 08:24 AM
https://carolinagele...comforting-dal/
Ful je enostavno, okus je zakon, bom imela zdaj za dva dni v sluzbi kosilo, zraven jem pa koruzne tortilje. Njam.
Posted 07 September 2025 - 07:26 AM
Priporočam Fasolakio, grško jed, ki ne bi mogla biti bolj enostavna.
Sestavine so čebula, česen, krompir, paradižnik in stročji fižol in malo več olivnega olja kot po navadi, je bistveno.
Na olje se da čebulo da se zmehča, krompir. Po parih minutah dodamo paradižnik (jaz dam še žličko mezge) in stročji fižol, zalijem z vodo do polovice, ker to ni juha. Dam še sol, poper, česen, peteršilj in malo orientalske kumine in kuham 1,5h. Proti koncu pa še kalamata olive. Tekočina se večinoma pokuha, vse skupaj se tako lepo poveže, res je ful okusno. Po vrhu nadrobim malo fete in je božansko. Še v službi so se ustavljali in spraševali kaj tako diši. Čist enostavne sestavine, ampak kombinacija je krasna in zaradi dolgega kuhanja ves škrob naredi lepo omako, olivno olje pa sploh.
https://www.vittlesm...mhams-fasolakia
Posted 17 October 2025 - 08:13 AM
Hokaido buco sem razpolovila in jo dala v pekac obrnjeno na glavo, zraven pa feto.
Na olivnem olju sem na hitro segrela cesen in veliko svezega zajblja, da sta zadisala, potem sem na to dala zmeckan pire iz buce in fete, zalila z vodo, sol, poper, koriander v zrnu in primesala testenine. Po vrhu sem potresla pa lesnike, ki so mi ostali od torte, ki sem jo za vikend pekla.
Res ful dobra jed.
Posted 17 October 2025 - 08:25 AM
Jaz bi to tudi jedla
Posted 17 October 2025 - 08:46 AM

Hokaido mi je tako dobra, s tem pirejem delam njoke, struklje, totalno hude piskote brez moke z mandlji in juhe. Zdaj dajem v juho se kokosovo mleko iz dm in je tako dobro skupaj. Komaj cakam, da bo cas kosila

Posted Yesterday, 10:44 AM
Tole se dobro sliši, Frida. Kako dolgo si pekla bučo in feto? Nič je nisi olupila?
Moram probat.
[Napoleon]
Posted Yesterday, 10:54 AM
Posted Yesterday, 10:56 AM
A ok, se olup potem toliko zmehča, da ni problema s pirejem?
Feta ti ostane cela? Jaz sem zadnjič nekaj delala s feto in jo pekla v pečici, pa je čisto narazen padla oz se razlezla. Študiram sicer, da možno ker ni bila prav feta ampak on nek solatni sir al kaj iz Lidla.
[Napoleon]
Posted Yesterday, 11:11 AM
Feto jaz kupim tapravo v Hoferju, polnomastno, ne nekaj na pol.
Vedno ostane cela, jaz jo pecem tudi zavito v vleceno testo in se nikdar ne razpacka.
Posted Yesterday, 11:20 AM

Pablo Picasso
Posted Yesterday, 11:38 AM
Po moje misli Tasika tole:
Tole ne vsebuje palminega olja.
Posted Yesterday, 12:02 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users