Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1541 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 25 September 2012 - 02:12 PM

Daj ne strašit no :cry: že tako ne vem več s čim naj si pomagam...

Meni pomaga edino jabolčni kis.
Saj sem že napisala, kakšno nego imam, se ne bom ponavljala.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1542 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 25 September 2012 - 03:53 PM

Frčica, liste katere vrbe pa uporabiš, ali ni važno? Namočiš jih pa v nerazredčen kis in potem to nanašaš na posamezne mozolje?
Jaz si bom kupila olje čajevca, za probat, ker ga še nikoli nisem. Pa tudi jabolčni kis bom nabavila in ga uporabljala kot Jina, zmešanega z vodo kot tonik. Pa še s sodo bikarbono bom začela malo eksperimentirat.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1543 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 25 September 2012 - 05:11 PM

Kul, hvala vsem za info!

Ananas, katero kremo z oljem čajevca pa ti trenutno uporabljaš? Se dobi v "običajnih" trgovinah?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1544 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 25 September 2012 - 05:15 PM

Just Tea Tree... Ne ne dobi s ev trgovinah, ampak prek posrednikov.
  • 0

#1545 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 September 2012 - 07:19 PM

Marmelada, jaz sem vzela običajno, k Savi sem šla, stran od prometa edino.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1546 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 25 September 2012 - 11:12 PM

Aja, Ananas, sem razumela, da imaš sedaj eno drugo, ne več Justove.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1547 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 06 October 2012 - 05:13 PM

Sem kupila DM-ovo olje čajevca. Na posamezne mozolje ga nanašate nerazredčenega, ne?
  • 0

#1548 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 06 October 2012 - 05:32 PM

Ja. Najlažje bo, če daš na palčko za ušesa.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1549 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 06 October 2012 - 05:40 PM

Ok, hvala. :) Za si naredit doma tonik je najbrž bolje uporabiti destilirano vodo? Katera eterična olja so še dobra proti mozoljem, za mastno kožo, nečistoče nasploh? Imam zdaj kup eteričnih olj, poleg čajevca so najbrž dobra tudi citrusna, če se ne motim tudi sivka. Kaj pa rožmarin, evkaliptus? Ali je preveč dražeče, če v vodo zmešaš več eteričnih olj?
  • 0

#1550 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 06 October 2012 - 05:43 PM

Preveri tu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1551 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 09 October 2012 - 09:28 AM

Da malo poročam o mojem stanju po prenehanju jemanja R.
R. sem prenehala jemati konec julija. Koža je bila mesec dni po tem še vredu. Sedaj imam majhne mozoljčke oz. vrjetno zamašene pore po čelu in polno po dekolteju - prav grdo izgleda. Lasi mi se masnijo že po dveh dneh. Moje psihično stanje je katastrofalno in nebi dvakrat rekla, da ni R. kaj vplival. Tako, da R. nebi več jemala. In tudi KT ne jemljem več, ker to je vse strup za telo.
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1552 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 09 October 2012 - 09:34 AM

Asja, tudi jaz sem imela po prenehanju R izbruh, ampak to so bili drugačni mozolji. Sedaj je moja koža stokrat lepša, ampak še vedno dobim mozolje... to ne bo nikoli drugače. Ampak v primerjavi s prej, ni besed... :)
Kar se pa tiče lasišča, se stanje povrne v prejšnje. Samo med jemanjem R lasje niso mastni, meni se niso zmastili niti po 5 dneh...
  • 0

#1553 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 09 October 2012 - 02:01 PM

Jaz prej nisem imela po čelu in dekolteju zdej pa prav izbruh...Glede lasišča, ko sem jemala R. se mi niso zmasnili niti po 7 dneh sedaj pa po dveh. Preden sem začela jemat R. so se mi tam po 4 dneh.
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1554 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 09 October 2012 - 03:23 PM

Koliko časa pa že imaš ta izbruh?
  • 0

#1555 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 10 October 2012 - 07:09 AM

Ma tam mesec dni...to glede las upam, da se bo normaliziralo s časom
  • 0

#1556 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 10 October 2012 - 10:26 AM

Marmelada,kako ti pomaga čajevec?
  • 0

#1557 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 11 October 2012 - 11:29 AM

Nisem ga še probala.:) Imam še malo Muradove Spot treatment kreme za porabit. Na srečo zdaj niti nimam mozoljev, dva sta se mi sicer naredila včeraj, sicer pa sem zdaj v kar dobrem obdobju. :) Mogoče kaj malega pomaga tudi pitje gline. Sem jo pila 3 tedne, zdaj sem imela teden pavze, jutri pa začnem še eno 3 tedensko pitje.
  • 0

#1558 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 October 2012 - 02:10 PM

Moja koža je prizadeta. :( In se mi vseeno zdi, da Puzzle puder naredi čudež kvečjemu, če ga nanesem NAJVEČ dvakrat zaporedoma, potem pa je p* na koži. V ponedeljek sem imela 2 mozolja, napadem ananas, se odločim, da kupim cinkovo kremo, se ustrašim parafina in je na koncu ne vzamem, si mislim ajde, bo minilo, naslednji dan jih je nastalo še par, ampak ko sem se včeraj zvečer zagledala v ogledalu, me je kap, ker sem čez celo desno polovico obraza imela huge mozolje, ful grdo, res, zdaj sem cela pikasta, eni mozolji so se posušili in imam fleke, drugi se veselo bohotijo, prav ogabno se počutim. :( Pa ne vem zakaj so vsi na eni strani, prevleko za povšter menjujem non stop, plus spim tako, da se z obrazom prevleke niti ne dotikam, telefona ne naslanjam na obraz, wtf no. A tista Neutrogenina linija je kul? Jaz imam doma celo linijo, pa se jo kar bojim začet uporabljat, ker ne vem, kaj naj sploh še pričakujem od teh zadev.

Marmelada, tisočkrat sori, vedno pozabim, ker čez vikend ne hodim v mesto čez dan, bom vzela v Lj (imam pošto 50m stran) in ti pošljem, če še hočeš?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1559 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 11 October 2012 - 02:22 PM

Aja, potem nisi vzela... Sem te že mislila vprašat, če ti je pomagalo. A si mogoče kaj pozorna na hrano, ki jo ješ? Si opazila, da če kaj takega ješ, da dobiš več mozoljev?
Jaz sem recimo opazila, da ne smem jest cvrtja (itak) in čokolade. Zdaj sem na preizkusu in ne jem nobene čokolade, oz. kakšnega cukra, ki služi samo za razvajanje, da potrdim svojo domnevo.

Meni so se pa po bradi začeli delat mini mozoljčki/ne ogrci, ki se mi ne razvijejo v bele, so čist kožne barve, ampak so izboklinice, ki jih lahko stisnem, samo izginejo pa ne. Ne opazijo se po barvi, ampak se vidijo pod določenim kotom svetlobe in zgleda koža taka, reliefna... Skušam jih čim manj pipat in upam, da bojo odšli.
Sem pa opazila, da se mi problemi s kožo nekako "selijo". Spomnim se, da sem imela neko daljše obdobje problematično čelo, potem se je to uredilo in sem imela probleme z lici... Potem samo z nosom, zdaj pa z brado... Samo to so ful dolga obdobja posamezne regije....
  • 0

#1560 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 11 October 2012 - 03:05 PM

Pri meni pa nima veze s prehrano...samo hormoni mi norijo... In nobena nega ne pomaga... Niti s salicilno, niti z glikolno... Tea-tree je tudi bolj kot ne blažev žegen.

Imam pa same podkožne...predvsem ob čeljusti, zdej so se mi začeli pa še po čelu delati veliki podkožni (trenutno imam ene tri...hvala bogu jih frufru prekrije). Ne vem, ali mi življenje natika rogé ali kaj podobnega?!??!
Prilepim sliko ob priliki. Grozno je.

Po moje nujno rabim eno globinsko nego pa da vidim kaj bo potem? Ja?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users